Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 236

Tema: Prefina pita od borovnica

  1. #151

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    23

    Početno

    Nisam odoljela. Isprobala sam recept jer kad se toliko razvila tema i forumasi hvalili upustila sam se u avanturu. Radila sam dva puta u tri dana, sa visnjama i moram priznatida mi je po originalnom receptu malo pretvrdo i bezukusno tijesto pa sam drugi puta umijesto zlice vode stavila zlicu kiselog vrhnja.. I napokon moze ici u knjigu s receptima. Fefenomenomenalno!!!!!

  2. #152
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Prijavljujem da sam radila pitu - ja, kojoj je najveći domet kolač keks-puding i kojoj nikad ništa drugo nije dobro ispalo (a nije ni da sam se trudila ). Fina jest, prefina nije. Kako ste je nahvalile ovdje, očekivala sam da ću u najmanju ruku pasti u nesvjest od užitka kad je probam, ali sam ipak ostala na nogama
    No ukusna je, što jest jest. Ja sam je pravila s Ledovim kupinama, a kakvo bi to trebalo biti prhko tijesto? Meni je to tijesto ispalo kao keks, jel to to?

  3. #153
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Fina jest, prefina nije. Kako ste je nahvalile ovdje, očekivala sam da ću u najmanju ruku pasti u nesvjest od užitka kad je probam, ali sam ipak ostala na nogama

    Ajoj, meni je toliko jako fina da bi ju cijelu mogla pojesti najednom da smijem , ali da padam u nesvjest od užitka, ne znam baš, ostala bih bez pite

  4. #154
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Morate probati sa šljivama!!! Najbolja do sada!

  5. #155
    tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Iza...
    Postovi
    906

    Početno

    Jel sa svježim šljivama ili suhim?

  6. #156
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Morate probati sa šljivama!!! Najbolja do sada!
    Svakako, sigurno je jako fina!

  7. #157
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Citiraj tinaka prvotno napisa Vidi poruku
    Jel sa svježim šljivama ili suhim?
    Svježim, stavljala sam polovice i još ih posipala malo cimetom prije nadjeva...

  8. #158

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    49

    Početno

    Danas se bacamo na kuhanje pa javim kako je bilo! Željno isčekujemo...

  9. #159

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Morate probati sa šljivama!!! Najbolja do sada!
    Meni je na kraju najbolja s - jabukama.

  10. #160
    Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    meni je pita stvarno prefina ,
    radila sam sa domaćim kupinama i šumskim crnim jagodicama,ledovim šumskim voćem
    jednom mi je slatko vrhjne bilo pokvareno pa sam u zamjenu stavila vrhnje za kuhanje i malo voćnog jogurta tako da razlike i nije bilo neke

  11. #161

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    na 4 rijeke
    Postovi
    102

    Početno

    jucer radila sa sljivama, tu nasla PITA SA SLJIVAMA, u biti je recept skoro isti
    bila prefina, malo lelujava, ali je nestala

  12. #162
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    ja cu sutra radit s ribizlima jer ih imam u skrinji puno,pa da vidim kak ce ispas,a isto mi je najveci domet keksi,puding,nisam bas neka slasticarka,al vidjet cemo. Sad sam doma na bolovanju pa da vidim dok ne dojde nase malo zlato da naucim pece kolace

  13. #163

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Moja se upravo peče. Sa šumskim voćem. Stavila 20dkg šećera
    Nadam se da neće biti preslatka

  14. #164

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    O da...
    Nije nam zasmetao višak šećera

  15. #165
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa Vidi poruku
    O da...
    Nije nam zasmetao višak šećera

  16. #166
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Meni je pita zaista jako fina, ali s malo više šećera u tijestu (6 dag) i prstohvatom soli.
    Jučer sam probala varijaciju koja mi se jako svidjela: stavila sam prvo kremu, pa u nju poslagala voće (višnje). Bilo je jako dobro. Krema je bila manje pečena tj. kremastija, a višnje su ostale čvrste. Kad radim po originalnom receptu, krema se zadrži iznad voća i ispeče, a voće se između tijesta i kreme sasvim skuha.

  17. #167

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Upisujem se i ja u klub ljubitelja ove pite. Pravila sam je nekoliko puta s varijacijama u kolicini secera i moram reci da mi je najbolji po n.graceinom receptu, puno secera mi nekako ubije prirodno kiselkast okus borovnica. Ma super recept.

  18. #168
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno


  19. #169
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Cure, koje vrhnje ste stavljale? Ja nikako da dokucim to ''slatko vrhnje'' u svim receptima. Stavljala sam kiselo vrhnje...

  20. #170
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, koje vrhnje ste stavljale? Ja nikako da dokucim to ''slatko vrhnje'' u svim receptima. Stavljala sam kiselo vrhnje...
    Slatko vrhnje Dukat brzo&fino.

  21. #171
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Slatko vrhnje ti je vrhnje za šlag.

  22. #172

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    jug Dalmacije
    Postovi
    158

    Početno

    mnogo fina pita u svim varijacijama, probala s šumskim, borovnicama, cak s ananasom ali mi ova zadnja nije bas nesto. Vracam se sumskom...njam, njam

  23. #173
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    upravo se peče, zaboravila staviti vodu u tijesto. haha

  24. #174
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    uglavnom ispalo je odlično!

    moje pitanje je: koja je to francuska kuharicua u pitanju?

  25. #175
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj tropical prvotno napisa Vidi poruku
    uglavnom ispalo je odlično!

    moje pitanje je: koja je to francuska kuharicua u pitanju?
    Autorica je Jean Harris, ako me sjećanje dobro služi.
    Nema je nigdje za kupiti, već sam se raspitivala...

  26. #176
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj eda prvotno napisa Vidi poruku
    mnogo fina pita u svim varijacijama, probala s šumskim, borovnicama, cak s ananasom ali mi ova zadnja nije bas nesto. Vracam se sumskom...njam, njam
    Ja sam napravila sa šumskim voćem i višnjama iz leda. Ali ispalo mi je malo prekiselo - trebala sam staviti puno više šećera zbog višanja.
    Nego gdje ima za kupiti borovnica?
    Mislim da sam u Lidlu vidjela maline u ledu, možda bi i to bilo fino...

  27. #177
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,713

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam napravila sa šumskim voćem i višnjama iz leda. Ali ispalo mi je malo prekiselo - trebala sam staviti puno više šećera zbog višanja.
    Nego gdje ima za kupiti borovnica?
    Mislim da sam u Lidlu vidjela maline u ledu, možda bi i to bilo fino...
    Metro, 1kg oko 50 kuna

  28. #178
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    ja sam kupila ledove borovnice, sad, billa, interspar ili konzum ne znam. lidl nisam gledala za borovnice.
    thanx sirius za metro info!

  29. #179

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Podizem ovaj divni receptic (upravo ga spremam pa da mi je na dohvat ruke ).

  30. #180
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    n.grace, recept ponovno savršen, kao i svaki do sada

  31. #181
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    n.grace, recept ponovno savršen, kao i svaki do sada
    Hvala ti!

  32. #182
    sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,088

    Početno

    Joj, i ja sam ga sada spazila....djeluje jako fiiino. Morat cu i ja isprobati!

  33. #183
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Tijesto mi je zamiješano, čeka u frižideru. Samo da provjerim: ne treba ga peći prije stavljanja nadjeva?

  34. #184
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ne, evo ja baš danas ispekla za poslije ručka.

  35. #185
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    No, kako sam si u knjižicu s receptima prepisala samo sastojke i temperaturu na kojoj se peče, nisam ostavila da odstoji u hladnjaku, nisam miksala sastojke za nadjev pa onda zalila na voće, pekla ipak na nižoj temp.

    I ispala je svejedno savršena, već nema pola.

    Radila sam sa nekim mix-om- jagoda, malina, kupina, višnje, ribizle. Taman malo da kiselost ubije šećer.

  36. #186
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Evo, degustirano.
    Tijesto mi je ispalo mrvicu pretvrdo, i mislim da mu ne bi falio ni prstohvat soli...
    Ali odlično, sve u svemu.
    Mislim da ću ipak investirati u kalup za pite. Sad sam pekla u onom za torte, ali uvijek mi u dućanma zapinje za oko onaj keramički.
    U čemu vi pečete?

  37. #187
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    u onom za pite. moram priznati da mi je ovo preodličan recept za voćne bobičaste pite, često ga radim i svi su uvijek oduševljeni

  38. #188
    inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    609

    Početno

    ja ju pekla u plehu za tortu, sa ledovim višnjama, malo sam pojačala šećer, i u nadjev zmiksala jednu žlicu brašna više jer me bilo strah da bude tekuća ko nekima, ali nije- bila je super!

  39. #189
    sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,088

    Početno

    A jel se moze peci u okrugloj vatrostalnoj?

  40. #190
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Može, zašto ne, ali nemoj da ti je premala.Barem promjera kalupa za torte.

    Ja imam okrugli plitki lim baš za pite.

  41. #191
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Ma imam i ja limeni (ili je to teflonski?) za pite, ali ga nikad nekoristim jer ima ono neko udubljenje odmah do ruba, pa ne znam uopće kako bih izvadila pitu iz njega.... A i ne bi se smjelo rezati u njemu. Zapravo, ne znam ni čemu služi

  42. #192
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Angie, ti imaš onaj za biskvit s voćem. Imam ga i ja, ni meni nikad nije uspjelo izvaditi kolač zbog tog ruba, ne znam koja je kvaka.

    Ovaj moj za pite nema taj nazubljeni rub.

  43. #193
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    ja sam ga spekla u jednoj emajliranoj tavici bez drške
    inače u njoj pečem jaja

  44. #194
    sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,088

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Može, zašto ne, ali nemoj da ti je premala.Barem promjera kalupa za torte.

    Ja imam okrugli plitki lim baš za pite.
    Ajde super onda, mislim da je cak i malo veca

  45. #195
    m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    150

    Početno

    morala sam probati ovu pitu nakon toliko pohvala i stvarno je jako fina.
    Radila sam po originalnom receptu, jedino kaj bi možda sljedeći put promijenila je da bih prvo samo tijesto bez file stavila u pećnicu na 10-ak min, a onda voće i kremu.
    Ali i ovako je odlična!

    E sad, pitanje za iskusne - imam doma 1/2 l slatkog vrhnja koje trebam potrošiti danas. Kaj mislite da napravim ovo tijesto za pitu, a kao kremu zakuham vrhnje i čokoladu, narežem naranče na male komadiće, stavim na tijesto i prelijem kremom od čokolade?
    Bi li to bilo čemu?
    I na koliko stupnjeva bi se to peklo i koliko dugo?

  46. #196
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    marty, meni to što si napisala zvuči preeeedobro
    a pekla bih na 200, isto oko 40 min :/


    nego, napokon sam našla kalup za ovu pitu. moram priznati da je bilo teže nego što sam mislila, kao da su svi već pokupovani. na kraju sam kupila zadnji u onoj staklani na uglu Petrinjske i Jurišićeve (u dućanima tipa superkonzuma, name i sl. ih izgleda već neko vrijeme nema)

    i sad jedva čekam ispeći novu!

  47. #197
    m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    150

    Početno

    thanks, Angie75!

    ma pitam zato što u svim receptima s tom kremom (ganache, kaj ne?) se ona ne peče, nego se samo premaže nakon što se ohladi. Eventualno se izmiksa, ali vidim da može i bez toga.
    A ja bih to baš pekla s tim narančama. Nije mi fora da naranče budu sirove.

    Znači, ok je peći tu kremu?

  48. #198
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Ne vidim zašto se ne bi mogla peći, ali daj pričekaj neki veći kulinarski autoritet da potvrdi

  49. #199
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    M.a.r.t.y. kako je ispalo?!

  50. #200
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj m.a.r.t.y. prvotno napisa Vidi poruku
    thanks, Angie75!

    ma pitam zato što u svim receptima s tom kremom (ganache, kaj ne?) se ona ne peče, nego se samo premaže nakon što se ohladi. Eventualno se izmiksa, ali vidim da može i bez toga.
    A ja bih to baš pekla s tim narančama. Nije mi fora da naranče budu sirove.

    Znači, ok je peći tu kremu?
    Neki dan je u Večeri za 5 žena pekla tu kremu, isto je radila nekako s narančama. S tim da je ona to, po komentarima, prepekla. Navodno bi trebalo ispeći tijesto do pola i zatim staviti skupa s kremom još kratko, samo dok se ne stisne jer inače bude pregorko. NIsam radila, samo sam čitala o tome.

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •