Stranica 38 od 92 PrviPrvi ... 2836373839404888 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja kad sam se naručivala tražila sam po vašoj preporuci Frkovića..pa probaj i ti....
    hvala Vam na savjetima za inhalator...još razmišljam je li bolje uzeti inhalator ili ovlaživać prostora
    mi smo laringitis prošli prvi dan s injekcijom, nekog kortikosereoid jer se doktor bojao, pošto je išao viken, poslije smo bili na Rinolanau, ali moja ga je mala u napadaju kašlja povraćala stalno......
    je li tko bio na ovoj radionici http://www.poliklinika-nemetova.hr/default.aspx?id=142...moja mala nezna ispuhati nos...ovo ljeto ga je normalno ispuhivala ali sada samo puše zrak kroz usta...puna je sekreta a ne mogu je stalno držati na aspiraturu, nije zdravo a i ona vrišti svaki put i povraća pa je to mučenje...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je za nos rhješenje Rhino horn. Na početku im je bilo malo čudno koristiti ga, a sada sami treže čiščenje kada ne mogu disati na nos

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    tražim savjet: očigledno je osjetljiv na dišne puteve i očigledno mu se previše toga zaredalo a on se nije oporavio. počela sam mu davati petrovićev bronhomed i kozje mlijeko (domaće) da malo ojača.
    imate li mi još štogod preporučiti što da radim, što da mu dajem da se riješimo kašlja?

netko je na nekoj stranici spominjao "nemojte davati sirupe koji susprežu kašalj tipa supremin", ok, što je onda dobro? kakva su vaša iskustva s prospanom? jel to bolje? ja imam dojam da mu to ništa ne djeluje.
    imam doma i mucoplant trpučev sirup (nisam mu davala) i mucoplant eukaliptusov balzam protiv kašlja i prehlade - kakva su vaša iskustva s tim?
    evo mene opet, nadam se da ne zamjerate

nakon štro sam tražila savjet ( i lunahor mi lijepo odgovorio/ la) kašalj se nakon par dana u potpunosti smirio. sad je opet počeo kašljati samo ujutro i malo navečer, po noći i tijekom dana ništa. otišla sam kod pedijatrice da ga posluša, pitala uputnicu za srebrnjak jer s tim epizodičnim i svakojakim kašljanjem se borimo već dva mjeseca. ona je negativno odgovorila, rekla je da kad opet bude bronhitis da će ga onda slati tamo. ajmo reći da razumijem odgovor jer je blentavo da šalje dijete koje kašljuca na obradu. (?) al kako ću ja prepoznati kad je bronhitis?

u ovih par dana otkako smo bili mu se kašalj pogoršao, čuje se da ima šlajma, prospan mu neću davati, popio je već 3 bočice, ljekarnica je preporučila fluimukan jer razrjeđuje tu sluz. kakvo je vaše mišljenje o fluimukanu u ovakvoj predugo kašljavoj situaciji?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje misljenje znas, otidji na hitnu prek vikenda da ga poslusaju na srebrnjaku ispricaj sto je sve bilo a pedijatrici reci da je jako kasljao prek vikenda i gotovo , a lijepo si upala na srebrnjak i onda te ona mora slati gore. od fluimukana ti kaslje jos jace naravno, jer on i potice kasalj kao i bisolex. otidji na srebrnjak. nama pedijatrica kod tih kasljeva skoro nikad nije nis cula, a dijete se davi u kaslju ,tak da i to je ono...

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ok, hvala ti . mudro i logično zboriš.
    fluimukan sam taman smućkala i išla pročitat uputstva i piše da se ne daje u slučaju spastičnog bronhitisa i na samom kraju piše da je potreban poseban oprez u slučajevima u kojima je osoba te nabrojane bolesti prije imala (što je naš slučaj).

dakle bacila sam 40kn, djetetu nisam ništa dala da se kašalj smiri, ljuta sam na ljekarnicu jer sam joj sve objasnila.
    sutra ću čekat večer ili sub ujutro i otić na srebrnjak.
    dakle tamo tražim hitnu? a mislim da neću trebat preuveličavat jer sad sam ga legla, kašlje bez prestanka jadničak. po noći će biti isto tako, ako ne i s povraćanjem. sve mi je poznato.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas pm.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod bronhitisa i astme nemozes smiriti kasalj jer djeca kaslju zato sto su im suzeni disni putevi, i tu pomaze samo kortikosteroid koji smiri upalu, ventolin koji ih siri , i leukotrijeni (singulair)

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Malo sam vas citala,ali uglavnom pisete o astmi i alergijama(nisam imala vremena sve procitati).
    Moj sin ima 11 godina i ucestale upale sinusa.
    Prvu je imao sa 7 godina,kada je zavrsio u bolnici s leukocitima 36 i Crp uzasno povisenim,na konjskoj dozi antibiotika.
    Od tada ima bar 2-3 upale svake zime.nijedna dosad nije prosla bez terapije.
    Pitala sam pedijatra ima li tu neke preventive,i dobila odgovor da bi mali trebao ispirati nos fizioloskim svakoga dana i kada je stanje mirno,i nositi redovo kapu po zimi.
    Imate li neki savet?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Za bisolex i slične dr. Frković mi je rekao da se isti rezultat dobije ako se pojačano hidrira dijete i da to najbolje razrijeđuje sluz..dakle navalite na voduu i čajeve u najvećoj količini.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Za bisolex i slične dr. Frković mi je rekao da se isti rezultat dobije ako se pojačano hidrira dijete i da to najbolje razrijeđuje sluz..dakle navalite na voduu i čajeve u najvećoj količini.

I nama je dr. F. preporučio kako ribica piše.
    Mi smo za tjedan dana na S. na redovnoj kontroli.
    Jesu li vama ukidali nešto od lijekova (mi smo na flixo + sing.) kada je dijete duži period ok.? Znači, samo su nas napale prehlade sa naznakama laring. ili bronhitisa koje smo doma uspjeli spriječiti.
    Koliki je vašoj djeci IgE (Ukupni)? Vidim iz ranijih postova da se spominje brojka od 5000 . Kod mog P. je oko 174! Nadam se da ćemo skoknuti i od Alergovite ovih dana da konačno napravimo testiranje na paletu alergena iz uzorka krvi! Kakvo je stanje vaše dječice kada su ove magle?

Ja sam nekako postala oprezna sa ovlaživačima. Jer, mom djetetu smeta vlaga i kako ovih dana non stop pada kiša, ili je oblačno, ne vidim smisla paliti inhalator. Možda ću ga i potpuno izbaciti iz upotrebe. To mi je jedno od pitanja za dr. F.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa sinusima ti imam ja problem, puno puno mi pomaze odlazak u crikvenicu , cure idu na inhalacije za sebe a ja za sebe. stalno sam na terapiji kortikost. kapima tj sprejevima i to je onak, bolje, i kad mi bude bas koma pomaze ona zepterova lampa.a i sama se cesto inhaliram garasone kapima. jeste se testirali na alergiije ili samo zimi imate problema. ?

l. nocas kasaljala. taman sam ju pocela skidat s flix. ,sad sam ju vratila.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nama je skinuta terapija sa flixotiodom u 6 mj..do danjega ili potrebe za ventolinom a ako bude sve ok do 2 mj kada imamo kontrolu sidamo se i sa singulara
    Ovlaživać ne mislim ukidati jer mi je valga u kući bez njega 30-35 % a to je jako premalo..ovako se digne sa sušenjem veša unutra ili sa ovlaživaćem na pristojih 50..
    Provjeri stanje valge u zraku peso jer iako ne valja prevažno ne valja ni presuho..ni za zdrave..

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uopće nemam pojma što da radim s ovim malim.
    prehlađen je do daske, kašlje užasno, stalno ima temp. oko 37,5.
    jučer je za vrijeme popodnevnog spavanja doslovno jednom zazviždao, a noćas su se čuli nekakvi čudni zvukovi i povremeno produžen izdah.
    sad sve izgleda ok osim tog kašlja i baš sam zbunjena.
    ponekad mi izgleda zreo za ventolin.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    sa sinusima ti imam ja problem, puno puno mi pomaze odlazak u crikvenicu , cure idu na inhalacije za sebe a ja za sebe. stalno sam na terapiji kortikost. kapima tj sprejevima i to je onak, bolje, i kad mi bude bas koma pomaze ona zepterova lampa.a i sama se cesto inhaliram garasone kapima. jeste se testirali na alergiije ili samo zimi imate problema. ?
    Hvala ti na odgovoru
    Na alergo testovima je bio kao jako mali,s oko 3 godine,i to zato jer je atopicar.Lose opste stanje koze,lisaji,kad se cese krastice.No,nismo imali vecih problema s tim.
    Jos i sad zimi ima suvu kozu,kao papir,mackamo se,ali slabo pomaze,od proleca do jeseni je sve ok.
    Tada su testovi pokazali alergiju na dlaku macke,cvetanje trava i kravlje mleko i sir.
    Macku nemamo,ne dolazi u bliski kontakt s njima,polen trava ne mogu ukinuti,a tada mu nismo mogli bas sasvim ukinuti ni sve mlecno.
    Pre par godina,kada je to bio u bolnici,bio je u opstruktivnom stanju,sto nismo ni primetili jer nije pistao ni sistao niti se zalio na disanje
    Lecen je inhalacijama kortikosteroidima,i kasnije bio 6 meseci na Flixotidu,i nikada se nije ponovilo nista slicno.
    Jedini nalaz kao uzrok tako loseg stanja je bio pronadjen-gnojna obostrana upala sinusa...
    Trenira aktivno kosarku,zalio se na zamor na treninzima,kako mu je tesko da dise,pa su ga umesto produzenja licence poslali na detaljne pretrage,kako bi se utvrdio uzrok.
    Ekg pod opterecenjem,spirometrija,alergo testovi,analiza krvi-nista nisu pokazali,tj sve je ok za uzrast.Jedino nije izdrzao do kraja eho srca pod opterecenjem(uspeo je voziti bicikl neki minut krace od propisanog).
    Produzili licencu,krenuo i na plivanje i vise se ne zali...
    Sad nam ostaju jos ti sinusi kao problem,koji se zaista ucestalo ponavlja.
    I sad je pod upalom,a imao je jednu pre mesec dana...glavobolja,tamni kolutovi ispod ociju,zapusen,sekret iz nosa gust i zut...
    Donekle pomognu tople biljne inhalacije(iznad posude s vrucim cajem od bosiljka-kadulje-mente)razbiju malo te "cepove",ali dosad uvek zavrsi na antibiotiku...
    Bas se sekiram....ne znam kako mu pomoci.
    Trenira aktivno kosarku,zamarao se na treninzima,pa su nas umesto produzenja licence poslali na detaljne pretrage u potrazi za uzrokom.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tashunice pa to ti i je za ventolin .jel ti je na nekoj terapiji ?daj mu ventolin par dana nis mu ne bu
    kaja vama treba dobar orl, a tu ti preporucam dr bodoena u vinogradskoj ili privat on u pol. echo. .
    Posljednje uređivanje od lunahor : 23.10.2010. at 12:37

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi kasljemo, nocas davala l. i ventolin. vratila ju na f125 2x1

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kako provjeriti vlažnost u stanu?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kupi vlagomjer..nikak drugačije..bar ja ne znam...
    Ako se prubudiš suha grla, očiju i nosa..premala ti je svakako..
    pogle nešto ovakvo..mislim da je i u lidlu bilo
    http://www.saturo.hr/UntitledFrameset-1.htm

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Što bi moglo biti kada dijete svaki put kad se malo jače zakašlje povrati? Znači, ako se P. jače zakašlje (npr. danas), a recimo da nije uopće bolestan, i pri tome skoro svaki put izbaci sav želudac, je li to normalna podražajna reakcija ili trebam upozoriti dr.? Meni se čini da njemu jako malo treba da povrati. A ako je npr. u infektu i kašlje cijeli dan, onda povrati barem 2 puta dnevno.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kada je nos zapusen i postoje opstrukcije, da li ste pokusali da ih parite u kupatilu i koristite esencijalna ulja kako bi se nos odcepio i sluz omeksala u plucima?

Ako neko ima iskustva, molim vas napisite.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se nekada kupamo u kupkama iz dm za prehladu. ali najbolje su mi inhalacije et. uljem, i propolisom ili popalim lampicu i onda aspiratorom raditi cokove.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo bili na srebrnjaku.
    stavili nas na ventolin i osim flixotide sada imamo i singulair stalnu terapiju.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima li netko iskustva s pucketanjem?
    iz njega se doslovno cijelu noć čuje pucketanje, pedijatar više ništa ne čuje, kaže da su pluća čista i više mi ništa nije jasno
    par minuta nakon što zaspe i smiri se sve skupa krene, znači pucketanje i nekakav grubi zvuk poput struganja. kad mu stavim ruku na prsa sve skupa osjetim.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja zvizdanje i cujem samo rukom, kad se nakaslje stavim ruke na ledja i onda cujem ili ne vibracije, to me naucio zoki iz crikve. i onda dam ventolin. zvizdi ti on, daj mu ventolin . mozda kod doka bas ne zvizdi , a kasnije prozvizdi a po noci je karakteristicno da krene zvizdanje i kasALJ. slobodno ti daj ventolin, nista mu nece biti , samo mu moze pomoci.
    za takva zvizdanja ja sam od kurtizane, tj kobile suzy kupila etericna ulja za mazanje po prsima , prirodni bronhodilator , i onda s time mazem prsa, posalji joj pp pa nek ti smucka i posalje. kosta oko 140 kn bocica no traje godinu dvije...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

luna ne pričam o zviždanju, nego pucketanju, doslovno pucketa, kao da pucketa gomila mjehurića.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni muž pucketa kad mu e zaštopan nos ali pucketa sa ustima... s pucketanjem u plućima nemam iskustva

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj pucketanje je uvijek kad uguglas povezano sa opstrukcijama, emfizemom i sl. uglavnom ide uz bronhoopstrukcije.
    http://www.vasaapoteka.com/kutak-za-...a-apoteka-br11

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

z. mi pocela jucer kasljat, stavila sam ju na f125 i singulair te ju mazem po prsima ete. uljem za astmu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi se nakon noći s laringitičnim kašljem , evo drugi dan davimo u suhom kašlju.Osim toga ne čujem ni da zviždi niti ne diše nešto ubrzanije a i kašalj je učestaliji po danu , noću kašlje manje.Nemam pojma kako da mu olakšam...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi od jucer na ventolinu sa z. tako je cappy i z. pocela kasljat u subotu suho malo, pa sve vise, i vise, nocas uzasno a sada se davi doslovno u kaslju. zvizdanje ne osjetim, no dok. mi rekao da kada pocne tako kasljat da ju odmah na ventolin stavim , tako da je sada svaka 4 sata na ventolinu .

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    luna ne pričam o zviždanju, nego pucketanju, doslovno pucketa, kao da pucketa gomila mjehurića.
    A joj ja sam to jednom imala, davnooo sam imala upalu pluća i to sam pucketanje imala i tad mi je moja tadasnja dr odmahnula glavom da sam panicarka i da se nista necuje..

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo presli na pulmicort 3 x na dan i hdb nocas nije kasljala, inace uzasno kaslje a i na ruku zvizdi i cujno dise. radili smo spirometriju ali nije tako losa, sva je na granici, no i na ventolinu je od subote.
    vidim da rihter spominje flixotide nebules, to je nesto kao pulmicort, pomaze valjda odmah , brze nego sprejevi.
    j
    jel netko ima za prodati pulmicorta ili zeli da ga podijelimo da narucim.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 03.11.2010. at 07:36

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pozdrav, ne znam pratite li burzu, ali prodajem kompresorski inhalator Nebulflaem pa ako kome treba neka mi se obrati na pp. Znam koliko je teško doći do njega jer sam i sama obišla cijeli Zg dok ga napokon nisam našla kod ovlaštenog prodavača na Knežiji.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel netko bio u astma skoli na srebrnjaku ? moze malo detalja o tome ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam prošle godine bila u klaićevoj u astmi školi, pucaj ak te kaj zanima,

i moji pijuni veliki počeli kašljat, njoj povečali flixotide.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    jel netko bio u astma skoli na srebrnjaku ? moze malo detalja o tome ?
    bila sam ja-i ne znam jesam li što pametno doznala. Jedino smo dobili onaj aparatić za puhanje - ali ga ionako ne koristimo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nano ti si valjda bila davno, u klaićevoj se ne dijeli više taj aparetek

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj se radi, predavanja oba dva dana ? jeste prvi ili drugi dan dobili pef metar ?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim drugi. Ja ipak mislim da to ovisi imaju li sponzora ili ne. Mislim da sam bila prije dvije godine, i ono šta se sjećam je da su najviše govorili o lijekovima - meni je ve više zvučalo kao reklama za lijekove. Pa onda kako se koriste i slično. Kao da ga drži netko iz farmaceutske industrije a ne liječnik koji bi pomogao pacijentu i na neki drugi način, možda kakvim savijetom o prehrani, promjeni klime načinu života i slično

Jedna jedina stvar koja mi je bila zanimljiva, a rekli su je jako brzo tako da nisam uspjela niti dobro čuti a kamoli zapamtiti, je veza između nutritivne i inhalataorne alergije. Moja K. je alergična na lijesku i brezu i mislim da se breza povezuje sa jabukom i breskvom. Stvarno više nisam sigurna, ali znam ada nju fakat svrbe nepci kada jede to voće

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

neznam jel O.T. mi opet bolesni..jedan tjedan vrtić, jedan bolesni i tako stalno...jedanput je temp. i nos, jedanput 10 sati povraćanja, a sad temp. i kašljanje kao kod bronhitičara ili upale pluća...a nos da i ne spominjem ne zna ispuhat i stalno smo na aspiratoru jer to curi ko ludo, tek se većeras smirilo, i to gusto i žuto..

...uglavnom naš pedijatar nam stalno da je one kapi za oči i uši Garsone, da ih kapamo u nos....no ja nikako da se ohrabrim to učiniti..zašto? zato što na nima piše da se ne smiju progutat i u slučaju gutanja hitno liječniku....kad se nos kapa, koliko znam uvijek se kapi sliju niz grlo...drugo piše da ih djeca ispod 6g ne smiju koristiti, kao ni djeca, alergična na hranu ( a mi čekamo testiranje) itd.

One su antibiotičke, streilne i mogu predpostaviti zašto ih daje za nos...........jeste li ih ikada koristile i imale kakvih nus-pojava..........mogu li ih staviti rađe u inhalator....i treba li meni uopće inhalator, ako maloj ustvari nos nikada nije začepljen, već joj curi ko lud...........Puno hvala na odgovorima!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes u inhalator, mi ih kapamo u nos i u inhalator uz fiziol. stavljamo po preporuci orl od 3 godine .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes i u inhalator i kapat slobodno, mi ih kapamo u nos a i u inhalator stavljamo redovno uz fiziol.

to radimo po preporuci orl od 3 godine ako ne i ranije , bome da i ranije sad sam se sjetila, nekada su bile one kapi za oci sto ima i sprej za rane isto atb, i taj smo koristili od prije prve godine dok jos nije smio niti olinth i operil. .sve te atb-korti. kapi su odlicne jer djeluju lokalno , a sve sto smije u oko smije i u nos.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Evo i mene k vama.Mi smo na srebrnjaku već 5i pol god.s dijagnozom bronhalne astme.Promijenili smo terapija...i sad smo na singularu junior.Klinac ima 9.god.Alergija na grinje i pelud trava.Preporučeno nam je napraviti pH-metriju.Jel netko to radio tam?I metakolinski test?Imam brdo ????iznad glave?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure jel ima koja uputstva za čišćenje rhino horna (rog), a ne nos, jel se smije kuhat??????

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

može komentar iz iskustva i savjet...sinoć sam kupila Omron kompresorski....u prokuhanoj vodi, sam sve serilizirala...osušila prije uporabe...stavla sam samo 2ml fiziološke i mala je jedva dočekala staviti maskicu...mislimda inhaliranje nije trajalo ni 5 mni...inhalirala sam se i ja...obje smo se žalile na bolove u glavi, mene su poslije boljela pluća i srce...da otvorio mi se nos, ali u smislu da mi "curi" direktno u grlo, a ne da imam potrebu da ga ispušem...mala je nakon 1h počela nenormalno kihati..noćas nije kašljala, ali jutros, je skoro povratila....nosić je bio pun, ali ni aspiratorom ništa nije išlo van.........

može li se inhalacijama nekako naštetiti plućima (prouzročiti upala pluća) ili oštetiti još neki organi....? meni je od jučer totalno isušen nos i grlo i jako mi je mučno, a srce me boli strašno?

Pa evo, možda netko ima slična iskustva ili je to normalno?
    Hvala!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vjerujem, no pogorsati se stanje moze, pogotovo fizioloskom astmaticarima kojima ne pase vlaga niti inace. mi se nikada ne inhaliramo samo fizioloskom i samo radi curkanja ili zacepljenosti nosa. to mora biti jaca zacepljenost/ne obicno curkanje nosa/ da tome pristupimo ili se inhaliramo bas lijekovima, bar garasone ili operil, propolis.

recimo rihter je jako protiv takvih inhaliranja, on smatra da se treba inhalirati samo ventolinom i drugim lijekovima u slucaju "prave bolesti" napada astme, upale sinusa i sl. ali ne fizioloskom.
    on smatra da je svako kapanje i inhaliranje fizio. ili sl. stetno.

a ja mislim da nista od navedenog ti nije od inhaliranja koje je trajalo 5 min , vec ti se poklopilo s nekom virozom slucajno. vidit ces sama jel ima koristi ili stete od fizioloske ako imate astmu.

procitaj stare stranice ellica, mi smo bili na metakolinu a bile su i dr. cure.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 11.11.2010. at 19:34

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja jučer bila na kontroli kod dr. v. u klaićevoj, ona nije ništ komentirala kaj mi već 4 mjeseca svako jutro i večer inhaliramo dete s fiziološkom.

Inače je preporučila da se vadi krv za Isac test u Austriji, jel to ko radil?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

luhor jako si me uplašila, ja kad sam se raspitivala da li to može štetiti svi su govorili da ne....nismo asmatičari....mala se sinoć već nije htjela inhalirati, prvi put joj je bilo zanimljivo, a sad joj je dosadno, pa moramo staviti crtić...uglavnom i dalje kašlje i i ima začepljen nosić...ali nema onog noćnog kašljana.....jel bi mi mogla reć na koji naćin šteti jer ja s Richterom stvarno nemam snage pregovarat preko foruma dok mi napokon ne da odgovor...hvala

kojojm otopinom steriliziratr inhalator?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, da...mogu li je inhalirati sterimarom...mislim svi preporučuju tu fizološku za svakodnevno čišćenje nosića i prije aspiratora a sad Richter ima svoje teorije....nije ni da je meni to logično kako može biti zdravo NaCl ali što da radim, djete bi mi umrlo da joj nosić ne špricam....drugo na Srebrnjaku mi je jednom jedna sestra rekla da je jedan stari doktor rekao;jadna ova danas djeca, špricaju ih to morskom vodom, kao da su foke...po njemu na početak nosića treba staviti čisti svinjsku mast(ne soljenu)...pa ti budi pametan....nisam trebala onda kupiti inhalator..odugovlačila sam 1g i sad ga kupim i evo ti....moram nešto, nedaju joj lijekove, smiju se kad imdem u alnu sobu..a djete mi se guši u povraćanju šlajma po 6 mjeseci, noću ne spavamo i stalno smo na hitnoj...već strepim od 12 mjeseca, kad počne.....mislim ja nemam alternative...za sve mi je uvije samo bitno ako ne korsti, glavno da ne šteti...a sad za poluditi

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ivana - i mi sve koristimo. I slanu sobu, i inhalacije i rezani luk pored glave ...i nije me briga šta dr. misle za te alt. metode. Ako vidiš da to nešto od toga odgovara djetetu, samo naprijed. ali što se inhalacija tiče, luna ima pravo. Za djecu kojoj smeta vlaga (moj sin npr.) obične inhalacije možda nisu dobre (ja ih koristim samo u stanju totalnog začepljenja, i onda u kombinaciji sa pulmicort-om, efedrinom, operilom ili sl.). On ima dijagnozu alerg. astme. Mi se trudimo biti što više na zraku i na selu, moru i sl. Kada curi nos, doma je opsadno stanje, tj. primjenjujem sve gore navedeno.

Danas smo bili na kontroli. Nije surađivao na spirometr. (ima 2,5 godine). Sing. + flixo do proljeća. Koji od ova dva lijeka ima ozbiljnije posljedice (nuspojave)? Pitam iz čiste znatiželje....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •