meni je čudno kako netko krivi srednju zato što mu je dijete dugo apsolvent ??????
pa zar to nije do te punoljetne osobe ? a ne do srednje škole ??????????
meni je čudno kako netko krivi srednju zato što mu je dijete dugo apsolvent ??????
pa zar to nije do te punoljetne osobe ? a ne do srednje škole ??????????
Eeee, često to nije do punoljetne osobe, nego do ODGOJA te iste osobe prije punoljetnosti. A da se vrli roditelji ne bi morali zapitati o vlastitim propustima (ako ih je bilo) ili sagledati svoje dijete realnim očima, lakše se nabacivati blatom i kamenjem na srednju školu. S oproštenjem - kaj god, ali vidjela sam i toga i još koječega pa me ništa više ne iznenađuje.
Hoću reći, strukovne četverogodišnje škole iz kojih se može ići na fakultet. Ako dijete ima loše ocjene i ne voli učiti sve i svašta - gimnazija je loš izbor. Bolje je istražiti interese djeteta, pa izabrati strukovnu školu koja će mu pasati. Četverogodšnjih ima dosta: ekonomska, elektrotehnička (i informatičari), ugostiteljska, trgovačka, primjenjena upravna, medicinska. Nađe se tu svašta. A što se tiče upisa na faks - lakše će naučiti što treba za faks (a učio bi u gimnaziji) kad zna koji želi faks, nego se 4 godine boriti sa hrpom predmeta koji djetetu nisu zanimljivi ili za koje nema predznanje.
Ima li tko iskustva ili je nešto čuo o Privatnoj umjetničkoj gimnaziji?
(to je ona koja održaa nastavu u I. Kršnjavoga)
Ravnateljica je prilično poznati obrazovni stručnjak, pa me zanima je li moguće da netko s takvom reputacijom vodi školu koja je baš loša.
Može i na pp![]()
Ne treba na PP. Neka i drugi čuju činjenice
Imao sam nekoliko klinaca iz te škole na instrukcijama. Stara priča - "gimnazijski" program za učenike koji nemaju sposobnosti. Rezultat? Nastava matematike redovito kasni za cijelo jedno polugodište u skoro svim generacijama. Zbog čega najviše pate ona djeca koja bi čak nešto i željela/mogla naučiti. Na kraju se zbog toga gradivo cijelog četvrtog razreda zbrčka u jednom polugodištu, a ne moram opisivati kakvo to znanje nosi...
Ono čega bih se ja pribojavala je razina znanja druge djece... Ako je preko pola razreda došlo s velikim rupama iz osnovne škole, nastavnicima ne preostaje drugo nego spustiti kriterije za sve.
U tom slučaju jedina prednost (da ne kažem jedina NADA) je individualizacija nastave. To postoji... Moja trenerica fitnessa je baš pričala nešto slično za jednu od privatnih škola u kojoj je honorarac - neka djeca su se tam upisala zato jer nisu mogli u državnu gimnaziju, druga zato da budu "na oku" (jer se odmah javlja roditeljima ako se mladunac ne ukaže na nastavi), a treća grupa je onih koji žele više. Obično su to djeca koja nemaju dobre ocjene iz SVIH predmeta i koja su se daaavno opredijelila da ih, recimo, zanima umjetnost ali ne i matematika...
S druge strane, ako se takvo dijete predomisli tijekom srednje škole, uz školarinu trebat će mu i instrukcije. Nadam se da se u samoj školi već može dogoovriti oblik individualizirane nastave koji će bar djelomično nadomjestiti instrukcije. Ne znam...
Sretno!
mujice, javi kak je prošlo, sada, pa na polugodištu, pa na kraju godine....