Cvijeto malkoc sam čitala, ali nisam imala vremena sve, samo sam bacila oko. Dakle, nisam ja ni slučajno, Bože me sačuvaj, rekla da su debili oni koje se mora upućivati da razmisle što su, nego se ti koji ih upućuju obraćaju njima kao da su debili! A to je velika razlika! Ustvari pod krinkom "prosvjetiteljstva" (koja je zapravno debilna) oni vode jednu vrlo ružnu anti kampanju što ću poslije i objasniti.
Ti si se prije 10 godina izjasnila kako si se izjasnila iako se nisi tako osjećala iz nekih drugih razloga, posljeratnog stanja i jer je bila takva klima itd. Danas je neminovno da će u toj statistici biti manje katolika i to je sasvim ok. Ja sam za realan prikaz stanja i također mi nije neprihvatljiva ideja da se crkva financira dobrovoljnim porezom građana, no to je sad neka druga tema.

Ova kampanja je sramotna i ajmo reći diskriminirajuća iz istog razloga kao što bi to bila neka kampanja za izjašnjavanje o nacionalnosti. Dakle, kada bi netko došao na ideju da ljude "prosvjetli" o njihovom izjašnjavanju o nacionalnom opredjeljenju. Evo, čisto imaginarno (dakle ne govorim svoje stavove) kako bi predočila nekakav apstraktan scenarij i podvukla paralelu. Primjer nacionalnih manjina- ajmo uzet najbrojnije srbe. Dakle nacionalnost nije genetska osobina nego opredjeljenje. Kod nas žive ljudi koji su generacijama rođenjem u Hrvatskoj, tu žive, rade, dakle naši državljani pa se opet osjećaju srbima. I to je naravno sasvim uredu, ali jel bi bilo uredu da netko njima govori zamisli se jel si srbin ili nisi. Ako nisi dugo posjetio Srbiju i ne misliš na Srbiju jednom tjedno ti zapravo i nisi praktični srbin pa se onda ni nemoj tako deklarirati. Jer, nacionalne manjine također vuku novac iz državnog proračuna, ostvaruju svoja prava i njihovi predstavnici sudjeluju u krojenju zakona, što se nama ne mora uvijek sviđati i ići nam na ruku. Naravno, ovakav scenarij je za svaku osudu, ali ne razumijem zašto se onda odobrava ova antikršćansta kampanja kada su im cilj i sredstvo gotovo iste naravi.

Kada bi se reklo ljudi, razmislite o svom vjerskom opredjeljenju i opredjelite se za ono što zaista jeste jer u interesu je države i njezinih građana da podaci budu što točniji i TOČKA, onda bi to bilo uredu. Ali on nastavlja: jer katolička crkva...pedofili, traži novac, pljuv, pljuv itd. Žalosno mi je samo to da se pod krinkom tolerancije "dozvoljava" pljuvanje po jednom opredjeljenju dok su nacionalna ili seksualna opredjeljenja svete krave. Dakle oni koji se svojom tolerancijom busaju u prsa kada treba biti tolerantan prema homoseksualcima, ova im stranica neće niti malo zasmetati jer tu se, jelte, iznose činjenice. Eh da!

Ja ću opet ponoviti. Uredu je biti katolik, ateist, mađar, hrvat, srbin, homić i izjasniti se o tome po svojoj savjesti, svojim interesima i svojim razlozima i osjećajima, ali uvjeravati nekoga da preispituje svoja opredjeljenja kako bi ljude priveo na svoju stranu, pljujući i blateći po "protivničkoj", te pri tome koristiti krinku dobronamjernosti i tolerancije nije uredu.

Upravo kako vikki kaže da joj nije trebala kampanja kako bi odlučila za sebe i svoju obitelj, tako smatram da ni drugima nije potrebna. Ako netko neide u crkvu ili ode jednom godišnje, Boga se sjeti svake prestupne, to mu ne oduzima pravo da se osjeća katolikom. Jel on to želi zbog tradicije, jel se možda u nekom kutku duše boji zadnjeg suda ili se jednostavno voli smatrati katolikom, to je isključivo njegova stvar. Isto kao i za nacionalnost. A to što spominjete manje sredine i nelagodu da se bude drugačiji od ostalih to nije problem samo vjerskog opredjeljenja nego "problem" praktične naravi. Drugim riječima u "selu malom" ćeš biti "čudak" i ako kosu obojaš u ružičasto, odnosno ako se ponašaš na bilo koji drugačiji način nego je uobičajno tako da mi taj argument ne stoji. To je već neka sasvim druga tema.

I na kraju važna obavijest svim dušebrižničkim graktalima! Ograđujem se od bilo kakve nacionalne netrpeljivosti prema bilo kojoj nacionalnoj manjini. Primjer srba sam uzela jer su najbrojnija manjina u Hrvatskoj, isto tako se moglo raditi i o mađarima, česima i drugima. Tim primjerom ne izražavam svoje stavove, taj primjer je isključivo jedna hipotetska imaginarna situacija. Ispričavam se ostalim vjerama što nisu spomenute! Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna i prilikom pisanja ovog posta nije stradala ni jedna katolička, ateistička osoba te ni jedna osoba nacionalne manjine.