Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2721

Tema: Potpomognuta u SPLITU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

šaljem pozdrave...
    ako netko može pomoći,ovako:u citu smo bili u 9 mj.i stavili smo zadnja 3 smrzlića i beta nula.to je se sve još vodilo po starom zakonu RH za potpomognutu oplodnju.e sada mene zanima kada bi mi išli ponovno znam da treba odvjetnik i ti papiri da se skupe,ali me zanima ako imate npr.8 jajnih stanica stave vam 3,sto se desava sa preostalih 5 ako više nema zamrzavanja?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mijumiju prvotno napisa Vidi poruku
    šaljem pozdrave...
    ako netko može pomoći,ovako:u citu smo bili u 9 mj.i stavili smo zadnja 3 smrzlića i beta nula.to je se sve još vodilo po starom zakonu RH za potpomognutu oplodnju.e sada mene zanima kada bi mi išli ponovno znam da treba odvjetnik i ti papiri da se skupe,ali me zanima ako imate npr.8 jajnih stanica stave vam 3,sto se desava sa preostalih 5 ako više nema zamrzavanja?
    Ako ima npr. 8 jajnih stanica, onda ce biolog po metodi eci-peci-pec od 8 izabrati 3 koje ce odmah pokusati oploditi (obzirom da nije dozvoljena oplodnja vise od 3 JS). Preostale jajne stanice ce baciti ili mozda koju zamrznuti (jer sada je umjesto zamrzavanja zametaka dozvoljeno zamrzavanje jajnih stanica).

To je ono grozno sto nam je donio novi zakon.

Medjutim, ipak nije sve tako crno, kao sto bi se iz ovih zakonskih ogranicenja moglo naslutiti. Jer klinike u Hrvatskoj unatoc ovim zabranama imaju fenomenalan uspjeh!

Bez obzira koliko jajnih stanica dobila, pa makar i 20, uvijek izaberu bas one tri najbolje, koje se vrlo cesto sve oplode, pa cak i razviju do blastocista. A ni zamrzavanje jajnih stanica im ne ide lose. Dapace, najnoviji statisticki podaci koje je iznio ministar Milinovic neki dan tvrde da je gotovo jednaki broj trudnoca iz zamrznutih jajnih stanica, kao sto je prije bilo iz FETa.

Prema tome, kao da se nista bitno nije ni promjenilo s novim zakonom. Naprotiv, sanse za uspjeh sada iznose do nevjerojatnih 47 % sto mislim da se pogotovo odnosi na CITO.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mijumiju prvotno napisa Vidi poruku
    šaljem pozdrave...
    "Dr Alarcón explained that Oosight screening "enables close examination of the internal structure of the egg to ensure the best choice for fertilisation. It also enables more accurate injection of the sperm into the egg to avoid damaging the chromosomes, which would make an egg unusable.”
    The Oosight technique is non-invasive and is particularly recommended for older women whose eggs have been frozen, a factor that increases the difficulty of creating an embryo. The technique takes into account the effects of freezing and unfreezing the eggs while also measuring density of the eggs, factors that will affect the likelihood of eggs reaching the pre-embryonic stage prior to implantation."

Eto u svijetu se js zamrzavaju ženama koje su zbog nečega morale odgađati trudnoću. Kod nas na žalost su svi dio jednog velikog eksperimenta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •