Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
Skuhaš makarone. Sa strane napraviš umak i to tako da prvo u zdjelu naribaš tikvice (onda one lijepo puste sok), dodaš 1 tekuće vrhnje za kuhanje, 1 ono čvrsto iz čaše, 1 jaje, zrnati sir (ili svježi ili posni, ugl. ta vrsta sira), po želji možeš dodati i nekog naribanog sira (ja naribam pokadikad edamer). Umak samo posoli.
Sve to lijepo izmiješaš, u vatrostalnu posudu ili tepsiju uspeš makarone, preliješ ih umakom, malo protreseš da bude ravnomjerno i staviš u rernu da se peče na cca 200 stupnjeva.
Kada makaroni po vrhu postanu zlatnožuti, onda je gotovo.
Mljac, mljac, mljac!!
ovo danas planiram praviti, tikvice se upravo cijede.
jesi nekada probala praviti sa njokima umjesto sa tjesteninom?