Stranica 39 od 42 PrviPrvi ... 293738394041 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 2061

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

lavko vjerojatno bi išli u Sloveniju ili Češku

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da smo svi otišli malo off topic, Jasna neznam jesi vidjela ovaj drugi podforum Građani protiv MPO tamo obično razgovaramo o idejama te vrste

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro, a što ako koji od te garniture ne može imati djjece i mora na PO? Uvijek sam se pitala kako bi Milinović to riješio da je on ili netko njemu blizak neplodan?
    Ko da je to njima problem (financijski ili logistički)? Ima masu dobrih klinika - Slovenija, Češka, Brisel...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa zar niste vidjeli Bajsa - glasao za zakon, a sam je benefitirao od standardnog IVF-a, jer, sudeći po godinama njegove supruge, i imajući ovoliko iskustva, čisto sumnjam da bi uspjeli s ograničenjem oplodnje na samo 3 stanice koja je posebno teška za te "malo starije". I što - upravo njegova stranka je izvela neviđeni cirkus, kao one neke žene Hrv. seljačke stranke kao uputile apel protiv zakona, ali njegova stranka HSS ipak baš bila ta koja je omogućila donošenje zakona jer su omogućili kvorum i pojeo vuk magare, hrv. javnost to kao kupila, Bajs nuna svoju bebicu, uživa ministarsku plaću i baš ga briga. To je takav dvostruki moral da je zastrašujuće.

I je i nije off topic, jer je potpomognuta svugdje usko povezana s užasom od zakona i to se ne može razdvojit.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.03.2010. at 09:51

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

OK, neka odu u Slo ili Češku. Nadam se da će se doznati brzo.
    Danas sam hude volje.

jasna09 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Dobro, a što ako koji od te garniture ne može imati djjece i mora na PO? Uvijek sam se pitala kako bi Milinović to riješio da je on ili netko njemu blizak neplodan?

Što će oni napraviti ako slučajno dođu u naše probleme: evo što će napraviti obzirom da su vlast i rasipaju naš novackao pijani bogataš, otići će u inozamstvo kao i drug Hebrang mi ćemo to platiti a oni će tvrditi da su to platili nekim starim karamboliranim jugom ili stojadinom koji im je ostao od juge, ja sa suprugom nemam novca za inozemstvom ali neželimo biti njihovi pokusni zamorci. "Nemate emisije na partijskoj televiziji na kojo možete postaviti pitanje, to je televizija političkih moćnika i njihovih podobnika. Hvala

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lavko, nemojmo biti naivni, dobro su rekle mali Mimi i ina, pa zna se da se spomenuta gospoda idu liječiti vani i za druge bolesti, pa nisu ludi kod nas ići na MPO, svako koga se to dotakne (pa i njih, a ne samo nas) zna da MPO u Hrvata nije ono što je bio prije zakona. i da, sve što se tiči zakona i bilo koje klinike kod nas-nije OT. i često se zapitam-gdje su stare VV ili druge pacijentice da pričaju kako je bilo prije? Ja znam po svojoj poznanici koja ima curu od 10 godina sa VV-a, trebalo joj je 20 j.s. u jednom postupku da nju dobije.

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Netko mi je rekao na VV kako je Milinović tamo poslao nekog od svoje rodbine. Naravno da su imali poseban status. Baš nešto prije stupanja na snagu ovog zakona. Ne znam da li im je uspjelo.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sasvim mi je jasno da imaju ili poseban status ili idu van. E pa, jako mi je žao, ali se nadam da će se takve priče doći do javnosti čisto da pokažu da ima jednakih i jednakijih.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

amariya kad bi saznali sve pojedinosti o tom slučaju, takva informacija bi nam vrijedila zlata, da ga možemo time zaskočiti negdje

nego cure, ima tko friškiju informaciju što se događa na VV? Je li i dalje idu stimulirani postupci? Da li vraćaju pacijentice i za kada ih naručuju?

Svima puno sreće i uspjeha ~~~~~~~~~~~~~~~

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    često se zapitam-gdje su stare VV ili druge pacijentice da pričaju kako je bilo prije? Ja znam po svojoj poznanici koja ima curu od 10 godina sa VV-a, trebalo joj je 20 j.s. u jednom postupku da nju dobije.
    ja pričam i pišem, al me nitko ne sluša nažalost kao ni puno nas drugih koji svaki dan tražimo načine..rovarimo...organiziramo, pišemo, sakupljamo info i dr... da ovaj zakon i ovakvo tretiranje mpo-a u hrvata ode u sramotni dio ropotarnice povijesti
    ali premalo je nas da bi nas se čulo i da bi se za nas marilo...ipak se nadam da nije i neće biti uzalud...u konačnici

ali hajde da ne duljim, ponovit ću što je mare spomenula (iako mislim da to svi već znaju na ovom forumu pa ne volim piliti sa svojim iskustvima da ne budem dosadna) ...
    meni je prije kćeri trebalo 23 js - da je dobijem
    a ako zbrojim sve zajedno (i prije i poslije kćeri)
    dakle sve zajedno to je SVEUKUPNO:
    61 js – 31 oplođenih js/predembrija -9 ET-a - jedno dijete

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sasvim mi je jasno da imaju ili poseban status ili idu van. E pa, jako mi je žao, ali se nadam da će se takve priče doći do javnosti čisto da pokažu da ima jednakih i jednakijih.
    I sve se kod nas dozna - pa što? Pojeo vuk magare, i sve se nastavlja po starome, na žalost.

Meni je za moju kćer trebalo 19 embrija, samo od tog jednog zamrznutog je nastala trudnoća i rodilo se dijete.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nemoj tako, onda nam je svejedno sjedimo li i šutimo ili ipak radimo nešto.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nije svejedno, nipošto, da mislim da je svejedno ne bih se niti trudila
    i napisala sam da se nadam da u konačnici neće biti uzalud...ivjerujem u to

ali mislim da nije niti tako jednostavno

od 6. mjeseca prošle godine, od najave zakona se stalno nešto radi...svaki dan...a pomaci su minimalni...ne treba odustati, ali niti očekivati čuda
    za čuda su ovoj našoj zemlji potrebni recimo masovni prosvjedi ili tako nešto, a možda niti to ne bi bilo dovoljno...
    ovdje nije dosta da nekome dokažeš da griješi ili da dokažeš da je licemjeran (da jedno zagovara, a drugo radi i sl)..ovdje nije jednostavno nešto niti dokazati, jer nitko neće o bilo čemu javno govoriti...ali i da dokažeš...zbog toga se u ovoj zemlji ne podnosi ostavka niti se mijenja zakon...

a u ovoj zemlji ljudi niti ne idu na masovne prosvjede...(sjetite se koliko je ljudi bilo na prosvjedu u 7. mjesecu, sjetite se koliko smo ljudi skupili da odu u sabor na donošenje zakona)...

zato sam rekla ono gore, ali to ne znači da ne mislim da svakim danom treba raditi sve više, a ne manje...ali sam svjesna da šanse za promjenu ovog zakona nemamo preko noći, a za neke od nas će tada biti kasno...no tješi me da će moje dijete zbog nečega što sad ja radim imati bolju šansu ako joj bude trebala...(ili barem onakvu kakvu sam ja imala kad sam uspjela dobiti nju...)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    nije svejedno, nipošto, da mislim da je svejedno ne bih se niti trudila
    i napisala sam da se nadam da u konačnici neće biti uzalud...ivjerujem u to

ali mislim da nije niti tako jednostavno

od 6. mjeseca prošle godine, od najave zakona se stalno nešto radi...svaki dan...a pomaci su minimalni...ne treba odustati, ali niti očekivati čuda
    za čuda su ovoj našoj zemlji potrebni recimo masovni prosvjedi ili tako nešto, a možda niti to ne bi bilo dovoljno...
    ovdje nije dosta da nekome dokažeš da griješi ili da dokažeš da je licemjeran (da jedno zagovara, a drugo radi i sl)..ovdje nije jednostavno nešto niti dokazati, jer nitko neće o bilo čemu javno govoriti...ali i da dokažeš...zbog toga se u ovoj zemlji ne podnosi ostavka niti se mijenja zakon...
    x.

U ovoj zemlji funkcioniraju samo takve "prijetnje" - tipa seljaci koji org. masovne prosvjede i krenu traktorima, pa onda dobiju neke mrvice... Ovo ufino dokazivanje ovoga ili onoga - to donosi dugoročni rezultat, ali za mnoge će to bit kasno (otići će rezerva js).

Onda, ovo je baš zeznuta stvar, jer je intimna, odnosi se na ljudsku seksualnost i najintimnije stvari, a bila bi (možda) potrebna masovka, s imenom i prezimenom ljudi i da svih nas koliko nas posto ima u fertilnoj dobi izađemo iz ormara, s licem i imenom i prezimenom. Rijetko tko je na to spreman, nositi se s time, plus s razočarenjem postupka, s mogućim gubitkom posla u ovoj krizi ako se to prizna, plus moguće osude u obitelji u revivalu nekih konzervativnih i retro vrijednosti i predrasuda, prva ja nisam. Mislim da je jedna forumašica dobila otkaz kad je rekla da ide na MPO, sigurno nije samo zbog toga, ali to je bio triger. Koliko je nas spremno riskirat posao zbog toga i živjet ideal? A lova je prvo što ti treba za MPO.

Eto, to je malo konteksta na ovu priču i stalna pitanja "zašto, kako je moguće", koja se stalno pojavljuju. Evo kako - u biti, na žalost, sve je vrlo logično.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.03.2010. at 11:18

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da bi jedino upalilo kad bi osnovali stranku neplodnih, ko penzioneri i seljaci, pa se onda bavili politikom, koalirali s ovima, ucjenjivali da nećemo podržat ovo ili ono, ako oni ne podrže naše.... Ali, to je fakat SF.

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

BHany svaka ti čast

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma znam da su to milimetarski pomaci, znam da svi radimo jer vjerujemo u bolje, eto jednostavno ne želim si priznati i neću vjerovati da je to možda sve za niš
    Posljednje uređivanje od lavko : 12.03.2010. at 11:38

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma znam da su to milimetarski pomaci, znam da svi radimo jer vjerujemo u bolje, eto jednostavno ne želim si priznati i neću vjerovati da je to možda sve za niš
    Nije za ništa, ali će možda doći tek za kojih 10-tak godina jer em kriza, em ovo nije neki prioritet nikome, bojim se, u doba krize, tj. nije dok se interesna skupina izuzetno ne organizira i doslovno ne vrišti i ne napada sa svih strana, ovako ufino to ide
    sporije, što se može.

BTW, evo ivarica ovo traži danima, ne može nikoga naći, anonimka je, možda bi se netko javio (ja ne osuđujem nikoga tko ne želi i neću bit razočarana ako se nitko ne nađe, jer znam kako to ide i da je to teško, pogotovo ako je vjera u cilj tako daleka i smanjena, ali evo, možda bude hrabrih, tražimo već mjesec dana, ja sam svojedobno bila po novinama anonimno i to mi je bilo OK, nije mi donijelo neke traume ili neželjena prepoznavanja):

http://www.roda.hr/forum/threads/525...-uz-pomoc-bmpo

).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam čak malko optimističnija od ine i mislim da će trebati kraće od 10 godina, vjerujući da će biti dovoljan stalni (nesmanjeni pritisak - zašto trebamo svakog od vas s prilogom koji može dati) ... i preslagivanje političkih uloga...

a sad se malo brinem što smo debelo u ot

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Krivi sam nalijepila, ne znam više di je najnovija zamolba da netko istupi sa svojim iskustvom, ali Bhany će znati - ivarica traži nekog tko je sada u postupku, mislim da isto može anonimno. Naime, fora je da se novine ne prodaju bez osobne priče, tako da za lansirat bilo koju temu, trebaju to "meso".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Osobno mislim da je ovaj OT koristan, i da je bitni sadržaj, od stroge forme on topic, off topic, jer život nije on topic uvijek.

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Može li mi netko poslati primjerak sa psihološkog savjetovanja?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

možda je i taj koji si ina navela još uvijek aktualan, jer taj nije bio hitan - ne znam, možemo provjeriti

a ti si na ovaj mislila http://www.roda.hr/forum/threads/537...avo-u-postupku - za taj isto ne znam da li je aktualan jer je taj bio hitan za taj dan

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    lavko vjerojatno bi išli u Sloveniju ili Češku
    jel možda ti znaš koliko od prilike košta postupak u Mariboru..več me bole oči od čitanja i traženja tog podatka..

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    možda je i taj koji si ina navela još uvijek aktualan, jer taj nije bio hitan - ne znam, možemo provjeriti

a ti si na ovaj mislila http://www.roda.hr/forum/threads/537...avo-u-postupku - za taj isto ne znam da li je aktualan jer je taj bio hitan za taj dan

Ja nisam trenutno u postupku , ali sam danas snimila prilog. Bila sam u postupku po starom i po novom zakonu pa im moja priča odgovara

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bravo!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

minimuc HVAAAAAAAAAAAAALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jel ima netko svježe vijesti o prirodnjacima? Jesu li krenili postupci? Kad se očekuju i da li se očekuju u skoro vrijeme?
    Puno hvala na odgovoru.

minimuc, gledate ćemo danas i sutra Novu TV. Hvala na snimljenom prilogu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ovaj tjedan prijateljica je imala punkciju (stimulirani postupak) i nije bilo nikakvih problema. Ja sam bila u blagom stimuliranom postupku u 02.mj.,opet sam naručena u 05.mj na stimul.postupak i mislim da neće biti većih problema.

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

minimuc, znaš li kada će se emitirati prilog i na kojoj tv?
    Hvala ti !!!!!!!!!!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mimimuc - hvala!
    Gledamo!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bravo minimuc, javi detalje

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ivkica28 prvotno napisa Vidi poruku
    jel možda ti znaš koliko od prilike košta postupak u Mariboru..več me bole oči od čitanja i traženja tog podatka..
    Imaš na POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI detaljno na 1. str pri dnu post od naše suborke sa cijenama, ali evo otprilike 2000 E je negdje postupak u Mariboru sve ovisi što rade, curama koje su nedavno bile je izašlo oko 1800E

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja novinarki rekla 20-25 tisućica kunica , jesam pretjerala.....a dobila sam takvu informaciju

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A dobro ovo je bez lijekova kad i to uračunamo nisi uopće pretjerala

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

javite kada će biti prilog da znamo gledati...

minimuc svaka čast...treba nam još takvih ljudi i onda bi dobili svoja prava

i da, hvala u suprugovo i moje ime
    Posljednje uređivanje od snow.ml : 12.03.2010. at 18:38

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

prilog ide danas , kratko ili sutra duže , ovisi o montaži i vremenu , nova tv ,dnevnik 19.15.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. A je dao listu na kojoj piše što treba donijeti. Mislim da to vrijedi za sve. Piše ovako ...

Poštovana,
    prema Zakonu o MPO(NN,br88/09) prije postupka MPO-a potrebno je skupiti sljedeću dokumentaciju;
    1. preslik osobnih iskaznica obaju partnera
    2. ovjereni preslik izvoda iz matične knjige vjenčanih ili izjavu o životu u izvanbračnoj zajednici ovjerenu kod javnog bilježnika
    3. potvrdu o provedenom psihološkom savjetovanju
    4. potvrdu o provedenom pravnom savjetovanju
    5. mišljenje ginekologa koji ispunjava uvjete propisane Zakonom o indikaciji za postupak MPO iz druge ustanove
    6.pristanak barčnog para na predloženi postupak MPO-a

to je taj čuveni popis!! Posebno za cure koje ga rade samoinicijativno..

Pozdrav svima!
    Prvi put vam pišem ali vas već duže vrijeme čitam.

mm ima već dva nalaza spermiograma sa dijagnozom oligoastenozoospermija, meni je zasada sve OK čekam još nalaze od krvnih pretraga i naručeni smo za kraj četvrtog mjeseca da dođemo na dogovor o postupku.

Kao preporuku za postupak dr.A je napisao IVF/ET, može li mi netko pojasniti kakav je to postupak ?

Dobili smo citirani popis potrebne dokumentacije uz prekriženu točku 5, dr A je rekao da po novom zakonu to nije potrebno to je bilo .05.03.2010 ??

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Upravo sam pogledala prilog na Novoj,odličan je...hvala tebi i tvom mužu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Upravo sam te gledala ljepotice moja, bili ste super oboje.Rekli ste bas sve sto treba u ovom kratkom prilogu.Hvala vam velika.

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Svaka cast, odliicno!!

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mimimuc, hvala tebi i TM.
    Bili ste odlični
    Posljednje uređivanje od Biene : 12.03.2010. at 20:29

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

rekli smo mi toga puno više , ali minutaža je ogranićena .

Plan je bio veči prilog ali im je danas uletio Šlogar .Nema veze bude još prilike da se još očitujemo.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bravo mimimuc super prilog jeste da je bilo skračeno ali najbitnije je rečeno svaka čast

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mimimuc bilo je odlicno. Svaka cast!

capka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj pinny prvotno napisa Vidi poruku
    Mimimuc bilo je odlicno. Svaka cast!
    i hvala

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Odlično je bilo! Pozdrav tebi i mr.minimucu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

minimuc, velika hvala tebi i tm

jasna09 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Svaka vam čast!!!

Sjećam se tebe kad si izašla od doktora i rekla mužu da nema jajnih stanica. Držala si se uspravno, ali oči su sve govorile.

Ja sam bila sada u postupku na Klomifenima i dobila samo jednu j.s., došlo je do transfera ali danas je beta pokazala opet svoju lošu stanu.To mi je bio 4 pokušaj.Ako mogu kako pomoći oko izjava, razgovora, nije mi problem reći ime i prezime. Nije me sram što trebam MPO da dođem do bebice, ne bojim se otkaza zbog MPO-a jer poslodavac ne daje otkaz zbog postupka nego zbog čestog bolovanja. Ja sam otišla poslije punkcije raditi i preživjela sam.
    Ja sam danas odlučila učlaniti se u Rodu, pomoći sa članarinom koja je fakat simbolična. Smatram da bi trebale izaći van, podjeliti letke po bolnicama koje rade MPO.......To ne može nitko osim nas.
    Možda je obustava postupaka indirektna poruka struke da se pokrenemo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •