Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: tikvice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Skuhaš makarone. Sa strane napraviš umak i to tako da prvo u zdjelu naribaš tikvice (onda one lijepo puste sok), dodaš 1 tekuće vrhnje za kuhanje, 1 ono čvrsto iz čaše, 1 jaje, zrnati sir (ili svježi ili posni, ugl. ta vrsta sira), po želji možeš dodati i nekog naribanog sira (ja naribam pokadikad edamer). Umak samo posoli.
    Sve to lijepo izmiješaš, u vatrostalnu posudu ili tepsiju uspeš makarone, preliješ ih umakom, malo protreseš da bude ravnomjerno i staviš u rernu da se peče na cca 200 stupnjeva.
    Kada makaroni po vrhu postanu zlatnožuti, onda je gotovo.
    Mljac, mljac, mljac!!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Skuhaš makarone. Sa strane napraviš umak i to tako da prvo u zdjelu naribaš tikvice (onda one lijepo puste sok), dodaš 1 tekuće vrhnje za kuhanje, 1 ono čvrsto iz čaše, 1 jaje, zrnati sir (ili svježi ili posni, ugl. ta vrsta sira), po želji možeš dodati i nekog naribanog sira (ja naribam pokadikad edamer). Umak samo posoli.
    Sve to lijepo izmiješaš, u vatrostalnu posudu ili tepsiju uspeš makarone, preliješ ih umakom, malo protreseš da bude ravnomjerno i staviš u rernu da se peče na cca 200 stupnjeva.
    Kada makaroni po vrhu postanu zlatnožuti, onda je gotovo.
    Mljac, mljac, mljac!!
    ovo danas planiram praviti, tikvice se upravo cijede.
    jesi nekada probala praviti sa njokima umjesto sa tjesteninom?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    ovo danas planiram praviti, tikvice se upravo cijede.
    jesi nekada probala praviti sa njokima umjesto sa tjesteninom?
    mamica, ovo je fiinoo

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    mamica, ovo je fiinoo
    Hvala!

Sa njokima nisam probala, jer ne znam baš kako bi izdržali to pečenje. A i inače nisam baš ljubiteljica njoki, volim kad netko napravi dobre, domaće, pa uz neki jači, ljući crveni umak ili pašticadu... Inače su mi gnjecavi, gumeni i ne idu mi uz bijelo.

A zašto si cijedila tikvice? Ja ih pustim da sav sok i tu vodu iz sebe puste u umak jer je onda puno, puno ukusnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •