Pokazuje rezultate 1 do 50 od 198

Tema: privatna srednja škola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

To stvarno ne znam, a uzmi i u obzir da sam ja beskrajni fan državnih škola, nasljedno sam opterećena

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uzimam..... inaČe

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    ....a uzmi i u obzir da sam ja beskrajni fan državnih škola, nasljedno sam opterećena
    Ja mislim da je velika većina nas iz tog jata. ALI kad gledam oko sebe (tu užasnu utrku s ocjenama i cirkus oko upisa, kao i mogućnost da se danas-sutra i sama nađem u sličnoj situaciji) ne bih olako odbacila mogućnost privatne škole kao najbolju za svoje dijete. Dakako, to nije prvi izbor, to je prije izlaz u nuždi .... kako da kažem.... mala vrata za akademsko obrazovanje. I vjerujem da se za svoje novce može tražiti od škole/nastavnika da dijete nešto i nauči.

S druge strane, trudit ću se da mi djeca ipak završe nekakve državne škole (koliko budem mogla - veliko je pitanje kak to bude za nekoliko godina, i škole i moja djeca i puno nepredvidivih stvari). Lako je teoretizirati o prednostima državnih škola kad nisi u situaciji da su djetetu neka bitna vrata zatvorena. A što ako se zalupe uslijed nekog pubertetskog propuha u glavi? Dobro je izvidjeti sve mogućnosti. Kako god bilo, ne bih svome djetetu platila školovanje u privatnoj školi ako dijete ne bi znalo cijeniti drugu priliku. Ne radi se (samo) o iznosu xy kuna koji nije mali i koji roditelj treba smoći (ako ima sreće da to može). Uffff....

Spomenula je marta odnos moje djece prema novcu. Oni znaju već sada da su novci koji se već dugo polako spremaju za njihovu eventualnu školarinu (ne za srednju nego za studij) NJIHOVI ako ih ne potroše, ako budu imali dobre ocjene ili stipendiju, pa školarina na fakultetu ne bude puno koštala itd. Je li to ispravno, nemam pojma. Ta cifra bila bi nekome sasvim lijep početni kapital za nekakav vlastiti biznis ili ulog za auto ili bilo kaj.... svejedno. Bit će njihovo ako ispune neke uvjete. Zapravo, I OVAKO je njihovo, ali odluka o tome kako će se lova potrošiti sazrijeva s njima od dana kad su se upisali u prvi osnovne. Hoće li se toga sjetiti i kad budu blizu srednjoj ili će misliti "imamo i za privatnu, pa koga briga za ocjene", nemam pojma. Nismo računali na privatnu srednju, što ne znači da nećemo razmotriti i tu mogućnost ako zaškripi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •