niki, da li koristiš šo za štitnjaču, tj za hipotirozu, i kakvi su ti hormoni? Da li misliš da to ima veze sa neuspjehom?
niki, da li koristiš šo za štitnjaču, tj za hipotirozu, i kakvi su ti hormoni? Da li misliš da to ima veze sa neuspjehom?
uputnice uzmes od svog lijecnika opce prakse,prepisi sve tocno sto ti treba mu na papir da ne bi sto on preskocio
niki....mislim da treba vidit svu vasu genetiku prije svega tako da si mirna i da saznas ima li nekih problema ili ne. probaj pisat doktorici Lazarovskoj u PFC,žena je jako detaljna i opširna u odgovorima i sve ce ti objasnit na dugo i siroko. klinika je novija od Pronatala, gdje je doktorica prije i radila, osoblje je odlicno i neces falit ako i njih pitas za savjet pa ces vidit tko ti bolje odgovori.uglavnom...neka ti muzic isto napravi kariogram i mirni ste.
Niki, kakvi su ti hormoni štitnjaće, jer vidim da imaš hipotireozu i da li misliš da je to razlog neuspjeha? J isto imam problema sa štitnom, smanjeno lučenje t3, t4 sam što nije isto, tsh je u redu, i imam povišen anti tpo i čvorove pa bi trebala sada na punkciju, a bit će to sve u redu, ja se spremem prvi put u prag na donaciju sjemena. ostalo tako kažu, da je sve ok
niki kakvi su ti hormoni od štitne i da li ti je doktor rekao da to ima utjecaja na umjetnu i na neuspjehe i ja imam problema sa štitnom
vadila sam spolne hormone kako ne od 3-5 dana ciklusa,i posebno 21 dan ciklusa progesteron,a sve uputnice za ono što mi je trebalo daomi je moj ginekolog socijaln.,danica mi je rekla da kad budemo dolaziti gori ona će mi napisati koje nalaze trebam poniti i da ne smiju biti stariji od 3 mj.tako da ću neke morati i ponoviti.Ja sam kontaktirala danicu preko meila i ona bi mi uvjek u roku 24 sata odvratila meil,mene je pitao šparac oću li kod njega ili kod svog gin na folik.a isto tako mi je rekao da moj gin, nije baš možda za to najbolji pa sam ja zato odlučila kod šparca obaviti sve
Draga Hop, ja imam hashimoto dvije godine odnosno visok TSH i visoka antitijela štitnjače ( otkrila sam sama gledajući nalaze i čačkajući po netu), a dobila sam nakon klomifema u jednom "prirodnom" postupku ( zaključila sama). Uzimam eutirox tako da mi je TSH pod kontrolom dok za antitijela nema lijeka - kaže dr., ali mi je ipak kod zadnjeg postupka dao dexamethazon za antitijela.
Kod mene ako i postoji imonološko otežavanje implatacije ne dođe do te faze jer se izgleda nakon oplodnje embriji slabo razvijaju i nepravilno.
Dear little ivy, muž i ja smo napravili kariogram i on je uredan. ne znam koje još genetske pretrage mogu napraviti, posebno moj muž jer nema smisla ići na donaciju js ako je problem u MM.
Mardešić mi je odgovorio da FISH spermija rade u sklopu IVF-a, a ja sam mislila samo kao dijagnostiku, malo sam se izgubila ima li tko da me prosvijetli...?
p.s. Pisala sam i Lazarovskoj, ali na mail- mirna.turcinović..., još ništa![]()
Ok, pitam za te uputnice, jer mi ih moja doktorica opče prakse neće dati, a vjerojatno moraju biti novi nalazi oni na zarazne bolesti hiv, hepatitis itd, a da li si riješila kks, jetrene probe,anesteziolog,ekg, koagulogram, šuk,kreatinin, na, k, itd...
Draga hop sretno!! SVe ove nalaze koji si ti nabrojala meni je dao moj soc. ginekolog?! Bilo je tu preko 10 ak uputnica...To sam vadila prosl put kad sam isla na IVF u Bec!! Samo sto meni nikako nije jasno,posto i mi mislimo ici avionom,ja sam zvala u croatialine i ide se preko frankfurta i nazad preko beca,i za jednu osobu je 4000 i nesto kuna sa povratnom kartom...kako vi to idete,bas me zanima kad je toliko jeftinije,jer meni je doslo skoro 10 000 kn za oboje,a nesto sitno dodje jeftinije kad rezerviras prije!!!Neman pojma.Sretno hop,i vrati nam se trbusasta,makar malo...))
Draga Hop, ja sam ti dobila od svog primarnog ginekologa sve uputnice.Šaljem vam dio maila koji sam dobila od Danice....
Uobičajeno je da parovi prije početka liječenja dolaze na prve konzultacije gdje se upoznaju sa liječnikom i
mogu pitati sva pitanja vezana za buduci postupak.
Medjutim,ukoliko imate u Zagrebu liječnika koji se bavi IVF,a ima ih, vrsnih stručnjaka,
Cijelu pripremu možete „odraditi“u Zagrebu,a u Prag doci na aspiraciju jajnih stanica i embrio transfer.
Važno je da Vam Vaš liječnik napiše protokol za stimulaciju prema kojemu cete se pripremati.
Sve vrijeme Vaše pripreme smo u kontaktu,javljate nam nalaz UZV(veličinu i broj folikula).
Na osnovu toga nalaza naš liječnik ce odrediti vrijeme aplikacije „STOP“injekcije i dan punkcije.
Kada dolazite kod nas, morate imati slijedece nalaze kako biste mogli postupiti aspiraciji jajnih stanica
u totalnoj anesteziji.
Ti nalazi su slijedeci:
-krvna grupa sa rh faktorom
-kompletna krvna slika sa diferencijalnom formulom leukocita
-jetrne probe
-urikult
-EKG
-HIV
-Hepatitis B i C
-Sifilis
Ja sam s njom u početku kontaktirala putem e-maila, a kada sam krenula sa pripremom preko sms-a. Sada kad sam je upoznala jer smo bili dvaput u Pragu se čujem samo preko sms-a. Stvarno je brza u odgovoru i to pogotovo kad ste u postupku.
Pozdrav svima!!!
Hvala amaria, na lijepim željama,pa ja sam zvala zagrebači aerodrom i tako su mi rekli da je povratna zagreb-prag 2700kn za jednu osobu
evo što vidim na croatia airlines stranici,gledam otprilike za rujan-listopad, karte se mogu naci za 2500 kn iz zgb ili 2800kn iz splita. sve u svemu skupo iako nije 4000koliko je amaria nasla....ali eto kome valja neka pronjuska,ali trebali bi vidit neke druge kompanije a ne nase jer nasi su uvijek skuplji
sto se tice uputnica,svejedno ili opci doktor ili ginic ih moze i mora dat,ja sam s mojima odlicna pa nemam problema
sretno
Za one cure koje putuju iz Rijeke i okolice, definitivno vam se isplati putovati iz Venezije. Do tamo je 2 sata vožnje, a karte možete naći preko "volagratis" već za 55-60€. Ti jeftini letovi idu utorkom i subotom u normalno doba dana.
Nadam se da će nekome biti od koristi. Pozz...i sretnooo!
Cure, ima li vas koje ste išle na v.v kod mpo doktorada vam odrdi stimulaciju za prag i da li ste tamo vadile spolne hormone ili ste ih imale već izvađene , pa ste samo došle tamo s njima? Ja sam mislila tamo, jer tamo sam jednom bila, ali nisam vadila hormone, nego me je doktor pregledao 8dc i to jet
Draga Hop! Sve pretrage koje ti je Danica navela su obavezne ali to stvarno obaviš za par dana i nije neki problem. Ja sam si čak spojila neka vađenja tako da su mi u zaraznoj izvadili krv i za Petrovu pa u Petrovoj nisam čekala nego samo predala krv sa uputnicom i tak. Probaš si pojednostavit gdje stigneš. Ja imam i policu u Suncu pa sam tamo u pol sata izvadila krv,napravila ekg i dobila mišljenje interniste. Meni je na kraju ispalo puno jednostavnije što su mi protokol dali iz Praga (nisam morala tražiti MPO koji bi mi to odradio) jer ja ionako nikad nisam u Hrv. imala svog MPO doktora.
Ma malo mi je nezgodno, što neke stvari ne mogu obaviti u svom gradu, pa malo malo pa u zagreb, te pretrage ću već nekako i obaviti, ali ovo oko protokola to moram u zg i neznam koliko puta, a vidjet ću kako će to biti i te folikulometrije me muće ,jer bolje je vjerojatno da na njih idem kod mpo doktora, nego kod socijalnoga, pa ispada da moram malo malo pred taj put u zg, jer nemogu to obavit u svom gradu,pa kud nemoš u gradu, tu nemoš ni u državi umjetnu, pa za poluditi
ja bi na tvom mjestu zatražila protokol iz Praga. Što se tiče folikulometrije,ja sam bila kod običnog gin. i to samo na jednoj i to 9. dan. Kad sam javila rezultate u Prag ispalo je da je to super i tu večer sam primila stop injekciju.
Posljednje uređivanje od leeloo77 : 28.05.2010. at 10:39
Kod prvog IVF sam zbog nervoze na UZV krenula već od 6. dana ciklusa ali to je samo bilo gubljenje vremena (riječi dr.). Folikuli su bili još ful mali i UZV nije imao smisla. Ionako sam opet došla 9. dan
![]()
Posljednje uređivanje od leeloo77 : 28.05.2010. at 10:45
Pa super leeloo, ja bi onda isto na folikulometrije kod svoga soijalnoga u svom gradu, pa ak nisu mpo , al valja su dovoljno ipak stručni za to, pa nezam leeloo za protokol iz praga, jer onda moram ići na konzultacije, jer mi ne bismo išli, kako mi onda oni na osnovu čega određuju ak ne bi išla na konzultacije, jer mi onda mogu odrediti nekako
ja sam prije IVF bila tamo na 2 AIH ali opet mislim da ti to oni odrede nekako na osnovu tvojih god i možebitnih zdravstvenih problema. mislim da sam za AIH koristila klomifene a za IVF sam primjetila da svima prepisuju kombinaciju menopura i cetrotida. Najbolje provjeri s bolnicom da li je moguće da ti odrede protokol i ovako na daljinu. Moguće da jedan razgovor s doktorom i ako treba slanje nekih nalaza na uvid budu dovoljn (isto kao i na konzultacijama). Meni je za prvi IVF protokol bio malo preslab (11 folikula,2js) pa mi je dr za drugi dala malo veću dozu i sve je bilo super (10 folikula,9 js). Ali to tako i onako moraju vidjeti kako ćeš reagirati i to se ne može znati unaprijed (ako ti je prvi put).
Posljednje uređivanje od leeloo77 : 28.05.2010. at 17:36
leeloo da li si inekcije si davala sama? A ja nažalost nemam novaca za drugi put, tako da se nadam i molim da uspije prvi put!
draga hop! ja sam si sama davala injekcije. stvarno nije nikakav problem i apsolutno niš ne boli. čak sam si i na poslu mješala menopure i pikala u trbuh. Prvi put možeš zamoliti u domu zdravlja ili negdje da ti netko samo pokaže kako izmješati ampule i uvući u špricu i dalje možeš sama. Ja sam ti inače uvijek za jednostavnija rješenja tak da mi nije padalo na pamet ići svaki dan (nekad i po 2 puta) nekam da me piknu![]()
hop jesi pokušala zatražiti od HZZO da ti plati postupak? ne znam kak je završila martina molba ali možda uspiješ...
Nisam leeloo, čekam da vidim što će biti sa marti, ja sam si isto mislila sama, eto samo ,da mi netko pokaže prvi put. A za prvi put imamo novce, pa ja se nadam , ako veće neuspije prvi puta, pa možda nešto ostane za drugi put embrija,pa da nemoram sve ispočetka, jer nemamo novaca za sve opet ispočetka,jer to je previše, a ja se nadam da će nešto biti
ma naravno da će uspjet! meni se primilo i prvi i drugi put pa ne znam zašto ne bi i tebi![]()
draga hop nemoj se puno brinuti oko toga meni je isto prvi put i nadam se da će i meni uspiti prvi put jer kako ti kažeš jedva smo i ovaj novac skupili ali ja vjerujem u BOGA
i znam da će nam uspjeti i fala bogu imamo i ovaj forum i ove krasne cure koje nam pomažu oko naših pitanja u svako doba dana,sto se tiče protokola vjerujem da će ti na vv (čula sam da je dr.Lučinger puno cura pripremao za prag)sve objasniti kad dođeš kod njih.Možda bi trebala već sad zvati i naručiti se tako da polako počneš raditi pretrage eto kako cure kažu to ti je 2-3 dana gotovo.Ja sam danici poslala meil da sam dobila protokol i pitala je kad se trebam ponovno javiti i može li mi ona rezervirati hotel u pronatalu javila se odmah s odgovorom i rekla kad krenem s protokolom da joj se javim a za hotel kad budemo znali točan datum dolaska ona će rezervirati tako da stvarno mislim da se tribamo opustiti i polako pripremati.
Hvala ti opa, je da mislila sam ovi dana nazvati na v.v, je mora nam uspjeti, i ja isto vjerujem u Boga i molim se i vjerujem da će nam pomoći, jer zaslužile smo. i puno mi je lakše kad se tak čujem s vama , jer ipak sve dijelimo isto,sve ste divne, i puno vam hvala,nekad mi je tak teško i puno mi pomognete i dignete me. A što se tiće novaca , jako je teško, mislim nije mi žao novaca, to nikako, ali to zbilja treba sakupiti,samo neka mi budemo trbušaste!
Drage moje, predala sam ponovo papire u HZZO i sada čekam što će mi javiti. Svakako javim konačni ishod.
Moja mengulina nikako da dođe. Čekam ju da mogu krenuti sa Estrofemom.Jedva čekam ponovo u Prag.
Pozdrav svima!
Marti78....super znači predala si ponovno svu dokumentaciju...Jesi onda ulovila prof.V. da ti to potiše.....jel bilo problema oko toga ili ti je sve išlo glatko?
Zašto krećeš sa Estrofemom,jel ti to protokol koji si dobila ovdje od dr. za Prag ili su ti poslali iz Praga?
Pa ti ćeš draga, ako Bog da još malo po bebicu, ako se ne varam krajem šestog mjeseca!
Drage cure, oprostite što ovako upadam. Imam jedno pitanje.
Malo sagledavam opcije sa svih strana, pa me interesira i Prag kao jedna od opcija. Pisala sam im ali nisam dobila neke konkretne odgovore.
Da li ima netko oda vas iz Rijeke? Naime, zanima me kod koga se može obaviti ta priprema za postupak jer moja soc.ginekologica nije voljna to obavljati za strane klinikeImate li kakvu preporuku?
Koliko se dana mora sveukupno biti u Pragu? Moram sve unaprijed smisliti jer ja još i mogu dobiti bolovanje ali što sa muževima? Kako oni pravdaju izostanke sa posla...?
Pliz ako znate...hvala puuuuno!
Je da draga opa, možda se i upoznamo, samo neka nam se želje ostvare! Marti78, želim ti da ti uspije sa papirima, javi nam, ja isto mislim da bi trebali odobriti!
draga missixty,kad sam pisala u prag u vezi sa protokolom za stimulaciju javili su mi da imaju previše posla i da potražim u svom gradu dr koji se bavi sa MPO da mi da protokol za stimulaciju ili da se obratim u ZG na VV kod dr.Lučingera koji je pripremao dosta cura koje su išle u Prag,a što se tiče ostanka u Pragu mislim da je to od slučaja do slučaja ja računam da ćemo mi biti oko 5-6 dana,ja i mm smo planirali biti na godišnjem taj period.![]()
Puno ti hvala draga opa![]()
Posljednje uređivanje od missixty : 31.05.2010. at 22:30
missixty, da li si pisala i u PFC ili samo u Pronatal? Vjerujem da je u PFC manja gužva.
Pisala sam samo u Pronatal jer su mi rekli da tamo govore hrvatski. Nekako mi je lakše tako objasniti ono što mi treba. Ne znam kakva je situacija u PFC. Pokušati ću se i njima javiti večeras pa ćemo vidjeti. Hvala ti, toga se nisam niti sjetila.
Malo sam izgubljena od toga svega i nekako gubim nadu, ali držimo se za sada. Idemo dalje...nema druge.![]()
Tek u PFC govore hrvatski, i doktorica i gdja Mirna koja je njihova kontakt osoba, možeš joj pisati na mirna.turcinovic@gmail.com.
Opa , da li si ti obavila već ove petrage, ekg, mišljenje anesteziologa, urinokultuta, kks,jetrene probe, koagulogram,kreatinin,urea,šuk,k,na?Ili ćeš to pred odlazak u prag?Znam da prije odlaska u zg kod doktora učingera trebam sigurno spolne hormone i hormone štitne, a progesteron sam vadila u 3.mj 21dc, u perrovoj i sad me muće ti spolni hormoni, njih sam vadila prije više od godinu dana a u svom gradi ih nemogu pa moram u zg ili osijek, a iduća menga mi ispada nezgodno baš mi je 3 dc petak a to je praznik a onda ne vade tj ne rade a vade se od 3do 5dc, baš nezgodno, baš me muće ti spolni, a htijela bi to sve da te spolne imam kad budem išla na v.v, neznam da li bi mi tam to vadili, a i da se naručim tam na v.v opet mi 3dc ispada petak i oni isto onda ne rade 4 i 5 dc vikend, ma joj neznam kak da iskombiniram, jedino da mi naredna menga dojde dan prije a to sumnjam. Ili ću morat onda to za 7.mj ostavit i v.v i hormone, a vidjet ću kak će ispast,
Sad eto me i mući , kada je dr. Lučinger na godišnjem, 7 ili 8.mj io da baš ne potrefim kada je na godišnjem, pa onda kada je moj socijalni zbog uputnica i folikulometrije, on je po mjesec dana na godišnjem ili 7 ili 8.mj, ma sve mi iskomplicirano
cure, VV vam je kolektivno na godisnjem i to obicno pola 7. i cijeli 8. mjesec. ne znam tocno do kad su u 7. tamo...
sretno!
Niki,moje celije su se nekada dobro razvijale a nekada ne.Odlucili smo se za donaciju
i opet nije uspelo.Tada sam odlucila da po bilo koju cenu dovedem antitela u normalu.Doktori su tvrdili da Hasimoto nema bas neke veze ali sam ja ipak odlucila da pokusam.IVIG terapija mi nije pomogla ali Pronizon jeste.Pila sam 20 mg dnevno
sve dok ih nisam dovela u normalu,jedino sto nisam znala da ih treba ukinuti postepeno,tj.smanjivati dozu pa sam malo teze podnela "skidanje" sa njega.
Otisli smo u Prag po smrzlice i sada svakog dana cekam da upoznam bebu.
Za antitela ima leka samo ako si spremna da pokusas.
Cure trebam zvati na v.v da mi doktor odredi stimulaciju i to svezite, išla bi u postupak u 8 ili 9.mj,ali neznam koji mi točno trebaju nalazi za v.v da mi doktor odredi stimulaciju, ,imam nalaz na zarazne bolesti to sam vadila u 3.mj. i mislim da ću to morat ponoviti je bit će mi stariji nalaz od 3.mj., e sad neznam da li će mi tam napraviti pretrage na spolne hormone, jer to nemam,zadnji put sam bila 8dc u 11.mj.2009 i radio mi je samo ultrazvuk i rekao je samo da dođem kada napravim to na zarazne bolesti i krvnu grupu i rh faktor,e sad neznam da li kks, kreatinin, šuk, na,k,urea, mišljenje anesteziologa,ekg i urinokultura da li mi to treba za v.v doktoru za određivanje stimulacije ili to treba za prag i onda da to napravim pred odlazak u prag
draga hop ja sam ti sve napravila u 4 i 5mj osim mišljenje anesteziologa jel sam mislila da oni u pragu priznaju nalaze stare do 6 mj pa mi je danica rekla da ipak moraju biti ne stari od 3mj, i da će mi ona reći prije dolaska u prag koje trebam poniti sa sobom tako da ću morati neke ponoviti,a te sve nalaze mi je dr.ŠPARAC tražo da ponesem kad sam billakod njega za dogovor za protokol.
Hvala opa,a pa onda ću to sve obaviti prije v.v, samo eto me muće spolni hormoni, možda bi ih mogla i izvaditi i 6dc, kada mi nezgodno ispada, i i moram provjeriti za taj godišnji na v.v kada idu!
Cure ja sam od danas pikalica ! ! Molim vas koje ste bile u PFC jeste li si nosile kavkve lijekove od doma ? Utrogestan ? Joj meni tak sam uzbuđena zbog toga svega , ovo mi je prvi ivf. Hvala vam !
Draga kika, ja ti nisam bila još niti bi ti znala reći,ali javit će se cure koje su bile, pa će ti pomoć! Ja se spremem za zg na v.v da mi doktor da protokol! Sretno!
Draga opa, da li si računala koliko bi nas točno došao postupak u pragu?