Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 359

Tema: Božićni kolačići 2010.

  1. #101
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    idem do svee, ima ona, blazeno selo s puno roda
    inace ja rupcu busim epruvetom. imam jednu promjera za moje modle .

  2. #102
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    JA sam bas zavrsila sa divovskom rundom suhih kolacica. Jedan dio sam ljepila sa pekmezom , jedan dio samo premazala pekmezom, jedan iscrtala cokoladom i jedan su klinci ukrasavali sa onim bojama u tubici.
    Posto jedan dio kolaca nosimo u prihvatiliste za beskucnike, treba mi dosta tih suhih.
    Napravit cu jos vanili kiflice, medenjake i kekse od ljesnjaka.

    Radila bi madaricu ( sa gotovim korama, bas su mi ok). Zadnji puta sam radila po nekoj kremi sa neta, ali mi nije bila bas nesto. Ima mozda netko provjereni dobar recept za kremu, mozda da nema bas jako puno margarina unutra?

  3. #103
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja za mađaricu radim ovu kremu, jako je fina i nije masna.
    1 l mlijeka
    200 g šećera
    3 rebra čokolade ( one od 200 g)
    140 g brašna oštrog

    50 g putra

    Izmješati brašno sa dijelom mlijeka. Ostali dio mlijeka sa šećerom i čokoladom staviti za zakuha, sipati dio sa brašnom i kuhati oko 5 min. u hladano dodati izrađen putar.

  4. #104
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    to se traži!! hvala. Baš sam danas tražila neki recept za mađaricu, pa sam se zbunila jer vidim da se za kremu karamelizira šećer i stavlja jedna žlicu kakaa. Nisam imala dojam da sam u mađaricama jela takvu kremu, nekako sam uvijek mislila da je čokoladna.

    Da li netko ima iskustva sa kupljenim korama? Kakve su?

  5. #105
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ne, to je karamel pita.

  6. #106
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    marta i mene isto
    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima ovaj fudo
    i bijeli i crni
    ak bi radila sama kondenzirano mlijeko radim zašećereno ili ne?
    koliko je mlijeka u 1 konzervi?
    u decima

  7. #107
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    to se traži!! hvala. Baš sam danas tražila neki recept za mađaricu, pa sam se zbunila jer vidim da se za kremu karamelizira šećer i stavlja jedna žlicu kakaa. Nisam imala dojam da sam u mađaricama jela takvu kremu, nekako sam uvijek mislila da je čokoladna.

    Da li netko ima iskustva sa kupljenim korama? Kakve su?
    Ja uvijek radim sama kore. Kore možeš raditi i par dana ranije . Nebi smjele ni kupovne biti loše
    , pa to je obično tijesto, mene odbija sumnja da sadrže neki konzervans radi dužeg roka trajanja.

  8. #108
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    marta i mene isto


    ak bi radila sama kondenzirano mlijeko radim zašećereno ili ne?
    koliko je mlijeka u 1 konzervi?
    u decima
    Nemam pojma, ko ni ti. Nisam to nikad dosad radila. Mislim da su te konzerve one klasicne velicine, 400ml, ali ponavaljm jos jedared - pojma nemam. Ja sam sklona improvizacijama, pa cu vjerojatno napraviti to kondenzirano mlijeko po nekom od recepata s coolinarike, a onda opet odokativnom metodom spremanja hrane napraviti i fudu. Javim vam ovdje rezultate, pocetkom sljedeceg tjedna tako da vam ostane vremena da se ipak odlucite na taj korak u nepoznato.

  9. #109
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Zaboravila sam madjaricu staviti na popis. Ne mogu prezivjeti Bozic bez madjarice. Moj recept (tj. recept moje bake) se nalazi na listi recepata za bozicne kolace, mislim da je to zateftereno negdje na vrhu ovog podforuma.

  10. #110

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uvijek radim sama kore. Kore možeš raditi i par dana ranije . Nebi smjele ni kupovne biti loše
    , pa to je obično tijesto, mene odbija sumnja da sadrže neki konzervans radi dužeg roka trajanja.
    može onda i recept za kore?

  11. #111
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    evo tražene zvjezdice :
    CIMET ZVJEZDICE
    3 bjelanjka
    25 dkg šećera u prahu
    1 žličicu mjevenog cimeta
    2 žlice limunovog soka
    25 dkg sitno samljevenih badema

    u čvrst snijeg od bjelanjaka umješati šećer u prahu i mutiti dik smjesa ne postane sjajna. 3 žlice odvojiti za ocaklinu. u ostatak umješati bademe, cimet i limunov sok, pa to tijesto staviti u hladnjak na sat vremena. razvaljati pola cm debelo na površini posutoj kristal šečerom, pa vaditi zvjezdice, premazati ih odvojenom ocaklinom i slagati na lim, pa ostaviti na zraku, najbolje preko noći, sutradan ih peći na 225 °c, 4-5 minuta, paziti da ocaklina ostane bijela.

    - meni su najfinije s bademima, ali radila sam ih i s orasima i skroz su mi ok. sve sastojke možete povećavati i smanjivati po volji.

    Peterlin, evo ti moj isprobani recept za kekse na prešu (nije oriđiđi moj, skupila sam ga na Mib forumu)
    KEKSI OD KOKOSA
    70 dag brašna
    20 dag šećera
    25 dag maslaca
    10 dag kokosa
    2 jaja
    1 prašak za pecivo

    lim na koji ih istiskuješ ne treba s ničim mazati, a ako se bojiš da će se zalijepiti, stavi masni papir

  12. #112
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    hvala na receptu
    mogu li ih peći i na manjoj temperaturi, inače mi pećnica nekako jako brzo zapeče pa me malo strah da mi ne zagore, ali budem probala

  13. #113
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin našla sam neki recept za perece, tijesto se stavlja u vrečicu s nastavkom broj 3 pa se oblikuju pereci tako da mislim da bi bili dobri za špricu.
    150g mekanog maslaca
    60g šećera u prahu
    1 vrećica vanil šećera
    prstohvat soli
    1 žlicica začina za medenjake
    prstohvat mljevenog cimeta i isto toliko mljevena muškantova cvijeta
    1 jajae
    200 g oštrog brašna
    1/2 žlicice praška za pecivo

    Dobro izmješati maslac da postane pjenast. Polako umješati šećer i VŠ, potom dodati sol, začine i jaje. Dugo mješati kako bi nastala kremasta masa.
    Prosijat brašno sa PP pa ga postupno umiješati u ostatak mase.
    Peći u ugrijanoj pećnici na 180 oko 15 minuta.
    Hvala, iskopirala, probat ću ovaj vikend.... SIgurno je ok jer je udio brašna manji nego u receptu s kojim sam ja radila.

  14. #114
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, evo ti moj isprobani recept za kekse na prešu (nije oriđiđi moj, skupila sam ga na Mib forumu)
    KEKSI OD KOKOSA
    70 dag brašna
    20 dag šećera
    25 dag maslaca
    10 dag kokosa
    2 jaja
    1 prašak za pecivo

    lim na koji ih istiskuješ ne treba s ničim mazati, a ako se bojiš da će se zalijepiti, stavi masni papir
    Hvala! Inače radim sitne kolače s masnim papirom (tako mi je brže i lakše) ali dobro je znati da može i bez njega, ako otkrijem u 11 navečer da je rolica papira na kraju...

  15. #115
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravila sam madjaricu staviti na popis. Ne mogu prezivjeti Bozic bez madjarice. Moj recept (tj. recept moje bake) se nalazi na listi recepata za bozicne kolace, mislim da je to zateftereno negdje na vrhu ovog podforuma.
    nažalost, taj je topic desetkovan pri prelasku na ovaj novi forum
    ostalo je samo desetak recepata u jednome postu, sve ostalo je otišlo...

    ali trebalo bi podići one topice iz 2004., 2005.... kada smo se natjecale koja će više...

  16. #116
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ma daaaaaj, pa ne da mi se jos jednom kopati po tome.

  17. #117
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

  18. #118
    vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    544

    Početno

    Ja svake godine ispećem oko 10 vrsta tih suhih kolačića, one provjerene i 2-3 nova recepta,a provjereno dobar i meni jedan od najdražih podijeliti ću s vama i sigurno nećete zažaliti ako ga ispećete.



    ŠVICARSKI HRSKAVI KEKSI


    Sastojci:

    200 g margarina
    225 g šećera
    1/2 žličice cimeta
    prstohvat soli
    2 jaja
    225 g brašna
    350 g sjeckanih badema


    Priprema:

    -margarin,šećer,cimet i sol kremasto izmiksati
    -1 jaje dodati
    -prosijano brašno dodati i izmiksati
    -dodati bademe i zamijesiti
    -formirati štange ( cca 2x5 cm ), staviti u hladnjak 3 sata
    -rezati na šnite debljine cca 1 cm i stavljati na lim obložen
    papirom za pečenje
    -preostalo jaje izmutiti sa 2 žlice hladne vode i njime
    premazati kekse
    -peći u prethodno ugrijanoj pećnici na 200°C oko 18 min
    ( ja pećem i na nižoj temp. i vremenski kraće jer mi pećnica
    jako kuri )

  19. #119
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Apricot, fali hrpa toga.

    Pita mađarica

    Sastojci za kore:

    60 dag brašna (miješano glatko i oštro)
    15 dag šećera
    5 dag masnoće (maslac ili margarin)
    2 vrhnja (masnija)
    žličica praška za pecivo
    mlijeko (samo po potrebi)

    Zamijesiti tijesto koje treba biti dosta mekano. Podijeliti na 6 dijelova i razvaljati na veličinu lima za kolače. Peći u 6 kora na 180-200°C desetak minuta. Kore se peku na donjoj strani lima i trebaju ostati skoro bijele. Ako popucaju, nije važno, krema će ih povezati.

    Sastojci za kremu:

    3/4 l mlijeka
    25 dag šećera
    3,5 zlica gustina
    6 dag kakaoa

    1/2 l mlijeka zakuhati. Ostalo sve pomiješati i dodati u kipuće mlijeko. Kratko kuhati. U hladno dodati 20 dag izmiksanog maslaca. Krema treba biti dosta rijetka.
    Kolač treba napraviti dan ranije. Kad kore namažete kremom ostavite preko noći na hladnom. Gornju koru možete preliti čokoladnom ocaklinom koju napravite tako da otopite na pari 15 dag čokolade i 5 dag maslaca. Ako su vam kore jako valovite, stavite nesto na kolac, npr. prazan pleh za kolace, ali neki lagani, i to tek kad se krema stisne.
    Posljednje uređivanje od marta : 17.12.2010. at 08:59

  20. #120
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Citiraj Vila prvotno napisa Vidi poruku
    to se traži!! hvala. Baš sam danas tražila neki recept za mađaricu, pa sam se zbunila jer vidim da se za kremu karamelizira šećer i stavlja jedna žlicu kakaa. Nisam imala dojam da sam u mađaricama jela takvu kremu, nekako sam uvijek mislila da je čokoladna.

    Da li netko ima iskustva sa kupljenim korama? Kakve su?
    Ja sam radila sa gotovim korama i kaze mm ( veliki fan madarice) da su skroz ok. Ali ih je samo 4 u kutiji, pa mi je to malo, A nisu bas ni jeftine da kupujem 2 kutije ( oko 30-tak kuna).
    Ovaj puta cu i ja probat ispeci kore. Paa ko ne uspiju, svejedno mi ostaju kupovne.

    Hvala na receptima za kremu!

  21. #121

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    530

    Početno

    Ove godine radim kolače za cijelu obitelj, odlučila sam se za više vrsta, ali imam jedan problem, gotovo svi kolači će biti tamni, dajte curke ako imate ikakvih ideja za neke svijetle, a jednostavne kolače.

    A raditi ću: išlere, medenjake, polumjesece, bajaderu/bounty, štangice od oraha, hrskave medene kolače, bombice od mrkve i jabuke, loptice duginih boja (to je jedino šareno) i crne štangle.

  22. #122
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    sad sam u dilemi da li napraviti kremu po receptu gdje ide kakao ili onaj koji mi se dopao sa čokoladom?
    Marta, pod kakao se misli na onaj pravi gorki?

  23. #123
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    sve mi se cini da ce mi ova tema prosiriti ovogodisnju listu

    dolazi mi mama pa ce ona napraviti prhku orehnjacu meni to nikako ne ide a jako je volimo.

  24. #124
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Odgovor za Mondu: Bijeli sitni kolačići

    Rafaelo kuglice ili kuglice od piškota (uvaljane u kokos brašno, ili šarene perlice ili mljevene orahe) ili kuglice od bijele čokolade (te nisam nikad radila, a možda budem ove: http://www.coolinarika.com/recept/bijele-kuglice/

    Kokos kifli ili vanili kifli (standardni ili žuti)

    Starinski prutići od oraha (imaju gore snijeg)

    Zvjezdice s pekmezom ("non plus ultra") ili one s cimetom koje se glaziraju snijegom

    Najjednostavnije - pusrli od bjelanjaka koji se suše na niskoj temperaturi u pećnici:
    4 bjelanjka snijeg + 28 dag šećera + 1 žlica limunovog soka
    (to je zgodno ako ima viška bjelanjaka)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.12.2010. at 10:26

  25. #125
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Mondu, ja nikako da neđem recept za kuglice od mrkve i jabuke bio je prije na forumu i ja sam ga negdje spremila ali nikao da ga nađem može recept molim te

  26. #126
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Ove godine radim kolače za cijelu obitelj, odlučila sam se za više vrsta, ali imam jedan problem, gotovo svi kolači će biti tamni, dajte curke ako imate ikakvih ideja za neke svijetle, a jednostavne kolače.

    A raditi ću: išlere, medenjake, polumjesece, bajaderu/bounty, štangice od oraha, hrskave medene kolače, bombice od mrkve i jabuke, loptice duginih boja (to je jedino šareno) i crne štangle.
    joj, tako i ja pazim da slažem svijetle i tamne, naizmjenično

    ček, bilo je na Portalu mojih svijetlih...

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1914

    ovi su nam stvarno omiljeni jer od jednoga tijesta dobiješ različite kolačiće.
    prošle godine sam ih punila i čokoladom i gore ih šarala čokoladom, odnosno glazurom od šećera i limuna... pa je svaki bio različit (samo ih staviš na tanjur, u vrećicu staviš glazuru, probušiš siiiitnu rubicu i šaraš bez reda i smisla. izgleda super.)

    vanilin kiflice su svijetle
    rafaelo kuglice
    bijela žele salama... (ona je svijetla sa puno šarenih "prozorčića"...

  27. #127

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    530

    Početno

    Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    Mondu, ja nikako da neđem recept za kuglice od mrkve i jabuke bio je prije na forumu i ja sam ga negdje spremila ali nikako da ga nađem može recept molim te
    Ne znam dali na iste mislimo, ali evo ti moj recept.

    ~50 dkg naribane mrkve
    ~50 dkg naribanih jabuka
    ~2 vanilin šećera
    ~2 žlice ulja
    ~sok i korica jednog limuna

    Sve sastojke sjedniti, kuhati na laganoj vatri (dinstati) dok se ne zgusne, kad se ohladi oblikovat kuglice i uvaljat ih u kristal šećer.

    Žemske, hvala na odličnim idejama.

  28. #128

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    530

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Odgovor za Mondu:
    Najjednostavnije - pusrli od bjelanjaka koji se suše na niskoj temperaturi u pećnici:
    4 bjelanjka snijeg + 28 dag šećera + 1 žlica limunovog soka
    (to je zgodno ako ima viška bjelanjaka)
    A koliko bi se to vremenski trebalo sušiti i na kojoj temp., tako sam jednom radila beze kore, živa katastrofa..to se nikako nije moglo osušiti, na kraju su kore bile žute, pa da se ne ponovi...

  29. #129
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko bi se to vremenski trebalo sušiti i na kojoj temp., tako sam jednom radila beze kore, živa katastrofa..to se nikako nije moglo osušiti, na kraju su kore bile žute, pa da se ne ponovi...
    Paa, ne znam točno, sat-dva najmanje u pećnici i još se poslije moraju sušiti na zraku... Mora biti kuhača uglavljena u vrata da para izlazi, a temperatura između 50 i 75 stupnjeva.

    U pećnici s ventilatorom ide brže (ali nemam... moja je stara 40 godina i već je na izdisaju, pa moje preporuke možda nisu za široke narodne mase...)

  30. #130
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko bi se to vremenski trebalo sušiti i na kojoj temp., tako sam jednom radila beze kore, živa katastrofa..to se nikako nije moglo osušiti, na kraju su kore bile žute, pa da se ne ponovi...
    2 sata na 70 C

  31. #131
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Vilo, u pravu si, kakao je onaj gorki.

  32. #132
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Mondu taj je hvala puno

  33. #133

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    )

    Zamijesiti tijesto koje treba biti dosta mekano. Podijeliti na 6 dijelova i razvaljati na veličinu lima za kolače. Peći u 6 kora na 180-200°C desetak minuta. Kore se peku na donjoj strani lima i trebaju ostati skoro bijele. Ako popucaju, nije važno, krema će ih povezati.

    hvala marta,
    a sad nekoliko pitanja

    je li prevelika zafrkancija 6 puta valjati tijesto? ( zato nisam nikad radila mađaricu)

    što znači da se kore peku na donjoj strani lima? naopako se lim okrene ili ?

  34. #134
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Ima netko recept za Rafaelo kuglice?

  35. #135
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ima netko recept za Rafaelo kuglice?
    i mene zanima, ali ja bi onaj bez mlijeka u prahu, ne da mi se to kupovat
    joj, malo po malo, čitam ovdje fine recepte i doć i do 10 vrsta, moram srezat popis jer mi to ne možemo pojest
    Posljednje uređivanje od tina55 : 17.12.2010. at 14:08

  36. #136

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    530

    Početno

    Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    i mene zanima, ali ja bi onaj bez mlijeka u prahu, ne da mi se to kupovat
    joj, malo po malo, čitam ovdje fine recepte i doć i do 10 vrsta, moram srezat popis jer mi to ne možemo pojest
    Ma uzmeš recept onaj za bajaderu (kombinacija keksa, kokosa), mislim da bi to moglo dobro funkcionirat i oblikuješ ih kao kuglice, te utisneš badem unutra, ako zelis, uvaljaš u kokos i gotovo.

  37. #137
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Meni nije zafrkancija izvaljati tijesto, ali uzme vremena kod se to sve izvalja i ispece.

  38. #138
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    i mene zanima, ali ja bi onaj bez mlijeka u prahu, ne da mi se to kupovat
    joj, malo po malo, čitam ovdje fine recepte i doć i do 10 vrsta, moram srezat popis jer mi to ne možemo pojest

    http://forum.roda.hr/threads/1890-božićni-kolačići
    evo cijele teme

    a evo rafaelo by apricot
    http://forum.roda.hr/threads/1890-bo...ll=1#post31079

  39. #139

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    187

    Početno

    Još nisam odlucila što ću, čitam vas i tražim inspiraciju. teško se

    odlučiti

    kad mi svi recepti ovdije napisani zvuče mljac!

    Sigurno ću napraviti mađaricu, vanili krancle, kuglice i sad smišljam

    dalje.

    Naime moji dečki su me nagovorili da ove godine napravimo "maraton

    kolačića". Drugim riječima, barem petnaestak vrsta zajedno pečemo

    uz dobru mjuzu do duboko u noć

    Nikad do sada nisam toliko puno, najviše sedam.

    Pitam se kad vi koje pečete puno vrsta počinjete peći(koliko dana prije

    Božića) i u čemu i kako čuvate kolačiće??
    Posljednje uređivanje od trimama : 17.12.2010. at 18:39

  40. #140
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    trimama ja pecem po planu 10 vrsta- uvijek bude mrvicu vise. pocinjem sutra i cuvam ih u limenim i plasticnim kutijama poklopljene a kutije stavim u spajz.

  41. #141
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Trimama,

    frendica i ja imamo pripremu prije pecenja. To se otprilike svede na vaganje suhih sastojaka koji se zajedno mijesaju i spremanje u vrecice s natpisima. Onda drugi dan sve zamijesimo i uvalimo u frizider na sat, dva, tri, one sto idu u frizider, a druge krenemo odmah peci i kuhati, ako se stogod kuha. Onda pomalo vadimo one iz frizidera. Imam hrpu plehova, al uglavnom to radimo tako da na stolu stavljamo papir za pecenja i odna ga samo povucemo u pleh. Kolace cuvamo u limenim kutijama, ili kartonskim, ako nemamo dovoljno limenih, u negrijanoj prostoriji.

  42. #142

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    187

    Početno

    Oh, hvala na brzim odgovorima!

    Znači u hladnom podrumu bi bilo ok? Moram samo nabaviti dovoljno kutija,

    plastičnih ili limenih

    Eh, takvi kolači mogu ostati svježima do Božića, sad me samo

    brine kako da ih sačuvam od sebe, naime da ih ne utamanim

  43. #143
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    upravo se hlade napolitanke bake anke, ili kako ih je moja keksićka prekrstila kolači bake napolitanke-anke

    ali, s obzirom da nemam vagu, išlo je sve odokativno

    i bez šećera u prahu, nego s običnim, smeđim
    i umjesto oraha lješnjaci

    i malo ruma


    zapravo, to uopće nije taj kolač kad malo bolje razmislim

  44. #144
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    smajlić - može li recept za Franjinu pitu? Orasi i sir su mi mljac.

    ana.m - kako se radi to ledeno nebo?

    Hvala!

  45. #145
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ima netko recept za Rafaelo kuglice?

    evo moj, bez mlijeka u prahu

    40 dkg keksa
    15 dkg maslaca
    15 dkg šećera u prahu
    15 dkg kokosa
    4 žlice ruma (može i bez)
    1 jaje
    1 žličica mljevene kave

    kekse izmrvimo, zalijemo rumom (ja stavim mlijeko zbog djece), izmješamo i ostavimo da stoji. umutimo maslac sa šečerom, dodamo jaje i umutimo da dobijemo pjenastu masu, na kraju umješamo kokos i kavu, pa dodamo keksima, pa od te mase radimo kuglice koje uvaljamo u kokos.
    u sredinu može i ne mora badem ili lješnjak.

  46. #146
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Evo rafaelo bez mlijeka u prahu - umjesto toga se kuha puding:
    http://www.coolinarika.com/recept/ra.../#content_info

    Još nisam smislila što ću... vjerojatno mađaricu (ali s karameliziranim šećerom), medenu pitu (krema se radi s grisom, a druga i treća kora se spajaju pekmezom), košarice s karamel kremom i čokoladom, bajaderu, kokos roladu, neke medenjake, malo kuglica od mrkve (radi boje; mi ih baš ne volimo jesti, ali to je za goste ), kuglice 'Zrna kave', nešto s pistacijama, nešto s kikirikijem, nešto s bademima, nešto s lješnjacima i možda neke kolačiće od kojih se smjesa podijeli na 4 pa se u svaki dio dodaju drugi sastojci. E, da - još i cimet zvjezdice. Sviđa mi se i ovaj martin bijeli fudge s brusnicama (ma nije niti crn loš, ali svake godine mi bude pladanj s kolačima ugl. crne boje pa da malo zašarenim .
    I definitivno si moram ovo što sam napisala isprintati da ne zaboravim . Ne mogu vjerovati kako sam loše organizirana ove godine; planiranje - nula bodova (ajde, barem sam namirnice nabavila pa mogu raditi bilo što).

  47. #147
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    umjesto crne glazure stavi bijelu
    Posljednje uređivanje od babyboys : 18.12.2010. at 08:00

  48. #148
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    umjesto crne glazure stavi bijelu
    Nemam baš dobrih iskustava s bijelom čokoladom... a ne volim niti one bijele glazure s šećerom i bjelanjcima.

  49. #149
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    a one bijele kuvreture? ili onaj preljev u kutijici što ima u lidlu, pa se samo zagrije?

  50. #150
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    Ja sam sigurna da ću pravit mađaricu, zobene keksiće(to duplo), mislim da ću isprobat muffine u malim kalupićima pa gore stavit neku kremu, božićne perece i fudge je primamljiv.
    I još nešto biskvitno s malo kreme, ona jozefina mi je baš fina zimska torta.
    Možda se odvažim i napravit kruh sa lješnjacima i orasima.

Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •