Pokazuje rezultate 1 do 50 od 332

Tema: Skacete li bas na svaki glas vaseg djeteta?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa Vidi poruku
    ah. da. skakala sam na svako "kme".
    skačem još uvijek.
    zato i jesam tu gdje jesam.

ljudi lažu kad kažu da se beba ne može razmaziti.
    oh, da. može.

moj je sve gori i gori.
    ima 7 mjeseci i teže mi je s njim sad nego kad je imao tjedan dana.

ne smijem mu leđa okrenuti.ništa.
    ne smijem pogled maknuti s njega.
    sjedimo na puzlama i čim se ja dignem on se krene meškoljiti a kad se zaputim prema vratima on počne kričati.
    i šta ću drugo nego ga nositi sa sobom u wc dok piškim jer eto on ne može tri sekunde bez mene biti normalan.

uglavnom. da. meni je to grozno.
    mislim da sam loš roditelj i da sam napravila očajnu stvar.
    nisam uspostavila nikakav red niti disciplinu.

čitam druge mame, one stave svoje bebe u kinderbet , ugase joj svjetlo, izađu iz sobe i beba sama zaspe za 5-10 minuta.
    mislim, omg???
    mene moj vuče sat vremena za sisu , čupa mi kosu i nos i zaspe tek kad se izmori.
    i što je najgore uopće ne spava u kinderbetu jer ne želi.
    vrišti čim vidi taj kinderbet.

a da ne pričam o večernjem kupanju.
    kupa se u kadici i sad bi on satima se kupao... čim ga izvadim krene kmeee kmeee kmeee...
    o večernjem presvlačenju da ne govorim.
    moram mu dati svoju kosu da je vuče dok ga presvlačim samo da ne vrišti.

čitavo vrijeme, otkad se rodio uvjeravam sebe "bit će bolje... evo kad mu igračke postanu zanimljive onda ću ga moći odvojiti od sebe 5 minuta... evo kad počne sjediti onda će biti ok... kad počne puzati onda će biti ok..."
    i ne. nikad nije ok.
    sve je gore i gore i došlo je do toga da ga ne smijem ispustiti iz ruku.

eto, tako.
    ja mislim da je skakanje na svako "kme" vrlo loša odgojna mjera.
    pa, drage novopečene mame, ako sam ja pogriješila nemojte i vi.
    srežite to u korijenu i u startu jer bit će vam samo sve gore i gore na kraju više nećete uopće znati tko ste ni što ste jer će dijete biti pripijeno uz vas 24 sata dnevno.
    a odvikavanje od ruku će biti sve teže.
    što prije pokažete da ne može dobiti ama baš sve što hoće to će biti lakše i vama i njemu.
    Mene samo zanima kako misliš da će to novopečene mame izvesti,pogotovo ovo zadnje,da molim vas ,objasnite bebi od recimo 5 mjeseci da se mora odviknuti od te prevelike opsesije s vama!!!

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj miele prvotno napisa Vidi poruku
    Mene samo zanima kako misliš da će to novopečene mame izvesti,pogotovo ovo zadnje,da molim vas ,objasnite bebi od recimo 5 mjeseci da se mora odviknuti od te prevelike opsesije s vama!!!
    kako da ja djetetu od 7 mjeseci objasnim da ne može biti toliko opsjednuto mnome?

oprosti, većina djece koju vidim okolo normalno se ponašaju.
    imam osjećaj da je jedino moj lud.
    vidim klince koji se igraju igračkama bez ikakvog beda.
    jedino moj hoće da ga držim non stop.
    čak i kad se igra s igračkama diže pogled prema meni svakih 5 sekundi da vidi jesam li ja tu. pa mi se nasmije. pa se igra. pa opet pogleda jesam li tu.
    meni je to već pomalo jezivo da ti budem iskrena.

ali...
    može se kad se hoće. neke mame dovedu svoje dijete u red.
    i svaka im čast.
    i već sam navela primjer kako žene ostave dijete u kinderbetu da samo zaspe.
    ja to ne znam. ili ne mogu.
    ili sam retardirana.
    ili lijena.
    nešto od toga jest.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa Vidi poruku
    kako da ja djetetu od 7 mjeseci objasnim da ne može biti toliko opsjednuto mnome?

čak i kad se igra s igračkama diže pogled prema meni svakih 5 sekundi da vidi jesam li ja tu. pa mi se nasmije. pa se igra. pa opet pogleda jesam li tu.

ali...
    i svaka im čast.
    ili sam retardirana.
    ili lijena.
    nešto od toga jest.

imaš samo zahtjevnije dijete nego ostali. proći će kad prohoda, a sa 18 mjeseci će ti biti već puno lakše. onda ćeš ga sa 3 godine morati ganjati po kući da ga malo pomaziš. stisni zube još malo, i probaj uživati u prednostima ovoga i u svojoj bebi.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    imaš samo zahtjevnije dijete nego ostali. proći će kad prohoda, a sa 18 mjeseci će ti biti već puno lakše. onda ćeš ga sa 3 godine morati ganjati po kući da ga malo pomaziš. stisni zube još malo, i probaj uživati u prednostima ovoga i u svojoj bebi.
    Gore citirano je odgovor na ovo pitanje:

Death-of-Art kako da ja djetetu od 7 mjeseci objasnim da ne može biti toliko opsjednuto mnome?

ali...
    i svaka im čast.
    ili sam retardirana.
    ili lijena.
    nešto od toga jest.

---------------
    Moram reagirati na taj odgovor - hej, zašto etiketirati dijete i u djetetu gledati odgovor na naše probleme?! U nama je odgovor.

Death of Art - zašto bi 7-mjesečnom djetetu objašnjavala da ne bude opsjednuto tobom? Dijete tako staro nema intelektualnu sposobnost pojmiti tko si točno ti a tko je ono, a kamoli što je opsjednutost.

7-mjesečno dijete želi ono što želi, i željet će puno stvari, ali ti si odrasla, i ti znaš što trebaš. Ić na wc.

Odi na wc, dijete nek viče. Reci mu - ljubav mamina viče, oooo, sad će mama bebici. U miru obavi što imaš, onda mu dođi i digni ga i reci - srećica se uzurjala nono... evo mame. Prihvati da ti je dijete određeni kvantum vremena nezadovoljno. Ali ti znaš da to nije tragično, biti malo nezadovoljan i svojim ponašanjem ga učiš da je to normalno - upravo time što mirno obaviš što imaš i dođeš kad možeš. To je dio njegovog odrastanja. Ako mirno prihvaćaš njegove proteste, on će vidjeti i to da je u redu protestirati, ali isto tako će vidjeti i da nakon nekog vremena, ne uvijek odmah, dobije što mu treba i smirit će se. Naučit će se.

A za ovu potragu za kontaktom - pa to si ga ti naučila. Opusti se, pa će se i on opustiti.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

"Odi na wc, dijete nek viče. Reci mu - ljubav mamina viče, oooo, sad će mama bebici. U miru obavi što imaš, onda mu dođi i digni ga i reci - srećica se uzurjala nono... evo mame. Prihvati da ti je dijete određeni kvantum vremena nezadovoljno. Ali ti znaš da to nije tragično, biti malo nezadovoljan i svojim ponašanjem ga učiš da je to normalno - upravo time što mirno obaviš što imaš i dođeš kad možeš. To je dio njegovog odrastanja. Ako mirno prihvaćaš njegove proteste, on će vidjeti i to da je u redu protestirati, ali isto tako će vidjeti i da nakon nekog vremena, ne uvijek odmah, dobije što mu treba i smirit će se. Naučit će se."

to je ono što sam ja htjela reći s mojim zadnjim postom. ja sam tako radila i sad je sve ok. nema vikanja dok idem na wc,dok se umivam i sl. jer zna da to mama ispujava svoje potrebe i to je to. sve je bilo smireno i stalno sam mu govorila "evo mame samo da se obuće,umije...."
    još da dodam..
    draga dutka-lutka,oprosti,ali ne dozvoljavam da se me proziva(ja sam među onima koje su napisale da im dijete spava u svojoj sobi) zato jer sam stavila dijete spavati u svoju sobu i da se to uspoređuje s zatvorom i tamnicom. nemaš na to pravo ako kod nas tako najboje klapa i ako to mom dijetetu odgovara.
    Posljednje uređivanje od ninika : 24.02.2010. at 17:19

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ninika prvotno napisa Vidi poruku
    "Odi na wc, dijete nek viče. Reci mu - ljubav mamina viče, oooo, sad će mama bebici. U miru obavi što imaš, onda mu dođi i digni ga i reci - srećica se uzurjala nono... evo mame. Prihvati da ti je dijete određeni kvantum vremena nezadovoljno. Ali ti znaš da to nije tragično, biti malo nezadovoljan i svojim ponašanjem ga učiš da je to normalno - upravo time što mirno obaviš što imaš i dođeš kad možeš. To je dio njegovog odrastanja. Ako mirno prihvaćaš njegove proteste, on će vidjeti i to da je u redu protestirati, ali isto tako će vidjeti i da nakon nekog vremena, ne uvijek odmah, dobije što mu treba i smirit će se. Naučit će se."
    upravo to.
    nezadovljstvo tuđom odlukom, čekanje, nelagoda, bilo koja od negativnih emocija koja nadolazi izazvana tuđim odlukama je dio odrastanja i mora biti dio odrastanja jer u protivnom dolazi upravo do sve učestalije pojave asocijalne, neprilagođene i ekstremno agresivne djece i mladeži.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

još da dodam..
    draga dutka-lutka,oprosti,ali ne dozvoljavam da se me proziva(ja sam među onima koje su napisale da im dijete spava u svojoj sobi) zato jer sam stavila dijete spavati u svoju sobu i da se to uspoređuje s zatvorom i tamnicom. nemaš na to pravo ako kod nas tako najboje klapa i ako to mom dijetetu odgovara.
    ovu prozivku nisma uočila, he he treba se snaći u brdo usijanih postova, ali prozivati nekoga zbog toga što mu dijete spava u svojoj sobi i nazivati to tamicom nije baš normalno.

i btw. moderatori radije dijelite opomene radi takvih izjava, nego poradi kritike vašeg foruma i organizacije ili vaših članova/simpatizera koji se obilno razbaciju sa ovakavim izjavama. time ćete prime stvoriti zdravo ozračje nego taktikom koju vi upotrebljavate.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    ovu prozivku nisma uočila, he he treba se snaći u brdo usijanih postova, ali prozivati nekoga zbog toga što mu dijete spava u svojoj sobi i nazivati to tamicom nije baš normalno.

i btw. moderatori radije dijelite opomene radi takvih izjava, nego poradi kritike vašeg foruma i organizacije ili vaših članova/simpatizera koji se obilno razbaciju sa ovakavim izjavama. time ćete prime stvoriti zdravo ozračje nego taktikom koju vi upotrebljavate.
    hvala..

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku

Za opomenu (zbog vrijeđanja) ti je ovo boldano.

Da se treba snaći u postovima, vidim, jer prozivao nije nitko nikoga. Najmanje pak ja, koja nisam navela nikoga posebno, nego sam napisala svoje mišljenje o tom fenomenu općenito.

Kad se radi o tome što je normalno, meni nije normalno prozivati nekoga za nešto što dotični nije učinio.
    A riječ "tamica", kao niti "tamnica", u mojim se postovima uopće ne spominje.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kao što vidiš, tamnicu si mi ti podmetnula. Ja je nisam spominjala. Nije lijepo drugima stavljati riječi u usta. Šteta što ne čitaš postove koje komentiraš.

Prozvala, naravno, nikoga nisam, a značenje riječi "prozvati" možeš provjeriti u rječniku hrvatskog jezika, ako ti je koji dostupan.
    Koliko ja znam, to znači, otprilke, "glasno izreći nečije ime". Ničije ime nisam navela.

Iza citiranog posta stojim, a spavanje novorođenčeta u odvojenoj sobi nisam usporedila sa zatvorom, nego sa samicom, koja se nalazi u zatvoru.

Mislim da više neću odgovarati, jer ovo me sada već jako umara. Naime, razgovor s tobom, ninika, i moiom (u ovom kontekstu vas navodim) počinje jako sličiti tečaju čitanja s razumijevanjem na nekoj nižoj obrazovnoj razini. Da ne govorim o hrpi tipfelera, koji govore o nepoštivanju sugovornika, i o obveznim gramatičkim greškama, pa čak i u ovom tvom posljednjem postu od jedne jedine rečenice.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zar se zaista trebamo spustiti na razinu gramatike i tipfelera?

molim vas, nemojmo...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što vidiš, tamnicu si mi ti podmetnula. Ja je nisam spominjala. Nije lijepo drugima stavljati riječi u usta. Šteta što ne čitaš postove koje komentiraš.

Prozvala, naravno, nikoga nisam, a značenje riječi "prozvati" možeš provjeriti u rječniku hrvatskog jezika, ako ti je koji dostupan.
    Koliko ja znam, to znači, otprilke, "glasno izreći nečije ime". Ničije ime nisam navela.

Iza citiranog posta stojim, a spavanje novorođenčeta u odvojenoj sobi nisam usporedila sa zatvorom, nego sa samicom, koja se nalazi u zatvoru.

Mislim da više neću odgovarati, jer ovo me sada već jako umara. Naime, razgovor s tobom, ninika, i moiom (u ovom kontekstu vas navodim) počinje jako sličiti tečaju čitanja s razumijevanjem na nekoj nižoj obrazovnoj razini. Da ne govorim o hrpi tipfelera, koji govore o nepoštivanju sugovornika, i o obveznim gramatičkim greškama, pa čak i u ovom tvom posljednjem postu od jedne jedine rečenice.
    tebe umara? mene još više. stvarno nije bilo potrebe za vrijeđanjem. u tijeku je rasprava a ti si me sad dobro izvrijeđala. to stvarno nije bilo potrebno. dok se god na ovom forumu nalaze ljudi koji ne mogu sudjelovati u običnoj raspravi nego na sve odgovaraju vrijeđanjem-mene nema. zašto vrijeđati druge koji su odgovorili na nešto što si ti napisala? ma,uostalom,zašto da se trudim? nema smisla,jel da?

oprosti na gramatičkim greškama jer stvarno se neda pročitati što sam napisala. pozdrav

p.s. ispričala bih se moderatoricama na off topiciranju.
    Posljednje uređivanje od ninika : 26.02.2010. at 11:59

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •