Drago mi je da ti se svidjela.Film nisam gledala i ne želim sve dok mm ne pročita knjigu, a zaista me zanima kakav je.
Pročitala sam "Kult amatera" Andrewa Keena.
Tanja, hvala ti na preporuci.Iako je stil malo predramatičan za moj ukus (ali pretpostavljam da je svjesno odabran kako bi efektom šoka ostavio što jači utisak), slažem se s mnogim stvarima koje je Keen napisao, drago mi je pročitati empirijske dokaze za mnoge moje pretpostavke (iako bih više voljela da ni on ni ja nismo u pravu) i mislim da bi svakome tko se služi internetom bilo mudro pročitati ovu knjigu.
Ironija je u tome što kroz cijelu knjigu Keen upozorava na opasnosti amaterizma, koji ozbiljno ugrožava obrazovanje i kulturu, a istodobno je knjiga prevedena toliko amaterski da nisam znala bih li se smijala ili bih plakala - tako je peanut butter and jelly sandwich pretvoren u sendvič s maslacem od kikirikija i hladetine (?!), imamo top studente, a i pripadnicu britanske Kuće Lordova, da spomenem samo neke od strahota (a ima ih, ima). Knjiga je, žalosno je napomenuti, prošla lekturu i uređivanje.

Film nisam gledala i ne želim sve dok mm ne pročita knjigu, a zaista me zanima kakav je.