Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1104

Tema: koliko puta ste imale vaginalni pregled u trudnoći?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    moram primijetiti da mi je uvijek tesko dobiti zgodan odgovor od nekog stranca, bilo medicinskog strucnjaka (primalja, ginekolog, i sl.), koji bih mogla citirati ovdje na forumu. zato sto kad pitam zasto se kod njih ne radi ovo ili ono i kako onda provjere recimo otvorenost, uvijek me bijelo pogledaju i s cudjenjem pitaju, a zasto se to kod vas u hrvatskoj uopce radi? cemu vam sluzi informacija o vanjskoj otvorenosti? itd. hocu reci, toliko im je apsurdna situacija u nasoj zemlji da ostanu bez rijeci.

iako moram primijetiti da i svjetsko udruzenje ginekologa i opstreticara (FIGO) ima sluzbeni stav da klistir, brijanje, rutinski drip, prokidanje vodenjaka i epiziotomija, lezanje u porodu, itd. nikako ne bi trebali biti dio poroda i da ovo sto se kod nas dogadja u rodilistima treba mijenjati. to znam jer se roda svojedobno dopisivala s njima na tu temu.

možda je tako, ali meni je užasno teško shvatiti da kod nas svi ginekolozi i opstretičari ne poštuju svjetski stav struke, da nisu u toku, da ne idu i oni na kongrese i simpozije gdje se mogu čuti recentna znanja i stavovi struke. a znamo da oće oni to, svima se mile simpoziji i kongresi

i još nešto moram primijetiti, a to je da vidim da se roda dopisuje i traži mišljenja od stranaca.

pa da li ste našoj nekoj strukovnom udruženju ili we uputili neko pismo, mišljenje i dobili nekakav odgovor? pa da mi tu ne nagađamo zašto oni i dalje imaju takve zastarjele prakse?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    možda je tako, ali meni je užasno teško shvatiti da kod nas svi ginekolozi i opstretičari ne poštuju svjetski stav struke, da nisu u toku, da ne idu i oni na kongrese i simpozije gdje se mogu čuti recentna znanja i stavovi struke. a znamo da oće oni to, svima se mile simpoziji i kongresi

i još nešto moram primijetiti, a to je da vidim da se roda dopisuje i traži mišljenja od stranaca.

pa da li ste našoj nekoj strukovnom udruženju ili we uputili neko pismo, mišljenje i dobili nekakav odgovor? pa da mi tu ne nagađamo zašto oni i dalje imaju takve zastarjele prakse?
    vjeruj, i meni je tesko shvatiti i ima onih koji razmisljaju drugacije, koji zele promjene, ali nisu dovoljno visoko na hijerarhijskoj ljestvici i ako zele zadrzati posao, bolje im je da sute. dat cu primjer iz jednog zg rodilista: jedna primalja je rodilji donijela jastuk u radjaonu jer ju je ova to zamolila. uskoro je bila pozvana na razgovor kod sefa gdje joj je ocitao bukvicu odakle njoj ideja da nosi jastuke okolo, to se kod njih ne radi i gotovo. a ovo je prica o obicnom benignom jastuku.

roda postoji vec 9 godina i od samog pocetka se puno toga radilo i pokusavalo u vezi poroda i komunikacije sa ginekoloskom strukom. bilo je ne samo pisama, nego i sastanaka i raznih dogovora. ali nije bilo rezultata, ne krivnjom rode. ne bih vise iznosila jer ne znam sto smije u javnost, a sto ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •