Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
Jel zna netko kako odigrati društvenu igru s djetetom kad si većinom sama doma s petogodišnjakom i dvogodišnjakinjom koja hiće kocke, figurice, diže ploču kad joj šune - a ne možeš igru ni dogovor skroz prilagoditi njoj jer ako se uneseš u priču s njom, onda petogodišnjak hiće ploču i duri se?
Još neku jednostavnu, gdje samo figurice idu, to je super lako.
Ali i dosadno starijem.
Čim imamo žetone, više boja figurica, ova ih napada.
Ja bih stvarno igrala društvene igre, ali ne znam kako. Mitila sam, davala sve moguće i nemoguće, crtala granice i prijetila i ucjenjivala, ali ništa.
To je očito proces u kojem ona mora dozriti.
A za to vrijeme ovaj stariji nek radi kolače od blata cijeli dan...
Ne znam.
Mene bi to zanimalo.
I onda kad još imaš tog svog starijeg koji pobjesni kad jako gubi, a ne možeš mu objašnjavati, niti mu se posvetiti kad malena pobjesni pak od dosade jer mi pričamo, a nijedna figurica ne ide nikamo - i uz to ne priča se s njom...
uključi je. jasno joj objasni što ne smije (micati figure s ploče ili prevrtati ploču) a što smije.

neka umjesto vas baca kocku, ili vam izvlači kartice, ili pomiče svoje figurice po ploči. ako kartate, dajte joj da čuva parove ili sl.

za nekoliko minuta će joj popustiti koncentracija pa će se početi igrati njima pored vas ili započeti drugu igru.

dok je braco bio manji, posjela bih ga u krilo sa cikom u ustima - eh, lakog li rješenja! sad ovo gornje često funkcionira. ako ne ide, prebacimo se na neku drugu aktivnost. dodatni bonus - malac sa 2,5 godine igra društvene igre kao veliki.