Ovako ja to vidim (i dokazano u praksi)
Pod "sitnice" spada pospremanje za djetetom i kuhanje za dijete (i roditelje ako je tako rečeno - naša prošla nekad je, nekad nije).
Znači spremanje za djetetom je nešto što podrazumjevam da će čuvalica raditi bez da to posebno ugovaram, plaćam, napominjem, crtam i sl.
Ako prospe smoki (koji mi ofkors nikad ne jedemo) onda će usisati. Neće usisati samo ovako jer ja nisam stigla juče.
Ako ukaka hlačice onda stavi hlačice da se namaču. neće prati gače mog muža.
Ako raspe igračke onda će igračke pokupiti, neće preslagivati moj ormar.
Ovo je nešto što ja osobno podrazumjevam.
I sve to isto ja odradim dok je dijete sa mnom - skuham za njega i pospremim za njim.
Sve iznad toga je podložno dogovoru - može ili ne mora.
Već sam napisala - naša teta će spremati (dok je sama), pokupiti djecu iz vrtića i biti s njima sat vremena dok MM ne dođe s posla.
Pošto će i pospremati neću ju zvati čuvalica da se opet ne pogubimo.

) onda će usisati. Neće usisati samo ovako jer ja nisam stigla juče.
Odgovori s citatom

. Naša teta Ana je s nama treću godinu, početni je dogovor bio da čuva M i kuha joj. Samoinicijativno je počela peglati i čistiti npr. kuhinju, posaugati, pobrisati prašinu. Naravno koliko je stigla uz M, s tim da su svaki dan po 2-3h bile vani. Sad M ide u vrtić, nama je teta na 5-6h dnevno, čisti, pegla, kuha nam i skuplja je ranije iz vrtića. Ona nam je član obitelji, a s obzirom da sam trudna planiram je zadržati još duuuugo. Nadam se da će ona htjeti i moći. Nikad nismo imale nesporazum, kuha predobro i zdravo (to je još i prenjela na mene), voli šetati, pjevati, mijesiti tijesto. Nikad nije izostali niti jedan dan, tj. kad treba nešto obaviti, pita me. Ja u šali kažem da je treba klonirati. Na početki je bila na 3500 kn kad je radila cca 7h, sad je na 3000kn. Nije da imam na bacanje ali vrijedi svake lipe. Ja dođem na skuhano, stan kao apoteka, dijete nakon vrtića još 2h vani a ja imam cijelo popodne za bavljenje s pišuljom i mužem.