-
Malo sam čitala postove na ovoj temi i stvarno ne mogu vjerovati što sve ljudi pišu!
Pa nije ni čudu što nas ovako svi vuku za nos jer mi smo jednostavno takvi.
Spadam u onu kategoriju „ljigavaca“ koji zarađuju jako puno, imaju samo jedno dijete i trebam plaćati vrtić 2000 kuna. Zašto ja moram platiti za svoje dijete i za još četvero djece? Naravno da se njihove mame povlače iz rasprave jer što oni imaju reći po tom pitanju kada će im ostajati više u novčaniku, ali zato će zagrabiti iz moga. Odgojena sam tako da uvijek pomognem svima koji za to imaju potrebu i to mi nikada neće biti žao, a sada me tjeraju da plaćam i za one koji baš ne trebaju pomoć i to mi se stvarno gadi!
Ah da, kriva sam jer imam veliku plaću, koju svaki mjesec pošteno zaradim i za vrijeme radnog vremena nemam vremena napisati jedno 15 postova po različitim temama na forumu, pa tako 5 foruma, ne stignem pročitatii sve novine na internetu, napisati mailove svim frendicama, telefonirati svim prijateljima, tetkama, strinama...
Moj poslodavac uredno plati cijelu moju plaću, iz moje plaće uredno plati sve moguće poreze, prireze i zato me treba kazniti, jer naravno bolji su oni poslodavci koji isplate minimalac a ostalo ide u gotovini.
OK, imam plaću 2,5 puta veću od prosjeka, ali zato platim porez državi 10 puta više od onoga koji ima prosjek, platim prirez gradu Zagrebu 10 puta više, sada moram platiti i vrtić 10 puta više, pa valjda nakon toga ide tramvajska karta pa ćemo uskoro doći i do naplaćivanja disanja svježeg zagrebačkog zraka jer mi s „ogromnim“ plaćama možemo to? Zašto nam se svima ne odredi prirez od 100 kuna po zaposleniku?
Najžalije mi je kada vidim za koga sve moram platiti, možda će se neki prepoznati u tome i biti će mi jako drago
. Kada sam odabrala svoj fakultet svi su se čudili što se tu mučim kada mogu studirati nešto lakše, onda sam upisala poslijediplomski na kojem je NORMALNO pasti ispit, pa su se svi čudili zašto nisam upisala neki koji svi polažu od prve, e onda sam odlučila otići iz državne službe jer nisam htjela raditi 2 sata dnevno(radila sam tamo i znam kako se tamo radi), a ostalih 6 pisati mailove, surfati po internetu, pisati po forumima i kukati kako mi je teško jer imam malu plaću, jer svi govore da ima previše državnih službenika, a nas je tako malo jer tko je vidio raditi 8 sati dnevno ….. Ima puno mojih kolega s fakulteta koja sam ja pozivala da dođu raditi samnom, ali nitko nije htio jer sami su rekli da im je ipak bolje biti u znanosti jer nisu oni ludi raditi od 8 do 16,17, 18….sati, ovako imaju puno fleksibilnije radno vrijeme, nemaju šefa koji im visi nad glavom,…i naravno i dalje su jadni jer imaju malu plaću. I sada kada radim u svojoj struci, sa završenim fakultetom, poslijediplomski i imam „veliku“ plaću kriva sam što pošteno svoju plaću zaradim pa moram platiti vrtić djeci svih gore nabrojanih. Možda bi bilo dobro da nam Bandić odredi koliko možemo potrošiti mjesečno, a ostatak odmah uplatimo u gradsku blagajnu i pokrijemo sve troškove.
Tu se javlja cura koja se žali kako je nezaposlena (jako mi je žao zbog toga) i na sreću njena djeca će imati besplatan vrtić i sviđa joj se ta odluka. A recite vi meni zašto ona ne plaća punu cijenu vrtića jer meni nije jasno što ona radi doma dok su djeca u vrtiću? Koliko ja shvaćam pojam vrtića, vrtiću su osmišljeni iz razloga da bi nam djeca bila u sigurnim rukama dok smo na poslu, a ne da bi nam čuvali i odgajali djecu dok mi sjedimo doma.
Eto, na žalost, ali prvi puta u životu natjerana sam da muljam i lažem i sve ću napraviti i potruditi se plaćati vrtić manje. I da, evo odgovor svima koji se „čude“ da će ljudi prebacivati prebivališta i muljati, uopće nemam ni najmanje grižnje savjesti
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma