na stranicama carneta pišemeni se čini da je to više od običnog pisanja mailova.Sadržaji koji će biti obuhvaćeni ovom edukacijom su:
- AAI@Edu.hr elektronički identitet
- Sigurnost na Internetu
- Komunikacija elektroničkom poštom
- Portal za škole
- Učilica
- Nacionalni portal za učenje na daljinu Nikola Tesla
- Iskustva primjene digitalnih nastavnih materijala u školama
- Interaktivna ploča za interaktivno učenje
- Web kolaboracijski alat Adobe Connect Pro.
recimo, zanima me koliko učitelja zna koristiti alate za učenje na daljinu (koji su itekako korisni, ali se ne koriste jer ih se ne zna koristiti, iako postoje sve tehničke predispozicije)
ok, slažem se da ima stvari koje bi u tom trenutku bile važnije za učitelje i nastavnike, ali stvarno ne vidim ništa loše u ovom projektu
isto mislim da previše škola nema dobre web stranice, tj. da one postoje samo zato što trebaju postojati ali ih nitko ne apdejta, nastavnici ne stavljaju ni obavijesti ni materijale na net
a to bi bilo, recimo, jako korisno. i npr. korisno bi bilo kad već dosta škola ima interaktivne ploče, da ih se počne koristiti kako spada. kod mm-a u školi su dobili te ploče ali ih nitko ne koristi jer im eto, nitko nije rekao kako se to radi. i tako
sve u svemu, nemam ništa protiv
recimo, meni je debilnije da mzoš troši hrpu love na npr. tečaj protupožarne zaštite, na koje sat vremena slušaš nekoga kako trkelja u prazno (doslovno) i naučiš da u slučaju požara moraš bježati glavom bez obzira, i kad si na sigurnom pozvati pomoć (kad i onako ne možeš koristiti ni aparate ni hidrante koji su pod ključem) i onda svi zajedno lijepo ispunimo test, prođemo i sad smo kao osposobljeni za protupožarnu zaštitu. da, baš, znala sam trčati i prije toga
![]()