Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
Hm, a kaj mi je raditi ako beba ima takvu stolicu?
Inače super napreduje, dobila je prvi mjesec kilu, sada vidim da se vidno ubucila, idemo drugi tjedan na kontrolu.
Cicu drži ispravno, to ipak nakon dvoje djece mogu skužiti...Soor nema...
A najviše me od svega kaj ste navele muči ovo "nesposobnost organizma da razgradi laktozu". Kaj je to nekaj ozibljno ili samo privremeno.
Mlijeko ne pijem jer sma skužila da joj smeta.
I da, deifnitivno imam prejak let down.
E sada, što sve moram raditi da to riješimo?

I još jedna stvar koja mene muči, mada mi je ovo treće dijete koje dojim (prvo dvoje uspješno i dugo). Malena dosta cokče dok cica. Trudim se stvarno namjestiti ju kako treba, cica joj je kako treba u ustima, ali ona jednostavno cokče. Ne znam gdje je problem, ovi dvoje to nisu radili.
Ne znam da li ju muči zrakić koji se nakuplja u probavnom sustavu, jel ima grčeve? Sama stolica nije neki veliki problem ako je sve ostalo u redu, lijepo napreduje, nema soor, ako se ne buni na taj let-down i ne plače na dojci.

Ovo coktanje je znak da nije postignut vakuum pa povlači zrak. Vjerojatno ju muči prejak let down pa se bori s tim jakim mlazom. Ima par stvari koje možeš napraviti. Dojenje u položaju u kojem gravitacija djeluje na smanjivanje dotoka mlijeka (dojenje na leđima je super, položaj nogometne lopte isto tako, glavno da je djetetova glavica na višem položaju od dojke). Druga stvar je ne mijenjati prečesto dojke (najbolje svaka 2-4 sata, osim ako ne isprazni dojku, onda mijenjaj). Što češće doji, to će let down biti manje intenzivan.

Ako joj smeta mlijeko, smetaju joj proteini iz kravljeg mlijeka, nema veze s laktozom. Laktoze ima i u majčinom mlijeku, jedino što je veća koncentracija u tom prednjem, rjeđem mlijeku.

Ovo se odnosi samo na slučaj kod ane.m, ne na ostale majke na ovom topiku!

Najbolje bi bilo kad bi svaka otvorila topik za sebe, ovako se pitanja i savjeti pomiješaju i svi se pomalo pogube :/