muž radi
a ja idem na sastanke i vraćam se kući kako bih završavala ručak
sve na rate
muž radi
a ja idem na sastanke i vraćam se kući kako bih završavala ručak
sve na rate
ako i ne uspije zaboravit ce nakon tanjura s kolacima, cijeli dan mislim joj kako kod apri ima kolaca
i da ja citam ovaj topic redovito od 12 sati, fakat sam mazohista
Posljednje uređivanje od spajalica : 11.01.2011. at 14:48
ja ipak ne kuham ništa danas, mm istresao ideju za ručak iz rukava, pa sam se pokorila
pečenu svinjetinu (rebarca) će kupiti u šparu, ispeći malo pommesa, francuska i ajvar su u hladnjaku i izvadit će temaljac za juhu iz zamrzivača i napraviti. Kud ću bolje..spas u zadnji čas.
kako ti muški zapravo imaju ideje, samo im treba malo maštu razraditi. dok ja dođem doma sve je već toplo i na stolu![]()
Pileca juha sa knedlicama od griza, pasta sa pomidorima i prsutom....... skuhano i sve popapano![]()
danas piletina i pomfrit (ja ga ne volim, ali MM-u za želju)
desert crumble od jabuka
Peterlin, ovo me zagolicalo, i danas sam si složila. S time da sir ne smijem, pa sam stavila samo sojino vrhnje i jaja, ali sam stavila sirovu rižu i polila temeljcem od juhe (da bude kaloričnije i punije).
Mrak mrak mrak! Predivno! Hvala ti!
MOgu misliti kako je sa sirom! Pravo jelo!
đuveč sa ječmom (ričetom) i komadićima svinjetine
sutra: pureći šnicli i šalša od tikvica, za salatu još nemam ideja
preksutra: grah sa sušenom govedinom, neka kisela salata
Juhica, pečeni svinjski šnicli, riža, kiseli krastavci ili paprika
danas juha, lešo meso, šalša i restani krumpir
Danas kelj i kod mene. Probat ću tu vašu musaku, ali sa krumpirima. I krumpir juha. Domaća miješana salata.
krem juha od bundeve
pirjano povrće (kineska mješavina ledo) s rižom
pečena teletina
varivo od mahuna i prosa
Posljednje uređivanje od klaudija : 12.01.2011. at 15:26
mi danas imamo savijaču s bukovačama i krumpirom (to radim prvi puta i nadam se da će dobro ispast), kobase uz to za MM-a, meni uz to ni ne treba ništa
desert kore s grisom i višnjama (to mi je popravni)![]()
S obzirom da nisam neka kuharica, nbrzaka sam nešto zbrčakala, a ispalo fino..
u vruću vodu sam dodala mahune, kuhala neko vrijeme, dodala pasiranu rajčicu i kad je proključalo dodala sam proso i nešto malo neke sitne tjestenine za variva koja mi je ostala, posolila popaprila.. sve skupa se super zgusnulo i baš je mljac
Ne znam šta će ostatak ekipe reći, s obzirom da nisu nešto od povrća i žitarica![]()
i ja sam mislila staviti, imam je u škrinji, ali zadnji put kad sam je koristila bila mi je nekako gumena pa nisam htjela pokvariti jelo..
Moji ćufte sa pire krumpirom, ja kelj na lešo i slani krumpir...
ja danas ostala bez rucka,dogovorila se ic kod mame na rucak i crko auto tak da bu danas jaja s vrganjima i zelena salata
Jučer krem juha od bundeve i štrudla sa sirom (slana)
Danas - http://www.coolinarika.com/recept/sultanski-pilav/
Sutra rezanci sa bundevom, porilukom i puretinom
danas leća i ječam s domaćom kobasicom, kupus salata
sutra rizi- bizi s pečenim pilećim krilcima,neka juha, crveni kupus salata
došla sam se inspirirati za ostatak tjedna
danas: pileća juha s kapancima, piletina i mlinci
sutra: juha sa zvjezdicama, šurlice s umakom od gambera
jućer-mahune varivo
danas-pizza pećena kod kuće
sutra-piletina na naglo i slatko zelje sa paradjzom
varivo od mahuna
ništa meso
Jucer: tjestenina i umak marinara (stavila sam unutra jos i zelene i crne masline, mljac!), salata od karfiola
Danas: juha, odresci od govedine na naglo, salata od kupusa
Za sutra planiram nesto s lososom, najvjerojatnije tjestenina i umak na bazi lososa+gljiva+vrhnja, uz to zelena salata.
Subota: kinesko povrce i piletina u woku, cikla-salata.
Nedjelja: imam sve sastojke za brodet u fridgu, pa cu podsjetiti MM-a na njih, uz to palenta i opet salata.
Bas planiram tjedni jelovnik jer danas idem u shopping, i mislim da cu na njega staviti i onaj slozenac od kelja od Peterlin, zvuci bas mljac!
Inace, pokusavamo planirati tjedni shopping namirnica, barem ponedjeljak-petak jer vikendom cesto putujemo - tako nam je laksa organizacija. Iako, ja obicno kuham po nekakvom isplaniranom meniju, dok MM kuha po trenutnoj inspiraciji.![]()
Peterlin - moze li se slozenac od kelja napraviti bez rize, npr. red kelja - red mljevenog ili sunke - red sira, pa tako dalje?
jučer - rižoto s pilećim prsima, zelena salata
danas - juneći saft s paštom, zelena salata
sutra - home made pizza
jučer: grah s ričetom, šnenokle
danas: lazanje, zelena salata/cikla (kako kome), pita od jabuka
Inače nema kod nas deserta svaki dan, slučajno se potrefilo![]()
juha, štruca d mljevenog mesa, pire krumpir, salata
Juneća juha, lešo meso, krumpir na maslacu s komprom, zelena salata
eingemachtes (piletina, grašak, puno drugog povrća, noklice...)
Manestra od raznog povrca s pancetom (ovaj dio "s pancetom" je da udovoljim MM, meni bi bilo super i bez)
Sutra cu juhu od mrkve i narance (upravo pronasla recept na netu), teletinu na naglo s cesnjakom i kupus i krumpir na gusto
Danas: popečci od krumpira, pileća prsa u umaku
Sutra: ručak: Juha, kuhani domaći štrukli sa masalcom
______večera: Salata od tjestenine sa tunom
Danas: zelene tagliatele sa umakom od tune i rajčice, salata matovilac i radič
Sutra: MM kuha gulaš od junetine, njoki
Jučer: onaj Peterlinkin složenac od kelja i riže i mljevenog mesa - mljac! Svi smo oduševljeni!
Danas: slana štrudla od sira, plus neka salata.
Danas idemo kod moje mame na brodet od škrpina i pečene lignje![]()
juha od celera, pastrva iz pećnice i prokulice na lešo
i ja danas odmaram, samo mrvici kuham posebno njen ručak, ostalo idemo baki na ručak
Posljednje uređivanje od tina55 : 14.01.2011. at 11:21
pečena pastrva i krumpir salata sa bučinim uljem
sutra rižoto sa šampinjonima i tikvicama,cikla
preksutra kokošja juhica,krmići pečeni sa krumpirom pod pekom,umak od vrganja i zelena salata...desert kuhano-pečeni zagorski štrukli....njami...
pastrva s pečenim krumpirima iz pećnice i špinat na mlijeku
Danas poriluk s kobasicama,mm bu odusevljen,al kaj da radim nemam vise ideje kaj bi kuhala
Sutra: špinat i pire krumpir za početak,
statak osmislim sutra![]()
Danas bilo varivo od poriluka. A sve se čini da će je ostalo dovoljno i za sutra. Juhu, slobodna subota!
Danas su opet uletile i fritule na zahtjev mlade gospode. Morat ću početi lagati da sam izgubila recept.