Stranica 15 od 53 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2624

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure moje evo i ja dočekala svoju prvu punkciju. Danas potvrđeno, punkcija je u subotu. Moram priznati da umirem od straha, al pokušavam se skulirati jer MM je u totalnoj komi. On se jako brine kako ću ja to izdržati.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

budite pravi frajeri i odradite to s stilom kao da idete po nešto u dućan a kasnije kad sve uspije-budete se smijali sami sebi

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nana_banana stvarno nema razloga za takvu paniku, punkcija zvuči strašno ali zapravo i nije. Samo sa smješkom naprijed!

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nana_banana, mislim da cete oboje biti smijesni sami sebi kada sve to prode. Najteze u svakom postupku je neizvjesnost koja ga prati, pocevsi od reakcije na stimulaciju, kako ce rasti folikuli, koliko ce se js oploditi i na kraju cekanje bete a ove tehnicke stvari su najlaksi dio. Uvodenjem ovog odvratnog zakona ta napetost je jos i pojacana jer nam se ogranicenjem broja js za oplodnju znacajno smanjuje sansa za uspjeh.

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nana banana stisni zube i samo hrabro naprijed! Ja sam umirala dan prije punkcije od straha i onda sam popila kavicu sa tlatincicom i odmah sam se osjećala bolje ... Mene je bolilo, ali puno cura zaspe i ne osjeti ništa.... Sretno!
    Posljednje uređivanje od kriistiina : 28.10.2010. at 12:14

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A baš sam danas čula da manje boli ako dan prije ne piješ kavu
    Bolje mrknut mali gorki

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure hvala vam na podršci. Ma dobro sam ja. MM je malo u strahu. On već dva sata sve detaljno čita o postupku i punkciji. Kad god ga pogledam umrem od smijeha jer ima neku ludo-zabrinutu facu. Najbolje je kad mi kaže: "Joj ja ne znam kako ću to izdržati!". Kao da on to sve treba proći, a ne ja.

Daj mi pliz recite kaj sve trebam ponijeti na punkciju? I ako imate neke savjete slobodno recite.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nana, nisam još u Petrovoj bila na punkciji pa ću taj dio prepustiti našim iskusnim curama.
    Samo sam ti htjela poželit sreću( i TM isto )...tak je i moj, uvijek u većoj panici nego ja.
    Moj je čak u jednom trenu predložio da odustanemo od postupaka jer je njemu grozno to sve prolazit...pa smo imali "mali" razgovorčić i nakon toga je sve sjelo na svoje mjesto.
    Sretno draga i da te što manje boli( ako već mora bolit)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj nana_banana prvotno napisa Vidi poruku
    Daj mi pliz recite kaj sve trebam ponijeti na punkciju? I ako imate neke savjete slobodno recite.
    Na dan punkcije i transfera dođite u 08.00 i ponesite papuče, čarape, spavaćicu i ogrtač
    (izvor: http://www.potpomognutaoplodnja.info...skoj&Itemid=81 )

Ne znam što bih ti pametno savjetovala osim da si poneseš vrećicu koju ćeš koristiti u autu ako ti bude muka od anestezije.
    Ovaj savjet sam ovdje napisala puno puta, ali sama tu vrećicu nikad nisam uzela. A svaki put mi je trebala
    Sretno!

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hej cure, sad da se ja nadovežem malo na anesteziju.
    Zanima me ako ima cura koje su bile i u Petrovoj i u Viliju u postupku sa anestezijom...da li ste i kod jedne i kod druge imale ikakvih simptoma. Točnije, ja u Viliju od njihove anestezije( koja se isto dobiva u venu i zaspiš na 15-ak minuta)nikad nisam imala nikakvih nuspojava i potreba za " vrečicama", pa me zanimaju iskustva.Da se znam pripremit za Petrovu.
    Nadam se da nisam preveć zakomplicirala...ja sam inače poznata po tome...hehehe

hvalaaaaaaa

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bab, ja se u Petrovoj prvo 2x izrigam a onda u autu molim Boga da izdrzim do stana pa ulijecem u WC i grlim skoljku. Nakon toga se srusim u krevet i ostatak dana prespavam. U Viliju malo odlezim, dignem se na nozice lagane i odleprsam domu svome. I njihov anesteziolog mi je rekao da ne zna zasto u Petrovoj inzistiraju na toj anesteziji, mislim Apaurin i Tramal. Ono zujenje u glavi 2h nakon punkcije da ne spominjem, cisti LSD.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    ...zasto u Petrovoj inzistiraju na toj anesteziji, mislim Apaurin i Tramal. Ono zujenje u glavi 2h nakon punkcije da ne spominjem, cisti LSD.
    Samo, nema zmajeva

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nana banana sretno i samo bez straha jer nema razloga,držim fige da ti ovo bude prva i zadnja punkcija i da za 9mj dobijete svog bebulinca.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bab, prosla sam i jednu i drugu anesteziju. Nikakvih nuspojava nisam imala niti od jedne. Jedina razlika je bila sto sam u Viliju sve lijepo prespavala, a u Petrovoj me samo malo osamutilo (nije bila bolna punkcija), tako da sam odmah pitala doktora koliko je jajnih stanica punktirao.

Nana banana sretno na punkciji i nemoj se nista brinuti

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

U Os je opća anestezija, prespavaš, nakon pola sata si kao nova. U Petrovoj taj apaurin je koma, ja sam spavala od 9 kad su mi dali injekciju do 21h, nisam povraćala... To je moje iskustvo ...

Glossy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tikki prvotno napisa Vidi poruku
    je mia, to je novo- od prošle srijede su počeli naručivati za hormone. Čeka se oko mjesec dana, s tim da ti dobiš neki datum npr. 15.11. i onda ako dobiš mengu par dana prije samo dođeš taj 3 DC najbliže svom terminu. Eto, tako su meni objasnili. Nisam sigurna koliko se nakon pretrage još onda čeka na nalaze. Prije su bili gotovi isti dan, ali eto, meni su prošli tjedan rekli da dođem za mjesec dana po rezultate. Uglavnom, oko mjesec dana čekanja ti ne gine (s obzirom na naručivanje).
    Cure imam pitanje. Nova sam i pokušavam poloviti konce. Prošli tjedan sam bila na prvom razgovoru u Petrovoj i dobila čitav niz pretraga koje trebam obaviti.
    Trebala bih vaditi hormone 2-5d ciklusa. Računam da će 2dc biti u utorak te me zanima da li se moram naručiti u labos Petrove sutra ili je to prekasno i čekam sljedeći ciklus?
    Zna li netko što je s Rebrom ili Vinogradskom, jel se i tamo naručuje i čeka?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Glossy, cula sam da Petrova sada narucuje za 12.mj a koliko znam narucuje se i u Vinogradskoj. Mozes nazvati rebro ili VV ali ne vjerujem ni da je tamo bolje obzirom da se blizi kraj godine.

Glossy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Glossy, cula sam da Petrova sada narucuje za 12.mj a koliko znam narucuje se i u Vinogradskoj. Mozes nazvati rebro ili VV ali ne vjerujem ni da je tamo bolje obzirom da se blizi kraj godine.
    Ne mogu vjerovat da cu toliko čekat. Hvala.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Od prve anestezije u Petrovoj bilo mi je ok, dok nisam sjela u auto. Uspjela sam izdržati punih 10 min vožnje. Nakon druge mi se samo cijeli dan spavalo i bila sam jako ošamućena. Nakon prve nikakvi bolovi, a nakon druge sve do tranfera bolni grčevi! Sretno

Gosparka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da prijavim jednu novu trudnicu iz Petrove !!!!

Moja prijateljica, koja nije prijavljena na Rodi, ali je redovito prati, nakon brojnih neuspjeha, iz prirodnih i stimuliranih, ostala je trudna.
    Najljepši poklon je dobila za godišnjicu braka, pa joj i ovim putem još jednom čestitam i želim blaženih sljedećih 9 mjeseci.
    ...ipak Neko to od gore vidi sve .....

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Glossy prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu vjerovat da cu toliko čekat. Hvala.
    ja sam neki dan vadila hormone u petrovoj, al sad osim sto narucuju za mjesec dana unaprijed, nalazi se cekaju mjesec dana i vise. rekli su mi da im cak neki nalazi jos od 25.8. nisu gotovi
    meni je to predugo za cekat nalaze jer mi hormoni trebaju za postupak sljedeci mjesec i morat cu ih opet vaditi privatno. zvala sam okolo labove da vidim bar priblizno koliko ce me to kostati i saznala da laboratorij Salzer sad ima akcijske cijene za spolne hormone pa cu to iskoristiti. evo ak nekome jos treba, da znate.

ne znam kak je sad na rebru i VV, al znam da su na VV prosle godine isto narucivali.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nana banana nadam se da je sve dobro prošlo! Javi nam rezultat
    Ana 03 i ti si blizu punkcije, zar ne? Što se vidi na uzv-u? Koliko folikula?
    Snekice kad je beta? Kad?!
    Čestitamo Gosparkinoj trudnici! I tebi želimo isto
    Milla2 nekako sam te propustila, pa, isprike.
    Dakle, dođi ti sa prošlogodišnjim nalazima, ako će baš trebati nešto novo ili friško to će ti reći. Papa test svagdje ima rok bar godinu dana, tako da bi ti to vrlo lako moglo biti važeće.

I ovo me podsjetilo- drage cure koje čitate, a ne javljate se- slobodno se javite, ni ne slutite koja terapija je ovaj forum. I kako je važna izmjena iskustava. I kako je lijepo kad te razumiju dok pričaš o svojim problemima.
    Još kad upoznate forumašice (i ponekog forumaša)... Neprocjenjivo!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tlatincice, beta je još daaaleko; 04.11. (trebala bi biti 06.11. ali me Denny stavila za 04., pa ću je i poslušati)
    Nana banana, kako je prošlo?

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nije me bilo neko vrijeme...ali eto da prijavim i drugi pokušaj - kao što vidite po početku priće - bezuspješno...nisam došla do punkcije
    prestali smo se pikati 14 d.c th je bila Gonal F...
    niti jedan faking folikul.
    nula.
    ništa.
    zero.
    šmrc.
    Molim dobre duše koje imaju takva iskustva,da podijele iskustva ili me usmjere na topic ako sam na krivom...osjećam se ko izgubljena u prijevodu.....

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajme, Zvončice, pa što bí? Nisam znala da se i to može dogoditi! Strašno mi je žao!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo samo da vam javim da je sve prošlo super. Punkcija me zaista nije boljela, iako je bila malo neugodna, al to tako kratko traje da kad su mi donijeli krevet ja sam pitala kaj je već gotovo?! Ne znam koliko su folikula izvadili, čini mi se 4 ili 5, od toga su našli 3 jajne stanice. Sutra ću znati kako se razvijaju i što dalje.

Međutim, zanima se jeste li i kako koristile utrogestan? Naime, meni nisu ništa rekli, a sad kad sam ih zvala sestra mi je rekla da uzimam 3x1 tabletu oralno. Nije ništa spominjala vaginalno. Jel to ok?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Zvončice
    Ja sam u prošlom postupku na jedvite jade došla do 2 folikula uz opaku stimulaciju. Pola godne poslije vadim anti müllerov hormon (AMH) i saznajem da su moje rezerve jajnih stanica pri kraju. I to objašnjava moju muku.
    Ne mogu se sjetiti koja vam je dijagnoza, ali traži svog liječnika (vjerujem da će to i sam učiniti) da te pošalje na vađenje hormona, i svih mogućih nalaza koji bi mogli objasniti zašto se ovo dogodilo.
    No za neke od tih nalaza morati ćeš pričekati da tijelo iz sebe izbaci viškove koje si dobila ovom stimulacijom.
    Evo par topica koje sam ja pregledavala kroz svoj prošli postupak:
    http://forum.roda.hr/threads/55519-m...OJIMO-SE/page2
    http://forum.roda.hr/threads/51598-A...5016-visok-FSH

Iskreno se nadam da će tvoj slijedeći postupak biti dobitan.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj nana_banana prvotno napisa Vidi poruku
    ...Međutim, zanima se jeste li i kako koristile utrogestan? Naime, meni nisu ništa rekli, a sad kad sam ih zvala sestra mi je rekla da uzimam 3x1 tabletu oralno. Nije ništa spominjala vaginalno. Jel to ok?
    Oralno do transfera.
    Poslije slijedi the funny part

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

hvala draga,AMH sam radila i zasad je dobar,ali predispoziciju imam...mama mi je otišla u menopauzu skroz sa 44 godine,tako da je dok rekao da još nisa u predmenopauzi ali ubija ponovno čekanje,a nit luk jela,nit mirisala....svi ti silni hormoni a ni makac....

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Glossy ja bi na tvom mjestu zvala odmah da se naručiš tako da idući ciklus možeš obaviti pretrage. Stvarno se sada dosta čeka

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zvoncica, uopce nisi reagirala na stimulaciju?Zasto si se onda pikala do 14.dc?Koliko su ti FSH,E2 i AMH?Dugi ili kratki protokol?Jesam pretjerala s pitanjima?

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ne.Uopće.Osim nešto zadebljanog endometrija....
    Estradiol je nešto porasao oko12og dana ali sve drugo je bilo uzalud...i dok i ja smo se do 14og dana nadali čudu...svi nalazi UREDNI...
    Mislim da je tajming jednostavno bio krivi...neki stres,posao se zakomplicirao,ali sve već kad sam se počela pikati pa nisam mogla nazad...a nažalost nemamo gumbić za on i off koliko god mi to pokušavali...da li je to ili nešto treće kad su svi nalazi uredni...ne znam
    znam da sam si baš nekako...razčarana...

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zvončice1976 jako mi je žao što si tako prošla..... Mogu samo misliti kako se osjećaš, baš mi je žao .....

Ali kao što je tlatincica rekla idući postupak mora biti dobitni... Pusa i sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nana banana jel bio transfer?
    I gdje nam je Ana03?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ei evo i mene! ma imali smo svadbicu doma pa oko toga je bilo malo strke tak da nisam bila na forumu...al jedva sam dočekala da se dočepam lapa!ovak jučer sam bila na 1 ultrazvuku kaže da imam prekrasne folikule i da dodem sutra opet na uvz...ja ga niš nisam pitala jer sam doslovice spavala na onom stolu...prestrgana sam bila...prespavala sam jučer cijeli dan,al zato kad sutra stanem rešetat s pitanjima i podpitanjima! ja sam inače dobro nemam neke frke i samo smajlići me peru!

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Curke evo i mene sa svadbice...počela sam sa pikanjem jučer! Baš sam happy!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mimi81 sretno

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ana03 i Mimi81sretno cure!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Danas je bio transfer. Vratili su mi jedan osmostanični embrio. Kažu da super izgleda i da ima jako dobre šanse. Daj Bože!!
    A sada kreće igra živaca!

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

nana banana, mimi i ana S R E T N O

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

joj nana banana izdrži! mimi 81 joj kad te stanu pikati ! ja koja se bojim već sam navikla i s osmijehom od uha do uha idem! jer ja sam 21d.c. sam startala!tak da mi je to baš kull to peckanje i pikanje

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

uglavnom vikend je moj! eh što volim vikende...uvijek bude dobra ekipa i dobar provod!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nana banana- otvaraš niz! Bravo za osmostaničnog!
    Mimi i Ana- jeste samopikalice ili imate pomoć?

U mom zadnjem postupku, jedna cura mi se poslije javila, rekla da je bila na svadbi, a slijedeći dan javila beturinu.
    I ja uskoro idem na jednu svadbu
    Snekice, unatoč svemu, samo ti chekiraj betu, pa prijavi što piše. Drrrrrrržimo figetine!!!
    Posljednje uređivanje od tlatincica : 02.11.2010. at 19:52

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Drage moje hvala na podršci!
    Crvenkapice sretno i tebi! Izgleda da smo krenule zajedno...samo u različitim klinikama
    Tlatinčice pikam se na hitnoj...sama nekako ne mogu. Kad ti krećeš?
    Ana ja sam nakon dvije operacije i masu pikanja skroz cool. Svi nešto kao joj mi vas ne bi pikali u trbuh, nešto im je žao. A ja kažem samo pikajte, to najmanje boli. Gore je kad sve padne u vodu...fuj, fuj loše misli...think pink!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mimi meni danas 2dc i prvo pikanje - a ti mi bjezis jedan dan
    kad je UZV? meni u petak
    ja sama sebi dajem , meni to nikakav problem

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

a ne ne...ja redovito u petrovu na pikanje,nekad me zabode i nabode malo jače,a nekad ni ne osjetim! a sama ili ti moj M. ma nema šanse...taj film neću gledati! fala curke!

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Crvenkapavice meni je uzv u pon na 8. dan. Samo kad budem u zg ne znam kako ću vam se javljati, možda samo povremeno kad dođem do interneta...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Cure, s obzirom da se za hormone po novom naručuje i dugo čeka nalaz, dali se nešto promijenilo za spermogram. Koliko znam nalaz se dobivao isti dan od 14 sati. Dali to još uvijek vrijedi?
    Pozdrav svima

rajvos avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj muz je radio spermiogram prije 20ak dana i nalaz je bio isti dan

rajvos avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam prvi put u Petrovoj u postupku,prvi uzv mi je bio 7 dc a na drugi mi je receno da dodjem 10dc,tj. sutra,zanima me da li je to uobičajan postupak?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •