meni više ide na živce to što božić nije božić. ovo u što se božić pretvorio nema veze s vezom. a za to nisu krivi samo oni koji kite bor a nisu vjernici, nego, još i više, vjernici, koji navodno čine većinu u hrvatskoj. u kojoj se svake godine sve više i više troši, u kojoj se silni novci bacaju na hranu i poklone, i kićenje borova, i stalno neke nove ukrase i gluposti. sve to nema nikakve veze s božićem. i kužim ako to radi netko kome je božić samo jedan praznik kao puno drugih, ali nije mi jasno kako netko tko je katolik može tako postupati.
u krajnoj liniji, koja je razlika u slavljenju božića između katolika i ne-katolika? ovi prvi idu na misu, pomole se (uglavnom) prije obroka.
sve je ostalo isto.
mislim da bi bilo puno ljepše i iskrenije da se taj blagdan slavi na skroz drugačiji način. di ne bi naglasak bio na tome da nam bude lijepo i ugodno (lijepo okićen stan, dobra hrana u ogromnim količinama, darovi u neograničenim količinama) nego na tome da budemo zahvalni i sretni, i da svoju sreću podijelimo s drugima, ne u obliku materijalnih darova, nego onih drugih, vrjednijih