pa mislim da ti dijete porucuje, da si njoj prepustila "vodenje" vase obiteljske svakodnevnice.
ako ti je to u redu sve 5. dakle ako ti je ok oblacenje koje traje sat vremena, imas vremena za to / smatras da je to uvijek u redu, onda to moze tako ostati. i iza te odluke trebas stajati.
ako nije, onda moras preuzeti vodstvo vase svakodnevnice. i u to vodstvo moras biti sigurna.
istovremeno je bitno naglasiti da vodstvo nije vikanje, nije deracina, te nije stalna nesigurnost tipa: ubijam li ja njenu kreativnost ako zelim da se obuce za neko suvislo vrijeme? vodstvo takode nije despotsko provodenje samo svoje volje.
vodstvo je dobrohotno, zraci sigurnoscu, te je sposobno sagledati sire okvire.
takode ako u necemu odlucimo prepustiti djeci/djetetu vodstvo, onda to mora biti dosljedno, a ne cik cak.
dakle ako njoj prepustas odluku o gledanju crtica (jer dolazis ponovo s ponudom da ipak pogleda i treci crtic), onda joj to zaista prepusti i budi spremna na to da cijeli dan gleda crtice.
ako pak mislis da su dva crtica uvr glave, onda to mora zraciti iz tebe. djeca to po mom misljenju jako dobro osjecaju. ovako, mislim da je zbunjujes, jer joj das da malo bude po njenom, pa po tvom, te dijete zapravo ne zna po kom se sustavu treba ravnati.