-
prirodni sapun je običan, žuti ili žutobjeličasti sapun, koji malko smrducka
na našim geografskim širinama najčešće se može kupiti italijanski, i obično na oskudnom pakovanju piše da sadrži 100% sapun
sapun je i "gallseife" iz DM-a
Ajax nije sapun, to je detergent bar, iliti deterdžent za veš oblikovan u kvadratić, pa liči na sapun
kugle za pranje funkcionišu po principu da veš opere onaj u njemu preostali deterdžent nataložen u robi od prethodnih pranja
kasnija pranja, kad se ispere nagomilani deterdžent, žive na "staroj slavi" jer većinom peremo veš koji je neznatno prljav, a mrlje apriori proglašavamo neuništivima, pa njihov opstanak na vešu nakon "čudotvorne kugle" ne smatramo strašnom stvari - kao što se u više navrata provlači kroz temu - "njih ni deterdžent ne opere, pa sam zadovoljna"
veš sa čudotvornom kuglom je čist i opran jer kod vlasnika iste postoji duboko vjerovanje u to 
moja baba je prala veš na potoku, prethodno ga iskuvavala sa lukšijom (pepelom) i rifljala domaćim sapunom
ja bi radije malo tehnologije, pa ubacim deterdžent u mašinu i idem odmoriti, neka ona riflja umjesto mene
sa pola preporučene doze deterdženta, ofkors, da ne trošim još dodatno vodu na beskrajna ispiranja...
a umjesto čarobne kugle ubacim četiri teniske loptice, cijena euro po komadu, koje sasvim pristojno izmlate veš što u pranju, što u sušenju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma