Cestitam svim mariborskim trudnicama i puno uspjeha svima u postupku![]()
Cestitam svim mariborskim trudnicama i puno uspjeha svima u postupku![]()
Čestitam, čestitam, čestitam! Predivne vijesti. Kako je samo ovaj topic postao aktivan hehe
.
ah, pitam se zašto najviše trudnoća ima na ovom pdf-u???
Suzanaab, cestitam na prekrasnoj beti!
U ponedjeljak ponovi betu i onda zovi ginica kako bi dogovorila termin za prvi UZV.
Meni tvoja Beta mirisi na duplice ...
ksena28, da ministru milinovic ukljucimo u nagradnu igru koju cemo organizirati na temelju tvojeg pitanja?!
(1. nagrada je transplantacija mozga ...)
Maxime, da znaš da sam u gornjem postu i počela pisati njegove ime (i našeg "omiljenog" liječnika, stručnjaka i hvalisavca), ali sam se predomislila...kao prepoznat će se i sami!
1. nagrada jepremda mislim da njima ni to pomoglo ne bi
Suzanaabsad sam tek procitala,cestitam od
Stvarno je u MB krenilo odlicno sad samo da se tako i nastavi....ja sam u totalnoj panici...
Cure koje ste u pon na uzv u Mb,je li sve idete u bolnicu na pregled?
Suzanaab
Rozalija BRAAAAAAAAAVOOOOOOOOOOOOOOOOOO kad ideš na uzv?
Rozi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Cure hvala svima na čestitkama; još uvijek mi se sve to čini nestvarno. Također čestitam svim friškim trudnicama a dr. V. I cijeloj ekipi iz Maribora svaka čast na tolikim uspjesima.
Rozalija, bravo još jednom, a Suzanaab tebi čestitam odi točno je kako sam rekla-treća Mb sreća!
Ja bi sada tako rado skakutala s vama, ali sam cjeli dan u nekom grču, sanjam svakakve gluposti, i hvata me ogromna panika hoće li sve biti u redu. Bojim se ciste više od ičega i čudno mi je što i pod pilulama osječam svaki trzaj jajnika...Toliko ispremješanih osječaja u ovom trenutku da ne znam šta bi sa sobom. Jučer sam kupila gonale, a već razmiljam što ću sa svima njima ako ne prođe taj prvi uzv. Sada bi me trebao neko dobro išibati, pa ako netko ima volje slobodno...
Ma nemoj se brinut GIZMOS,sve će bit ok.....držim fige....Evo ja danas bila na prvom kontrolnom UZV ,sve OK....sad čekam kad ću počet i sa gonalima,,,,,,)
Gizmos, ja ću te ispljuskati. Prvo jer paničariš bezbeze, do uzv happy thoughts samo. A drugo, čak i da gonale sad neiskoristiš (oko čega se trebaš živcirati tek ako i kad za to bude razloga), njima ne prolazi rok trajanja tako brzo.don't worry, be happy
Ova briga je stavka koju su zaboravili napisati u protokolu (a nekako mi se čini da je nezaobilazna nakon toliko čekanja i neizvjesnosti) ali bit će bolje sutra-danas je tako neki blesav dan.
Tko nam je sada sljedeći u Mariboru da čeka betu? Enca77? Stvarno nam je"bacio"forum na pozitivu pa neka nam i ostane tako...
Rozalija, Suzanaab, od srca čestitke, nek nam je još više Mariborskih trudnica,![]()
Gizmos i ja sam ti takva, kao da samo cekam da se nesto lose dogodi...a kad se sitim da idem u ponediljak oprostite mi,ali dode mi mucnina,pre pre strah me je da ne uspije,a znam da mi je tek prvi put i da sam na pocetku,ali zabrijem taj neki glupi film u glavi kako svima moram javit da nije uspilo...cemu cu se veseliti onda...kako smoci snage za dalje...izvinite na ovim negativnim mislima,ali ovde mi se najlakse izjadat![]()
Cure-da ne tražim na prethodnim stranicama-šteka mi comp-kada treba ponijeti novac i koliko otprilike-na punkciji ili transferu?
ketty-moraš se opustiti-sve će ti biti lakše kad dođeš tamo-vjeruj mi-meni je od prošlog ponedjeljka puuuunoooo lakše
Suzananab i Rozalija čestitam još jednom, baš sam happy zbog vas![]()
Smoći ćeš snage za dalje jer smo mi sve strašno jake cure, ni Bog ne zna odakle nam tolika snaga. Svaki problem se da rješiti, pa tako i taj, nemoj se grist. Uostalom, zašto vam nebi uspilo baš iz prve? Nemaš iza sebe negativnih beta, mladi ste... svatko je individualan i priča za sebe, samo misli pozitivno i zaboravi sve šta znaš o statistikama i uspješnosti. Vi ste priča za sebe, počimate ispočetka i neka ti taj put bude što kraći i bezbolniji.(Ovako ti ja i sebe u stvari tješim jer me uskoro čekaju potpuno isti strahovi i dileme).
I da, mislim na tebe puuuuno i molim onog gore da sve prođe najbolje što može i da onda smišljaš kako ćeš nam reći lipe vijesti.
Kako god bilo, tu smo i nek ti je SRETNOOO!!!![]()
Pcelica, meni je sestra rekla da se placa kod transfera a UZV svaki posebno.
Bravo Rozalija na super povećanju bete.
Ja sam jučer bila na kontrolnom UZV-u prije stimulacije u Mariboru i dr. je vidio da imam negdje 6-7 antralnih folikula, što je za mene više nego dobro. Da mi je samo tablete Primolut-Nor (progestagen) da pijem sljedećih 8 dana, jer mi je endometrij jako tanak, kao pripremu za stimulirani postupak.
Pčelice, sve ti ovisi kada ti pada punkcija,a kada ET. Pošto je nama punkcija bila u subotu,plaćali smo na ET-u. Uglavnom,plaća se radnim danom.
ok.Ma ustvari svejedno je-par dana amo-tamo.
I nama je isto bilo, punkcija subotom pa smo platili nakon ET sve uključujući i UZV u bolnici 2 puta po 80 EUR. Uglavnom cijena bez zamrzvanja sa stadijem embrija blastociste +2 UZV u bolnici je bila 1775 EUR a mislim da ako ima zamrzavanja je još nekih 200-250 EUR dodatnih a ako je UZV u ordinaciji dr. Božić cijena je 50 EUR/UZV.
D a li je netko imao iscjedak u postupku?Jutros sam se probudila i imam onako svijetlo smeđe-mrljavo.Sada mi je već 8.dan na gonalima.Jel možda od decapeptyla?
Kad ideš na UZV? Upozori ih na to, možda ima razloga da ti daju Estrofeme da ti se "učvrsti" endometrij.
Pcelica, ja sam imala ali me je doktor umirio da je to ok.I na kraju je ispalo dobro.
Sutra sam na uzv pa ću reći tj. već će dr. i vidjeti sam.Taca-hvala ti-već sam se malo ustrtarila.
Rozalija bravo za tvoje povecanje bete! Suzanaab bravo i za tvoju betu. Maribor je bas krenuo da ove godine bude puno ljepih trudnica. Svaka cast za Veljka i njegov tim. A ja sam srecna zbog svih vas da jedva cekam svoj maj da i ja odem po svoje bebace.![]()
Curke,daj mi recite,jel postoji određeno vrijeme do kojeg se mora početi s gonalima? ja sam već 14-ti dan na decapeptylima, u petak na 2 dan menstr.ciklusa sam bila na kontrolnom UZV,sve je ok,koliko mi je moj doktor rekao,javila sam to sestri Jasni mailom odmah taj dan,i naravno ni traga ni glasa od nje ko obično...
Zvijezdica, nista ne brini, dok si pod decapeptylima sve miruje. Ja sam u proslom postupku 19 dana primala Dec. i 7.dc pocela sa stimulacijom.
Onda ok...sad sam ipak malo mirnija....Hvala taca70.....Znaš ,najgore mi je kad sam krenula sa postupkom,i kad pošaljem mail Jasni,a ona neodgovara...a neznam ni sama što i kako treba ići....Ali dobro da imamo jedni druge vovdje na forumu,pa da si možemo pomoći....![]()
Malo mi nije jasno-što se treba javljati?Jer meni je dr. odmah na 1. kontrolnom uzv rekao da počnem isti dan sa gonalima(2.dan ciklusa) i da dođem sutra na uzv i da ću morati ostati tamo jer će češće biti uzv.Jel se to posebno mora opet javljati sestri ili...?Nije mi jasno kako ti dr. odmah nije rekao kada početi sa gonalima???
Ja nisam obavljala taj 1 kontrolni UZV u Mariboru nego u svom kraju.....pa mi je doktor rekao da javim rezultate UZV,pa će mi onda reći kad da počnem sa gonalima ako bude sve ok...
a tako...oprosti nisam dobro shvatila.Sigurno će javiti-sve je to individualno.ja sam se iznenadila kad sam vidjela kakve ogromne fascikle imaju za svaku od nas ponaosob.Mislim da vode računa i za svaku posebno imaju "tretman".
Ja sam isto moje nalaze stavila u tvrde korice (cjela knjiga)...mislim da kad to pogledaju da će ih proći volja za čitanjem. Po meni je najbitniji možda onaj njihov upitnik što smo ispunjavali i u kojem je sve sažeto ukratko (barem za cure koje su već bile u postupcima)...
Da li je "normalno" osječati jajnike pod pilulama? Mene svako malo nešto bocne...
Posljednje uređivanje od GIZMOS : 07.03.2010. at 16:43
Dajte mi recite drage moje,koliko puta se ide na ultrazvuk,na folikulometrije do punkcije? Znači prvi kontrolni UZV sam obavila....
I još me nešto zanima,zadnji put smo kupili gonal pen u Mariboru,ali nisam prijavila ono na granici za povrat poreza,idući tjedan idem na UZV,pa ću opet kupiti još 1 gonal,sada razmišljam da ga prijavim na granici,...Jel to pametno ili ne? bojim se da nebi imala kakvih problema zbog toga...ili da ga sakrijem negdje i to je to,da ništa ne potražujem...help.._![]()
hmmmm....budem razmislila jel ću uopće šta prijavljivati...možda najbolje da ništa nekompliciram i da sakrijem....nego da bude problema....![]()
drage moje, molim vas za jednu informaciju. Sutra mislim poslati papire za Maribor, čitala sam na prvoj stranici što sve traže, ali nekako nisam vidjela je li treba poslati i nalaze brisa i papa testa. Obzirom da se čeka godinu dana vjerojatno taj papir im i ne znači puno... Zanima da li i to treba odmah poslati ili mogu donijeti na konzultacije, odnosno prije nego krenem u postupak kod njih?
Hvala puno unaprijed i svima želim puno uspjeha u postupcima![]()
Tibi, najbolje im je poslati sve što imaš od nalaza, ja sam im poslala apsolutno sve pa su me samo još tražili RH fakotr i krvnu grupu. A sve ono što ne pošalješ ništa neće štetiti i tražiti će te to naknadno. Ja sam npr. u 12. mjesecu poslala nalaze briseva od 6.mjeseca i sad me nisu tražili da to ponovim ali ja ću to naravno napraviti zbog sebe.