Ne razumijem zašto neke teme zapadnu u neprestana prepucavanja...
Recimo ova, totalno nedužna tema o (najčešće ) mama koje su odlučile imati radno mjesto domaćice. Neke su to napravile svjesno, svojim izborom i nakon promišljanja, neke su se tu našle zbog okolnosti ...
Obzirom , da sam dosta godina bila zaposlena prije nego sam postala 100% domaćica i 24- satna paziteljica svoje djece 7 dana u tjednu, mogu reći da sve ima svoje prednosti i mane.

E, sad, meni su prednosti itekako jasne ko sunce, ali još uvijek se borim sa manama.
I činjenica je, da ja nedostatak vremena koje bi imala samo za sebe ili koje bi imala da napravim neke stvari u miru i koncentrirano , ne mogu nadoknaditi tako da upišem dijete u kolektiv. Niti mogu njezinu silnu želju za druženjem sa drugom djecom nadoknaditi tako da nju upišem u kolektiv...obzirom da je upis u jaslice često jedini način da se dijete igra u prijepodnevnim satima sa drugom djecom , a odlazak na posao jedini način da se majka socijalizira.
Eto, obzirom da nama to nije opcija, pokušavam naći neka praktična riješenja među ljudima koji imaju sličnu situaciju.

I što sad meni znači netko tko se javi na temi , i kaže kao je njegovom dijtetu super u jaslicama. To mi je skoro korisno kao i kad mi susjeda (također majka jasličara) kaže što ne bi mi bilo dobro da E. upišem u jesen u jaslice , pa barem na 4 sata da se malo odmorim. I sve to ispriča iako sam joj rekla da za E. kolektiv nije riješenje zbog prevelike opasnosti od infekcije i svih komplikacija koje mogu izaći iz toga.