Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
problema zbog tolerancije su imali i vjernici u komunizmu,i pripadnici drugih nacija(nepoželjnih) i nekatolici početkom devedesetih,kad su se brojala krvna zrnca naveliko

opaska...u Bibliji nigdje ne piše da će mrziti katolike,misli se da će biti proganjano Isusovo stado-dakle svi kršćani-što se i te kako događalo,pri tom prvenstveno mislim na progone kršćana,ispričavam se ako je off topic
X
ma naravno,
i ne trebaju sebi sad katolici stavljati na čelo oznaku jadne žrtve zbog nekakvih internetskih optužbi, kampanja ili bilo čega.
Kakav je to problem pretrpjeti? Pa nije to holokaust ili bacanje pred lavove u arenu. Neš' ti progona!
Ljudi imaju pravo ukazivati na što god hoće, i vjernici i ateisti, a tko je kolebljiv neka mu to pomogne da se odluči, ovako ili onako, pravo ili krivo.

Od svake, na prvi pogled- štete, može biti kasnije i koristi,
od mogućeg gubitka članstva na popisu može se
stabilizirati i učvrstiti ono već postojeće, može se upozoriti neka vladajuća vjerska struktura da radi bolje, da je propustila nešto itd.

dorothea je lijepo objasnila svoj stav, meni je to sasvim Ok, ali, iako ću se izjasniti kao katolik, ne smetaju mi toliko "nagovaranja" ljudi da razmisle kako se izjašnjavaju i sugeriranja nekih odgovora.

Mislim da svatko to treba raščistiti sam sa sobom i prije ikakvog popisa, nadam se da neće biti previše ljudi koji će maltretirati popisivače, koji samo rade svoj posao,
ne bi oni trebali rješavati nečije dvojbe ili "trojbe".

Nitko se ne treba ispovijedati ni susjedu ni rodbini ni prijateljima što je rekao u popisu stanovništva (zar vas je netko prozivao za podatke dane na prošlom popisu?)
i nema razloga da svatko ne kaže ono što misli da treba reći.

A ako ne zna sam sa sobom što bi i kako bi, ni tko je ni što je, to treba srediti prethodno sam u svojoj glavi,
imati stav kojega se nema razloga bojati reći
i ne opterećivati time popisivače.