Ja bih za razliku od svih otišla na razgovor odmah sutradan ili isti dan kad sam saznala za to, i ne bi ispalo kao pritisak, objasnila bih profesoru vrlo lako da me baš briga za ocjenu, ali da je dijete nesretno, izgubljeno, frustrirano zbog toga što je nepravedno kažnjen. Nikako mu nije smio zaključiti 3 iz ovakvih ocjena pa da nije ništa znao, opet nije smio. Muka mi je od ovakvih slučajeva i pojedinih profesora koji zaista ne kuže djecu, njihove motive, ne poznaju ih. Mi u 5. razredu isto imamo pojedine teške prilagodbe, npr. profesorica iz hrvatskog je dosta zahtjevna i mada su oni imali izvrsnu profesoricu od 1.-4. razreda koja je dosta tražila, ali je i dosta s njima na satu vježbala, hrvatski je sada kod puno njih ocjena ili dvije niži nego što je bio. Vjerujem da će se to moći popraviti u drugom polugodištu kad oni shvate što i kako treba raditi i učiti po njenom sistemu (već su shvatili ali polako to ide). Mislim da u 5. razredu treba djeci malo više objašnjavati što i kako se od njih traži, dosta to sve brzo ide, neki profesori su jako zahtjevni, drugi totalno nezahtjevni, puno, puno drugačije nego prije.