meni to previše
ja volim baš osjetiti šparogu, pa su mi i vrhnje i parmezan, a pogotovo panceta - višak
da imam puno para (jer je jedna vezica 20 kuna), kupila bih samo šparoge, prokuhala i jela bez ičega.
daj još kakav recept!
meni to previše
ja volim baš osjetiti šparogu, pa su mi i vrhnje i parmezan, a pogotovo panceta - višak
da imam puno para (jer je jedna vezica 20 kuna), kupila bih samo šparoge, prokuhala i jela bez ičega.
daj još kakav recept!
apri, ne pretjeruj - same šparoge bih jela samo za kaznu, iako ih obožavam!
meni ovaj rozin recept super zvuči![]()
ma ja ih grickam i sirove. i same.
i inače uopće ne koristim parmezan, to mi totalno preuzme okus i ubije onaj temeljni.
neki dan sam skuhala vezicu šparoga, malo ih prebacila na maslinovu ulju, stavila mrvu balsamica i navalila da me nitko ne vidi.
ja isto volim šparoge same, i grizem ih sirove
kako jedina ja i najmlađi nesvjestan toga jedemo radim sebi najdraži način,
skuham s jednim jajetom cca dvije vezice, pinku soli, papar ponekad, maslinovo ulje i vinski ocat
drugo sam probala, ali ne priznam
hahahaha, klasičarko!
Ja sam ista takva, Šparoge uglavnom jedem same samo lagano dinstane i jedno jaje reda radi. Mi smo baš ono frikovi, kad je sred stađona jedemo 4 balice po osobi po obroku, dakle, fakat jedemo skoro pa same šparoge.
Ali ovaj mi je recept dobar jer za relativno malo love možeš najest cjelu familju a opet osjetit šparogu.
Ako si za više vulgaris opciju, dinstaj ih sirove i podljevaj vodom, začini samo solju. Mjeri da ti bude dovoljno šuga da "obali" pastu i možeš a ne moraš lističe parmezana (listiće baš zato da parmezan ne preuzme nego da naleti).
Možeš i rižot napravit, isto mladi luk, blanširane šparoge, podljevaš sa vinom i staviš pinkicu čili papričice, dodaš već kuhanu rižu promješaš i serviraš - ovo sam pravila samo jednom, fino je.
Vratinu na roštilju, zelena salata s rotkvicama i lukom.
ja pitome kuham na ponekad na pari, ali ne znam da li bi to islo sa divljima. divljih ovdje ionako nema.
meni je dobro sirove ih umjesati u salatu.
ili ako ih imam puno, skuhati (na pari ili u vodi), marinirati ih u maslinovo ulje/balsamico, dobro je i ulje od oraha, te onda pomjesati sa malo rukole ili neke druge salate i malim pomidorcicima.
sa pitomima ih jos radim na par nacina, ali ti nacini nisu za divlje.
Ma ja sam odustala od drugih eksperimenata, kad sam napravila sto vrsta hrane od šparoga za koju sam mislila da će moja ekipa ipak probati.
Ovak njima skuham nešto, a sebi stavim lončinu šparoga i ubijem se u njima. Linija manjeg otpora.
Jedina dobra stvar je što ih mm voli brati :mrgeen:
mi svi obozavamo sparoge, te kad im je sezona (traje oko mjesec i pol, dva) jedemo ih barem tri puta tjedno.
Jučer : oslić sa krumpirom, salata
Danas: juha, kus kus sa tikvicama, Popodne: u prirodi, meso sa roštilja, salata
Sutra se opet nadam nekom izlasku iz kuhinje
Ponedjeljak: Juha od brokule....to je još daleko![]()
rucak: pasta sa koromacem i dimljenom pastrmokm
vecera: fritaja sa sparogama ( sretna sam kao malo prase sto sam ih nasla u Sarajevu i cijena im je ok)
sutra govedja juha i zapeceni kelj
mladi kupus i puretina
i juha od poriluka i celera
sutra, mesna juha i povrće pečeno u zemljanoj posudi
danad: janjetina i krumpiri ispod peke
sutra: pita od sira, pa zeljanica, krumpirusa i za desert strudla od sljiva. to je pita fiesta.![]()
danas: odresci tune na grill tavi i rižoto od šparoga
sutra: brancin s brokulom i krumpirom
a još namjeravam i skuhati lončinu graha da imam za radni tjedan.
Jučer: varivo od kelja, pohani kruh (brzinski ručak nakon povratka s pijaca)
Danas: povrta juha (mrkva, peršin, čičoka, mahune, grašak, poriluk, kelj), sirnica (burek sa sirom, ako nekome nije jasno), čokoladni medeni kolač
Sutra: juha od danas, pečena piletina s gljivama, mlincima i salatom (matovilac, zelena salata, medvjeđi luk)
Jučer lešo teletina i juha, danas juneći šnicli "a la pašticada" i kroketi od povrća. Za desert Pijesak-torta, ostao komadić od subote![]()
teleća juha i nusprodukti od nje,plus šalša
danas pileća juhica i popečci od kelja
Posljednje uređivanje od Kosjenka : 11.04.2011. at 12:31
pileća juha, kuhano meso iz juhe sa hren umakom i kuhani batat
juha, pecena piletina, pire krumpir i kopriva umjesto spinata.
gulaš od seitana i salata radič + čičoka
mi danas imamo nabujak od mljevenog mesa, mrkve i tikvica, radim prvi put i baš me zanima kako će to ispasti
Tjestenina s brokulom za klince, tjestenina sa šparogama za mene (po Rozinom receptu), mm na putu, ubija se makedonskom kuhinjom.
lazanje s purećim mesom
tina55, podijeli recept s nama! zvuči zanimljivo.
Jućer, pohana piletina u cornfleksu i rizi bizi
Danas, faširanci i pire sa dinstanim graškom
Sutra, pileću ujušak sa griz noklicama
Petak, zeleni rezanci sa kozicama
danas MM i ja punjene paprike od jucer za dijete moram nesto smisliti
sutra leca, krokerti od prosa i kupus salata
cet juha i krpice sa zeljem
pet juha od cet i quiche od poriluka
maneštra od poriluka, tikvica s piletinom, tijestom i crvenom lećom
sladoled od malina (vrhnje za šlag i smrznute maline, gotovo za 3 minute)
Jučer: paradajz juhica, orada iz pećnice s tikvicama, kelj na lešo s mladim bijelim lukom
danas: juha od koke, paradajz sos, pire krumpir
sutra: flekice s kupusom, zelena salata
petak: neka riba, još ne znam što
jučer: pohani oslić, rižot od tikvica, zelena salata
danas: juha, blitva i polpete, zelena salata
sutra: pura i brudet od grdobine i škarpunade
subota: nešto na gradele i brokula i salata od graha i poriluka
nedilja: nešto u pećnici i špinat, zelena salata
milanski rižoto i zelena salata s cherry rajčicama
poriluki celer:pečeni s malo bijelog luka u pećnici
uz to vratina
Jučer varivo s raznim povrćem i prosom, a danas blitva, popečci od krumpira i dosadni oslić. MariolaST, ja bih bokun tog tvog brudeta!![]()
Posljednje uređivanje od Smajlich : 15.04.2011. at 11:20
špinat i pire
Primjetili bi sigurno kad bih smazala pola teće, hehe![]()
Ps. također radim (sve) na poriluku, umjesto kapule...
jucer: teleca jetrica i tjestenina s gljivama, radic
danas: zeljanica
danas-u gostima-roštilj
sub-u gostima-čobanac
ned-rolana pečenka, hlasna salata od tijesta s kukuruzom, svježom paprikom, slaninicom, majonezom i vrhnjem.
pon i uto-čufte s pire krumpirom i zalenom salatom
sri-zapečeni grah ili ghilli com carne
čet-pohana piletina, restani krumpir, juha i svježi krastavci u vrhnju za salatu
pet-???namam pojma
Zapečene njoke u pećnici i salata - mladi luk i rotkvice