Stranica 16 od 24 PrviPrvi ... 61415161718 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1152

Tema: kako ste popravili spermiograme..

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja moram pohvaliti sm , bio je veliki pusac ali je prestao lagano smanjivao i prestao i to vec odavno, nekad je znao i pivce popit ali sad ni to......

muski koriste klomifen ???? e svasta.....

mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

dali je nekome pomogla alga spirulina u popravljanju spermiograma?

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Crvenkapice, nekada se klomifen propisivao muškarcima za povećenje broja spermija. Danas liječnici to više ne prakticiraju jer nije davao velike rezultate. Dodta sam čitala o tome jer mm ima oligo/oligoastheno pa sam mislila da bi time mogli popraviti situaciju. Da je tako,parovi kod kojih je muška neplodnost u pitanju ne ni prolazili postupke.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

dali je nekome pomogla alga spirulina u popravljanju spermiograma?

mayica01, na istoj ovoj temi jedna forumašica je napisala što je sve njm konzumirao da popravi spermiogram. Tu je bila i alga spirulina. Ako se dobro sjećem njima je pomogao i prirodno su začeli.Ja sam sve te postove pročitala i napravila kombinaciju za mm, no nama nije puno pompglo ( Bioastin, cink,selen, Tribestan...). No,ima slučajeva gdje se spermiogram jako poboljšao ali mislim da su to rijetki. Ima i prirodnih začeća s vrlo lošim spermiogramima. Sretno svima nama!

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Eh da, i s mm-om pokušali s klomifenima (propisao ih androlog na VV-u) - nalaz prije klomifena milijun plivača, nalaz nakon klomifena samo 30 komada!!! Toliko o klomifenima.
    Mi smo trenutno na kapima s Cetinja (ima li još netko iskustvo nek se javi) pa ako bude poboljšanja javim rezultate.
    Posljednje uređivanje od anddu : 19.07.2010. at 17:21

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pozdrav curke,
    jel ima li koja saznanja da li stres i depresija mogu drasticno usporiti spermice?Mm ima OAT ali vrlo promijenljive vrijednosti cak zadovoljavajuce
    za IVF..medjutim sad na zadnjem prirodnjaku skicnula sam na kosuljicu i zablenula se u nalaz "nema pokretnih spermija"..Kako moja js takodjer nije
    bila zadovoljavajuca, nije ispalo tragicno,ali...Kupila sam mu odmah jucer Bioastin,ali vidim da cemo muciti muku sa redovnim pijenjem istog.
    Zato i dosad nije nista uzimao,samo smo povecali unos voca zbog vitamina.MM je dosta podlozan stresu;evo ovo ljeto nije ni GO mogao dobiti,
    iz istog razloga ni spolni zivot nam nije bajan nesto..jel bi to mogao biti razlog?

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav curke,
    jel ima li koja saznanja da li stres i depresija mogu drasticno usporiti spermice?Mm ima OAT ali vrlo promijenljive vrijednosti cak zadovoljavajuce
    za IVF..medjutim sad na zadnjem prirodnjaku skicnula sam na kosuljicu i zablenula se u nalaz "nema pokretnih spermija"..Kako moja js takodjer nije
    bila zadovoljavajuca, nije ispalo tragicno,ali...Kupila sam mu odmah jucer Bioastin,ali vidim da cemo muciti muku sa redovnim pijenjem istog.
    Zato i dosad nije nista uzimao,samo smo povecali unos voca zbog vitamina.MM je dosta podlozan stresu;evo ovo ljeto nije ni GO mogao dobiti,
    iz istog razloga ni spolni zivot nam nije bajan nesto..jel bi to mogao biti razlog?
    Sela,ne znam ni sama. Kod mm nalaz varira od onog koji jr dobar za inseminaciju do malo lošijeg koji bi bio za ivf. Imali smo jednu prirodnu trudnoću prije tri godine ( spontani u 6. tt) i ja nekako ne vjerujem da je spermiogram tada bio puno bolji! S drege strane,jedan susjed bio je dugogodišnji ovisnik o heroinu,čim se odviknuo i malo pribrao dobio je dijete. E sad, njegove spermiće nije uništilo dugogodišnje konzumiranje heroina a našim mužićima je stres napravio dar-mar? To sam vjerovala kad smo tek saznali dijagnozu,sad više ne. S Bioastinom nećeš izgubiti ništa jer je odličan antioksidans i mogao bi popraviti situaciju ( kod nas nije). Sretno!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ni nama nije pomogao Bioastin, spermiogram mu je bio čak i lošiji. A o njemu niti moj MPO doktor nije imao dobro mišljenje. Nije ni tako jeftin, trebao bi ga piti 4 tbl dnevno. Ako to uzmete onako bez nekih većih očekivanja, mislim da bi to bilo čak i OK.
    Ali što reći na ovo - MM trenutno ima najgori spermiogram do sada, jučerašnjii nalaz /a operirao i varikokelu prije dvije godine/ pokazao katastrofalnu asthenoteratozoospermiu. Zbroj grade A i grade B je svega 4% a trebao bi biti koliko kužim bar 40%!
    Tješim se da nije bar azoospermia. Kako ćemo uskoro na još jedan IVF/ICSI postupak, razmišljam si, bolje da ih ima i nekoliko nego nijedan. I neće ništa pita, možda bi samo trebao smršaviti i pravilnije se hraniti (ali u ovom ludom tempu života pitam se je li to ponekad uopće moguće?).

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hej curke, da se i ja malo ubacim na ovu temu...
    MM je jedan duži period pio tribestan...i na postupcima bi se uvijek nešto našlo, cca 100-njak komada... Početkom 5-og mjeseca je prestao sa svime kao da napravi malu pauzu do jeseni kad smo mislili nastaviti sa postupcima. Ali uletio nam prirodnjak sada početkom 7 tako da otprilike 2 mjeseca nije bio na ničemu. I rekao nam je biolog da se vidi razlika, naravno na lošije... Tako da ako sada ne uspijemo, definitivno mu vraćam tribestan u dnevni ritual. To nam je i dr preporučio kao jedan od biljnih lijekova koji zbilja imaju nekog učinka. I kod nas zbilja i radi. Naravno, nismo mi od njega dobili milijune, ali nama je i 5 dodatnih komada uspjeh, s obzirom na dijagnozu. Je skup, pije 4 komada dnevno, ali ako imalo popravi nalaz, nećemo odustati od njega.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Andream,Delfin,Bab i mm je ovo najgori spermiogram kojeg je radio i cudom se cudim tom pogorsanju.I mi smo imali
    zadovoljavajuce spermiograme za inseminaciju i to 3.Kako i zasto u ovom ciklusu tako lose,ne znam. Jedino taj stres na njeg.poslu.
    Na zalost nisam pohvatala druge stavke osim pokretljivosti,jedino mi se cini da sam zapamtila volumen 40mil. i da
    ih je inseminirano????180 komada. Toliko su ih valjda izabrali za oplodnju i stavili zajedno sa js.Ali se decki nisu micali.
    Prosto ne mogu vjerovati da su ti njegovi decki bili tako grogi.Ne pije,ne pusi,ne pije nikakve lijekove,nosi bokserice
    ko kiklje,jedino je dugo pred kompom.cele dane i ne bavi se sportom.Libido mu pao drasticno otkako smo krenuli u MPO.
    Provjeravali smo testosteron,u donjoj normali je.
    Vrlo sam zabrinuta.Jucer je jedva popio,uz moje ucjene svih mogucih vrsta,1 tabletu Bioastina,danas se necemo vidjet do
    kasno navecer i vec znam da nece popit ni jednu dok god ja ne dodjem i uprem prstom!!!!
    Moguce je da se s-gram spontano popravi,ali sam sokirana toliko,eto ,da moram pisatio tome!!!
    Znam da ima i gorih slucajeva,ali uz moje nekvalitetne js,sad jos i to....nije bas da sam presretna.THNX

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Joj Sela, baš mi je žao da imate takvih problema i da ti je TM tak tvrdoglav...sorry ak sam preizravna
    Nama je oduvijek bio nalaz katastrofalan...jednom smo čak na VV-u dobili i azoo, tako da nam je ovih 100-njak komada za nas fešta do jutra( koji crni humor).

A da mu probaš uvalit taj tribestan??? Ma znam da je užasno skup...i sama nisam pametna kaj bi ti rekla...Ja mu kupim 4 kutije na 6 rata i to mu je za 2 mjeseca kura. A što se libida tiče, tu te skroz razumijem...ali nama je dr rekao da je od velike važnosti imati redovne odnose jer se i time dobiva na kvaliteti/kvantiteti...ali svi mi sve znao u teoriji, samo je teško sve sprovesti u djelo
    Nadam se da će se kod Vas ipak popravit situacija...
    Posljednje uređivanje od Bab : 20.07.2010. at 14:44

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala Bab na razumijevanju i odgovoru.Kupila ja Tribestan cim je stigao prvi nalaz spermiograma,ali mm ti je
    toliko kontra medikamenata da ne pije cak ni ono sto lijecnik prepise,a kamoli nekakav bugarski pripravak.
    Umjesto njega,ja popila da ne propadne tristo kunica jer sam citala da mogu i zene...
    Jedino ucjenama mogu nesto postici ali masu puta nemam zivaca ga opominjati...On je kao malo dijete.
    Sad ga plasim donacijom sperme i zato je popio jednu jucer.Ali to nije dovoljno,u top bi ga nabila
    najradije...Kad covjek ne bi znao da me voli i da je zapravo jako odan,pomislio bi "gle,seronje,sto radis s takvim".
    Ne samo sto se sad moramo boriti sa losom dijagnozom kojoj je lijecenje nepoznato i upitno nego se jos moram
    klati sa njegovim principima i navikama neuzimanja medikamenata.Ah,sad mi lakse...

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A slatkica...moram ti reć da te skroz razumijem...i moj je na početku naše MPO priče bio tak malo zadrt...al sam mu ja na "fini" način objasnila da je njegov doprinos samo kap u moru prema onome što ja moram proći( pikanje, punkcije, hormoni i još sto drugih čuda) i onda je i njemu došlo iz dupeta u glavu...sad čak i sam traži da mu kupim šta god čujem da je dobro. I sve pije, uopće ne pita šta je, samo ispruži ruku, strpa u usta i gutne..
    Da, pod zadnje smo i Picnogenol uvrstitli, to sam i zaboravila...navodno da pomaže i to. košta 195 kn i ima mislim 30 komada. MM je pio 1 tabletu dnevno uz te tribestane. On mu je usput pomogao i oko problema sa sinusima, tak da jednim udarcem 2 muhe...

Sretno Sela, sa "ucjenama"

I samo se ti ispucaj, to puno pomaže

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

E vidis,taj PICNOGENOL..gdje ga ima za kupiti?Za njeg sam cula da bas radi na pokretljivosti spermica.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam ga naručila u jednoj biljnoj ljekarni u Savskoj( kod Pedagoške) i obično mi dođe za 2-3 dana... Ja sam uvijek uzimala od Natrona( ili NAtrola- ubi me sad, ne znam) jer on ima veću koncentraciju tog nečeg u sebi nego od drugih marki, a nije tak divljački skup ko sve te biljne stvari
    tel od ljekarne: 01/ 6177 151, pa ako ti je to usput...eto.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tnx Bab!!!!Vidim ljuljuskas tri mrvice..vibram za tebe......
    Posljednje uređivanje od Sela : 20.07.2010. at 15:28

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala Ti draga, nadam se da su mrvice žilave i da će bar jedna odlučit ostat...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sela - znam kako ti je... a budući da je MM ipak podijelio svoje osjećaje samnom, ,mislim da znam kako je i TM-u. Nama je seksualni život na početku bio NULA, ništa. Jedino što nas je pomaklo je dr. za humanu koji nam je rekao da ako ostanem trudna do postupka, neka mu se obavezno javim. Tada smo poskakali od sreće oboje, pa gle - i stručnjak misli da imamo šanse. Naravno da nismo happy cijelo vrijeme i da libido nije ono što bi trebao biti, ali bolje je. Sad čekam M i nakon ove pred nama je zadnji ciklus prije IVF-a i obećali smo jedan drugome da ćemo pokušati, onako školski i od srca. Bojimo se utjecaja hormona na moje zdravlje....
    I MM je bio skroz protiv medikamenata bilo koje vrste, ali je s vremenom popustio. Sad i sam traži novi Bioastin, najavio mi je da je pri kraju s Profertilom na vrijeme i još zatražio Supradyn. Naš zadnji nalaz je bio loš, ali krivim njegovo nesuzdržavanje (on naravno krivi Profertil i kaže da nije mogao izdržati). Nije nam više važno, za IVF je dosta 1.
    Pokušaj ga ohrabrit, reci mu da ga voliš unatoč dijagnozi i MPO-u, reci mu lijepe stvari....pokušaj ga razumijeti. Ucjene mogu pomoć kratkoročno, ali ako se on osjeća loše sam sa sobom, neće mu ucjene pomoć, ni po pitanju s-grama, a ni psihički.
    Možda ti nije nikakva utjeha, ali znam točno na čemu si i kako si...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma hoce,sigurno!!!!!

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

[QUOTE=Sumskovoce;1668561]Pokušaj ga ohrabrit, reci mu da ga voliš unatoč dijagnozi i MPO-u, reci mu lijepe stvari....pokušaj ga razumijeti. Ucjene mogu pomoć kratkoročno, ali ako se on osjeća loše sam sa sobom, neće mu ucjene pomoć, ni po pitanju s-grama, a ni psihički.
    QUOTE]

Sumskovoce, baš si ovo lijepo napisala, onak baš iz srca... Ma nije ni našim boljim polovicama lako...oni samo više drže svoje osjećaje u sebi i glume neke macho tipove, a ustvari su jadni i splašeni ko i mi. I definitivno i mi njima trebamo dati svu podršku, kao što je i oni daju nama.

svim M-ovima

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sumskovoce jel taj Profertil za spermiogram ili za libido?Hvala na razumijvanju jos jednom,bas sam bila iskrena mozda i previse,ali nas
    je tu na forumu toliko mnogo sa sam bila sigurna da ce se naci dusa koja ce razumijeti i savjetovati...Znam da u nicem nismo jedini...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sela i Bab vi me razumijete kao rijetki drugi...hvala!
    Mislim da je našim M-ovima teško izgubiti pouzdanje u njihovu plodnost, jer je to kao znak muškosti - što je stara i glupa predrasuda. Svoga sam uspjela urazumiti kad sam ga pitala bi li on mene napustio da je u meni problem, bi li odustao od našeg braka da sam ja "krivac" što još nismo roditelji. Naravno da je rekao NE, naravno da je tvrdio da nije ista stvar, ali je, ista je stvar. Nije bitno u kome je problem, bitno je da se problem riješi da postanemo roditelji. Nama su MPO doktori rekli "Blago vama, vi imate samo muški faktor" i slične izjave koje su mene tada ljutile, a njega malo pomalo ohrabrivale.
    Profertil je za poboljšanje s-grama, ali MM tvrdi da mu se više keksa po njemu (istina je, primijetila i ja...hehehehehe ) I like it....iako je skup kao sam vrag, 3 mjeseca 125 eura....preko neta još više. Bar je samo za to, nije moj mix tabletica, nije bugarski (nego austrijski - kao bolje....hehehe) i ima male spermiće nactrane na kutiji....

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja nijednom rijecju do dana jucerasnjeg nikad nisam rekla sm da ima problem sa s-gramom.Uvijek sam govrila da sam ja problem,moje godine.Stalno sam ga hrabrila i poticala.Znali smo da je s-gram takav kakav je,promijenjiv,cas los cas dobar,ali sam stalno polagala nade u njegove
    licke jake korijene (svaka slicnost sa Milinovicem je vjerujte totalno slucajna) i govorila da nek ne sumnja u sebe uopce jer i ja ne dvojim ni sekunde da on moze postati otac.Jednom je biologica iz priv.klinike u kojoj smo imali postupke, bila toliko odusevljena
    njegovim nalazom da nije mogla naci dovoljno hvale i pitala ga je sto je uzimao da je tako dobar spermiogram i ja ga stalno podsjecam na taj prizor i bodrim,bodrim....Znam da su nasi m splaseni i izgubljeni u tim MPO vodama i da smo mi zene vodilje i te koje streme i iniciraju,i da nas nece nitko hvaliti i bodriti ako se same medju sobom ne hrabrimo i sokolimo.
    Ja sam samo zbunjena sto ponekad naidjem na tako banalan otpor kao sto je uzimanje pripravaka za poboljsanje
    vlastitog stanja,to ne razumijem.Ja pijem kojesta,od vitamina,minerala,algi,bas sam mu jucer rekla da nek pogleda sto ja sve pijem i da bih za nasu bebu pila duplo vise ako treba.Ali dobro,pobijedit cemo mi i to...Nije kraj svijeta.
    Sumskovoce bas si jedna pametna i hrabra..buduca mama.I ti Bab!!!!Vibram!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dali ove Profertil tablete pomazu kod azoo,jer sam citala da nisu testirali na muskarcima sa azo.Dali je neko probao sto ima azoo ove Profertil?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ciao Edinas
    već sam vidjela tvoje pitanje, ali MM nema azoo pa ti nisam ništa odgovorila...

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

cure moje,
    i nama je problem mužev spermiogram, nema što nije pio, ali on je stalno isti, oligo..., iza sebe imamo dva ivf postupka, ali ono što sam vam htjela reći što se tiče libida je to da mi moramo biti opuštene i zadovoljne, jer kad moj muž vidi da ja plačem zato što nisam trudna, libido pada.
    zato sam odlučila se opustiti, i uspijevam u tome, svo vrijeme sam posvećena sebi i mužu, kojeg svaki dan sve više volim, a to mu i pokazujem, i rezultat toga svega je super sex, onako opušteno bez razmišljanja o bebi,
    raspisala se ja, ali bit svega je da trebamo uživati jedno u drugome, a kad beba dođe onda ćemo uživati u njoj,
    opustite se ljeto je..................

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja SELU razumijem jer i ja imam taj problem.Najbolje bi bilo kad bi mogli oboje mjesec dana negdje otputovat i opustit.Stres jako utjece na sve to.Nazalost ne radimo svi od 8-16 da imas svaki dan isti bioritam.Ja radim u tri smjene mm svaki dan od 7-19 kad da se ja opustim kad jedva uhvatim vremena da se naspavam.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I MM radi u smjenama, pa mu je bioritam u jagodama.....ipak nekako uspjevamo se uhvatit i uživat. Upravo smo imali dva tjedna godišnjeg i zaista nismo ni pazili na plodne dane, ni pričali o bebi ni ništa....cooleri skroz
    Inače ja sam završila s plakanjem, trajalo je negdje mjesec dana od kad sam saznala da imamo problem. Nema smisla plakat, ne pomaže, samo izgledam napuhnuto i ružno....
    BTW jeste li ikad bile na analizi vitamina i elemenata u tijelu? Ja eto bila danas, sve je OK osim što imam kronični nedostatak cinka i ne mogu se načudit jer pijem one šumeće iz DM-a već više od godinu dana i mislila sam da mi može svega falit, ali cinka ne.... Uglavnom uzela sam jedan cink-citrat (od firme koja je imala prezentaciju) i startam odmah....

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

MM nema godisnjeg tj ima za vrjeme Bozicnih praznika al ja tad nemogu dobit godisnji.Sad je pristo pit odurni caj od macine trave mislim i meni je grozan al sta cu stisnem nos i popijem ga. Imas u apoteci bas cink za kupi ne suneci nek bas tbl.Mislim da sumeci nije bas nesto efikasan ipak je razrijedjen s vodom

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kupila sam cink citrat od ove firme koja je imala prezentaciju...ali i dalje ne mogu doć k sebi kako uporno pijem cink a fali mi ga jako....

Lady

Početno

Gde da nadjem Maca Potent

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Lady, viđala sam te tablete u DM-u, od Encijana. Znači ima ih i u njihovim dućanima( Encijan)

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Drage mame i tate evo napokon se javljam sa vrlo lijepom vijesti nakon žestoke borbe sa spermićima...dobili smo preljepu bebu. Prije svega želim napomenuti da nisam nikakav bioenergičar, travar, urolog te ne namjeravam ničije proizvode reklamirati nego želim samo podijeliti svoje iskustvo sa vama i nadam se pomoći da što prije dođete do bebe. Žena i ja bili smo u braku oko 1.5 godine i u tom periodu pokušavali smo napraviti bebu, ali na žalost nikako da se primi. Tako razmišlajujući dva dana prije nove 2009. odlučio sam otići na spermiogramna Sveti duh u ZG-u. Vani je bila oštra zima i sve tmurno, rano jutro, hodnici puni trudnica i muškarci koji čekaju na spermiogram. Više manje svi muški čekali smo na spermiogram. Došlo je vrijeme i na mene. Obavio sam to u nekoj čudnoj prostoriji ali sve u nadi da će biti sve ok. Sestra mi je rekla da se vratim po nalaze kroz 45 minuta tako sam i učinio. Kad sam dobio nalaz nisam znao što točno znači OLIGOASTHENOzoo spermija te sam zamolio doktora da me primi na par minuta. Nervozni doktor na Svetonm duhu (žao mi je što sam zaboravio ime) rekao mi je da tu nema pomoći da eventualno operacija je riješenje i da se ne nadam previše. Totalno sam bio shrvam i dotučen. Došao sam doma i odmah krenuo surfati na temu oligo astheno. Bio sam u totalnom šoku. Odlučio sam da ženi neću ništa reći sve dok ne napravim novi test. Tako su prošla i ta dva dana i došla je proslava nove godine. Društvo puno trudnica, male rođene djece , a men je samo presjecalo oko srca i bio sam užasno dotuče, ali odlučio sam krenuti u borbu i ostvariti cilj. Isti dan sam prestao piti kavu i alkohol te sam krenuo sa kurama vitamina i ostalih preparata. Počeo sam uzimati vitamin C, E, B6, B12, omegu 3, zink, bioastin, coenzim Q10, l-arginin, l-carnitin, acitil l carnitin, selen, matičnu mliječ sa propolisom i peludom od Florameda + cimet kupljeni u Bio i Bio dućanu(ima za kupiti u velikim Konzimima), čaj od maline, mljevena piskavica (odvratnog je okusa ali je vrlo učinkovita) te puno voća i povrća. Također nakon nekog vremena počeo sam jesti puno bućinih koštica i badema jer one sadrže velike količine vitamina B koji je vrlo bitan za spermiće. Moram priznati da sam prosurfao sve moguće strane i domaće stranice i da sam naišo na gomiilu dobrih savjeta, a i gomilu šarlatana koji žele iz tuđe nevolje samo izvući dobit. Nakon tri mjeseca korištenja navedenih vitamina otišao sam na novi spermiogram na kojem se pokazalo da mi se stanje popravilo i imao sam samo ASTHENO. Također i treći test je pokazao ASTHENO. Četvrti test odlučio sam napraviti u Vuku Vrhovcu jer oni kompjuterski pregledavaju sjeme. Razlika je u tome što se njihov rezultat čeka preko mjesec dana i dolazi vam na kucnu adresu, dokle kod Svetog duha rezulatat dobivate isti dan ili dva dana poslije, ali oni kotroliraju sjemem ručnim prebrojavanjem. Rezultati četvrtog testa bili su normozoospermija. Kada sam vidi rezultat bio sam najsretniji čovjek na svijetu. I nakon 3 mjeseca nakon toga rezultata žena mi je ostala trudna. Ono što želim napomenuti ne vjerujte isključivo jednom doktoru nego otiđite na par različitih pregleda. Promjenite životne navike...spavanje mora biti redovno. Trebate jesti što više povrća i voća. Izbjegavajte plodove mora, tunu, soju, cigarete i alkohol jer ta hrana i piće ubijaju spremiće. Pogotovo izbjegavat pivu. Pazite na količinu peršina jer peršin izaziva pobačaj ...ukoliko zatrudnite. Svaka tri mjeseca obavezno napravite stanku od vitamine na tri tjedna i u tom periodu jedite što više voća i povrća. također pijte oko 2l vode dnevno jer spermići traže što više vode za pokretnost. Pokušavajte ne voditi ljubav sa partnericom dva -tri dana prije plodnih dana vaše partnerice. Priče o pozama su totalni bull shit, ali nije na odmet. Svaku večer tuširajte"jaja" sa mlakom više hladnijom vodom i masirajte ih. Nikako ne tuširati ledenom vodom. Želim napomenuti da spermići vole hladniji prostor, a topla okolina ih ubija i usporava. Nosite proširne bokserica i spavajte bez gaća. Otiđite na pregled kod urologa (svakako odite kod dva različita) da vas pregledaju ultrazvučno da li imate varicocelu. Meni su je otkrili i išao sam kod 4 doktora na pregled gdje su mi dva rekla da je bezopasna, jedan dr. Kapun da niti ne postoji... dokle famozni urolog sa Svetog duha me je htio odmah baciti pod nož. Također sam išao na tretmane kod g. Mekkija Torabija koji dva putgodišnje dolazi u Zg liječiti ljude . Ne znam da li je to bilo slučajno ili ne ali mjesec dana nakon Mekkijevih tretmana žena mi je ostala trudna. U biti radio sam sve što sam smatrao dobrim. Moram priznati da sam potrošio u tih 11 . mjeseci oko 20 000 kn na vitanime, čajeve, preglede i ostalo, ali se isplatitlo. Nisam gledao na novac (makar g ai nemam nešto) nego na cilj. Ono što je bitno da ne smijete odustajati nego imati jasnu viziju zdravog djeteta i ono će doći. Također puno mi je u tome pomogla knjiga Zakon privlačenja. I na kraju moram priznati nešto. Cijelo to virjeme ženi nisam rekao za problem nego sam ga sam pobijedio....Znači uzimao sam slijedeće: Twinlab - vitamin E (dnevno 400 i.u.), - vitamin C (dnevno 1000 mg), vitamin B12 (dnevno do 300 mcg), folna kiselina (dnevno do 800 mcg), selen (dnevno od 100 do 800 mcg), cink (dnevno 60 mg), L-karnitin (2g dnevno), acetil-L-karnitin (1g dnevno), L-arginin (4g dnevno), navečer prije spavanja žlicu meda sa malo prirodnog cimeta, ujutro matičnu mliječ, ujutro i navečer pojedite veliku žlicu mljevene piskavice (ima u biljnim apotekama) Svojevremeno sam uzimao i od Encijama pojedine navedene preparate. Želim vam sve najbolje i skoriji dolazak bebe. Ukoliko imate ikakvih pitanja pišite i odgovoriti ću čim prije. Vaša beba vas čeka i zato glavu gore.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nadam10 puno si nam pomogao, hvala.Bilo bi super, kada bi napisao kako si pio te tablete? Da li sve u isto vrijeme ili kada si popio jedne, prešao si na druge?

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa zar žena nije primjetila sve te tablete i čajeve svaki dan? Čestitam na trudu i vašoj bebici!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bok! Žena je vidjela da uzimam vitamine i minerale te čajeve. Pošto ju nisam želio žalostiti i zamarati odlučio sam što duže kroz sve proći sam. Rekao sam joj da to uzimam jer želim što kvalitetnije sjeme pošto smo radili na bebi. Jedino sam mami priznao neke stvari i ona mi je bila podrška. Inače da joj nisam prizno vjerojatno bi puknuo. Ponovo napominjem nisam nikakav prodavač brandova, ali isključivo sam se bazirao na Twinlabove proizvode. Kao zamjenu sam koristio Encian. Također kada uzimate vitamine išao sam na besplatne kontorle stanja vitamina u tjelu svaka tri mjeseca u Twinlab u Ilici. To je nužno da nebi previše unosili količine vitamina. Ono što je bitno je da ste uporni i da se držite reda. Bioastin sam uzimao 4 tablete (2 ujutro, 2 poslijepodne) počnite sa 1pa slijedeći tjedan sa 2, pa onda sa tri i četvrti tjedan sa 4. Nakon tri mjeseca smanjujte dozu radite pauzu od dva tjedna i onda ponovo. Ostale vitamine na isti način...znači pola doze ujutro, pola poslijepodne. Pazite da Selen ne pijete sa miljekom i ne konzumirate sa sirom il jogurtom jer se tada poništava djelovanje selena. Svakako u Twinlabu će vam dati uputstva kada što koristiti ...dal n aprazan želudac , prije ili poslije jela. On će vam vjerojatno ponuditi manje doze, ali ja sam se držao "američkih" doza sanjihovih stranica. Piskavica je vrlo bitna i zdrava. Užasnog je okusa ali ima puno L-arginina koji je bitan za spermiće. Jedite puno bućinih koštica, ali ne konzumnih nego preporučam kupljene u Bio i Bio dućanima. Tamo su full jeftine. Ono što želim napomenuti da se ne oslanjate samo na mišljenja vaših doktora. Iz vlastitog iskustva skopčao sam da polovica njih nikada nije čula za Bioastin. L carnitin i ostale pripravke. Doslovno su me gledali i čudili se. Po mojem iskustvu mislim da su prehrana i piće vrlo bitan faktor kod trudnoće i spermića. Ja sam izbacio sam junk..coca colu i ostale otrove, izbacio sam junk hranu...ćevape, hmburgere i sve to zamjenio voćem i to kod bakica na placu. Curke svakom novom sekundom ste bliže vašim bebama zato samo naprijed i pazoite da vas previše ne izlevate svakaki hoštapleri.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ej zaboravih! Također sam jeo suncokretove sjemenke jer su i one pune vitamina B. Vitamin C, B6, B12, folnu ..itd imate u Stres B complexu. Zadnjih 3 mjeseca žena je provjeravala ovulaciju putem Maybe baby-a. U biti slina se daje rano ujutro prije klope, kave i pranja zubiju. Inače ne pokazuje onako kako treba.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nadam svaka ti cas za svaku pohvalu,al mislim da 80 % muskaraca nije takvih,prvo od svog krecem.On bi pio ak bi ja podsjecala i tjerala daj pij ,daj pij.Molila sam ga macinu travu da pije pa je reko da se njemu povraca od nje,gle i meni se povraca al sam stisla zube i pila ju.Sad sam trudna i sad sam mu rekla da mi vise ne treba hi hi hi salim se

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Eh Nadam, svaka čast! Ali zašto nisi rekao ženi da se skupa borite? Ja sam svog m isto tak filala s bioastinom i profertilom i naravno nije uspjelo jer je mm ipak zdrav ko dren i uspostavilo se da je problem u meni (iako je na početku dr mislio da je problem u mm, al onda smo napravili spermiogram na VV i sve je bilo ok).
    Lastavice, još jednom čestitam!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jeli neci muz koristio speman? Dali se to smije koristi ko ima visoke FSH i LH?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moze li muskarac piti folnu tj. folacin koji i ja pijem ??

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

crvenkapice, MM je pio folnu, bez ikakvih dodataka, od 800 mg( čini mi se)...dobili preporuku da je dobro za plivače... ne znam kakav sastav ima folacin, ali pretpostavljam da ga može piti bez problema

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

velis za plivace ? e to nam i treba u folacin ima 5mg folatne kiseline ...mm je inace vrlo oprezan kad ga hocu s necim kljukati , boji se da ne bi jos vise pogorsao stvar

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

[QUOTE=andream;1668420]Ni nama nije pomogao Bioastin, spermiogram mu je bio čak i lošiji. A o njemu niti moj MPO doktor nije imao dobro mišljenje. Nije ni tako jeftin, trebao bi ga piti 4 tbl dnevno. Ako to uzmete onako bez nekih većih očekivanja, mislim da bi to bilo čak i OK.
    Ali što reći na ovo - MM trenutno ima najgori spermiogram do sada, jučerašnjii nalaz /a operirao i varikokelu prije dvije godine/ pokazao katastrofalnu asthenoteratozoospermiu. Zbroj grade A i grade B je svega 4% a trebao bi biti koliko kužim bar 40%!
    Tješim se da nije bar azoospermia. Kako ćemo uskoro na još jedan IVF/ICSI postupak, razmišljam si, bolje da ih ima i nekoliko nego nijedan. I neće ništa pita, možda bi samo trebao smršaviti i pravilnije se hraniti (ali u ovom ludom tempu života pitam se je li to ponekad uopće moguće?).[/Q
    niti mm nije bas puno pomogao bioastin, a niti neki drugi dodaci prehrani...... ne pusi vec 7-8 god, uopce ne pije alkohol, operirao je varikokelu prije 4-5 god. i opet nema pomaka......
    vise smo ludi od svega, uskoro idemo na doovor za potpom.opl.pa sta bude....

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Izgleda da bioastin nekima i odmaže. Tako je i mm reagirao na njega. A možda nije do bioastina nego spermiogram spontano varira svaka 3 mjeseca. Samo da ovaj mjesec mm-u izvarira prema boljoj verziji pa da uspijemo s IUI!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ono što iz svog iskustva mogu reći da od 5 urologa samo jedan je bio u pravu. Ostalih četiri je samo pobralo pare i složilo se sa prvom dijagnozom sa Sv. Duha. U biti koliko sam u razgovoru sa urolozima saznao da nemaju pojma što je L carnitin, Bioastin, Acitil L carnitin...itd. Čak me je jedan i pitao da od kuda mi ti preparati. Moram priznati da je tip imao gomilu priznanja na zidu. Ono što mogu reći iz vlastitog iskustva bitna je disciplina i zdrava prehrana. Znam da je čovjeku teško u tim situacijama ali napominjem NE VJERUJTE ISKLJUČIVO JEDNOM DOKTORU.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Više manje sve vitamine možete naći u Stress B complexu...jeftinije je i sve u jednoj tableti...

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

pozdrav svima!

Ako je netko zainteresiran za Tribestan, ostalo mi je nekoliko kutija od supruga (napokon sam ostala trudna)

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A koja je bila dijagnoza? Misliš da vam je tribestan pomogao?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •