marija P-nemoj si komplicirati.
Ticino ti je skroz ok za raditi ukrase....
A kako dobiti sivu boju za cestu i crnu za automobilske gume ako imam one osnovne boje (žuta, crvena, zelena i plava)?
To i mene zanima.
Ja ću raditi četvrtastu tortu koja će biti košarkaško igralište. Postoje nekakve boje u tubi kojima ću iscartati po pokrovu od ticina parket i koševe 2D, a napravi ću loptice 3D od ticina. Za loptice mi treba i crna (bar mislim... to će mm znati).
To mi se čini nekako najlakše obzirom na moje sposobnosti.
A mene zanima kako bih mogla napraviti kosarkasku loptu svome sinu kosarkasu?
Od smese s kesom koja se da dobro oblikovati i cvrsto stoji?
Kako da napravim one crne pruge po njoj?Da ju obucem u narandzasto pa pruge nalepim naknadno?
Ili kako,ima li ko kakvu ideju?
http://www.sveisvasta.hr/ducan/jesti...sanje-4-1.html
Tu su boje za pisanje, ali nema crne, samo smeđa.
Ne znam kako dobiti tortu-loptu. Ja ću praviti male loptice od ticina i staviti ih na četvrtastu tortu. Dalo bi se tu napraviti i 3D koševe s špagetima obloženim ticinom, ali mi je to malo previše.
Moj sin nije košarkaš. Slavit će 2. rođendan, ne govori i ne gleda crtiće pa još mogu sama birati jer nema neki omiljeni lik i sl.
Posljednje uređivanje od MarijaP : 05.05.2010. at 10:11
Kaja,
napravi tortu tipa tijesto s ganache kremon (to ti je slatko vrhnje u kojem je otopljena čokolada), uzmi neku pokulružnu posudu, stavi na dno foluiju, dobro ju utapkaj i stavi sloj tijesta, zalije s kremom i tako do brha, stavi u frizider da se fino prozme i slegne (1 dan recimo). preokreni ne tacnu i još malo doradi da bude okruglija....odreži eventualne viškove).
obuci ju u narančasti ticino i iscrtaj kistom crne pruge.
Biti će polulopta, ali sasvim dovoljno da se zna što je....
ja crnu boju ne miješam od ostalih jer mi se čini da je to poprilično nemoguće (a inače sasvim dobro miješam tonove)
migulica, jel može takva ganache torta stajati 2 dana? Da napravim sutra za subotu? Ne pitam zbog forme već zbog svježine sastojaka.
Inače, super mi se čini ona nutella torta. Možda nju iskoristim za bubamaru.
Ovo je naša rođendanska torta
http://public.fotki.com/dani-cake/pocoyo/
Jelka...moze, definitivno. Čak nekoliko sati ostavi na sobnoj temp da ta topla ganache krema udje u stukturu tijesta....
Dani-lijepa je!
Evo ga napakon i naš plavi "zece" http://s189.photobucket.com/albums/z...21077-Copy.jpg
Za prvi put sam dosta zadovoljna kako je uspjelo,a frajerica je bila oduševljena (ono bitno!).
Jedino mi se masa dosta brzo sušila, mislim si da nije od boja (onih u tubici- 4 u paketu, neki njemački) jer je neobojana bila sasvim ok.
Padala nam je kiša za rođendan pa ćemo imati reprizu za svekoliko pučanstvo i popravni za ticino!
Pitanjce vezano za ganache i ticino. Napravit ću onak s folijom pa utabati sloj biskvita pa sloj kreme itd. Kad se to preokrene, ticino može direkt na to? Neće ga krema topiti sa strane?
Ispravak. Neće mi stati u protvan u kojem se peklo jer će sve skupa biti višlje od protvana pa ću samo slagati kao klasičnu tortu. To je ok, jel da? Toliko sam se ufurala u loptasti oblik da sad s blagom promjenom plana se gubim.
Ali i dalje vrijedi pitanje o stranicama torte, gdje će sigurno viriti ganache kreme.
Ma MM mi se zaprijetio ak torta ne uspije (jer prvi put radim ganache i nutellu), da će se razvesti od mene.
Pa slijedom toga, može li na nutella tortu ticino? S obzirom da je to puding, nema biskvita. Čak mi je palo na pamet da smućkam neki tanki biskvit i prvo ga utabam u posudu, onda ostatak prema receptu.
Ticino sam napravila, rekla bih uspješno pa i mene ovo zanima. Čitala sam recepte za torte na jednom topicu i ne mogu se skoncentrirati niti da pročitam recept do kraja, a kamoli još da to i radim. Možda kad se naspavam.
Isprintala sam i recept za ganache, ali nisam ziher da ću se upustiti u tu avanturu. Imam dva vrištavca. Stariji tek treba napuniti 2 god.
Posljednje uređivanje od MarijaP : 07.05.2010. at 13:14
Kad smo već kod ticina, kupila sam fruktozu za 25-30 kn/0,5 kg, a jučer u dm-u vidim za 17 kn/0,5 kg. Baš sam ljuta!
Gdje kupujete sastojke?
Mene recesija u kombinaciji s krivim pogledima na prvi djetetov rođendan natjera da počnem razmišljati o hommejd torti. Sad će me ova torta koštati skoro kao i kupovna + vrijeme, a vrijeme mi je neprocjenjivo.
OK, većina sastojaka za ticino (fruktoza, glicerin, boje) ostaje i za kasnije, ali opet me to sve nekako skupo izađe.
kalimero, stvarno prelijepa!
MarijaP;thanks, za početak prolazna ocjena!
Stavim večeras fotke bubamare, ja zadovoljna (iako mislim da će mi ovo biti zadnja torta s ticinom), a čini se da se i gostima svidjela.
KayaR, mašenka- hvala za pohvale u vezi torte.
Samo da napomenem da sam bezobrazno kopirala Mama Natasinu bubamaru.![]()
i Mara i bubamara su bile preslatke
i bubamara je bila jako fina
Wow, bubamara je super!![]()
Mojoj curici je uskoro rođendan i želi tortu na dinosaura, ja sam je zamislila kao što je i bubamara od Jelke i dodati rep, glavu i nogice ali treba mi mala pomoć pošto ne pečem baš često kolače.
Kako da napravim taj oblik??? u čemu treba speći biskvit?? u običnom kalupu za torte ili???
I Jelka koju tortu si radila ispod?
please help
Jelka - torta je super, dobre su ti boje![]()
Evo moje još jedne torte - mužu za rođendan.
torta
Citam i pratim vec duze vrijeme i divim vam se... Torte su prepredobre.. Sad je doslo i moje vrijeme... Ticino je jedna tura napravljena i ofarbana u 3 boje... Sad cu kad napisem post napravit jos dvije ture i ofarbati... Biskviti su ispeceni, krema se hladi, veceras filujem i ukrasujem... Koma, sve na knap, al prije nikako nisam stigla... Ovo mi je prva torta koju pecem a kamoli da ukrasujem, valjda ce biti dobra.... A ja ni manje ni vise nego na dva kata moram peci.. Twinsi nam sutra slave 1. rodjendan
Sad imam pitanja za vas eksperte
- Kad tortu nafilujem, jel onda moze ticino odmah preko skroz ili mora biti pekmez na njoj i oko nje? Krema od torta mislim da nece ici okolo radi ticina..
- Posto bi drugi kat naljepila direktno na doljni, jel mora dole biti skroz ticino, ili moram rupu izrezati za gornju, manju tortu?
ako ne, kako zaljepit malu tortu na ticino od velike? isto sa stopljenim ticinom?
- E da, za to "ljepilo" koliko je potrebno cca. ticina, da odvojim na vrijeme?
Ima jedna cura, stavila je svoj album sa fejsa ovdje, neznam sad nik njen, torte su fantasticne, ima ukrase onako upikane na zice na torti, koje zice se za to koriste i gdje se mogu kupiti?
Ja sam jucer bila u MBM vrtnom centru i samo nasla zice za gerbere, zelene... i to 2,5 kile pakovanje, ima mali milijon zica... pa sam isla zicat u cvjecarnu i dobila 10 komadaali za drugi put bi radje kupila, a i da su srebrene..
Sad sam se raspisala, sorry na davljenju... Slike stavim kakvo god da ispadne.
Pozdrav
Evo i mi proslavismo rodjendan sa Petrom Panom.
Migulice, jos jednom hvala na savetima!
A kako se kaže "ticino"? Onako kako se piše ili je to neka strana riječ sa drugačijim izgovorom?
Ja sam sinoć po prvi put radila ticino i malo me zezao, ali zagrijala sam ga i sve je bilo super.
Zanima me je li onih 8 žlica fruktoze to onak ravne ili sa vrhom? ja sam stavila sa vrhom pa mi je zato bilo malo teže zamjesiti tjesto.
I još sam htjela pitati koja torta može ispod ticina? Trebam napraviti dvije torte jer je dupli rođendan, pa jednu sam mislila švarcwald, a drugu neku bijelu sa nekom čokoladnom kremom (ima neko ideju? našla sam samo neki čokoladni ledeni vjetar)
polfezna- torta ti je odlična. Fantastične su ti figurice![]()
Aneta - možeš uzeti ganache kremu, to je čokoladna i fina.
http://forum.roda.hr/threads/7046-Tr...late-truffles?
Samo ti moram reći da je jako skupa. Puno slatkog vrhnja i čokolade za kuhanje. Ja nisam dobro pročitala recept, pa sam kupila 1 kg čokolade i 200 ml slatkog vrhnja, pa sam morala opet do dućana po još 4 vrhnja.
Ja sam radila s coolinarike:
http://www.coolinarika.com/recept/tr...ladni-truffles
Jako, jako dobro! Ali zaista bolesno skupo.
Magg, možda malo kasnim sa odgovorom ali pretpostavljam da si ovo tražila http://www.facebook.com/album.php?ai...54c2f9723fe2be
a žice imaš za kupiti u dori
http://www.dora-usluge.hr/dora/index...&group=1&cat=3
ja sam radila sa žicama ali moram priznati da nisam baš oduševljena sa tom metodom da se figurice učvrste sa žicom jer sam se uvijek bojala da će je netko progutati iako sam uvijek pažljivo vadila figurice da ne bi ostala žica u torti, ako misliš raditi figurice na onim dugim žicama kao iz albuma od Biljane onda je to druga stvar
Žica se može kupiti u hobby trgovinama, ova cvjećarska nije baš zgodna jer je u boji i ako se ne varam presvučena nekim materijalom. Ja sam koristila ovu iz hobby dućana i dosta je čvrsta ali kao što indira kaže koristiti ju samo za ukras, nikako u figuricama samim