Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1104

Tema: koliko puta ste imale vaginalni pregled u trudnoći?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jaja1 prvotno napisa Vidi poruku
    ne slažem se - znaju da plod reagira tako i tako na visoki tlak što ti ne možeš znati, kao i na glukozu, kao i na masu drugih stvari. kao i što razgovorom ne može utvrditi jesam li otvorena u 20.tt i moram li mirovati jer nosim nisko i masu drugih stvari.

i kod nas ima jaaaako puno stručnih doktora, ali očito je susjedova trava uvijek zelenija.
    nemoj samo zaboraviti koliko se u svijetu cijeni zagrebačka medicina

da, jesu, stručni su za patologiju, nisam sigurna postoji li i jedan hrv ginekolog koji je vidio prirodan fiziološki porod, jer ga nije imao gdje vidjeti, i ništa ne zna o tome.
    to nikako nema veze sa susjedovom travom, i možeš se ti slagati ili ja s nečim je trenutno nevažno.

meni je bitnije to zašto ako postoje određene smjernice i preporuke zašto se onda neke stvari ne mijenjaju?

a tu smo i mi žene, koje to očekujemo od njih jer se ne osjećamo sigurne ako ne dobijemo određen broj pregleda raznih i par tabletica.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa Vidi poruku
    a tu smo i mi žene, koje to očekujemo od njih jer se ne osjećamo sigurne ako ne dobijemo određen broj pregleda raznih i par tabletica.
    Ovo je generaliziranje, ovo "mi žene" ne stoji.
    Ja se osjecam sigurno kad dobijem preporuku, bilo koje vrste, od mog lijecnika u kojeg imam povjerenja. Bilo da je riječ o prehrani u trudnoci, o pregledu, o broju pregleda i sl.
    Hoću reći, meni ne ulijeva sigurnost činejnica da imam xy broj pregleda u trudnoci, nego cinjenica da ce ako je potrebno napraviti pregled, ako je potrebno UZV, ako nije - neće, odgovorit će mi na pitanje koje me trenutno zanima (prehrana, aktivnosti, dizanje tereta, ili sto vec) i to je to.
    A tabletice mi nikad ne daje, za njih nema nikakve potrebe i uostalom ne volim ih.

I mislim da se stvar svodi na povjerenje u liječnika.
    AKo ga imaš, sve pet.
    Ako ga nemaš, bježiš glavom bez obzora. Tako bih ja.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anamorci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se osjecam sigurno kad dobijem preporuku, bilo koje vrste, od mog lijecnika u kojeg imam povjerenja. Bilo da je riječ o prehrani u trudnoci, o pregledu, o broju pregleda i sl.
    Hoću reći, meni ne ulijeva sigurnost činejnica da imam xy broj pregleda u trudnoci, nego cinjenica da ce ako je potrebno napraviti pregled, ako je potrebno UZV, ako nije - neće, odgovorit će mi na pitanje koje me trenutno zanima (prehrana, aktivnosti, dizanje tereta, ili sto vec) i to je to.
    A tabletice mi nikad ne daje, za njih nema nikakve potrebe i uostalom ne volim ih.

AKo ga imaš, sve pet.

Naravno, sve stoji, jedino što možemo imati povjerenje u liječnika no ako je jedan od onih koji ne prihvaća promjene, gdje smo onda...

Zato je dobro znati i pitati

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AKo ga imaš, sve pet.

To nema veze s povjerenjem. To ima veze s propitivanjem same sebe.
    A sve što si nabrojala (prehrana i dizanje utega) mogla si pitati bilo koga bez medicinskog fakulteta. Zašto bi ti to davalo sigurnost za tako banalne stvari? Pa to valjda sama znaš, ne kužim?

A ako je potrebno napraviti vaginalni pregled jesi li pitala zašto je to potrebno, što će se dogoditi kad ga napravi, što može zaključiti takvim pregledom, što se loše može dogoditi (i odgovor ništa nije točan) i što bi se dogodilo da ga ne napravi?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa Vidi poruku
    A sve što si nabrojala (prehrana i dizanje utega) mogla si pitati bilo koga bez medicinskog fakulteta. Zašto bi ti to davalo sigurnost za tako banalne stvari? Pa to valjda sama znaš, ne kužim?
    Prvo, dizanje tereta nije dizanje utega. Mislila sam na svakodnevno sklapanje i dizanje kolica i stavljanje u gepek, i u krajnjoj liniji na dizanje i nošenje mog 1,5 godišnjeg djeteta.
    Razgovarali smo o tome je li u MOJOJ trudnoci to opasno, s obzirom na prethodne operativne zahvate na MOJIM reproduktivnim organima, s obzirom na MOJE stanje koje je posljedica... sad nema veze čega. Meni to nije balano, meni je to vrlo ozbiljno.
    I možda ja poznajem krive ljude, ali ne znam kako bi mi baš svatko i bez medic. faksa odgovorio na ta pitanja?!
    Drugo, pitanja o prehrani sam imala u trenutku kad su se javili neki simptomi vezani uz šećer. I to mislim da je bolje da pitam svog liječnika koji se bavi trudnoćama i trudnicama, nego mamu bez medicinskog faksa.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo, dizanje tereta nije dizanje utega. Mislila sam na svakodnevno sklapanje i dizanje kolica i stavljanje u gepek, i u krajnjoj liniji na dizanje i nošenje mog 1,5 godišnjeg djeteta.
    Razgovarali smo o tome je li u MOJOJ trudnoci to opasno, s obzirom na prethodne operativne zahvate na MOJIM reproduktivnim organima, s obzirom na MOJE stanje koje je posljedica... sad nema veze čega. Meni to nije balano, meni je to vrlo ozbiljno.
    I možda ja poznajem krive ljude, ali ne znam kako bi mi baš svatko i bez medic. faksa odgovorio na ta pitanja?!
    Drugo, pitanja o prehrani sam imala u trenutku kad su se javili neki simptomi vezani uz šećer. I to mislim da je bolje da pitam svog liječnika koji se bavi trudnoćama i trudnicama, nego mamu bez medicinskog faksa.

ma naravno sve pet.
    ali tu se radilo o tvojim pitanjima vezanim za tvoj konkretan slučaj. za tebe je to bilo ozbiljno i ti si to rješavala tako kako jesi.

većina trudnoća je skroz prirodan događaj i o njima ovdje govorimo ukoliko sam ja dobro razumjela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •