Stranica 4 od 20 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 973

Tema: tužna statistika- treće dijete

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne bi samo financije bile razlog za neimanje trećeg djeteta, mislim da su prisutni i "sebični" razlozi. Ja želim i "luksuz". MM npr. želi jedrilicu, a ne treće dijete. I na to ima legitimno pravo. Želim život (nadalje) bez pelena, sa djecom koja idu u školu, želim da mogu tu i tamo izaći i ostaviti djecu na čuvanje baki (ne znam kome bih ostavila troje djece; i dvoje je već problem). Meni je važan i moj komfor. Priznajem.
    pa ima ih sigurno koji bi cuvali tvoje troje, za novac, naravno. tako da meni i to spada pod financijske razloge. pa i potreba da se izade van je potreba, a ne luksuz.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je ok i da ljudi imaju stav da je abortus apsolutno neprihvatljiva opcija, tj. nije opcija uopće i da ljudi imaju stav da je abortus opravdana opcija u nekim slucajevima. Samo mi nije ok da jedni zele odlucivati i za ove druge.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj eda prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ok i da ljudi imaju stav da je abortus apsolutno neprihvatljiva opcija, tj. nije opcija uopće i da ljudi imaju stav da je abortus opravdana opcija u nekim slucajevima. Samo mi nije ok da jedni zele odlucivati i za ove druge.
    x

a i ja imam kao i cvijeta dojam da je sve vise obitelji s troje, pa i cetvero djece koji su to bas planirali ili planiraju u skoroj buducnosti, ali ti redom imaju natprosjecnu situaciju. znaci, da zbog broja djece ni trenutka ne moraju zakinuti djecu na vremenu s roditeljima, zivotnom prostoru (svako svoju sobu), zdravoj prehrani (sve iz eko uzgoja), vrhunskoj brizi za djecu i obrazovanje (privatni vrtici i skole, slobodne aktivnosti, dadilje i spremacice), a ni sebe u svojim gustima i zabavi.
    Posljednje uređivanje od meda : 03.01.2011. at 16:37

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Oduvijek sam željela troje djece i nadam se da ću ih imati, međutim često kad se povede razgovor o tom pitanju ljudi reagiraju negativno kad to kažem ili me barem čudno gledaju.
    Nekako od malena znam da želim biti mama, čak sa 7 godina sam sanjala o tome kad ću postati mama i djeca su za mene smisao života ali sam ostala iznenađena da mnogo ljudi tako ne razmišlja i treće dijete se ne smatra uspjehom ili postignućem pogotovo u našem društvu nego je uspjeh novac, materijalno i karijera.
    Žalosno mi je da većina ljudi neće biti zadivljena majkom koja je kod kuće i odgaja 3-4 djece nego će ju čak i žaliti jer jadna mora biti kući s djecom umjesto da gradi karijeru.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku

a i ja imam kao i cvijeta dojam da je sve vise obitelji s troje, pa i cetvero djece koji su to bas planirali ili planiraju u skoroj buducnosti, ali ti redom imaju natprosjecnu situaciju. znaci, da zbog broja djece ni trenutka ne moraju zakinuti djecu na vremenu s roditeljima, zivotnom prostoru (svako svoju sobu), zdravoj prehrani (sve iz eko uzgoja), vrhunskoj brizi za djecu i obrazovanje (privatni vrtici i skole, slobodne aktivnosti, dadilje i spremacice), a ni sebe u svojim gustima i zabavi.
    Evo, mi smo recimo obitelj daleko od ovoga..Ali nam opet ništa ne fali...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    koksy, jedna stvar je postupke svojih roditelja opravdavati ili ne, shvaćati ili ne, zamjerati im ili ne.

a druga stvar je imati osjećaj krivnje što si živa.

osobno mi je to ista nebuloza kao survivors guilt koji se spominje kod djece začete MPO, a pretpostavljam da i potiče iz istih krugova.
    Jest potječe. Rhema, časopis za katoličku karizmatsku obnovu imao članak na 4 stranice o posljedicama pobačaja na brak i ostatak djece u obitelji. Časopis je legalan i čitanje istoga i prihvaćanje i iznošenje tvrdnji iz članka ne spada u protuzakonitu aktivnost.
    A na ovom forumu velika većina članova se zaklinje u toleranciju i prihvaćanje različitosti. Upravo zato ne vidim razlog za izrugivanje niti ljutnju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Tako i mi!
    A tvrdnje iz gornjeg posta su ionako fikcija.
    Eko uzgoj? Kako o da smo uopće još živi?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Oduvijek sam željela troje djece i nadam se da ću ih imati, međutim često kad se povede razgovor o tom pitanju ljudi reagiraju negativno kad to kažem ili me barem čudno gledaju.
    Nekako od malena znam da želim biti mama, čak sa 7 godina sam sanjala o tome kad ću postati mama i djeca su za mene smisao života ali sam ostala iznenađena da mnogo ljudi tako ne razmišlja i treće dijete se ne smatra uspjehom ili postignućem pogotovo u našem društvu nego je uspjeh novac, materijalno i karijera.
    Žalosno mi je da većina ljudi neće biti zadivljena majkom koja je kod kuće i odgaja 3-4 djece nego će ju čak i žaliti jer jadna mora biti kući s djecom umjesto da gradi karijeru.
    A u posljednjim životnim časovima uz nas neće biti naši šefovi niti ćemo osjećati ponos zbog ostvarene karijere kad budemo stari i nemoćni. Jedino vrijedno što iza sebe budemo ostavljali je...što? (Odgovor je valjda individualan.)
    Mitovski ne daj se destabilizirati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pikula, ako te dubinski zanimaju razlozi zbog cega se odredeni broj zena odlucuje na prekid trudnoce nakon dvoje djece u ovakvoj raspravi ih neces saznati. Nastranu to da i tvoja teza o trecem djetetu nije potkrepljena niti statistikama niti socioloskim istrazivanjima.
    Ona je tvoje osobno misljenje i kao takvo naravno legitimno.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Tako i mi!
    A tvrdnje iz gornjeg posta su ionako fikcija.
    Eko uzgoj? Kako o da smo uopće još živi?
    koje tvrdnje su fikcija? da ja poznajem vecinom takve obitelji s vise djece koji su tu djecu svjesno i namjerno planirali, a ne da im se dogodilo?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    nisam mislila da svakoj obitelji koja si to ne moze priustiti nesto fali. tako da se ne morate svi vi koji imate vise djece javljat i objasnjavat kako vama to ne fali.

samo sam htjela naglasiti da je kod svjesnog planiranja vise djece taj financijski faktor ocito ljudima vazan. a i meni osobno je. zdrava hrana ne bi trebala biti luksuz, ali sto mozemo kad je. jaslice meni nisu opcija, znaci trebala bi opet biti 3 godine doma ili uzeti cuvalicu, u oba slucaja trosak veliki, vegetarijanci smo tako da vecina vrtica otpada, o skolskom obrazovanju u drzavnim skolama nemam najbolje misljenje, bake i dede nemam da uskacu u razvazanju djece po gradu i povremeno cuvanje ili pomoc u kuci, a klonirat se bome ne mogu. raditi vise nije isto neka opcija, jer ispada da radim vise zbog djeteta koje na kraju vidim max 2 sata dnevno. naravno, ne bi mi djeca bila ni gladna ni bosa, al bi ja sigurno pukla u balansiranja i uskladivanja potreba i mogucnosti, i svojih i djece. a i mm vjerojatno.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jest potječe. Rhema, časopis za katoličku karizmatsku obnovu imao članak na 4 stranice o posljedicama pobačaja na brak i ostatak djece u obitelji. Časopis je legalan i čitanje istoga i prihvaćanje i iznošenje tvrdnji iz članka ne spada u protuzakonitu aktivnost.
    A na ovom forumu velika većina članova se zaklinje u toleranciju i prihvaćanje različitosti. Upravo zato ne vidim razlog za izrugivanje niti ljutnju.
    članak se bazira na psihološkim istraživanjima ili na osobnim mišljenjima?
    ako se bazira na istraživanjima molila bih neki link na njega ili na ta istraživanja
    ili naslov članka pa da sama potražim

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nisam mislila da svakoj obitelji koja si to ne moze priustiti nesto fali
    htjela sam reci ne moze ili ne zeli! nije to svima vazno. valjda meni je pa to i primjecujem

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a jel se ti zaklinjes na toleranciju? da vidimo jel imas razloga za izrugivanje ili ne. jer tvoje pitanje da kako smo uopce jos zivi je upravo to

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A u posljednjim životnim časovima uz nas neće biti naši šefovi niti ćemo osjećati ponos zbog ostvarene karijere kad budemo stari i nemoćni. Jedino vrijedno što iza sebe budemo ostavljali je...što? (Odgovor je valjda individualan.)
    Opet ta karijera, svako malo iskoci, ko Jadranka iz pastete..
    Nije stvar u karijeri, stvar je u tome da se neke od nas nazalost nisu bogato udale niti smo bogate nasljednice. Pa moramo, vidi strahote, raditi. Jer ta zloglasna karijera meni omogucuje da djeci osiguram krov nad glavom.A ako se dobar i uspjesan rad smatra karijerom i ima negativnu konotaciju, onda najbolje da nijedna zena ne radi. A ako ne radi, zasto da se uopce skoluje? Itd...

Osobno, ja bi rado imala troje djece. Ali financijski si to ne mogu priustiti. Na odluku o drugom djetetu veliki utjecaj je imala cinjenica da se prvih 6mj dobiva 100% place. Dakle, ja bi rekla da je natalitetna politika jako bitna, nekad cak i presudna.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Na odluku o drugom djetetu veliki utjecaj je imala cinjenica da se prvih 6mj dobiva 100% place.
    I meni. Da je ostalo onih 4250 vjerojatno bismo još čekali.
    A zato sam i išla raditi nakon tih 6.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zasto necemo osjecati ponos i radost zbog uspjesne karijere kada budemo stari? Da li je to znanstveno dokazani postulat?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam baš stekla obrnut dojam, posebno na ovim stranicama (uvijek od istih pojedinaca).

A meni je također žalosno da riječ "karijera" ima tako negativnu konotaciju kada se spominje u istoj rečenicom sa "ženom".

Inače, ne vidim razloga da ijedna od te dvije krajnosti ikome bude žalosna - domačica s četvero djece ili žena s karijerom.

Hoćemo još koju rundu u dobropoznatoj raspravi?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

privatni vrtići i škole, spremačice , eko uzgoj...?Ne živimo u istom svijetu...

P.S. meni zdrava prehrana nije samo i isključivo eko uzgoj...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I da...mrzim kad me netko krene sažaljevati zbog broja djece! Nisam jadna, jako sam sretna i ispunjena!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto necemo osjecati ponos i radost zbog uspjesne karijere kada budemo stari? Da li je to znanstveno dokazani postulat?

Je.
    Eno objavljeno je u Storyu na istoj strani gdje i ono o kondomima.

Šalu na stranu, potpisujem seni.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, ova stranica vam ne valja
    Piše da je vjerojatnost pogreške kod flastera 0,3%.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postove koji se odnose na kontracepciju preselila sam na novi topic.

o kontracepcije možete raspravljati na: http://forum.roda.hr/threads/62263-M...-kontracepcije

na ovom topicu, molim da se držite zadane teme.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ja tražim jedan post da citiram i mislim si : ma, sad sam čitala, jesam li ja luda ili toliko smotana da ne znam više što vidim.

Ah, sad sam odahnula, došla je svemoćna ruka mamme san i preselila postove. Moja glava je u redu!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja izgubih preko nekoliko minuta u potrazi za postom... nasla ga na drugoj adresi, jel.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sva sreća da se kontracepcija prebacila jer o tome nemam pojma

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ja sam na medin izgubljeni post ostala paf. Privatne škole??? Kod kuće tri godine??? Svatko svoju sobu??? Je li mi promaklo na pravilima foruma da je ovo forum tajkuna???
    Jer po ovom šo ovdje pročitah ja sirota nisam imala pravo roditi niti jedno dijete...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ja sam na medin izgubljeni post ostala paf. Privatne škole??? Kod kuće tri godine??? Svatko svoju sobu??? Je li mi promaklo na pravilima foruma da je ovo forum tajkuna???
    Jer po ovom šo ovdje pročitah ja sirota nisam imala pravo roditi niti jedno dijete...
    Hm da, potpisujem...moj se odgovor negdje zagubio!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Potpisujem Beti3.
    U mojoj okolini ima više obitelji sa troje djece, a i ja sam iz takve obitelji i imam troje djece. Onaj tko nema troje ne zna kolika je to radost (naravno uz više brige i posla). Ni sa prvim, a niti sa drugim djetetom nisam osjetila toliku sreću kao sa trećim(što naravno ne znači da prvo dvoje djece manje volim)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Po ovom ja ne zadovoljam uvjete niti za muža.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

[QUOTE=cvijeta73;1780872

a ova rečenica - nisam za abortus kao metodu kontracepcije, mi uopće nema smisla, i u stvari ju ne razumijem. ko je? nitko. što bi to značilo, da se seksaš i svaki put kad ostaneš trudan ideš na abortus? ili da jesi za abortus u nekakvim okolnostima koji ne podrazumijevaju neodgovorno ponašanje?[/QUOTE]
    Mogu time reci da sam kao lekar sretala zene kojima je abortus sluzio kao mera kontracepcije. Doduse, rec je o zenama koje su to radile 60tih I 70tih, pa se nadam da to danas vise nije tako ucestalo.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tomika prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem Beti3.
    U mojoj okolini ima više obitelji sa troje djece, a i ja sam iz takve obitelji i imam troje djece. Onaj tko nema troje ne zna kolika je to radost (naravno uz više brige i posla). Ni sa prvim, a niti sa drugim djetetom nisam osjetila toliku sreću kao sa trećim(što naravno ne znači da prvo dvoje djece manje volim)
    ah! sirote mi koje imamo samo jedno dijete, jer punu radost i sreću osjetit nećemo
    tctctc...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cemu ovakav... ajde da ga nazovemo bezobrazluk?

Zasto sve nabrojeno ne bi bilo neciji legitiman izbor?

Zar je svatko tko moze (i zeli) poslati dijete u privatnu skolu tajkun? Ili onaj tko moze ili zeli da mu djeca imaju svoju sobu?

U cemu je problem? U jalu zato sto je to netko mozda krvavo zaradio? Ne kazem da nema onih koji su se nakrali ovako ili onako, ali jednako tako znam da ima ljudi koji posteno zaradjuju svoju placu i ciji se standard, zelje ili potrebe ocito ne slazu s tvojima.

Ovo o pravu na radjanje djece moram priznati da ne razumijem. Iako bih ponekad voljela da postoje barem neka, cisto da se spasi velik broj djece koje nitko ne pita jesu li se zeljela roditi u okruzenju o kojem zavrse.

(Ovaj zadnji dio je samo neka utopija, jelte. Tek toliko da razjasnim.)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jel se sad zgražavamo što netko ima drukčiji standard i kriterije od nas? :zijev:
    Ne nalazim post, a ne da mi se tražiti na drugom topicu.

I potpis pod šeficu
    Posljednje uređivanje od icyoh : 03.01.2011. at 22:17

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da ćemo opet morati seliti postove , vjerojatno na onu temu o minimalnim finacijama za dijete ili kako se već zvala.
    Ja se osobno ne zgražavam , samo mislim da su finacije podložne promjenama. Naravno da je legitimno pravo planirati, ali neke ljude život zna neplanirano iznenaditi. Nekako iz svojih cipela mislim da je neplanirana trudnoća puno ugodnije iznenađenje od mnogih koje sam ja imala, ali to je iz mojih cipela. Što mogu , kad je meni čaša uvijek polupuna, a ne poluprazna.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

odluka o tome da li ćeš imati dijete ili ne je strašno intimna odluka, u principu teško shvatljiva sa strane, kad gledaš iz svojih cipela.
    morate priznati da bedasto zvuči kad netko kaže da iz financijskih razloga ne može ići na treće, a ima nekoliko puta više od neke druge obitelji, koja ima troje djece i sretni su i niš im ne fali.
    ili kad netko kaže da ne može radi živaca, a ima dvoje lako odgojive djece.
    itd.itd.

ja sam ko cubanin muž, neću dijete nego hoću jedrilicu

de sirius, niš ne seli - moramo se na ovoj temi dotaknut i kontracepcije i karijere i financija, kako da drugačije raspravljamo?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu time reci da sam kao lekar sretala zene kojima je abortus sluzio kao mera kontracepcije. Doduse, rec je o zenama koje su to radile 60tih I 70tih, pa se nadam da to danas vise nije tako ucestalo.
    Na žalost, i danas je tako. To je činjenica (statistički podatak, medicinski, sociološki, kako hoćete, da ne mislile da sam ga izmislila).
    Ta me je činjenica istinski šokirala i ne prestaje mi biti jeziva.
    cvijeta je već spomenula u nevjerici da - tko smatra ab kontracepccijom? sigurno nitko.
    Na žalost, nije tako, liječnici ginekolozi baš tomu svjedoče i danas. Najčešće se starta s prekidanjem treće trudnoće pa se onda naprave još dva, tri, četiri ab..., kod nekih ostane na to jednom.

Ovo drugo, o čemu se priča, koliko je potrebno novaca, tj. koliko je dovoljno za dijete, to je stvarno svačije pravo da odluči za sebe, taj pojam dovoljno vrlo je subjektivan i vrlo rastezljiv, od kontinenta do kontinetna, države do države (usporedite to "dovoljno" u Indiji i SAD-u),
    pa isto tako, u istom društvu, ljudi imaju različito poimanje o tome što je za njih neki materijalni minimum koji žele za svoje dijete /djecu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    de sirius, niš ne seli - moramo se na ovoj temi dotaknut i kontracepcije i karijere i financija, kako da drugačije raspravljamo?
    ja sam to isto pomislila, šta im bi s tim seljenjem, ne želim uopće pričati o kontracepciji samoj, ko da smo retardirani, ono- drž se zadanog pojma i ne spominji ništa drugo

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Cemu ovakav... ajde da ga nazovemo bezobrazluk?

Zasto sve nabrojeno ne bi bilo neciji legitiman izbor?

Zar je svatko tko moze (i zeli) poslati dijete u privatnu skolu tajkun? Ili onaj tko moze ili zeli da mu djeca imaju svoju sobu?

U cemu je problem? U jalu zato sto je to netko mozda krvavo zaradio? Ne kazem da nema onih koji su se nakrali ovako ili onako, ali jednako tako znam da ima ljudi koji posteno zaradjuju svoju placu i ciji se standard, zelje ili potrebe ocito ne slazu s tvojima.
    Mislim da nije u tome stvar. Ja sam to shvatila , u kontekstu teme, drugačije. Pretpostavljam da pričamo o razlozima za AB, ne. Ne živi se samo do ljubavi, narafski, ali ako ću birati između zadržavanja standarda i zadržavanja nerođenog djeteta, biram ovo potonje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad netko dođe ovdje da vidi što se piše o imanju trećeg djeteta, sve što vidi je da ako neka žena želi roditi bar troje djece mora naći bogatog muža.

Ma, dajte, od kad to treba puuuno novaca za jedno dijete više. Treba malo više. I može se uz troje imati i jedrilicu, i BMW i skijanje (kao i uz dvoje). Ali, može i bez toga. Onome kome su djeca najveće bogatstvo ne treba sve to. A ni djeci.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Poznam par koji ima dvoje djece, jedva krpaju kraj s krajem, često im dajem odjeću moje djece. Poznam, isto tako, par koji ima dvoje djece, i čiji je povrjeđeni sin prebačen privatnim helikopterom u bolnicu. Oba para imaju kćerku i sina. Jel prvi par imao pravo da ima dvoje djece, ili bi drugi par imao obavezu da ima još koje?! Ja o tome ne odlučujem, niti je standard od dvoje djece mjera koju sam ja uvela, to je vjerovatno nasljeđe socijalizma, konformizma ili čega već. Ono što sam ja odlučila jeste da nasljedstvo od roditelja koje sam dobila neću potrošiti na put u Kinu da vidim kineski zid, niti na supermoderno i bezbrižno grijanje, već sam oročila da svojoj djeci omogućim neko visoko školovanje, ili neki početak obrta, ili tek samo da im olakšam početak samostalnog života. Zato imam troje. I ne kažem da s jednim nisam ovako uživala, niti da s dvoje nije bilo lijepo, već samo tvrdim koliko uživamo s troje i kako može biti i ljepše.
    Sjetite se sve mame sa dva i više djece, kako ste mislile da nikad, nikad nećete moći voljeti još neko dijete kao što ste voljeli svoje prvorođenče! A voli se , i prvo, i drugo, i treće. Jednako. Sinergija majčinstva je čudo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nije u tome stvar. Ja sam to shvatila , u kontekstu teme, drugačije. Pretpostavljam da pričamo o razlozima za AB, ne. Ne živi se samo do ljubavi, narafski, ali ako ću birati između zadržavanja standarda i zadržavanja nerođenog djeteta, biram ovo potonje.
    OK, ali ako taj standard znači gubitak stana jer radi smanjenje place neces moci placati kredit, pa ćeš sa djecom živjeti u npr. autu, da li bi to i dalje bio tvoj izbor?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad netko dođe ovdje da vidi što se piše o imanju trećeg djeteta, sve što vidi je da ako neka žena želi roditi bar troje djece mora naći bogatog muža.

Ma, dajte, od kad to treba puuuno novaca za jedno dijete više. Treba malo više.
    Prva rečenica ne stoji. Samo se ističe nešto što neki ne žele priznati - a to je da su za djecu (i prvo i deseto) potrebna određena financijska sredstva. I za mene, između ostalog, odgovorno roditeljstvo podrazumjeva i planiranje financija.
    A da dijete ne treba previše - to je diskutabilno.
    Porodijski (drugih 6mj) je za prosječnu familiju veliki financijski udarac. Zatim, ako dijete nije rođeno 30.8. pa ne upadne iste sekunde u vrtić, čuvalica je slijedeći veliki financijski udarac.
    Pa one "sitnice"....školovanje (pretpostavka je da ćemo našoj djeci plaćati fakultet), knjige, strani jezik, aktivnosti, maturalac....
    Zatim veći auto u koji stanu 3AS, veći stan....
    Mislim, sve ovo košta.
    faks za jedno dijete (posebno ako nisi iz Zgb) je 2000mj mjesečno _ lupila sam. A razlika između 2000kn mjesečno (faks za 1 dijete) i 6000kn mjesečno (3 djece) je, barem meni, dosta velika.

Dakle vraćamo se na početak....a to je da je tvrdnja da se živi od ljubavi isprazna.
    I da....pod pretpostavkom da jedan roditelj koristi 3god. porodijskog za 3.dijete (ili po godinu dana za svako, svejedno) ne vidim kako prosječna famiija preživljava samo od jednog dohotka (ako jedan od supružnica ne zarađuje izuzetno puno, ako nisu dobili na bingu ili ako nemaju bogate roditelje).
    Posljednje uređivanje od icyoh : 03.01.2011. at 23:22

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    OK, ali ako taj standard znači gubitak stana jer radi smanjenje place neces moci placati kredit, pa ćeš sa djecom živjeti u npr. autu, da li bi to i dalje bio tvoj izbor?
    Ovo pitanje nije bilo upućeno meni, kljucic će na njega odgovoriti iz svoje perspektive, a ja bih rekla iz svoje da je život u autu (to je vjerojatno metafora, ali ni ne mora biti)
    teška kušnja, isto tako otkaz, gubitak tla pod nogama...sve je to teško i stavlja žene pred odluke....

Moja bi odluka u tom slučaju bila NE odlučiti se svjesno za začeće još jednog djeteta, tada, u tim okolnostima, no ako je do trudnoće već došlo,
    nema nijedne situacije u kojoj bi AB bio prihvatljiva opcija.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Icy...Ja bih ti sada išla odgovarati na tvoj post, ali mi se neda, jer...Ne mislimo isto, nemamo iste kriterije i ti mene uopće nećeš shvatiti...
    I možemo tako do prekosutra! Ti imaš neki stvoj standard, ja i još neki ovdje imamo neki drugi standard.
    Najsmješnije mi je kaj jako puno njih misli da san u kojem živi četveročlana obitelj, ne mođe živjeti i peteročlana...I tak...Auto još ok, kužim, ne tane sjedalica, ali stan...A mi još i o pesu razmišljamo...Eh da...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 03.01.2011. at 23:27

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 03.01.2011. at 23:29 Razlog: suvišan post

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

icyoh, pa ne moraju se djeca rađati jedno za drugim. Napraviš razliku po 8-9-10 godina pa to sve ide postepeno, ne trebaju tri as odjednom , ni tri fakulteta nego vrtić, osnovna, fakultet. Pa prvi završi i jedno je manje, u međuvremenu otplaćen 20-godišnji kredit, pa ima novaca za sve. Točno, nema za put u Kinu, ali ima za Maroko npr.

Kad je pamet u glavi sve se može, bez obzira na silna iznenađenja koja nam život nosi. I naravno, backup roditelja. I naravno, onaj muž koji puno zarađuje, nemojmo njega zaboraviti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    a
    Ubacila si se među mene i icy, pa sam je dodala...da bude jasnije...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa zar nije skroz na skroz logicno da je rijec o izboru i to vrlo intimnom, kako cvijeta kaze? Raspravljamo onako... hipotetski. Da se nadjem u nekoj takvoj situaciji ionako ne bih intimne razloge razvlacila po forumu (a vjerujem da ne bi i bilo tko drugi).

Evo recimo u mojem slucaju, nemam nikakvo nasljedstvo, vec mogu stedjeti iskljucivo ono sto sama zaradim (i muz i ja, jelte). Trenutno nemam sto stedjeti jer smo kupili kucu koju treba opremiti, a tu je i rata kredita. S djetetom bismo prezivjeli, ali bilo bi puno teze i zahtijevalo bi logistiku i sa strane - u Americi, jelte, nema bolovanja, nema porodiljnog, nema normalnog vrtica, jaslica, nicega. Je li prihvatljivo da bi nama, mozda, bilo neprihvatljivo imati dijete? Ili nekom drugom u slicnoj situaciji.

U isto vrijeme, ne koristimo se abortusom kao kontracepcijom i ne vjerujem da bismo ikad.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[QUOTE=ana.mA mi još i o pesu razmišljamo...Eh da...[/QUOTE]

mi imamo pesa
    i 2 zeca

Stranica 4 od 20 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke