Pokazuje rezultate 1 do 50 od 773

Tema: Popis stanovništva i izjašnjavanje po pitanju vjere

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Cvijeta73, neki ljudi (vjernici) su stvarno nesretni ako netko kiti bor ili "slavi Božić" a ustvari mu to suštinski ništa ne znači.
    meni više ide na živce to što božić nije božić. ovo u što se božić pretvorio nema veze s vezom. a za to nisu krivi samo oni koji kite bor a nisu vjernici, nego, još i više, vjernici, koji navodno čine većinu u hrvatskoj. u kojoj se svake godine sve više i više troši, u kojoj se silni novci bacaju na hranu i poklone, i kićenje borova, i stalno neke nove ukrase i gluposti. sve to nema nikakve veze s božićem. i kužim ako to radi netko kome je božić samo jedan praznik kao puno drugih, ali nije mi jasno kako netko tko je katolik može tako postupati.
    u krajnoj liniji, koja je razlika u slavljenju božića između katolika i ne-katolika? ovi prvi idu na misu, pomole se (uglavnom) prije obroka.
    sve je ostalo isto.

mislim da bi bilo puno ljepše i iskrenije da se taj blagdan slavi na skroz drugačiji način. di ne bi naglasak bio na tome da nam bude lijepo i ugodno (lijepo okićen stan, dobra hrana u ogromnim količinama, darovi u neograničenim količinama) nego na tome da budemo zahvalni i sretni, i da svoju sreću podijelimo s drugima, ne u obliku materijalnih darova, nego onih drugih, vrjednijih
    Posljednje uređivanje od puntica : 03.04.2011. at 18:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •