Pokazuje rezultate 1 do 50 od 198

Tema: privatna srednja škola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je čudno kako netko krivi srednju zato što mu je dijete dugo apsolvent ??????

pa zar to nije do te punoljetne osobe ? a ne do srednje škole ??????????

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je čudno kako netko krivi srednju zato što mu je dijete dugo apsolvent ??????

pa zar to nije do te punoljetne osobe ? a ne do srednje škole ??????????
    Eeee, često to nije do punoljetne osobe, nego do ODGOJA te iste osobe prije punoljetnosti. A da se vrli roditelji ne bi morali zapitati o vlastitim propustima (ako ih je bilo) ili sagledati svoje dijete realnim očima, lakše se nabacivati blatom i kamenjem na srednju školu. S oproštenjem - kaj god, ali vidjela sam i toga i još koječega pa me ništa više ne iznenađuje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hoću reći, strukovne četverogodišnje škole iz kojih se može ići na fakultet. Ako dijete ima loše ocjene i ne voli učiti sve i svašta - gimnazija je loš izbor. Bolje je istražiti interese djeteta, pa izabrati strukovnu školu koja će mu pasati. Četverogodšnjih ima dosta: ekonomska, elektrotehnička (i informatičari), ugostiteljska, trgovačka, primjenjena upravna, medicinska. Nađe se tu svašta. A što se tiče upisa na faks - lakše će naučiti što treba za faks (a učio bi u gimnaziji) kad zna koji želi faks, nego se 4 godine boriti sa hrpom predmeta koji djetetu nisu zanimljivi ili za koje nema predznanje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima li tko iskustva ili je nešto čuo o Privatnoj umjetničkoj gimnaziji?
    (to je ona koja održaa nastavu u I. Kršnjavoga)
    Ravnateljica je prilično poznati obrazovni stručnjak, pa me zanima je li moguće da netko s takvom reputacijom vodi školu koja je baš loša.
    Može i na pp

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne treba na PP. Neka i drugi čuju činjenice

Imao sam nekoliko klinaca iz te škole na instrukcijama. Stara priča - "gimnazijski" program za učenike koji nemaju sposobnosti. Rezultat? Nastava matematike redovito kasni za cijelo jedno polugodište u skoro svim generacijama. Zbog čega najviše pate ona djeca koja bi čak nešto i željela/mogla naučiti. Na kraju se zbog toga gradivo cijelog četvrtog razreda zbrčka u jednom polugodištu, a ne moram opisivati kakvo to znanje nosi...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li tko iskustva ili je nešto čuo o Privatnoj umjetničkoj gimnaziji?
    (to je ona koja održaa nastavu u I. Kršnjavoga)
    Ravnateljica je prilično poznati obrazovni stručnjak, pa me zanima je li moguće da netko s takvom reputacijom vodi školu koja je baš loša.
    Može i na pp
    Ono čega bih se ja pribojavala je razina znanja druge djece... Ako je preko pola razreda došlo s velikim rupama iz osnovne škole, nastavnicima ne preostaje drugo nego spustiti kriterije za sve.

U tom slučaju jedina prednost (da ne kažem jedina NADA) je individualizacija nastave. To postoji... Moja trenerica fitnessa je baš pričala nešto slično za jednu od privatnih škola u kojoj je honorarac - neka djeca su se tam upisala zato jer nisu mogli u državnu gimnaziju, druga zato da budu "na oku" (jer se odmah javlja roditeljima ako se mladunac ne ukaže na nastavi), a treća grupa je onih koji žele više. Obično su to djeca koja nemaju dobre ocjene iz SVIH predmeta i koja su se daaavno opredijelila da ih, recimo, zanima umjetnost ali ne i matematika...

S druge strane, ako se takvo dijete predomisli tijekom srednje škole, uz školarinu trebat će mu i instrukcije. Nadam se da se u samoj školi već može dogoovriti oblik individualizirane nastave koji će bar djelomično nadomjestiti instrukcije. Ne znam...

Sretno!

mujice, javi kak je prošlo, sada, pa na polugodištu, pa na kraju godine....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •