Stranica 17 od 120 PrviPrvi ... 715161718192767117 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

inna28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj fochs@29 prvotno napisa Vidi poruku
    svim trudnicama od srca cestitam....takoder san jedna od njih i u daljnjem iscekivanju sada sam trudna kako beta pokazuje oko 4 tjedna.....
    .malo sam najvise pratila innu28 i snow.ml jer su mi one tu nekako najblize po terminima punkcija i transfera pa cure nema vas s odgovorima kako vase bete napreduju i jesu li bili ultrazvuci vec?
    Evo da javim...tri bete 411,nakon četiri dana 1150 pa za dva dana 2100-navodno je to ok.Bila sam na ultrazvuku i vidjela se jedna vrečica ali bez ploda-dr.kaže da je to još rano.Uglavnom,ovaj tjedan idem kod dr.L pa ćemo sve vidjeti.Luda sam više od iščekivanja i straha.Kakvo je stanje kod tebe?

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

inna, snow.ml, fochs ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~s retno

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

evo ja danas bila na uzv, također 1 GV, bez otkucaja još , nastavak mirovanja s utricima....pozdrav i pusa jednoj mojoj frendici koja nas prati a nije ovaj put imala srece kao mi kod dr.L u 12 mjesecu ...Dinčice- drzi se...

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

10.01. bila na drugom utzv. I eto sve je uredu, cula sam srce kako kuca. 7 tjedana i 4 dana. Sad sam napokon opustenija i ginekolog je zadovoljan iako je bio skeptican kod prvog utzv. Nadam se i dalje da ce biti sve ok. Pozdrav i sretno djevojke

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Danna prvotno napisa Vidi poruku
    10.01. bila na drugom utzv. I eto sve je uredu, cula sam srce kako kuca. 7 tjedana i 4 dana. Sad sam napokon opustenija i ginekolog je zadovoljan iako je bio skeptican kod prvog utzv. Nadam se i dalje da ce biti sve ok. Pozdrav i sretno djevojke
    super!!!!
    znaci preksutra nam je 8 tjedana mi stvarno brojimo zajedno...
    Posljednje uređivanje od ivanova : 12.01.2011. at 15:33

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pozdrav svima vama HRABRIM ŽENAMA, trudnicama i onima koje će to tek biti ! Konačno sam se odlučila i ja javiti iako vas pratim već neko vrijeme..Htjela bih vam zapravo zahvaliti jer sam uz vas uspjela ponovo stati na noge nakon mog neuspjelog postupka koji me nekako slomio...Inače , skupila sam hrabrost i sada sam ponovo u postupku - danas prvi dan pikanja! Pozdrav svima i SRETNO!

pepy26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj čekalica prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!
    Zanima me organizacija i tijek postupka u IVF centru.
    Dakle, koliko se čeka na postupak, da li idu na čisto prirodne postupke ili preferiraju stimulacije?
    Kada si u postupku, da li su sve folikulometrije ujuro ili može i popodne, koliko dugo se čeka na folikul. od koliko sati rade (to sve pitam radi izostajanja s posla), kada su punkcije i transferi?
    Koje sve papire traže prije postupka (bila sam već u postupcima u drugim klinikama)? Koja je cijena konzultacija, prirodnog postupka, koja stimuliranog IVF-a?
    Hvala unaprijed na odgovorima!

...i mene jako zanimaju ove informacije jer bi ubrzo krenula opet u postupke... pa curke, ako imate vremena unaprijed vam hvala...

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Danna genijalno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~ za dalje

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj pepy26 prvotno napisa Vidi poruku
    ...i mene jako zanimaju ove informacije jer bi ubrzo krenula opet u postupke... pa curke, ako imate vremena unaprijed vam hvala...
    ovako... ja tek sada idem na svoj prvi ivf... do sada sam kod drL bila na aih...

koliko znam ne rade popodne.. tj. mislim da rade do 3... jer ja prvi put kada sam bila sam odmah pitala mogu li popodne ali mi je rekao da za sada rade samo ujutro

meni su sve folikulometrije bile ujutro... sada kontrolni pregled imam u 2popodne. Pitala sam doca mogu li ujutro ali mi je rekao da ne zna koliko će punkcija i transfera imati taj dan...

što se tiče cijena ivf-a, za sada ne znam.. mislim da se na ovoj temi pisalo da je polustimulirani 6500+ljekovi, a stiumlirani 9000+ljekovi

konzultacije s pregledom su mi bile 400kn

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U IVF centru traže papire koje traže i u ostalim klinikama. Ja sam iskopirala sve papire koje sam napravila još na VV (psihološko i pravno savjetovanje, vjenčani list, rezultati pretraga i povijest postupaka...) i donjela ih na konzultacije. Dr. L. je od tih papira uzeo ono što mu je trebalo.
    Iskreno više se ne sjećam koliko su bile konzultacije 400kn ili 500kn. Najbolje da ga to pitate kada ga nazovete da se naručite na konzultacije.
    Cijena polustimuliranog postupka (kolomifeni + gonali) mislim da mi je bila 6100kn (5000 + PDV). Postupak se plaća nakon punkcije a uplatnica se pokaže prije transfera tako da nisam sigurna da li je svim curama cijena ista bez obzira na količinu stanica koje se dobiju punkcijom ili možda broja dana kada nakon kojih će se raditi transfer, to nisam pitala a lako moguće da uzrokuje razlike u cijenama.
    Na kraju kada sam platila sve ljekove (14 gonala, klomifene, 3 štoperice i još jednu injekciju koju sam dobila nakon transfera) koštalo me cca 11000 kn.

Pregledi su ujutro. Najduže sam čekala kada sam bila naručena na konzultacije i na prvi pregled na početku postupka. Kako prvo odrađuje preglede cura koje su već u postupku čekanje na ova dva pregleda se može odužiti. Znam da sam jedan pregled skoro čekala 2h a kako sam bila parkirala u 2. zoni bilo me strah da ću morati platiti kaznu no na sreću taman sam na knap došla na red. Od tada uvijek parkiram na parkingu hotela "Four season" koji je u blizini.
    Na sve ostale preglede nisam čekala duže od 30 minuta (počinje raditi od 8h).
    Punkcije mislim da se rade u 9h a transferi nakon toga.
    U svakom slučaju čula sam da su u drugim klinikama uvijeti bolji (npr. ovdije je malena čekaona, nema sestre i sve doc radi sam, daje injekcije, popunjava papire). Tako da je najbolje ne očekivati tretman kraljice jer ćete se najvjerojatnije razočarati. No činjenica je da ova nova klinika ima dobre rezultate pa sam ja prešla preko svih ovih nedostataka i na sreću mi se vjera isplatila.
    Meni osobno najvažnije je vjerovati doktoru i biologici jer tada se preko svega može prijeći. No opet jasno mi je da ima cura koje će se bolje osjećati u klinikama u kojima su uvijeti puno bolji i vjerujem da će uspjeh biti veći nego negdje gdje će ih sve živcirati. Na sreću čini mi se da ipak imamo na odabir dosta kvalitetnih klinika što u hrvatskoj što u bližem inozemstvu, privatnih i državnih tako da mi se čini sam važno odabrati kome ćemo povjeriti našu vjeru i krenuti u borbu!

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vidim da svi pišete da uzimate gonale kojima je cijena poprilično velika...baš me zanima kolko vas je uspjelo sa merionalima?

ja sam 20 kom. platila 1000 kn...dr kaže da se i na njih dobro reagira, isto kao i sa drugim inekcijama

i na kraju je uspjelo

što se tiče čekanja ni u jedom trenutku mi nije bilo teško čekati jer znam da sam u stručnim rukama i vjerovala sam da mora jednog dana uspjeti a i doktor je jedan od onih koji me u to uvjerio

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

stvarno je ogromna razlika u cijeni
    moram priznati da su kod mene u klinici puno bolji uvjeti i ama bas nikad nisam cekala ali to je sve ionako nebitno,bitno je samo kako se covjek osjeca!!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ivanova prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno je ogromna razlika u cijeni
    moram priznati da su kod mene u klinici puno bolji uvjeti i ama bas nikad nisam cekala ali to je sve ionako nebitno,bitno je samo kako se covjek osjeca!!!
    ivanova, koliko si ti platila?
    To s čekanjem nije problem ako ideš 2 puta u postupak, ali sve više od toga je nekima na poslu zbilja nezgodno objašnjavati. Mislim da bi imalo smisla dr. L da plati konzultanta da snimi situaciju i optimira mu raspored. I u VV-u se najviše čekalo.

Mona 20 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Monka, zar su tako skupe konzultacije? Jel znaš možda jel se može postupak plaćati obročno ili na kartice?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mona 20, 400kn su konzultacije s pregledom. Ovo drugo ne znam.

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    ivanova, koliko si ti platila?
    To s čekanjem nije problem ako ideš 2 puta u postupak, ali sve više od toga je nekima na poslu zbilja nezgodno objašnjavati. Mislim da bi imalo smisla dr. L da plati konzultanta da snimi situaciju i optimira mu raspored. I u VV-u se najviše čekalo.
    ma ja sam se u postu gore cudila sto je snow napisala da je koristila merionale i platila 20 kom 1000 kn a sv koristimo gonale gdje jedna inekcija kosta oko 200 kn,to je ogromna razlika!!!!

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Vidim da je kod dr. L i dalje isti problem kao na VV - vječna gužva...

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jesen82 i Monka hvala Vam na detaljnim informacijama o klinici dr. L.
    Moram priznati da sam razočarana da ne radi popodne - ja nisam motorizirana plus mi je Trešnjevka van ruke, ovo ostalo sam očekivala...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ma ja sam se u postu gore cudila sto je snow napisala da je koristila merionale i platila 20 kom 1000 kn a sv koristimo gonale gdje jedna inekcija kosta oko 200 kn,to je ogromna razlika!!!!

to su ljekovi koji se kupuju van hrvatske,i ja sam išla u postupku sa merionalima ,1 ampula dođe oko 7 eur,točnije u mađarskoj,a imaju isto svojstvo kao i menopure i dr. lučinger radi sa ovakvom kombinacijom stimulacije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da je kod dr. L i dalje isti problem kao na VV - vječna gužva...
    Svaka čast stručnosti, uopće ne dvojim, ali organizacija - katastrofa. Mene su u VV naručili na prve konzultacije ujutro u 8, a nakon 3 sata su mi u čekaonici rekli da prvo uzimaju folikulometrije, punkcije i transfere. Bila sam još nova... Primio me dr oko 12 h. Bili smo i MM i ja. Pa je l me nisu mogli naručiti u 11, došli bismo u 7 na posao i odradili svaki 3 efektivna sata do tada.

Logično je da je uvijek bila gužva kad su sjedili ljudi u svim fazama liječenja u isto vrijeme u istom prostoru. Toga nema ni kod Reša, ni u MB, ni na SD ni u Viliju. Zna se kad se radi punkcija, kada se rade konzultacije, kada su folikulometrije...

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ti si Jelena još imala sreće...MM i ja samo na 1. konzultacije došli u 10,30 (na VV-u), a na red došli u 16 sati!!! Propao nam je cijeli dan...
    Mislim da je kod dr. L problem što nema sestru ni tajnicu pa mu je lakše svima reći da dođu u isto vrijeme i čekaju

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i ja sam takoder koristila gonale.... koja razlika u cijeni !!!!!!.........svakako za vise postupaka su isplativiji merionali...eto snow to se zove sreca...
    izgleda da nije sve sto masnom platis i najbolje...a na cekanje cure morate uvijek biti spremne...koliko sam se ja nacekala...malo zivcira al mislis sad mi je zadnji i tako ispočetka...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Merional nije po sastavu isto što i Gonal, već je poput Menopura (nisam 100% sigurna za omjere). U svakom slučaju Gonal je čisti FSH, dok su ova druga dva mješavina LH i FSH. Obično se pacijenticama do 35 godina prepisuju Gonali, a starijim Menopuri, iako nije niti to pravilo. Ja preferiram Gonal, jer sam jednom imala u nalazu laganu inverziju LH i FSH, pa sam htjela pojačati FSH. Ali poslije sam imala normalan nalaz, tj. FSH>LH, a opet sam ostala vjerna Gonalu, pogotovo jer mi je Gonal-F pen turbo luksuz kojeg si priuštim. Kod mene nije upalilo, ali kod mene je implantacija problem, folikuli su se liepo razvili i dosta stanica je bilo.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

super!!!!
    znaci preksutra nam je 8 tjedana mi stvarno brojimo zajedno...
    hehe...

Kod dr L je ocito sada guzva, nije bila kad sam ja isla, ali vec poslije 1.12. sam i sama primijetila da se povecao broj.

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj dragi muzic ima velikih problema sa cekanjem bilo gdje,zato smo se mi i odlucili ici privatno...
    ja si mislim ako mmasno platis onda bas i nije ok da cekas satima!!!
    nadam se da ce vam tako biti samo dok se dr L ne ufura....a i navikao je raditi na VV gdje je to najnormalnije!
    kod nas svatko ima svoj termin i skoro nema nikoga kad sam ja narucena,a mislim da i oni imaju jako puno pacijenata! eto neka tako bude i kod vas.......................

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ajme koji krasni avatar Ivanova!!!A vidi ih....

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme koji krasni avatar Ivanova!!!A vidi ih....
    hvalaaaaaaaaa
    i tebi zelim isti scenarij(samo bez hiperstimulacije)
    kad kreces opet?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

hvalaaaaaaaaa
    i tebi zelim isti scenarij(samo bez hiperstimulacije)
    kad kreces opet?
    Mozda si me zamijenila s nekim.Ja ne mogu biti hiperstimulirana-imam previse godina za to
    Hvala ti na lijepim zeljama,bude i meni jednom srecica osvanula,kao tebi ove dvije

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj TrudyC prvotno napisa Vidi poruku
    Ti si Jelena još imala sreće...MM i ja samo na 1. konzultacije došli u 10,30 (na VV-u), a na red došli u 16 sati!!! Propao nam je cijeli dan...
    Mislim da je kod dr. L problem što nema sestru ni tajnicu pa mu je lakše svima reći da dođu u isto vrijeme i čekaju
    Ovaj tjedan kod dr. L zasigurno nema gužvi, a ni dugog čekanja- mi smo čekali možda najviše pola sata!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ivanova super avatar , nek sve do kraja trudnoće bude u najboljem redu s dva bebaca !!!!!malkice zavidim al presretna i sa svojim jednim...

snow.ml jesi bila na uzv danas i jel ides kod dr.L?

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj fochs@29 prvotno napisa Vidi poruku
    ivanova super avatar , nek sve do kraja trudnoće bude u najboljem redu s dva bebaca !!!!!malkice zavidim al presretna i sa svojim jednim...

snow.ml jesi bila na uzv danas i jel ides kod dr.L?
    taman sam se vratila sam pregleda...napokon sam ugledala kako kuca srce moje bebice...pregled opet za tjedan dana...doktor kaže da je sve u redu i veličina je taman za 6 tjedana...

Ivanova kad si ležala u bolnici koliko si morala platiti ležanje jer sam mislila da su trudnice oslobođene svih plaćanja...iznenadio me račun kada je stigao

pusa svima

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda si me zamijenila s nekim.Ja ne mogu biti hiperstimulirana-imam previse godina za to
    Hvala ti na lijepim zeljama,bude i meni jednom srecica osvanula,kao tebi ove dvije
    mislim da nisam...
    nisam ti ni ja bila hiperstimulirana u postupku nego mi je sve poludilo nakon transfera,ne znam jel to ima veze s godinama... uglavnom sretno!

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj snow.ml prvotno napisa Vidi poruku
    taman sam se vratila sam pregleda...napokon sam ugledala kako kuca srce moje bebice...pregled opet za tjedan dana...doktor kaže da je sve u redu i veličina je taman za 6 tjedana...

Ivanova kad si ležala u bolnici koliko si morala platiti ležanje jer sam mislila da su trudnice oslobođene svih plaćanja...iznenadio me račun kada je stigao

pusa svima
    staaaaaaa? ma kakav racun? pa trudnice jesu oslobođene placanja svega!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj snow.ml prvotno napisa Vidi poruku

pusa svima

pa super draga......al čekaj kaj misliš ..... ako imaš dodatno zdravstveno onda ne bi trebala ništa platiti...bar ja tako znam. ali ako nemas onda plaćaš bez obzira bila trudnica il ne....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mozda grijesim...

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i ja sam mislila da su trudnice oslobođene svega ali vidim da nisu...zato i nisam vadila dopunsko

Ivanova dali ti imaš dopunsko osiguranje?

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma nemam ja dopunsko! lezala sam u bolnici 8 dana i nisam nista platila! zato ga nisam ni vadila jer su trudnice oslobođene placanja svega! i prijateljice moje koje su lezale u bolnici nitko nista nije platio!
    u kojoj bolnici si ti to bila?

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

trudnice su osloobođene plaćanja participacije bez obzira da li imaju dopunsko ili ne ako je hospitalizacija vezana uz trudnoću što HS sigurno jest, nisu oslobođene plaćanja particiapacije ako liječenje nije vezano uz trudnoću npr. oftamolg, internist i sl.

snow.ml čestitam na srčeku i molim te reklamiraj taj račun obavezno ovo je sramota

a što se tiče gužvi kod dr. L pogotovo sada kada nije u državnoj klinici i kada se sve usluge plaćaju meni govori samo u priolog njegove kvalitete i stručnosti, pa nitko ne mora kod njega čekati kad ima mogućnost izbora da sa svojim novcem radi što hoćei ide kud hoće

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da ja sam zbog tlaka ležala u bolnici 10-ak dana te sam bila na internom odjelu, na kardiologiji, na dijabetologiji, u labosu svaki dan i ništa baš nipšta nisam platila, niti kune, kao ni participaciju za skupe lijekove za tlak koji smiju koristiti trudnice

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa Vidi poruku
    a što se tiče gužvi kod dr. L pogotovo sada kada nije u državnoj klinici i kada se sve usluge plaćaju meni govori samo u priolog njegove kvalitete i stručnosti, pa nitko ne mora kod njega čekati kad ima mogućnost izbora da sa svojim novcem radi što hoćei ide kud hoće
    Ta gužva je djelomično umjetno izazvana. Svaka čast njegovoj liječničkoj kvaliteti i uopće ne dovodim u sumnju njegovu popularnost, ali logično je da u ordinaciji u kojoj se zna raspored, gdje ljudi čekaju oko 30 minuta jer su naručeni planski, da je gužva manja nego tamo gdje ljudi čekaju 4 - 5 sati. To uopće nema veze s brojem pacijenata, nego s vremenom provedenim u čekaonici.

Ja sam dosta prozapadno orijentirana pa to čekanje u principu doživljavam kao nepoštivanje mene i mog vremena. Naprosto, 100% je moguće skratiti prosječno vrijeme čekanja, samo da itko razmisli o tome hoće li netko od pacijenata ostati bez posla (a mi koje smo tu dugo znao da se to događa), mora li uzeti bolovanje pa će mu još skinuti od plaće itd.

Al nikako ne bih htjela ispasti negativna prema tom centru, nego mislim da imaju prostora da se bez nekog ulaganja još poprave.
    Jedino, ako je dr. L navikao raditi u kaosu i ne odgovara mu red, onda je ipak važnije za cijeli uspjeh da on bude zadovoljan.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jelena, mislim isto kao ti, i ja sam zaključila da je naviknut raditi u kaosu. Ja sam naviknuta da je sve po špagici.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure, ja ću biti iskrena: da ikad odlučim ići na MPO privatno, nikada to ne bih učinila u Hr, zbog zakona (pa čak i uz znanu enigmu nam da imamo "najbolje biologe koji znaju odabrati tri najbolje").
    Moram priznati da se divim hrabrosti curama koje odluče izdvojiti ne male novce za postupak, meni je to prava hazard igra u postojećoj situaciji.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma da sam low responder išla bih kod nas, ali mi spadamo u one koji su protuustavno diskriminirani zakonom (priznala nam struka u facu, a ne moraš biti genijalac da se to vidi iz našeg historija).

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa Vidi poruku
    trudnice su osloobođene plaćanja participacije bez obzira da li imaju dopunsko ili ne ako je hospitalizacija vezana uz trudnoću što HS sigurno jest, nisu oslobođene plaćanja particiapacije ako liječenje nije vezano uz trudnoću npr. oftamolg, internist i sl.

snow.ml čestitam na srčeku i molim te reklamiraj taj račun obavezno ovo je sramota

za ovo zadnje.... da te potpišem... jer ja sam svoj prvi AIH odradila u Citu i kada sam došla u IVF centar je stvarno bio šok u smislu prostora, opremljenosti... ali kada dođete Lučiju u ruke.. onda vidite u čemu je riječ i zašto svi idu k njemu...

e da.. i u Citu se čekalo jer punkcije i transferi imaju prednost a ja sam dolazila na folikulometrije prije aih... i u jednom trenu nas je bilo u čekaoni da se nije moglo disati... a tamo Poljak i Šparac rade svaki u svojoj smjeni.. iako oni tamo još imaju doktora i svi dijele istu čekaonicu

i ok..imaju sestre.. i ja se pitam zašto Luči nema pomoć.. ali cure moj to sve funkcionira... i samo sam jednom čekala sat vremena

i još jedna usporedba... Cito je klinika koja je uhodana i mislim da postoji već 6,7 godina i ima kontinuirani priljev.. budemo vidjeli kako će izgledati IVF centar za toliko vremena

e da.. glede rada ujutro i popodne i ostalo...u Citu vam npr Šparac radi jedan tjedan ujutro, jedan tjedan popodne.. znači kako vam padne ciklus tako idete

moja gin ovdje u Pronatalu radi samo popodne...i tamo se uvijek čeka bez obzira što si naručen...

tako da svaka čast mjestima gdje se ne čeka.. mene više to uopće ne dira.. ja samo sa skorašnjim ivf-om želim biti dio Lučijeve statistike uspješnosti

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ta gužva je djelomično umjetno izazvana. Svaka čast njegovoj liječničkoj kvaliteti i uopće ne dovodim u sumnju njegovu popularnost, ali logično je da u ordinaciji u kojoj se zna raspored, gdje ljudi čekaju oko 30 minuta jer su naručeni planski, da je gužva manja nego tamo gdje ljudi čekaju 4 - 5 sati. To uopće nema veze s brojem pacijenata, nego s vremenom provedenim u čekaonici.

Ja sam dosta prozapadno orijentirana pa to čekanje u principu doživljavam kao nepoštivanje mene i mog vremena. Naprosto, 100% je moguće skratiti prosječno vrijeme čekanja, samo da itko razmisli o tome hoće li netko od pacijenata ostati bez posla (a mi koje smo tu dugo znao da se to događa), mora li uzeti bolovanje pa će mu još skinuti od plaće itd.

Al nikako ne bih htjela ispasti negativna prema tom centru, nego mislim da imaju prostora da se bez nekog ulaganja još poprave.
    Jedino, ako je dr. L navikao raditi u kaosu i ne odgovara mu red, onda je ipak važnije za cijeli uspjeh da on bude zadovoljan.
    Slazem se s gore izrecenim, narocito s ovim istaknutim.

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ja ću biti iskrena: da ikad odlučim ići na MPO privatno, nikada to ne bih učinila u Hr, zbog zakona (pa čak i uz znanu enigmu nam da imamo "najbolje biologe koji znaju odabrati tri najbolje").
    Moram priznati da se divim hrabrosti curama koje odluče izdvojiti ne male novce za postupak, meni je to prava hazard igra u postojećoj situaciji.
    Ovo takodjer u potpunosti potpisujem, a narocito zanimljivim mi se cini istaknuto obzirom na moj potpis dolje.

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mislim da jE najmanje bitno kakva je čekaonica i koliko ljudi radi u ordinaciji, te koliko ljudi skaće oko tebe..
    Ok-ljepše je kad su uvjeti bolji...al svi mi dilazimo kod dr. L zbog nekih drugih razloga-a mislim da su ti razlozi značajni od ostalih.
    čovjek radi sam i naučio je da je sve pod njegovom kontrolom i hoće svakog pacijenta upoznati..to je njegova stvar
    što se tiće čekanja..uglavnom sam čekala od pol sata do sat..al na dan aih ujutro od 8 do pol 12..jednom isto 3 sata....al eto
    mislim da morate i njega razumjeti..gužve su..uvijek se neko ubaci neplanski među naručene..neko mora hitno na pregled, nekom menga dođe ranije..i 1000 kojekakvih razloga..i lako se stvori gužva. ali dokotorov optimizam, i njegovo dobro raspoloženje sve to popravi isti tren kad uđete u ordinaciju.

evo seka i ja (trudnice) se uopće ne naručujemo-samo nam kaže kad da otprilike dođemo-oko kojeg tjedna trudnoće...i čim nas ima takvih više..stvori se gužva.
    na moj dan aih bilo je jako puno punkcija, i zato smo morali čekat od ranoj jutra do popodne..jer su prvo išle sve punkcije, pa transferi..između njih je primao samo neke na brzaka..a mi smo čekali i čekali i na kraju dočekali..je da nam je već bilo zlo od čekanja i vrućine i zagušljivosti u čekaoni, ali niti jedan tren nismo bili ljuti na dr. zbog toga..

gužve su i zato što doktor ne želi nikog odbiit ni prebaciti koji mjesec posliji da propustite priliku da ostanete što prije trudni..a da ni ne govorim da obavlja preglede i za vrijeme godišnjeg i da uvijek odgovara na svaku vašu poruku i upit..i zove vas i u kasnim noćnim satima ako vas nešto brine..

ja sam u potpunosti zadovoljna..s obzirom na njegov pristup i na rezultate-mislim da se može svaki dr. sakriti

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Draga Andream,poštujem tvoj stav,gore izrečen,ali..za mene je bačen novac ići van jer ja sam sa 4 Gonala dnevno imala 4 folikula i samo 3 js..
    Dakle,ne moram ti pisat šta se zaključuje iz toga svega..a kad bih dodala da ako idemo van imamo još i putne troškove i sve ostalo..nisam sigurna da li bi to bila najbolja opcija za nas
    To što sam se odlučila sa privatni mpo-jel,kod nas,to ne znači da podržavam zakon,nego čisto razumski i financijski mpo van Hrvatske nije imao smisla-barem za mene..
    Tako da sve nas ne možeš svrstavat u isti koš..
    A ja ti želim svaki uspijeh i u Vinogradskoj

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Željela bi se samo nakratko vratiti na temu čekaonica.
    Naime, ako na kraju uspijete dobiti bebu, tko se sjeća čekanja? Dakle, isplatilo se.
    Ako, kao ja, ne uspijete dobiti bebu, tko se sjeća čekanja?
    A ja sam se na VV itekako načekala i to me uopće ne brine, brine me što neću nikada biti majka.
    A da se nešto može poduzeti u organizaciji, naravno da može. A mi smo tu da izaberemo što nam je bitno i koja nam opcija naviše odgovara.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svaka od nas ima ono nešto što joj smeta ili ne smeta. A nekome čekanje, štogod drugi o tome mislili, smeta. I ok je, pogotovo tu na forumu, reći da kod tog i tog doktora ima gužve! Pa možda nekome upravo ta informacija prevagne...

Mona 20 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Azrijelka 36, u potpunosti te potpisujem i samo da dodam da smo mi koji smo već godinama u mpo vodama i više nego informirani o cjelokupnoj situaciji, ali da nemamo drugog izbora nego ići u postupke kod nas čak i po ovom nakaradnom zakonu!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •