-
Osoblje foruma
Meni se cini da Mare nije razumjela tebe, ili te ja uopce ne razumijem. Nisam nikad placala cuvalicu tako da ne znam iz vlastitog iskustva, ali vidim da ovdje cure pisu da POVREMENA cuvalica kosta tih cuvenih 30 kuna na sat. Ne placa se ona koja radi 40+ sati tjedno bas toliko, takve cuvalice rade za fiksnu placu.
Dakle, studentica koja cetvrtkom provede tri sata s djetetom jer oboje radite duze nego sto je otvoren vrtic, a subotom navecer odsjedi s djetetom pet sati dok ste u kinu i na veceri zaradjuje 30x3+30x5 kuna tjedno. Kad je jedno od vas na bolovanju i u cetvrtak ne ode na posao, a u subotu doma gledate film, onda cura ne zaradi, jelte, nista. Ako je cura svaki dan kod vas nekih osam sati, onda radi za placu, ne placas je 30 kuna po satu.
A ta neka takozvana nona koja si uz penziju nesto zeli zaraditi ne mora crnciti za crkavicu ispod svake pameti samo zato sto vec ima penziju. Mislim, ruzno mi je uopce citati ovo sto pises, ispada da netko tko je u mirovini (finoj, hrvatskoj... od recimo bogom danih prekrasnih 2000 kuna) ne bi smio vise zaraditi ni kune. Zamisli da je umirovljenik zapravo doktor nuklearne fizike i da odluci davati instrukcije. Koliko bi ga trebalo placati? 6 kuna po satu instrukcija jer, nono jedan bezobrazni uz mirovinu jos hoce i kakvu dodatnu kunu za svoj rad/znanje/trud?
Evo, u Americi sat cuvanja djeteta kosta od $9 - $20 dolara. $9 se odnosi na jako mlade cure (oko 16 godina, bez ikakvog iskustva). $20 su iskusne gospodje, cesto s kakvim obrazovanjem vezanim uz edukaciju djece. Prosjecna cijena je oko $15.
Netko tko radi u nekakvom fast foodu ili na blagajni nekog ducana je oko $8-9. Moram priznati da smatram cuvanje djeteta daleko odgovornijim poslom od slaganja sendvica pa mi je to skroz ok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma