Pokazuje rezultate 1 do 50 od 198

Tema: privatna srednja škola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slažem se s nadicom-b. Shvaćam i ono što govore profesori, jer znam u kakve situacije dolaze, kako roditelji mogu biti nesuradljivi i raditi na štetu odgoja vlastitog djeteta. Međutim, opravdanje ponekog izostanka zbog toga da bi se izbjegla loša ocjena nije nikakav nedostatak odgoja i priučavanje na "provlačenje". Rekla bih da je to samo strategija koja se ponekad pokaže potrebnom zbog količine obaveza koje djeca imaju. Imam dosta gimnazijalaca u svojoj blizini, odličnih i ambicioznih učenika i vidim kako im je teško i kakvi se pritisci na njih vrše u školi, mimo svake mjere. Da budem posve iskrena, zahvalna sam mojoj mami što mi je znala uskočiti s opravdanjem kad sam pri kraju školske godine znala izdisati od učenja i odgovaranja po nekoliko predmeta na dan u Klasičnoj gimnaziji. Nisam zbog toga postala neodgovorna, a ne bi me se moglo nazvati ni autsajderom u struci ili u društvu.

Moja djeca su još mala, u nižim razredima OŠ, ali razmišljam o budućoj gimnaziji i sve sam bliže uvjerenju da ću se pobrinuti da mi djecu u školi dobro pouče i odgoje, ali bez maltretiranja (mislim npr. na ono što čujem o matematici u Klasičnoj gimnaziji).

Dobro je da postoje različite opcije, pa i privatne škole, uza sve njihove mane. Ako to može pomoći nekom djetetu, neka mu pomogne. Da sam na mujicinom mjestu dala bih šansu svojoj kćeri - zašto ne privatna škola, ako je to za nju bolja opcija? Sto se tiče cijene, ako u nekoj od cijenjenih državnih gimnazija, sva djeca, pa i odlični učenici, moraju imati stalne instrukcije iz nekih predmeta, pitam se koja je razlika u cijeni.

Vidim da su iz diskusije izostale katoličke škole, u svijetu poslovično dobre i cijenjene škole. Zanima me ima li netko iskustva s Nadbiskupskom klasičnom gimnazijom i Ženskom općom gimnazijom?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku

Vidim da su iz diskusije izostale katoličke škole, u svijetu poslovično dobre i cijenjene škole. Zanima me ima li netko iskustva s Nadbiskupskom klasičnom gimnazijom i Ženskom općom gimnazijom?
    O da, i mene to zanima.

Nekako si mislim da bi to morale biti dobre škole.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nekolicina mojih bivših učenika je išla u te dvije škole. Dojmovi su ovakvi:

Nadbiskupska klasična gimnazija - odlična gimnazija! O njoj sve najbolje.

Ženska opća gimnazija - fuj fuj fuj. Šest mojih bivših učenica je išlo u tu školu nakon srednje. Sad traže način i školu koja će ih prihvatiti. Žele se prebaciti. Inače su bile učenica sa visokom vrlodobrim uspjehom. Radišne cure.

Sjetio sam se i Gornjogradske gimnazije koju svakako treba izbjegavati. Razredi po 40 učenika, nikakvi uvjeti rada. Rezultati jako loši.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam išla u katoličku klasičnu gimnaziju
    i nitko nije markirao, nismo imali ukore (ne sjećam se da je itko dobio, ikad, kad je netko bio problematičan, npr. imao loše ocjene, lijepo bi ga zamolili da se ili uozbilji ili da ode u neku drugu školu)
    jedna cura u razredu je imala prosjek 5.0, ostali su bili dobri i vrlo dobri, i ok, odlični, ali ne 5.0. Naradili smo se ko konji. bez milosti. bez izmotavanja. učili po cijene dane, pisali tome zadaća.
    poticali su nas da se bavimo i izvannastavnim aktivnostima, stvarno su nam dani bili popunjeni.

jedan veliki plus je bio što smo nastavu imali samo ujutro, što je savršeno, bar meni (ja nisam nikad u životu imala nastavu popodne, dok nisam došla na fax)

još jedan plus su bili manji razredi, nikad više od 24 (neki razredi su bili bitno manji, npr. 17)

i izleti i nastava na terenu. to mi je bilo savršeno.

radne navike i organizacija vremena koju sam tada stekla ostale su mi za cijeli život.

nekad se pitam jel još uvijek tako ili su se stvari promijenile?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •