Tako je i meni bilo jučer. To je zbog toga što puca veza, možda je opterećen forum. U svakom slučaju, prije klika na "Pošalji" ili na "Pregled posta", dobro je cijeli post prekopirati (Ctrl+C), pa, ako nestane nakon klika, lako ga vratiš sa Ctrl+V.
Samo što ja to zaboravim kad neko vrijeme sve dobro radi.
Drago mi je.
Znači da je kod malenog slučaj tzv. "konfuzije bradavice": misli da je bočica ustvari mamina, a ne dojka. Tako je bilo i kod moje bebice.
Dobro, vjerujem da jedan dan na putu neće biti presudan. Žao mi je zbog stričeve bolesti. To je za tebe bio stres, a on može otežati opuštanje mame i otpuštanje mlijeka. No, trebalo bi se nadati najboljem. Uzrujavanjem ne možemo pomoći. Nadam se da će tvom stricu ipak biti bolje.
Teško je kad ukućani ne pružaju podršku. Ja sam bila sama s bebom, pa mi nije imao tko pomoći osim MM-a, tek navečer, ali bilo mi je lakše utoliko što me nitko nije ometao u uspostavljanju dojenja, čitanju tema o dojenju na forumu i tekstova na portalu.
"Ne muči jadno dete!" - ako se dijete u nekom trenutku priviklo na bočicu, to ne znači da više ne treba dojiti. Moguć je i isti takav put u suprotnom smjeru.
A ovo da nemaš mlijeka, to je izuzetno rijedak slučaj, oko 2% žena. Jedino treba s vremenom povećati proizvodnju.
Teško se isprva uhodati, a kasnije je sve lakše, beba se sama poslužuje, i više uopće ne želi bočicu. To ti je moje iskustvo.
Moguće je da bebica prihvaća dojku preko šeširića, jer su slični dudi na bočici, pa misli da je to bočica. Pa, ako je maleni dugo vukao, onda mu paše. Opet, dobro je da što više vuče iz dojke, tako navlači mlijeko.
Loše u tome je što je slabija stimulacija dojki, a teže se tako i prazne, pa može doći do zastoja mlijeka, eventualno kasnije i do upale. Beba u svakom slučaju troši više snage kad vuče preko šeširića.
No, maleni je možda ojačao, pa može, a navikao je na silikon, pa želi vući. Možeš probati, ali onda bi svakako trebala izdajati nakon podoja, da ne ostane mlijeka u dojci, i pratiti prazne li se dojke dobro.
Maka, pa mi još ni ne znamo koje je SNS dao rezultate. Znat ćemo kad zapišeš koliko maleni na dan pojede adaptiranog mlijeka, tako da usporedimo s onim prije.
Vidiš da ti i prijateljica zna koliko joj beba pojede adaptiranog, pa može reći ima li rezultata ili nema.
A ako nemaš potvrdu u vidu rezultata, jasno da gubiš volju.
Lijepo prati, možeš početi od sada, pa 24 sata, koliko je to na dan, i možemo svaka 3 dana smanjiti za 30 ml, pa će maleni to navući dojenjem na dojci, ili dojenjem preko šeširića, ili dojenjem preko SNS-a, ili čak i ti izdajanjem. Za toliko se količina može povećati.
Ako budemo davali 3 dana po 30 ml manje, maleni će imati poticaj da vuče, a toliko može navući, dakle 10 ml na dan.
To možda izgleda malo, ali za mjesec dana to je 10ml x 30 dana = 300 ml = 3 dl (3 deci) tvog mlijeka više.
U svakom slučaju, meni je moja patronažna (koja je, čini se, jedna od boljih)rekla da je svaka kap mog mlijeka dragocjena, bilo to 20 ml, neka bude 20.

Odgovori s citatom