Stranica 9 od 105 PrviPrvi ... 78910111959 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nakon što sam pročitala "Iz magareće klupe", baš sam se zainteresirala za knjige Daniela Pennaca, pa sam posudila "Raj za ljudoždere". Trebalo mi je malo vremena da se ufuram u stil, no sad mi je žao što mi je ostalo samo desetak stranica do kraja. Vrlo duhovita i zanimljiva knjiga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dosadile su mi tuđe izmišljotine, pa sam posegnula za jednim putopisom koji mi je slučajno pao šaka u knjižnici:

http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=21645

Ugodno sam iznenađena. Sad sam negdje na polovici i vjerujem da će oduševljenje ostati do kraja.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon što sam pročitala "Iz magareće klupe", baš sam se zainteresirala za knjige Daniela Pennaca, pa sam posudila "Raj za ljudoždere". Trebalo mi je malo vremena da se ufuram u stil, no sad mi je žao što mi je ostalo samo desetak stranica do kraja. Vrlo duhovita i zanimljiva knjiga.
    Njegovo mi je sve bilo dobro osim Diktator i visaljka.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

po vašoj preporuci jučer posudila i danas počela čitati "pođi kamo te srce vodi".

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    po vašoj preporuci jučer posudila i danas počela čitati "pođi kamo te srce vodi".

Javi nam i tvoje dojmove.
    Posljednje uređivanje od Elly : 23.02.2011. at 16:20 Razlog: dodala u tekst

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Eva Maria prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, kupujete knjige ili ste učlanjene u knjižnicu..
    Ja si tu i tamo kupim kad su na sniženju, al bolje bi mi bilo u knjižnici..
    Zbog obima kucne biblioteke, citam knjige iz knjiznice.
    Srecom, uclanjena sam u knjiznicu koja je odlicna u svakom pogledu, a najvise me se dojmio obim dostupnih knjiga, to sto imaju knjige i na drugim jezicima osim na talijanskom, pa tako dosta knjiga mogu procitati u originalu (recimo, kompletnog Harryja Pottera, sa E., na engleskom ), web stranica knjiznice je super, mogu rezervirati ne samo iz te, nego iz svih nacionalnih knjiznica, mogu pregledavati sve moje rezervacije da vidim kada cu doci na red, a mogu i predloziti nabavu knjige (sto vrlo cesto koristim).

Kupujem knjige za koje sam, nakon sto sam ih procitala, zakljucila da bih ih htjela imati u kucnoj biblioteci.

Moji ukucani i frendovi znaju da volim knjige, pa me opskrbe za praznike, Bozice i ostale prigode, takodjer.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pustolovine Milesa Vorkosigana- Ledene opekline. Ljubitelj SF-a

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[QUOTE=klu.;1821487]Završila "Atonement" ("Okajanje") od Iana McEwana. Fantastična knjiga, stilom i temom me podsjeća na "Francusku suitu". Duuuugo sam je čitala, oko mjesec dana, onako, skroz guštajući... Prelijepo.

Ima li još netko tko ju je pročitao? Zanimaju me mišljenja...

Ja sam je čitala nedavno i zaljubila se. Fantastična knjiga baš sam uživala-jedna od najdražih koje sam pročitala u posljednjih godinu dana. Planiram si uzeti i ostala McEwanova djela. I film me oduševio iako redovito budem razočarana ekranizacijama ova je itekako uspjela.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

a onda ne znam, vjerojatno trebas birati manje zahtjevne tekstove, meni nije bilo ni pretenciozno, ni tesko vec posve suprotno )

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovakva diskusija prelazi granice dopuštenog, i dobrog ukusa i mogu je shvatiti samo kao osobnu vendettu. Ja sam nekompetentna za ocjenjivanje knjige Bizarij? Ne, nisam, profesionalno sam i osobno kompententna da čitam i procjenjujem i daleko zahtjevnije knjige od Bizarija. I zadržavam pravo, kao i svi ostali na ovom topiku da iznosim svoje argumentirano mišljenje o knjigama, a ovakve primjedbe ću ubuduće prijaviti osoblju foruma.
    Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 25.02.2011. at 11:07

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas vracam u knjiznicu neprocitanu "Rune" od Joanne Harris. Ne lezi mi taj njen fantasy-stil (iako inace nemam nista protiv fantasyja). Procitala sam "Cokoladu" i "Cipelice kao bombon" - "Cokolada" mi se jako svidjela, "Cipelice kao bombon" manje, no ipak uz prolaznu ocjenu; ali za "Rune" nemam nikakve volje da ju nastavim citati. Sto se mene tice, palac dolje :/.

S druge strane, jos uvijek uzivam u "Podji kamo te srce vodi" Susanne Tamaro, ponavljam preporuku.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivananeda prvotno napisa Vidi poruku
    Hossseini ima sad i treci roman
    Koji?
    Ne mogu naci nikakav podatak o trecem romanu, kako se zove?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku

Javi nam i tvoje dojmove.
    dobra, ali meni jaaaaaaako tužna!
    svako malo pustila suzu!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Llosa mi je otkriće <3
    sad sam na Vragolijama zločeste curice, a Jarčevo slavlje već čeka na polici...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svako malo pustila suzu!
    Da te razveselim: uzmem ja knjigu ("Podji kamo te srce vodi", vidim da je u citiranju nestao naslov) u knjiznici (na preporuku MM-a ), odvedem E. na balet, sjednem se da ju pricekam i pocnem citati. I svako malo oci pune suza.
    Druge mame sjede, zbunjeno me pogledavaju...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Khaled Hosseini: "The Kite Runner"
    Jako mi se svidio, iako moram reći da su mi dijelovi romana čija se radnja odvija u Afganistanu i Pakistanu mnogo bolje pisani od onih koji se događaju u SAD-u i nemam nikakvo racionalno objašnjenje za to. No, radnja je dobra; predvidljivost se može oprostiti zbog lijepog, lirskog stila pisanja kojeg je užitak čitati.
    Dojmljiva knjiga, ponavljam preporuke.
    Dio u Afganistanu i Pakistanu je opisan na tako dobar nacin da mozete vidjeti i osjetiti boje, okuse, mirise... prekrasno.
    Medjutim, istovremeno je i beskrajno tuzan, a nacin na koji se povijest kroz nekoliko generacija ponavlja i sve se zavrsava u punom krugu, duboko me je potresao.
    Afganistanska kultura je nesto o cemu sam znala samo povrsno, i nacin na koji nas uvodi u nju, gdje mozemo vidjeti ono sto je u njoj i najgore i najbolje - imam dojam da je knjiga bas pisana za zapadnjake, kako bi bolje shvatili sto se tamo uopce dogadja vec 40 godina. Potresno, tuzno. Preporuke!

Djelomice oftopicarim, ali: da li je netko gledao i film?
    Naime, rezervirala sam i njega u knjiznici i cekam ga; zanima me da li je barem jednako dobar kao i knjiga? Ili je losiji, pa je vjerojatnije da bi mi pokvario slike iz knjige? U tom slucaju ga radije ne bih pogledala.

Rezervirala sam jos jedan njegov roman, "Tisucu sjajnih sunaca", i nestrpljivo ga ocekujem. Citala sam na ovoj temi da ima i treci roman, no nigdje ne mogu o njemu naci podatke?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam samo film i gledala i meni se svidio, nije neko sad umjetničko remek djelo ali svakako je bolji od primjerice prošlogodišnjeg dobitnika oscara narednika jamesa - to mi je bilo negledljivo! tisuću sjajnih sunaca mi je odlična knjiga zato...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam samo film i gledala i meni se svidio
    Hvala ti na preporuci, Ksena!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam da li se pisalo o romanu Sluškinje, Kathryn Stockett, ali ja ju preporučujem. Uzela sam ju u knjižnici zato što je izdavač Algoritam, ali nisam očekivala previše prema sadržaju. No, jako mi je drago kad se ovako ugodno iznenadim i nađem lijepo ispričanu priču.

Sad čitam: Ariel Magnus, Kinez na biciklu. Otkačena knjiga, ali vrlo čitljiva i drugačija. Kinezi u Argentini. Zanimljivo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad čitam: Ariel Magnus, Kinez na biciklu. Otkačena knjiga, ali vrlo čitljiva i drugačija. Kinezi u Argentini. Zanimljivo.
    Ovo mi je bila odlična knjiga, ugodno iznenađenje.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svako malo pustila suzu!
    Eh da, upravo sam saznala da postoji i film, pa cu ga pogledati...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Patrick Ziskind: Parfem
    http://www.knjiga.ba/Knjiga-Film/Parfem_K2030.html
    -neobična, nije me baš osvojila

Kim Edwards: Kći čuvara uspomena
    http://www.algoritam.hr/?id=118094&k...m=1&p=proizvod
    -početak mi je puno obećavao no što sam dalje čitala sam se hladila

Završavam Peter Prange: POSLJEDNJI HAREM
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=35392
    -jako mi se sviđa, imam još malo do kraja, fascinantan svijet harema i pravila koja u njemu vladaju,
    pa Turska u vremenu Prvog svjetskog rata....preporučam
    Posljednje uređivanje od iki : 05.03.2011. at 20:20

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

S druge strane, jos uvijek uzivam u "Podji kamo te srce vodi" Susanne Tamaro, ponavljam preporuku.
    Posudila sam je, javim dojmove .

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    ja sam samo film i gledala i meni se svidio
    Pogledala sinoc, dosta je OK film. Knjiga ("The Kite Runner") je, naravno, bolja.

Iki, nadam se da ce ti se "Podji kamo te srce vodi" svidjeti!
    Posljednje uređivanje od Elly : 06.03.2011. at 11:48 Razlog: tipfeleri

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tanja Mravak: Moramo razgovarati

Odlična knjiga, majstorske kratke priče, uglavnom u dijalozima, a tako puno govore ispod površine, iza naoko banalnih tema.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dojmljiva knjiga, ponavljam preporuke.
    Drago mi je da ti se svidjela. Film nisam gledala i ne želim sve dok mm ne pročita knjigu, a zaista me zanima kakav je.

Pročitala sam "Kult amatera" Andrewa Keena.

Tanja, hvala ti na preporuci. Iako je stil malo predramatičan za moj ukus (ali pretpostavljam da je svjesno odabran kako bi efektom šoka ostavio što jači utisak), slažem se s mnogim stvarima koje je Keen napisao, drago mi je pročitati empirijske dokaze za mnoge moje pretpostavke (iako bih više voljela da ni on ni ja nismo u pravu) i mislim da bi svakome tko se služi internetom bilo mudro pročitati ovu knjigu.

Ironija je u tome što kroz cijelu knjigu Keen upozorava na opasnosti amaterizma, koji ozbiljno ugrožava obrazovanje i kulturu, a istodobno je knjiga prevedena toliko amaterski da nisam znala bih li se smijala ili bih plakala - tako je peanut butter and jelly sandwich pretvoren u sendvič s maslacem od kikirikija i hladetine (?!), imamo top studente, a i pripadnicu britanske Kuće Lordova, da spomenem samo neke od strahota (a ima ih, ima). Knjiga je, žalosno je napomenuti, prošla lekturu i uređivanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ironija je u tome što kroz cijelu knjigu Keen upozorava na opasnosti amaterizma, koji ozbiljno ugrožava obrazovanje i kulturu, a istodobno je knjiga prevedena toliko amaterski da nisam znala bih li se smijala ili bih plakala - tako je peanut butter and jelly sandwich pretvoren u sendvič s maslacem od kikirikija i hladetine (?!), imamo top studente, a i pripadnicu britanske Kuće Lordova, da spomenem samo neke od strahota (a ima ih, ima). Knjiga je, žalosno je napomenuti, prošla lekturu i uređivanje.
    Hm, ne znam koliko je ovo do amaterizma o kojem Keen piše, a koliko do ozbiljnog zapostavljanja i neznanja osnova hrvatskog jezika - i ja primjećujem u zadnje vrijeme da su prijevodi sve lošiji, a o novinskim napisima da i ne govorim. Ali mislim da je to jedan kompleksniji problem koji zaslužuje dublju raspravu, ja za to nisam kvalificirana

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koji?
    Ne mogu naci nikakav podatak o trecem romanu, kako se zove?
    Zeznula sam se....to je bila neka knjiga Hosseeini vam preporucuje , sorry

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, ne znam koliko je ovo do amaterizma o kojem Keen piše, a koliko do ozbiljnog zapostavljanja i neznanja osnova hrvatskog jezika - i ja primjećujem u zadnje vrijeme da su prijevodi sve lošiji, a o novinskim napisima da i ne govorim. Ali mislim da je to jedan kompleksniji problem koji zaslužuje dublju raspravu, ja za to nisam kvalificirana
    Znam, problem je složen i nema smisla sad razglabati o njemu, samo mi je upala u oči ta ironična razlika između sadržaja knjige i njezine izvedbe, to je sve.
    Posljednje uređivanje od Sanja : 07.03.2011. at 12:48

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Loši prijevodi su i meni bolna točka. Očito izdavači idu za zaradom. Ja sam i zvala jednu izdavačku kuću da im ukažem na loš prijevod, ali baš ih i nije bilo briga. Sad gledam i tko je izdao knjigu, jer je i to sigurnost kvalitetnog prijevoda.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beti3, meni je praćenje kvalitete prijevoda svojevrsna profesionalna deformacija, stoga je obično spomenem. Na žalost, čini mi se da više ni tzv. veliki izdavači nisu garancija kvalitete.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nažalost je tako. Najgori prijevod br. 1 u mojoj lektiri izdao je Antibarbarus.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam pročitala Otvoreno cijelu noć po tanjinoj preporuci - odlična, jako zabavna knjiga.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pročitala "Na plaži Chesil" ("On Chesil Beach") od McEwana. I dalje sam oduševljena, on se strelovito penje mojom ljestvicom pisaca. Ne mogu vjerovati koliko je sazrio, i koliko mu se promijenio stil, od "Cementnog vrta" (koji me, ponavljam, baš odbio u studentskim danima). A možda je do mene? Nisu sve knjige za svako razdoblje u životu, pa ni pisci... Mislim da ću ponovo posuditi taj omraženi "vrt", samo da se uvjerim u svoju pretpostavku.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joanne Fedler: Mame strogo povjerljivo - jedna noć, osam žena, bez djece, bez suzdržavanja. Na pola sam,zanimljiva je skroz

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala "Na plaži Chesil" ("On Chesil Beach") od McEwana. I dalje sam oduševljena, on se strelovito penje mojom ljestvicom pisaca. Ne mogu vjerovati koliko je sazrio, i koliko mu se promijenio stil, od "Cementnog vrta" (koji me, ponavljam, baš odbio u studentskim danima). A možda je do mene? Nisu sve knjige za svako razdoblje u životu, pa ni pisci... Mislim da ću ponovo posuditi taj omraženi "vrt", samo da se uvjerim u svoju pretpostavku.
    Ovu knjigu baš želim pročitati, a nikako je uloviti u knjižnici. Obožavam McEwana!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Čini mi se da nije spomenuta 90 minuta Jodi Picoult. Krenula sam ju čitati jer mi se svidjela njezina Čuvarica sestre svoje, bez da sam negdje vidjela sadržaj... a da jesam vjerojatno ju ne bih uzela jer me tema čini strašno tjeskobnom. Vjerujem da će mnogima biti zanimljiva, priča je često bila tema forumskih rasprava.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

19 minuta?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, oprosti, brzopleta sam. Link je dobar.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Razočarana sam Llosinim "Vragolijama zločeste curice" :/
    Knjiga mi je zanimljiva zbog nekih povijesnih i kulturoloških činjenica, ali radnja mi je neuvjerljiva, glavni lik čak i iritantan zbog svoje pasivnosti i neambicioznosti...
    No, ne odustajem od Llose, bar ne dok ne pročitam još i "Jarčevo slavlje"

Usporedno s tim, po ne znam koji put listam i čituckam po "Ženskom tijelu, ženskoj mudrosti".

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Ovu knjigu baš želim pročitati, a nikako je uloviti u knjižnici. Obožavam McEwana!
    ja sam uistinu sretna što živim u malome mjestu, s entuzijastičnom ravnateljicom lokalne knjižnice! Nema čega nema kod nas, a na ništa se ne mora čekati (ili se čeka možda tjedan dana, što mi se samo, mislim, dvaput dogodilo u mom dugom čitalačkom stažu). Moj naklon, gospođo ravnateljice! (ovo je ujedno i jedini razlog da budem sretna što je čitalačka svijest u Rvata tako niska)

Na temu, pokušala čitati Anne Rice, "Vampir Armand". Nemrem ja to. Nakon McEwana, ovo me baš strefilo kao šund i ostavila sam nakon desetak stranica.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam uistinu sretna što živim u malome mjestu, s entuzijastičnom ravnateljicom lokalne knjižnice! Nema čega nema kod nas, a na ništa se ne mora čekati (ili se čeka možda tjedan dana, što mi se samo, mislim, dvaput dogodilo u mom dugom čitalačkom stažu). Moj naklon, gospođo ravnateljice! (ovo je ujedno i jedini razlog da budem sretna što je čitalačka svijest u Rvata tako niska)
    Blago tebi!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čitam nastavak "Bijele masajke"- "Povratak iz Afrike"
    http://www.profil.hr/index.php?cmd=s...izvod_id=33052
    meni je knjiga jako zanimljiva.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Sinoć sam završila "Preživjeti sa vukovima" Miša Defonseka, u knjižnici mi se naslov svidio, kad ono nije ni blizu onoga što sam zamišljala
    http://www.alnari.rs/alnari/PRE%C5%B...0VUKOVIMA.aspx
    Jako, jako potresno
    Preporučujem, naravno
    Posljednje uređivanje od Vjeverica77 : 15.03.2011. at 15:43

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije dan-dva pročitala sam "A Thousand Splendid Suns" (Tisuću žarkih sunaca) Khaleda Hosseinija. Knjiga je izvrsna - lijepa, tužna, potresna... Hosseini je zaista odličan pripovjedač, stil mu je prekrasan.

No, kod i kod "Tisuću žarkih sunaca" i "Goniča zmajeva" mrvicu mi smeta što u radnji postoje očigledno predvidljivi obrati (u "Goniču" sam doslovce od početka bila sigurna što će se dogoditi i, naravno, pogodila sam; u "TŽS" sam skužila negdje na polovici knjige), kao i taj deux ex machina završetak oba romana. Također moram napomenuti da je ovo tek manji prigovor, nipošto nešto što bi vas trebalo odgovoriti od čitanja.

Dapače, knjigu toplo preporučam.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Intervjui s Jimom Jarmuschom.
    Čovjek je sjajan, duhovit, načitan, nagledan

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

počela čitati "Ledenu princezu"
    http://www.najboljeknjige.com/conten...spx?BookID=777

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sutra uz Jutarnji ide i Frantzenov novi roman "Sloboda", ako sam dobro skužila reklamu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čitam i preporučam Daniela Pennaca: Iz magareće klupe

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sanja, potpis za Hosseinija, zbog njegovog stila nisam mogla pustiti knjige iz ruke iako sam mogal pretpostaviti neke ishode.

ja citam povratak V Hislop :/ ni otok mi nije bio nesto ali imam osjecaj da sam ga lakse citala. Pokusat cu jos malo.

u medjuvremenu sam procitala Vijencanje sa Budohm nije lose.
    imam veliki popis pravljen po ovom topicu ali kod nas je tesko doci do tih knjiga u knjiznici.
    Posljednje uređivanje od MoMo : 16.03.2011. at 10:56

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •