Slažem se s nadicom-b. Shvaćam i ono što govore profesori, jer znam u kakve situacije dolaze, kako roditelji mogu biti nesuradljivi i raditi na štetu odgoja vlastitog djeteta. Međutim, opravdanje ponekog izostanka zbog toga da bi se izbjegla loša ocjena nije nikakav nedostatak odgoja i priučavanje na "provlačenje". Rekla bih da je to samo strategija koja se ponekad pokaže potrebnom zbog količine obaveza koje djeca imaju. Imam dosta gimnazijalaca u svojoj blizini, odličnih i ambicioznih učenika i vidim kako im je teško i kakvi se pritisci na njih vrše u školi, mimo svake mjere. Da budem posve iskrena, zahvalna sam mojoj mami što mi je znala uskočiti s opravdanjem kad sam pri kraju školske godine znala izdisati od učenja i odgovaranja po nekoliko predmeta na dan u Klasičnoj gimnaziji. Nisam zbog toga postala neodgovorna, a ne bi me se moglo nazvati ni autsajderom u struci ili u društvu.
Moja djeca su još mala, u nižim razredima OŠ, ali razmišljam o budućoj gimnaziji i sve sam bliže uvjerenju da ću se pobrinuti da mi djecu u školi dobro pouče i odgoje, ali bez maltretiranja (mislim npr. na ono što čujem o matematici u Klasičnoj gimnaziji).
Dobro je da postoje različite opcije, pa i privatne škole, uza sve njihove mane. Ako to može pomoći nekom djetetu, neka mu pomogne. Da sam na mujicinom mjestu dala bih šansu svojoj kćeri - zašto ne privatna škola, ako je to za nju bolja opcija? Sto se tiče cijene, ako u nekoj od cijenjenih državnih gimnazija, sva djeca, pa i odlični učenici, moraju imati stalne instrukcije iz nekih predmeta, pitam se koja je razlika u cijeni.
Vidim da su iz diskusije izostale katoličke škole, u svijetu poslovično dobre i cijenjene škole. Zanima me ima li netko iskustva s Nadbiskupskom klasičnom gimnazijom i Ženskom općom gimnazijom?

Odgovori s citatom