Baš vam se lijepo poklopilo da idete skupa. Cure puno sreće vam želim i nek ovaj aih bude dobitan za obje!
I Ružo, nadam se da ćemo se i mi jednom upoznati![]()
Baš vam se lijepo poklopilo da idete skupa. Cure puno sreće vam želim i nek ovaj aih bude dobitan za obje!
I Ružo, nadam se da ćemo se i mi jednom upoznati![]()
Nemoj biti razočarana, sasvim je dovoljan jedan. Neka je u njemu lijepa zdrava jajna stanica i eto bebe! I idi u sve to pozitivno.
Hvala bogu da je vikend, pa mi je mm doma, dođu nam frendovi i tako to, brže prođe vrijeme. Hajde, uskoro će i petak. Koliko se veselim, toliko se i bojim, ali neka samo saznamo što je i kako, pa idemo dalje kojim god putem.
Jedino si razmišljam da napravim test u ponedjeljak, utorak, ne znam ni sama...
Eva133, znači ipak ćemo opet skupa?? kad si bila danas na redu?? moj folikul je isto 18x18. jedan ali vrijedan, doktor mi je danas stvarno bio super, mogu reči da je sve bolji i bolji.
ValaMala, i ja se nadam da ćemo se upoznati, ali znaš što rađe bih da se upoznamo kad ćemo imati trbuščiće, a ne na postupku![]()
Prozvao me zadnju prije odlaska u salu. Bilo je skoro pola 10. Nekako sam se nadala da su 2 folikula, ali dr. kaže da ne treba. Doktorica me gledala na ultrazvuku, a on je nadgledao. Prošli put mi nije uspjelo s 2 folikula, a sad se nadam samo s 1. Jel ti dao štopericu? Ne znam jesi mi to rekla ili ne. Zbilja sam zbunjena. Ja idem sutra u 23 sata.
Bog cure,evo sam se i ja napokon priključila našoj rodi....ovaj mjesec idemo na drugi AIH prvi je bio u 10/2010 i ništa ,možda ćemo sada imati više sreće.
prvi put sve novo ,sve nepoznato ali sada mi je već lakše .......nadam se uspjehu što želim i svima vama ( inače sve u redu i samnom i sa mm ali nikako da se dogodi taj dugo iščekivani +))))
Pošto imate aih u isti dan, sigurno u isto vrijeme primate i štopericu. Ja sam se s dosta cura koje su imale punkciju sa mnom, upoznala na VV gore na odjelu gdje su nam u istu noć sestre davale štoperice.
Znam da je beta sigurnija, možda ipak stisnem zube i izduram do tada...
Ružo, slažem se, bilo bi ljepše da se sretnemo na kakvom trudničkom pregledu, ma i budemo, nema brige![]()
Molim vas,može li mi koja opisati,onaj dan kad je AIH postupak,što se sve događa,mislim,doktor sam to radi il ima još koga?!
Kroz 2 tjedna startamo,a sad mi se tek čini da nemam pojma o ničemu!
Dakle sve počinje tako da dođeš na pregled 3.d.c. i tada, ako je sve dolje ok, ti doktor propisuje što ćeš piti i kojim tempom - to je uglavnom klomifen 5 dana. Onda slijede folikulometrije na kojima dr. vaginalnim ultrazvukom gleda kako se razvijaju folikuli i koliko ih ima. Ako ih je 1-2, a ponekad i više, ovisi o tvojoj dijagnozi i tvog m. i doktorovoj procjeni, idete na inseminaciju. Kad dr. procijeni da su dovoljno veliki (obično oko 18mm), kaže ti kada ćeš dobiti štopericu - HCG injekciju, koja izaziva sazrijevanje folikula, a onda za kakvih 36 sati slijedi inseminacija.
Doktor te može još ujutro pregledati da vidi folikule (da nije puknuo/ nisu puknuli). Tvog muža zovu da da sjeme, a na VV ti je red postupaka ovakav: prvo idu punkcije, onda transferi i na kraju inseminacije/aih. E sad, ovisi koliko imaju punkcija i transfera, kad ćeš ti doći na red.
Sam postupak je vrlo jednostavan i bezbolan. Ne moraš biti natašte, trebaš imati suknju ili spavačicu i šlape+čarapice. U sali je doktor i sestra, to ovisi, kada sam ja imala punkciju, na svim postupcima je bila još i jedna mlada sestra koja je učila, a prije nekog vremena je gledala i ova nova doktorica.
Uglavnom, legneš na stol, a dr. ti kroz grlić maternice uvede u maternicu tanki kateter kroz koji istisne obrađeno sjeme tvog muža. Nakon postupka ležiš kakvih 30 minuta, a onda normalno nastavljaš sa svakodnevnim aktivnostima / nema potrebe za velikim mirovanjem i tako to...
Kod koga si na VV?
Već me sad počela loviti blaga nervoza...ja sam kod dr.A,i jako sam zadovoljna njime,pogotovo sad kad krećemo u postupak!
Znači,to je 3-4 odlaska gore prije dana D,kako se kaže.
Znam da je mala vjerojatnost da odmah prvi AIH uspije,ali mi se ipak jako nadamo!
Naš sin sad već ima skoro 7 godina i tak dugo već želi braceka il sekicu,nadam se da ću mu uskoro ostvariti to!
Svima vama,drage moje cure,želim jako puno sreće u tome...
Čitam na nekom forumu da cure čekaju lijekove za postupak IVF-ICSI, nekako nisam shvatila da se kod nad čekaju lijekovi?? može li mi to netko malo pojasniti
Htjela sam još samo iskomentirati nešto pa sad tko hoće nek pročita. Kad sam bila na folikulometriji pregledavala me doktorica, i gleda ona i ništ ne vidi, i kaže ona mom dr. pa ne mogu nać ništa. a on njoj pa bolje pogledaj. i nađe ona moj folikul i pregled gotov. i pita nju doktor i koliki je folikul?? a ona sva van sebe, opet na ultrazvuk da vidimo koliko je velik... mislim da se 18mm moralo vidjeti odmah
Ma ne sekiram se ja dok je doktor pored, ali ipak sam ostala bez komentara, bilo joj je strašno neugodno jer joj je dr. non stop dobacivao
sutra nastupamo?? mene još boli guza od štoperice, inače me do sad nikad nije ništa boljelo, a sad me cijela desna strana boli od struka na dole
Hej curke, dakle bile ste skupa na štoperici gore na VV? Čudno mi je da vas boli, nama je jedna sestra tako nježno i stručno to dala da ništa nije boljelo već minutu poslije, a od podlijeva ni p...
Ružo, identična situacija je bila i kod mene na jednoj folikulometriji prije N. godine. Doktorica mi je radila, dok je dr. Alebić nadgledao i isto tako nije uspjela vidjeti i to nakon puno puno premetanja ultrazvuka tamo-amo. Onda je došao dr. i u roku od 2 sekunde rekao koliko je folikula i gdje.
Pošto sam čula da doktorica radi aih-ove, sljedeći put kad je doktor bio sam, rekla sam mu da želim da mi on radi postupak. On se onako nelagodno nasmijao, ali sam ja rekla da jednostavno imam u njega potpuno povjerenje i želim da to radi on. Poslije toga mi je rekao da bude i neka ga još podsjetim.
Samo da dodam, ne mislim apsolutno ništa loše o doktorici i sigurna sam da stručno odrađuje aih-ove, ali znate moju priču sa čudnim slalom-grlićem maternice i doktorima koji su "pokušavali" proći kroz njega, što je završavalo lokvama krvi. Jednostavno, on je moj doktor i hvala bogu ima dovoljno iskustva da kod njega nemam problema s tim. Mislim da je užasno važna psihološka komponenta, tj. koliko vjeruješ svom doktoru...
čitam ove vaše postove,i nije mi jasno;ta štoperica injekcija kaj se dobiva,ko to daje?
samo na vv?sestra kod dr.?ili?
mi čekamo prvi aih kroz nekoliko dana...
Štopericu si načelno možeš dati i sama, premda je meni draže da mi je da sestra. Dakle ovako, kada ti doktor po veličini folikula odluči kada će biti postupak, dobivaš od sestara tu kutiju (u kojoj ti je injekcija) i onda, ako tako želiš, u 23h dođeš gore na VV, ali ne na 1. kat, nego čini mi se na treći i tamo ti na odjelu sestre daju - već su navikle da im cure dolaze, kad sam ja bila bilo je još 2 cure sa mnom).
E sad, krajem godine mi je u ciljanom postupku palo da sam štopericu trebala primiti na sam Badnjak i otišla sam na hitnu u Vinogradsku (kako su mi savjetovali) i imala VELIKIH problema i neugodnosti, da bi mi na kraju jedva jedvice pristala dati sestra na njihovom odjelu za reproduktivnu medicinu.
a baš se mora primiti točno u 23 sata?
pa,bu mi valjda dr.rekao ko mi to može dati...ja se sigurno ne bum pikala sama!
mislim da bih ja još gore prošla na našoj hitni u Čakovcu nek si ti,ValaMala,u Vinogradskoj!
tajna, ništa ne brini, doktor će ti sve reći. Obično je štoperica u 23h, da, zato što su postupci ujutro, pa ti taman ispadne tako. Mislim da je najbolje da se već unaprijed raspitaš u Čakovcu jesu li ti voljni dati na hitnoj ili već negdje u bolnici na ginekologiji... morali bi
Ova cura što je bila sa mnom je jednom prilikom imala isto problema, ali je ona pravi borac, digla je buku, tražila da zovu odgovornog doktora i na koncu je dobila štopericu uz mnogo isprika. Mislim koji užas, nije kao da imaš cijeli dan da obilaziš naokolo bolnice i moliš da ti netko da injekciju! To je nešto prilično egzaktno, ako moram primiti u 9 (kao tad na badnjak), moram i to je to. Piše lijepo sve u povijesti bolesti, nije kao da ih tražiš da ti ubrizgaju heroin.
Stvarno sam se tad osjećala ko zadnji jad, ova cijela priča je već ionako teška, a da ti je još dodatno otežavaju ljudi koji bi trebali biti tu upravo da ti pomognu. U svakom slučaju, ili unaprijed imaj nekoga tko ti to može dati, ili neka te sestre na VV nauče kako da si daš - ili da ti da tvoj muž (možda ti je tako još i najlakše, mojoj frendici uvijek daje mužek)
hvala ti puno,bum se raspitala...
držim fige za 11.2.,sretno...
Evo vidiš, super, odgovor iz prve ruke. Drago mi je što nemate problema tamo!
Eto sutra je taj dan. Konačno. Nadam se da će sve dobro proći i da ću s mirom čekati pozitivnu betu. Ružo vidimo se ujutro.
Valamala jesi ti radila test ili čekaš? Nisam u toku, sorry. Možda si i napisala.
Ruža i Eva ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sutra!!! Veselo i pozitivno i javite nam kako je prošlo! Zanima me hoćete li imati još jedan ultrazvuk prije same inseminacije, ma sve me zanima...
Radila sam test jučer usred dana i bio je negativan, no svi mi kažu da je 11. dan nakon ET prerano za testiranje. Na testu kaže da treba biti jutarnja mokraća i to najranije prvi dan propuštene menge, a to je tek u srijedu. Tako da se ne uzrujavam previše zbog minusa, premda bi bilo predivno da je bio plusić, pa da veselije čekam betu...
Bilo kako bilo, samo neka dođe taj petak, pa da znam što dalje...
Evo gotova i 3 inseminacija. prije sam imala ultrazvuk i dr. kaže da je folikul puknuo. kao da je to dobro, al mene brine dal je?????
bila su danas dva transfera, jedna cura na odmrzavanju i Eva133 i ja AIH
Čestitam! Ovaj dio je gotov, a sad čekanje... Nadam se da će ti biti lakše nego meni. Kako je bilo Evi, jel i njoj puknuo? Nemoj se brinuti, bitno da jajnu stanicu uhvate spermići i eto partija! Radio vam je doktor? Što slijedi, beta ili test? I kada?
Joj, sitno brojim, kako se kaže... samo neka dođe taj petak, ovo čekanje je najgore... Dobro, to vam je za 14 dana, skroz ok, nije tako dugo, želim ti puno, puno sreće!
Cure evo i mene. Tek sad stigla. Morala ići s mužem okolo jer je on radio oko Zagreba. Sve je dobro prošlo. Došli smo ujutro pred 8 sati. Muževe su brzo prozvali, ali Ruža i ja smo čekale do pola 10. Moj folikul je bio taman kako treba ( tako kaže doktorica ). Ona nas je gledala. Ruži je pukao folikul, ali to nije presudno. Bila su dva transfera i jedna cura ide sa zamrznutim js, ali je danas bila na punkciji jer joj se pojavio jedan prirodni folikul i bila su 2 aiha. Eto, sad treba preživjeti duuuuga dva tjedna. Valamala strpi se još malo. Da ti bar bude pozitivna beta. Ma neka nam svima bude pozitivna beta. Pozdrav Ruži i curama što su danas bile u postupku.
ruža82
ništa ne brini,mojoj sestri se isto dogodilo prošle godine i ostala je trudna![]()
Eva i Ruža, nisam na koncu skužila, jel vam doktor rekao da napravite test ili idete vaditi betu?