Sto se tice PFC i dr. L dragi i ja smo odusevljeni. Posebno dragi, njemu je prvi put neko nesto objasnio od kad smo u MPO prici. Kod nas je to sve nekako islo savrseno osim samog rezultata, mislim na HZZO i organizaciju svega za PFC. Rješenje HZZO smo cekali nekih 2 i pol mjeseca, s tim da s mojom dijagnozom to bilo jedino (preuranjena menopauza i AMH manji od 0,1 iliti ga nema). U Prag smo dosli dva dana prije punkcije i otisli drugi dan nakon transfera (5.12 do 13.12.) Dr. L nam je sve objasnila kada smo dosli, s tim da nismo isli na konzultacije nego sve dogovorili putem maila. Smjestaj u hotelu Denisa, 4 zvjezdice, poprilicno razvucene zvjezdice, ali je hotel pristojan. Dorucak mrak, internet u sobi, televizor velicine laptopa, ali ok. U blizini hotela smo pronasli pivnicu Bruska, neznam adresu, klopa mrak, a cijene super. Sad mi je jasno zasto Cehi donose hranu kad dolaze k nama. Recimo 2 velike i 2 male pive (ipak smo u Pragu), pol kile pecenih svinjskih rebrica s umacima i nekakav odrezak s prilozima 350 kruna ( 260 kruna jednako 10 eura znaci nekih 120 kuna). Sve u svemu hrana je mrak, iako smo isli svaki dan tamo jesti, znali smo kupiti nesto u Bili, a u sobi imas hladnjak, tako da i ta opcija postoji. Sto se tice prijevoza s aerodroma pri dolasku nas je prevezao Simo za 20 eura, a u povratku smo isli busom za 2 eura. Hotel je u blizini, recimo okretista, Dejvicka, tako da nam je od hotela do autobusa trebalo 5 minuta hodanja. Taxi u gradu je povoljan prvi put smo isli taksijem i to je bilo od hotela do PFC nekih 5 eura, a tramvajem je to 3 stanice kad skuzis na kojoj strani trebas cekati tramvaj. Inace na e bookersu postoji opcija avion+hotel+auto, ako neko ne moze bez automobila, a ide avionom. Prijevoz je gradu odlicno organiziran, naravno da su nam i milivoji pomogli, tako da ima vise opcija. Sami postupak je bio uspjesan 8 jajnih stanica, 7 oplodenih ICSI , vraceno mi je 2 (96 sati), dok je 2.3 smrznuto. Sve su bile dobre kvalitete i dobili smo slikice. Ove za smrzavanje izgledaju kao suncev sustav. Mogla bih ja ovako jos dugo, to je jos jedan od razloga zasto se nisam registrirala do sada, neznam stati.