Pokazuje rezultate 1 do 50 od 359

Tema: Božićni kolačići 2010.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Odgovor za Mondu: Bijeli sitni kolačići

Rafaelo kuglice ili kuglice od piškota (uvaljane u kokos brašno, ili šarene perlice ili mljevene orahe) ili kuglice od bijele čokolade (te nisam nikad radila, a možda budem ove: http://www.coolinarika.com/recept/bijele-kuglice/

Kokos kifli ili vanili kifli (standardni ili žuti)

Starinski prutići od oraha (imaju gore snijeg)

Zvjezdice s pekmezom ("non plus ultra") ili one s cimetom koje se glaziraju snijegom

Najjednostavnije - pusrli od bjelanjaka koji se suše na niskoj temperaturi u pećnici:
    4 bjelanjka snijeg + 28 dag šećera + 1 žlica limunovog soka
    (to je zgodno ako ima viška bjelanjaka)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.12.2010. at 11:26

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Odgovor za Mondu:
    Najjednostavnije - pusrli od bjelanjaka koji se suše na niskoj temperaturi u pećnici:
    4 bjelanjka snijeg + 28 dag šećera + 1 žlica limunovog soka
    (to je zgodno ako ima viška bjelanjaka)
    A koliko bi se to vremenski trebalo sušiti i na kojoj temp., tako sam jednom radila beze kore, živa katastrofa..to se nikako nije moglo osušiti, na kraju su kore bile žute, pa da se ne ponovi...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko bi se to vremenski trebalo sušiti i na kojoj temp., tako sam jednom radila beze kore, živa katastrofa..to se nikako nije moglo osušiti, na kraju su kore bile žute, pa da se ne ponovi...
    Paa, ne znam točno, sat-dva najmanje u pećnici i još se poslije moraju sušiti na zraku... Mora biti kuhača uglavljena u vrata da para izlazi, a temperatura između 50 i 75 stupnjeva.

U pećnici s ventilatorom ide brže (ali nemam... moja je stara 40 godina i već je na izdisaju, pa moje preporuke možda nisu za široke narodne mase...)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    2 sata na 70 C

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •