Stranica 18 od 46 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

  1. #851
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    U dodiru s mlijekom se tako otope.

  2. #852

    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Lokacija
    Jakovlje
    Postovi
    5

    Početno

    To znam, hvala.
    No nisu ni vidjele mlijeko.
    Radila sam samo cvjeće i stavila u hodnik sušiti.
    Jučer kroz dan su se osušile nešto a kroz noć su se omekšale.
    Bojim se raditi figurice za tortu koju ću raditi za 3 i pol tjedna,
    pa da se sve ne rastopi do tada.
    Tako su mi uspjele a sad su za baciti.

  3. #853
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Meni se to desilo sa cvijetovima kad sam ih ostavila preko noći kraj otvorenog prozora. preko noći je veća vlaga i jednostavno ta masa ( šećer ) povuče vlagu i opusti se. Sve što napraviš ostavi u dnevnom boravku ili kuhinji gdje si i radila, u nekom elementu . Ja preko ljeta to sve stavljam u hladnjak, odma se stegne . I kod visokih temp. prko 30 stup. isto se sve opušta.

  4. #854
    curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    347

    Početno

    super ste cure! i ja ću se odvažiti. uskoro. čitala sam vas neku večer do u sitne sate. nisam stigla do kraja pa ne znam je li netko spominjao... zanima me, obzirom da bi se ticino trebao dobro izraditi, može li se ubaciti u multipraktik?

  5. #855

    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Lokacija
    Jakovlje
    Postovi
    5

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to desilo sa cvijetovima kad sam ih ostavila preko noći kraj otvorenog prozora. preko noći je veća vlaga i jednostavno ta masa ( šećer ) povuče vlagu i opusti se. Sve što napraviš ostavi u dnevnom boravku ili kuhinji gdje si i radila, u nekom elementu . Ja preko ljeta to sve stavljam u hladnjak, odma se stegne . I kod visokih temp. prko 30 stup. isto se sve opušta.
    Hvala, hvala na savjetu!
    Isprobat ću. Isto važi i za figurice na žici?
    Tako sam jučer i prekjučer bila jadna da sam skoro odustala od svega.
    Živimo u staroj kući a puna je vlage.
    Još dobila informaciju da se cvjetići rade isključivo sa gum pastom.
    Za njega ne mogu nigdje nači recept a za kupaovati mi je preskup.
    Samo za moje pokušaje, ne isplati mi se. Ima možda tko recept?

  6. #856

    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Lokacija
    Jakovlje
    Postovi
    5

    Početno

    Curly mama,mislim da može.
    Samo mora multipraktik biti jaki da ne izgori.
    Najbolje je raditi rukom jer postane stvarno tvrda masa koju ni jedan stroj ne može izraditi.
    Neka me isprave majstorice ako sam nešto pogrešno napisala.

  7. #857
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Mislim da je to pretvrda masa za multipraktik. U samom početku mješanja bi mogao ali onda to moraš pretresati i možda ćeš imati gubitke na masi, ostat će po stijenkama. Ja to mješam kuhačom dok ide a onda rukom. Na kraju to bude masa kao tijesto i ne baš mekano.

  8. #858

    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Lokacija
    Jakovlje
    Postovi
    5

    Početno

    Hvala kalimero!
    Znači kad ih napravim negdje na suho.
    Samo je problem što nema tog mjesta gdje bi bilo bez vlage u našem stanu.
    Negdje sam čak čitala da torta obložena ticinom nesmije u hladnjak,a kako mogu cvjetovi i za koliko dugo?
    Možda par sati?Nije li u hladnjaku također vlažno?
    Tako postupim i sa figuricama (koje će biti neke na žici a neke ne)?
    Kad se stegnu,kamo s njima da izdrže koji tjedan?
    Znam puno pitanja, al neznam na njih odgovor, pa pitam.
    Napisala sam već jedan post al ga nema.

    Što se tiče curly mame i multipraktika...
    Mislim da bilo kakav multipraktik to nebi izdržao,to je pretvrda masa za stroj.
    Ruke su najbolje po tom pitanju.
    Možda tko od iskusnijh zna bolje od mene,pa neka me ispravi!
    Sretno sa ticinom!Uspjet će!!

  9. #859
    curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    347

    Početno

    O.K. kužim. hvala ti, kalimero.
    joj, baš sam nabrijana na ticino. krećem u akciju vrlo ambiciozno. možda čak i malo previše.

  10. #860
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ma ako sam ja uspjela onda može svatko. Mislila sam da je to špansko selo, probala napraviti masu i uspjela od prve. Sve što napraviš ako ti se ne sviža , zgužvaš, premjesiš i ponovo do besvjesti. Na netu imaš brdo tutorijala i kad to vidiš , vidiš kako je to sve vrlo jednostavno.
    Samo naprijed neboj se. Čekamo radove

  11. #861
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    S čim mogu zagladiti tortu da mi bude savršeno glatka prije nego stavim ticino?
    ne volim kad mi se vide 'kvrge' ispod ticina.

  12. #862
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja to radim sa velikim nožem.

  13. #863
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    da li se figurice mogu bojati temperom ili nečim sličnim kad su suhe? kad sam umješala boju u tubi počeo mi se ticino raspadat, pa sam odustala od toga ali sam zato mislila gotove figurice pobojati kad se stvrdnu
    ak uspije pokažem vam svoj naum. e da osim medice, može li se premazati bilo kojom rakijom?

  14. #864
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Leptiriću 1 - i figurice i cvijetove čuvam u hladnjaku , nema nikakvih problema.
    Suzizana- čitala sam po drugim forumima da kistom bojaju gotove stvarčice od ticina sa preh. bojama. Ja nisam probala

  15. #865
    Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    355

    Početno

    kako pišete po tortama od ticina? kakvom smjesom?
    je li tko kad probao pisati s razmekšanim ticinom i može li malo tips&tricks napisati?

  16. #866
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    ja znam da se piše sa royal icingom , za ovu tvoju varijantu nisam čula

  17. #867
    Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    355

    Početno

    to sam vidjela na jednoj prezentaciji ali ne kažu koliko ide vode na kilu smjese, samo da se vodom omekša i onda stavlja u onaj tuljac... pretpostavljam da bi to onda bilo jako ljepljivo pa ne želim sama isprobavat

  18. #868
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Ja sam pisala po ticinu tj. crtala, vidite na princezi ove zavijutke
    http://picasaweb.google.com/tandjelek/TORTA5PRINCEZA#
    Sedef u prahu sam rastopila u malo votke i tankim kistom crtala.

  19. #869
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    oriel-prekrasna ti je barbika

  20. #870
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    oriel-prekrasna ti je barbika
    Hvala mila , ja sam amater prema tebi

  21. #871
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Imam nekoliko preporuka vezano za ticino smjesu. Figurice napravljene od smjese, a isto tako i cvjetovi se nikad, ali nikad ne drze u frizideru. Na prvu ruku će sam sse smjesa stisnuti, ali cim je izvadite i ona se zagrije na sobnu temperaturu će vam se !. orositi, naročito ljeti zabog promjene temperature i kondenziranja vlage na hladnom ticinu 2: figurica će vam početi tonuti i kroz sat dva će izgubiti svoj oblik jer nije suha, nego samo hladna od frizidera. Isto vrijedi i za cvijetove.
    Figurice i cvijetovi se isključivo suše na sobnoj temperaturi i to tako da ih podložite nekim improviziranim nosačima i papirnatim ubrusima. Napravila sam podosta figurica i nikad niti jednu nisam stavljala u frižider jer znam što se moze očekivati....

    Samu smjesu nikad ne drzim u frizideru, već u vrečici u kuhinjskom ormaru.
    Slikati po ticinu mozete i kistom i razrijeđenim bojama u malo čistog alkohola, ali ne one schwartau boje u tubici jer packaju po smjesi....
    Nadam se da sam vam pomogla

  22. #872
    BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    KR
    Postovi
    315

    Početno

    migulica stvarno si profesionalka oduševljena sam a naročito ovim tvojim praščićima baš sam se nasmijala.Super tortice,i pošto sam sada doma a bliže se rođendani dale ste mi curke volju za ticino masu.Super savijeti,hvala.

  23. #873
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Migulice puno ti hvala na savjetu, ma ti si prava, šta bi mi bez tebe.
    Gdje držiš te figurice i cvijeće ljeti kad su temp. visoke ono oko 30 .
    Meni su se na toj temp počeli topiti i lijepiti pa sam ih stavila u hladnjak. Ne držim dugo ali da se orose to je točno .

  24. #874
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Drage moje,vi koje se cesto bavite ticinom:
    imam priliku naruciti Wilton boje,nisu bas jeftine,ali sam odlucila da ne stedim bas previse
    Naime,pitanjce je:
    Koje boje imate,tj,koje su mi boje neophodne u originalu,a koje mogu napraviti mesanjem postojecih?
    I,koja se boja koristi/kako se pravi boja koze?
    Tnx!

  25. #875
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    evo dvije tortice:
    Hello Kitty

    i Winnie pooh

  26. #876
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,298

    Početno

    kalimero pogledala sam tvoje albume i ne mogu k sebi doći. Pa to su umjetnička dijela!! Znam da slavonke rade fine kolače, ali OVO! Koliko ti treba vremena za ukrašavanje? Idem ja opet gledati.

  27. #877
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ajme, ja otvorila temu i nestala...A trenutn sam totalno nemotivirana za bilo kakvo ukrašavanje. Ispekla tortu klincima za ročkas i tako sam bila maštovita da sam je čak posipala krašekom!!! Postignuće stoljeća! Ali bar je bila fina i pojela se.

  28. #878
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    kalimero ...

  29. #879
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    pitanje za iskusne ticinovke.
    kako postignete da vam se ticino ne lijepi za podlogu? ja posipam sa štaubom, ali mi se onda čini da kad ga stavim (a treba ga dosta na radnoj plohi) da mi ticino puca. jel kvaka u tome što je zbog puno štauba na podlozi presuh ili u nečem drugom. da li obavezno premazujete tortu kremom prije ticina? vaše su tako glatke, a moje ne, al nisam ih ničim premazala. do sada sam radila dva puta s ticinom i tak, tak nisam baš oduševljena kak je ispalo. bum stavila fotke iako nisu savršene.

  30. #880
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    pričest1
    pričest2

    ovo je bio prvi pokušaj

  31. #881
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Hvala svima na lijepim komentarima
    Beti3- sve detalje na tortama radim ranije, obično to radim u večernjim satima. Kad to imaš onda ukrašavanje ne traje dugo.
    suzizana- ja se još uvijek smatram početnikom u tom poslu pa tako činim još uvijek nege greške. Maher za to je migulica.
    No probat ću ti odgovoriti na pitanja prema svom iskustvu.
    Ticino napravim po migulicinom receptu ali s njim radim slijedeći dan. Ne zagrijavam ga dugo u mikrovalnoj tako da mi je čvrstoća kao domaće tijesto i tada mi se ne lijepi, obavezno posipavam radnu površinu sa šećerom prah ali ne previše.
    Torte prije oblačenja u ticino obavezno premazujem kremom.Mislim da je migulica u jednom postu napisala da je krema ispod ticina od jaja, šećera, čokolade, margarina.Ne smije biti šlag i krema sa mlijekom.
    Kremom namažeš i izgladiš , ostaviš da se stegne, ja ostavim prko noći a može i par sati u hlasdnjaku ako je hića.
    Ove tvoje torte su mi dobre, ideja super samo premaži kremom prije.

  32. #882
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    aaaaa u tome je štos! meni nikako nije bilo jasno kak tortu premažete kremom i onda odmah stavljate gore ticino. znači treba se krema stvrdnut, pa da logično !
    da i ja radim po migulicinom receptu i super mi ispadne, jednio ga nikad ne grijem. možda je i u tome štos. a čini mi se da ga i pretanko izvaljam. pa sve to skupa jedno s drugim ispadne tako.
    niš stavim još fotku kaj sam mm radila. mislim torta je bila fora, ali nije bila lijepa glatka i nisam mogla niš s ticinom kad sam ga stavila na tortu (mislim na ono uređivanje sa strane) počeo je pucati i nije bio gibak (hm, koja riječ).
    no dobro I ima ročkas za 20 dana pa imam popravni (treća sreća)
    kalimero ak se ti smatraš početnicom, ja bum početnica dok ne umrem

  33. #883
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    ups krivi smajlić na kraju. tebao je biti

  34. #884
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    ovo je drugi pokušaj. čak mi se prvi čini bolji od ovog.
    detalj s torte
    mm torta
    mm torta
    Posljednje uređivanje od Suzizana : 12.10.2010. at 13:13

  35. #885
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    ja podlogu posipavam s gustinom

    inace, i moje su torte malo kvrgave ali ja se ne zamaram puno time

    nego, imam pitanje. Kupila sam boju za ticino sa sedefom, neka mala kutijica. Veli mi prodavacica da ju ne moram umijesiti u ticino nego mogu tortu premazati kistom ali mene je strah da mi ta kolicina nece biti dovoljna, ne znam kako se razmazuje ta boja. Ima li tko iskustva?

  36. #886
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Koristila sam sedef u prahu, prvo sam probala umiješati u ticino ali nisam baš bila zadovoljna rezultatom pa sam ga rastopila u malo votke i crtala.
    Mislim da tako možeš premazati cijelu tortu i onda onaj sjaj dođe više do izražaja.
    A treba ga vrlo malo, za ukrase na princezi ( vidi post malo više ) iskoristila sam vrh nožića tog praška i par kapi votke i još mi je ostalo.

  37. #887
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je drugi pokušaj. čak mi se prvi čini bolji od ovog.
    detalj s torte
    mm torta
    mm torta
    ,
    Ma odlični su ti detalji, torta ne mora biti glatka ,stvar ukusa.
    Probaj ticino kratko zagrijati u mikrovalnoj i mjesiti , ako je manja količina ja čak to rukama natežem i mjesim pa tek onda kad je elastično stavim na podlogu posipanu šećer. pr.
    Probaj sigurno ćeš uspjeti.

  38. #888
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    ajme cure kaj sam ja napravila, nemrem vjerovat!!!
    dobro je mm torta, odnosno ticino za nju uopće uspio. ja sam umjesto glicerina unutra stavila fiziološku . u istoj su mi flašici a niš ne piše gore. danas sam tek skužila, luda jedna. pa onda je još dobro i ispalo, samo kaj je malo ispucal (a ja se čudim zakaj je suh ), za razliku od prvopričesničke.
    ajme meni hahahahaha.

  39. #889
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    ajme cure kaj sam ja napravila, nemrem vjerovat!!!
    dobro je mm torta, odnosno ticino za nju uopće uspio. ja sam umjesto glicerina unutra stavila fiziološku . u istoj su mi flašici a niš ne piše gore. danas sam tek skužila, luda jedna. pa onda je još dobro i ispalo, samo kaj je malo ispucal (a ja se čudim zakaj je suh ), za razliku od prvopričesničke.
    ajme meni hahahahaha.
    Još je dobro i ispalo

  40. #890
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo još dvije torte
    ben 10

    noddy zvonko

  41. #891
    bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Postovi
    1,078

    Početno

    zvonko

  42. #892
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,075

    Početno

    ja se opet vraćam na početak
    Koje torte su "najzahvalnije" za oblaganje ticinom?
    Do sada sam samo figurice staljala netom prije posluživanja pa samo mogla šta šam htjela, ali sada sam smislila dvije torte obložit. E sad za donju ne bi trebalo biti problema, zaherica bez glazure, jel to ok?
    A za gornju bi trebala smislit nešto bez jaja, oraha, lješnaka, a da mogu ticinom obložit. Jel da probam crnac bez jaja u okruglom kalupu, pa pekmezom premazat?
    Kalimero torte su savršene!

  43. #893
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    sve koje gore nisu sa šlagom!
    Kad radim Sachericu uredno premažem pekmezom, nije problem.

  44. #894
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Migulice jel ti se ne napuči ticino kad premažeš pekmezom, ja sam probala i meni se ticino opuštao od pekmeza.

  45. #895
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Evo od prošlog vikenda

    Bero

    još jedan Winnie

  46. #896
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Meni je zapravo najbolje kad ticino stavim direktno na biskvit, bez pekmeza i krema, jer mi se na tim podlogama uvijek malo kao počne topiti.

  47. #897
    Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    355

    Početno

    i ja sam primijetila da mi se topi na pekmezu...
    evo još nešto novo od mene:
    bakina torta
    medo winnie

    krstitke
    vjenčanje
    pola pola torta

    na prvoj se vidi kako se orosila, što ste spominjale gore, ova s krstitki mi se skoro raspala, tj. gornji kat jer je bila na parfe kremi (to više ne budem radila)


  48. #898

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    16

    Početno

    cure molim pomoc,
    negdje na prvim stranicama su bile fotografije torte u obliku dvorca sa detaljnim postupcima, odnosno,
    slikama kako dvorac obloziti ticinom. pregledala sam sve vec dva puta ali sad nikako ne mogu naci te fotografije,
    pa ako netko slucajno naidje na njih, molim vas da me uputi gdje su..

  49. #899
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Tu su slikice
    dvorac
    Pitaj ako treba još štogod.

  50. #900
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Thlaspi prekrasne su ti torte. U pravu si sa svim tim problemima i ja se s time susrećem.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •