Jutro žemskice... jučer sam imala jedan stvarno jureći dan pa nisam s vama stigla podijeliti jedan razgovor iz čekaonice na humanoj. Mene je taj razgovor osobno vrlo uznemirio jer mi je na neki način otvorio oči...
Kao i obično čekala sam od 7 i 30 do gotovo 9 i pol čekajući na folikulometriju pa su kroz čekaonicu prodefilirali razne žene i parovi, među njima cura koja od 13 js nije dobila embrij. Stigao je i par koji je došao u nadi da se njihov embrij, koji se prekasno počeo razvijati, ipak uspio poduplati (rekli su im da se ne nadaju previše, nisam ostala toliko dugo da saznam je li do transfera došlo). Inače mislim da od 3 js dvije su se prestale razvijati ili se nisu oplodile (nisam potpuno sigurna jer ja nisam razgovarala sa tom djevojkom već sam cijelu priču načula.)... Nešto kasnije stigla je i mlada trudnica kako bi se naručila za pregled... to joj je druga trudnoća, 6 mjeseci nakon rođenja njihova sinčića uz pomoć mpo-a ona je prirodno ostala trudana... prekrasno.
Ono što je mene šokiralo i zgrozilo je bilo to što se poveo razgovor na koliko besplatnih postupaka imamo pravo... mlada je trudnica mislila da je riječ o 3 postupaka, cura koja je čekala hoće li do transfera doć nije bila sigurna ali je zato njen suprug rekao da misli da sada imamo pravo na 6 besplatnih postupaka... to je u njihovom razgovoru naišlo na oduševljenj ..."ma super, pa to je odlično" .... nisam mogla vjerovati onome što čujem.
E sada vi meni recite drage moje suborke, kako će naše patnje i boli razumijeti neki ljudi kojih se mpo ni ne tiče kada i oni koji imaju problem s plodnošću nemaju pojma koji i kakvi su zakoni koji se vežu direktno za njihovu problematiku. Kakvo smo mi to društvo kada nismo nimalo zaintresirani za događanja koja nam određuju živote. Kada ovako nešto čujem nimalo se ne čudim situaciji u kojoj nam se nalazi država ... Razočarala sam se jučer.