Results 1 to 50 of 3651

Thread: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Ifigenija's Avatar

Zdenka2, ja vjerujem da postoji taj trenutak kad je dijete spremno, ili gotovo spremno, ili ima vrijeme za to da samo odluči želi li ići na pričest. Tada, vjerujem, više nije umjesno da ga majka vodi. Sve dok su djeca još vezana za mene, sve dok sve što jesam, dišem i govorim ulazi u njih i ostavlja debele tragove, dok su maleni, ja ih vodim, nekako kao što sebe vodim - sami sebe ne mogu dovesti. Vjerujem da ću nekako kad mi sin krene u školu prestati voditi ga.

Quote Originally Posted by Ifigenija View Post
    Zdenka2, ja vjerujem da postoji taj trenutak kad je dijete spremno, ili gotovo spremno, ili ima vrijeme za to da samo odluči želi li ići na pričest. Tada, vjerujem, više nije umjesno da ga majka vodi. Sve dok su djeca još vezana za mene, sve dok sve što jesam, dišem i govorim ulazi u njih i ostavlja debele tragove, dok su maleni, ja ih vodim, nekako kao što sebe vodim - sami sebe ne mogu dovesti. Vjerujem da ću nekako kad mi sin krene u školu prestati voditi ga.
    Ja isto svog Ivana vodim (ili nosim) kad god se odvažim s njime na misu.
    Prije smo imali župnika koji je poticao na to da djeca idu u crkvu i tvrdio je da je samo tako Crkva živa - upravo onakva kakva i treba biti. Uvijek je isticao kako nikome ne treba biti neugodno ako mu je dijete nemirno u crkvi.
    Sadašnji župnik se ne izjašnjava. Zato je meni malo ipak neugodno kad maleni pravi zbrku.