Mislim da je šansa iz čistog prirodnjaka i manja nekih 7%, ja sam bila jednom i nismo uhvatili jajnu stanicu tj. folikul je bio prazan. U prirodnjaku se dobije jedan folikul rijetko kad dva (znači tada mora biti ovulacija na oba jajnika).
Mislim da je šansa iz čistog prirodnjaka i manja nekih 7%, ja sam bila jednom i nismo uhvatili jajnu stanicu tj. folikul je bio prazan. U prirodnjaku se dobije jedan folikul rijetko kad dva (znači tada mora biti ovulacija na oba jajnika).
Frka i Mala Mimi hvala..to sam i ja mislila da nije baš i neka dobra statistika.U svakom slučaju ogroman pritisak..
jeli sutra tko gore ??
Molim one koji su aktivni na VV-u u 6 mj. da provjere sa doktorima kakav je plan za 9 mj, a vezano uz (ne)moguće spajanje sa Merkurom. Hoće li VV primati pacijente u 9 mj?
Hvala
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima koji su u postupcima
definitivno statistika nije dobra, ali moramo probati! Ali mi nije jasno da li to računaju kao postupak (jedan od onih 6) ili ne. Pitala sam dr. A ali je rekao da ni on ne zna! Ali misli da ako dođem na punkciju da je to stvarno postupak a to je onda jakoooooo glupo
kao postupak se računa samo svaki onaj u kojem se koriste lijekovi za stimulaciju gonal ili menopur ne teret hzzo-a
ako je u pitanju čisti prirodnjak u kojem te lijekove ne koristite, onda se ne računa kao jedan od 6 postupaka
ukoliko gonale i menopure koristite i dobijete ih od klinike (dakle na teret hzzo-a) - bez obzira bilo ih 5 ili 35 - taj se postupak računa kao jedan od 6 iskorištenih
postupak s čistim klomifenom bez završavanja s gonalom/menopurom, također se ne računa kao jedan od 6
Pozdrav,
prirodni postupak ulazi u 6 pokušaja samo ako dobiješ jajnu stanicu. Na prirodnjaku sam bila u 05.mjesecu, punkcija nije uspjela tako da nisam iskoristila uputnicu (vratili su je nazad). Tako sam se dogovorila sa dr.A. Inače kad sam bila na pravnom savjetovanju i pitala ih za prirodnjak nitko ništa nezna pa je sve stvar dogovora sa dr. Krajem 06. opet idem na prirodni. Što se tiče šansi kod prirodnjaka ovisi od osobe do osobe, meni su šanse 0,2% bar tako misli dr.
Izgleda da jedina dobra stvar kod prirodnih postupaka (osim što nema nuspojava horm.stimulacija) je šta se može dosta češće ići iz jednog u drugi..Samo što je to ujedno i veća gnjavaža a o vremenu da ne pričam. U svakom slučaju želim ti više sreće ovaj put Mimonja!
Mimonja to što su ti vratili uputnicu nema veze sa računanjem besplatnih postupaka na teret HZZO-a, trebalo bi biti ovako kao što je BHany opisala tj. da se računa samo ako se koriste gonali ili menopuri to je prema zadnjoj inforaciji iz HZZO-a
snow.ml Hvala
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za kućnu radinost
Pozdrav svima koji sutra (uključujući i mene)sutra čekaju rezultate naše biologice...nadam se da spermići rade svoje uz zdušnu potpotporu naših JS..Držite nem palčeve..
Philipa drzim fige da je tulum u labosu bio nezaboravan...
Draga, a ja držim fige za tebe i da ovaj zadnji FET bude uspješan!
Sretno cure!!!!
Držim svim curama fige za snaže i dobro razvijene embriće.
Cure sretno!
Maby, znam da si sutra naručena kod dr. L i na p/p savjetovanje.Ja sam u ponedjeljak.Ajde mi javi kako je bilo.Inače, navijam da čim prije dobiješ termin...iako je to kao lutrija..ali ipak, držim fige!
Pozdrav tebi i tm od mene i mm![]()
heej curke...ako koja bude gore 23.06. neka dr L.čestita rođendan...
Philippa nemoj žaliti...idemo dalje...sada ćemo malo odmarati pa onda na jesen kao nove u akciju...
svima želim ugodno , toplo i plodno ljeto![]()
ja sutra idem gore,na menopuru sam od prosle subote,na bocici i pol,jucer mi smanjio na jednu, rekao mi drA da sam buknula,onak,pošteno,nadam se da nece biti hiperstimulacije
Philipa, žao mi je! Darkica, i ja idem u pon 21.6. gore. Bit ću oko 11 tamo
špelkica, onda se vidimo gore u ponedjeljak.Ja sam narucena s mm na p/p savjetovanje pa kod dr L.Vidjet cemo kakva ce biti presuda
![]()
Cure koje če biti u ponedjeljak gore možda se vidimo kod dr L. sa kikačima .
![]()
i puno uspjeha vam želim u svemu kaj vam treba
![]()
![]()
Darkice di si ? ? ? Sve sam ti napisala na pp, a ne javljaš se.
Philipa zao mi je...prokleto je to kad se vec ponadas...ahh..
Sretno na jesen..
Da li je koja od vas imala kakve nuspojave dok je bila na menopuru? U biti,nemem pojma da li je od menopura ili sve to tak utjece na mene,al konstantno sam umorna,izrazito pospana,jucer i jutros lagana mucnina, pritisak i lagana bol u donjem dijelu trbuha,al to znam da je zbog rasta folikula.
Inace,sutra idem na punkciju,sinoc stoperica i zadnji smrk spreja te vaginaleta.
maby, jesi dobila privatne poruke?Odgovorila sam ti![]()
tulipan ja mislim da ti je to od utrića i ja sam bila na menopuru i isto tako konstantno bi spavala sretno
Drage cure, u vrlo lošem raspoloženju prijavljuem da mi je test negativan. Sutra je beta, ali nemam se čemu nadati. Dr. L mi je rekao da na mob javim rezultate bete. Znači li to da mu moram javiti i negativnu betu? Moram li se odmah zakazati za konzultacije s njim kako ćemo dalje, ili da čekam jesen? Kako sada ide dalje postupak kad je IVF (puni stimulirani) neuspio?
Samo da imam snage preživjeti ovaj dan!
Mini3, svakako se javi kakva god da je beta. Ako je ipak negativna tim više jer moraš dogovoriti slijedeći postupak (vj prirodni) za 9. ili 10. mj.
Curke, jel bila koja od vas na psihološkom i pravnom na VV? Kako izgleda?
lavko, nemas frke s p i p na VV-u. super pravnica i super mlada psihologica! stvarno nemam niti najmanje zamjerke - odlicne su!! kad vec moramo prolazit kroz to nepotrebno s_anje, bar su nasli super ekipu (kao i ostatak na VV-u).
Uh ajde dobro je..a onako samo okvirno, koliko to sve skupa potraje? Jel me pitaju 15 puta - volite li svoju majku?![]()
Lavko,vidim da ti je FRKA već odgovorila. To pravno i psihološko savjetovanje ti je najlakši dio u tom svemu (i nepotreban po meni). Jednostavno dođeš tamo razgovarat i potpisat se da si to obavila. Sretno!
Kod pravnika 15min i kod psihologa 25min ako imaš sreće da si odmah na redu naravno!
Da li netko zna da li se postupci rade do godišnjeg odmora ili je sve prebačeno na jesen?
pozdrav cure, nisam se neko vrijem javljala. mm je imao 14.6.pretrage. cure moje, tad sam se i nasmijala i naplakala. prvo je bio na razg kod onog doktora, ne znam prezime, koj mu je rekao da se vide za 4 mjeseca, ako prestane pušiti do tada, ako ne još 4, katastrofa, više čovjek ne smije pušiti???
zatim je išao obaviti...hmmm...eeehhh, nakon 5 min on izlazi van iz one male prostorijice gdje bi to trebao uraditi, ne. uhhh...lakne mi, gotov je, hvala bogu, ali ne. on drži posudicu, nije mogao..mala prostorija, njemu vruče, dečki vani čekaju na red, njemu se piški a nema pisoara, neće se dečko ni probudit, kaže on sestri ja ću to obaviti negdje drugdje trebam ženinu pomoč. ništ, ajmo pomoči. uđemo u wc, uđemo u štih, kad neki dedo pokuca na vrata i viće:''pa kaj ti radiš pola sata unutra, jesi normalan??''. MM izvan sebe, dečko opet usnuo u san. ja se smijem ko luda, on isto a vidim da mu je dosta svega. do 11 treba predati uzorak, pola 11, on ne može. čim krenemo on se sjeti da mu je doktor dirao okolo, i gotovo, ništa. ja već luda, suze samo da ne krenu, đabe smo dolazili, a nismo baš blizu.
već sam se pomirila sa time...ništ, ajmo na kavu... kaže on, idem ja probat još jednom, hmmm... ja stojim ispred wc-a i pričam da je nekome u wc-u loše neka nađu drugi wc...i čujem on izlazi, od tuge nisam znala kud bi sa sobom, i ugledah bijelo u posudici...aaaaaaaaa, trči on na odjel, 5 do 11, sama je sestra ostala, hvala Bogu uspjeli smo. ja se raaaaspričala.... al vjerujte, morala sam ovo podjelit sa vama. jel oni ne mogu njima bar pružit bolju prostoriju za ''rad''? jadni naši muževi
svi se nekad nađemo u takvoj situaciji reci svom dragom da nije jedini i večini se to zna dogoditi![]()
mi smo svaki put uzorak nosili od kuce,imamo nekih 45 min do bolnice,sva sreca,inace nebi mogao. U pon sam bila na punkciji,imala sam 18 folikula,boljelo je al se izdrzi.Inace,u srijedu sam imala transfer,2 embrija.Sad cekamo 9.7 i betu...
beilana ja sam svoju priču već pisala nekoliko puta, slična je tvojoj..Samo što moj muž ipak nije napunio posudicu, a ja sam se držala kao ok, ( trebali taj dan imati prvi AIH-a)dok nisam otišla dr. A reći što se dogodilo, kod njega sam se raspala u tisuću komadića i plakala ko kišna godina. Dr. A. je bio zlatan i tješio me.. Ne znam kako bi se uopće bila usudila boriti dalje da me tada nije tješio i hrabrio..
još smo dva puta imali sličan cirkus i to s nošenjem uzorka od doma..
Hvala dragom Bogu zadnji puta sam maloga morala moliti samo 10 minuta![]()
Posljednje uređivanje od Šiškica : 26.06.2010. at 11:30
Blago vama koje imate priliku da donosite od doma. Ali svi oni koji putuju 2-3 sata do klinike - to je koma.Sve bi bilo lakše i bolje da je ta prostorija veća i da nije na onom mjestu gdje je. Uvijek netko prolazi , uvijek je gužva ispred, čuje se sve izvana, iz labaratorija se sve čuje.... Koma!
Beilana, od srca sam se nasmijala čitajući tvoj post iako je zapravo tema tragikomična.
MM je ovih dana baš dao intervju jednoj novinarki na tu temu i opisivao "uvjete" naših bolnica. Kad saznam kad ide, svakako javim![]()