Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
...
dakle biskupi nisu spominjali da se izjašnjavate kao hrvati. mada bi isto tako i hrvati trebali napraviti nekakvu kampanju jer su već srbi napravili svojuprestrašno!
no ako ćemo sad uspoređivati te dvije kampanje razumljivo mi je da su se biskupi oglasili jer se osjećaju napadnutim. za razliku od "nevjerničkog" ovi iz "vjerničkog" tabora bar nisu vrijeđali.
no kako kažu

možda se to tkivo mijenja i u svakom slučaju mene baš zanima što će ovaj popis reći. zato su mi te kampanje nepoželjne. želim vidjeti kakva je stvarna situacija.
pa baš nek' se vidi stvarna situacija, ili bar ona situacija kakva je u glavama ljudi. A u kampanju su se dale još i kršćanska koalicija (van katoličke) i nek' bude veselo, nek svi kampanjiraju, zašto ne bi?

Jednima će se zamutiti u glavi, drugima razbistriti.

Osobno mislim da ta pitanja o vjeri nisu napravljena dovoljno stručno i da će oni koji rade na obradi imati masu posla, a rezultat neće biti dovoljno vjerodostojan, trebali su to bolje pripremiti i još bolje informirati građane jer se to postavlja prvi put.

Ovako su ulogu stručnog informiranja preuzele interesne skupine koje svaka vuče vodu na svoj mlin.
Tako to obično i biva kad onaj tko bi trebao ne obavi svoj posao temeljito i do kraja.

Da je sad tu neka kladionica rekla bih da će katolika i dalje biti ogromna većina, bit će i agnostika (a tko ne bi volio biti Ivo Josipović?), ostali kršćani svrstat će se po svojim religijskim zajednicama gdje i pripadaju (kod njih ima manje "ogorčenih" nego kod katolika), Srbi tu imaju mali problemčić kojega vuku još iz socijalizma jer puno njih nisu baš praktični vjernici pa otuda kampanja i kod njih, a bit će i puno nedoumica, ko ovdje na forumu i neće to baš biti lako obraditi.