Pokazuje rezultate 1 do 50 od 198

Tema: privatna srednja škola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Smatram da uspjeh u srednjoj školi nije nužno ogledalo djetetovog znanja.
    Sa mnom u razred je išao dečko (u gimnaziju) koji "nije znao pisati" (riječi profesorice hrvatskog jezika), apsolutno nitko u školi nije imao sluha za to da je on stvarno pametno dijete, ali ima problem s pisanjem koji bi trebalo na neki način premostiti.
    Ocjene prilično loše, naravno iz hrvatskog jezika koma, kao posljedica nemogućnosti čitanja njegovih pismenih testova. Naravno, nikome od profesora nije palo na pamet da se stavi naglasak na usmeno ispitivanje.
    Gimnaziju je završio jedva, upisao se na PMF iz prve i završio u roku. Za vrijeme fakulteta dobio nekoliko nagrada i stipendiju (ne znam više koju, ali kao jedan od najboljih studenata). I sad je profesor povijesti i zemljopisa.

Što se tiče boljih/lošijih škola - išla sam u lokalnu gimnaziju, nakon koje se je od 36 učenika 30 upisalo na željeni fakultet na prvom roku i završili su fakultet.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 27.05.2010. at 06:33

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Smatram da uspjeh u srednjoj školi nije nužno ogledalo djetetovog znanja.
    Sa mnom u razred je išao dečko (u gimnaziju) koji "nije znao pisati" (riječi profesorice hrvatskog jezika), apsolutno nitko u školi nije imao sluha za to da je on stvarno pametno dijete, ali ima problem s pisanjem koji bi trebalo na neki način premostiti.
    Ocjene prilično loše, naravno iz hrvatskog jezika koma, kao posljedica nemogućnosti čitanja njegovih pismenih testova. Naravno, nikome od profesora nije palo na pamet da se stavi naglasak na usmeno ispitivanje.
    Gimnaziju je završio jedva, upisao se na PMF iz prve i završio u roku. Za vrijeme fakulteta dobio nekoliko nagrada i stipendiju (ne znam više koju, ali kao jedan od najboljih studenata). I sad je profesor povijesti i zemljopisa.

Što se tiče boljih/lošijih škola - išla sam u lokalnu gimnaziju, nakon koje se je od 36 učenika 30 upisalo na željeni fakultet na prvom roku i završili su fakultet.
    Vremena su se ipak promijenila. Svake godine se za profesore svih usmjerenja održava cijela serija predavanja na temu disleksije i disgrafije i uči nas se kako pristupiti tom problemu.
    Nekad se smatralao da se radi o "zaostaloj" djeci,danas se zna da nije tako.Često puta bude baš suprotno.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Vremena su se ipak promijenila. Svake godine se za profesore svih usmjerenja održava cijela serija predavanja na temu disleksije i disgrafije i uči nas se kako pristupiti tom problemu.
    Nekad se smatralao da se radi o "zaostaloj" djeci,danas se zna da nije tako.Često puta bude baš suprotno.
    kako gdje,kako gdje
    moje dijete ima disleksiju i disgrafiju u školi su samo bili rekli da je groooooozno nemiran i nitko mi nije preporučio logopedsku obradu
    to smo sami obavili i došli do dijagnoze i idemo kod logopeda i naravno sa smanjenjem frustracija dijete se i u ponašanju popravilo
    ta predavanja učitelji/ice, profesori/ice iz naše škole očito nisu pohađali

da imam mogućnosti upisala bi ga i u privatnu osnovnu školu ali ne da ima petice
    nego da ima pristup više jedan na jedan jer to je ono šta njemu treba a zašto nema mogućnosti u državnoj školi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •