Pokazuje rezultate 1 do 50 od 497

Tema: Kada ste počeli s dohranom?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Tončice, ja sam prilično sigurna da mu nisi odmah davala špek ili kruh i putar.
    A tikvice, jabuke, korabe, mrkve, palenta, riža... sve su to dijetni proizvodi i puno (ali stvarno puno) manje kalorični od mlijeka (majčina, kravljega, adaptiranoga... bilo kakvoga).
    Dakle, pedijatrica koja je rekla da "treba to dijete nahraniti" je dijete stavila - na dijetu.

Kada mi odrasli idemo na redukcijske dijete, prvo što nam izbace je mlijeko.
    A uvedu nam voće i povrće.

Pa ti vidi.
    Ne razumijem; pedijatrica, pretpostavljam, nije preporučila prekid dojenja, budući da je Tončica napisala da dijete i dalje doji. Kako je dijete stavila na dijetu uvođenjem dohrane?
    Posljednje uređivanje od n.grace : 20.08.2010. at 19:05

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem; pedijatrica, pretpostavljam, nije preporučila prekid dojenja, budući da je Tončica napisala da dijete i dalje doji. Kako je dijete stavila na dijetu uvođenjem dohrane?
    Zato što je mlijeko nadomješteno manje kaloričnim namirnicama.

Svaki obrok dohrane je zamijenio mliječni obrok, budući da dijete ima određeni kapacitet želuca.
    Volumenom je možda isto, ali kalorijskom vrijednošću - nije.
    100 g jabuke i 100 g mlijeka napune želudac, ali 100 g jabuke ima 57 kcal, a 100 g majčina mlijeka (ok, znam da se tekućina mjeri mililitrima, ali uzmimo sada masu) - oko 70 kcal.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što je mlijeko nadomješteno manje kaloričnim namirnicama.

Svaki obrok dohrane je zamijenio mliječni obrok, budući da dijete ima određeni kapacitet želuca.
    Volumenom je možda isto, ali kalorijskom vrijednošću - nije.
    100 g jabuke i 100 g mlijeka napune želudac, ali 100 g jabuke ima 57 kcal, a 100 g majčina mlijeka (ok, znam da se tekućina mjeri mililitrima, ali uzmimo sada masu) - oko 70 kcal.
    Kako može biti dijeta ako je isto jeo kao i do tada čak i više mlijeka i još uz to po malo i polako kašice i ostalo što ide zanjega???? Malo laprdaš bez veze, jel da?
    Posljednje uređivanje od Tončica007 : 24.08.2010. at 01:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •