Stranica 53 od 92 PrviPrvi ... 343515253545563 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,601 do 2,650 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bok cure!

već sam vam se javljala ovdje s našim raznim bronhitisima i kašljem koji evo sad traje već 8mjeseci gotovo u kontinuitetu, svaki tjedan na drugačiji način s par dana pauze. grozno.

sad nam je pedica rekla da se naručimo na alergološko testiranje. ja sam danas na stranici bolnice srebrnjak našla njihov formular za naručivanje i poslala ga, tamo je bila mogućnost "prvi pregled" i mogućnost "kontrolni" pa sam ja stisnula prvi pregled - iako nisam sigurna jel se alerg. testiranje na to odnosi???

dobila sam odgovor na mail da smo naručeni 19.7. dakle za 3 mjeseca. jel to normalno? znate li možda negdje da se manje čeka?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa ne bih rekla da je normalno, ali da je uobičajeno - je.

Moj sin je dobio uputnicu sredinom rujna, a naručili nas 15.12. za prvi pregled. Točno tri mjeseca .

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čeka se, čeka. Mi smo također bili naručeni za 3mj. I rekla nam je teta tada ako nam je hitno da radije odemo na hitnu popodne.
    E sad ne znam jel vi sad imate kakvih tegoba. Ako imate možete i tako,
    pa vas na testiranje naruči za par dana....ujutro.

Imaš i privatno Alergovitu.
    Probaj zvati Rebro...
    Posljednje uređivanje od zajecka : 18.04.2011. at 14:26

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uredno se pri prvom pregledu obavlja alergotestiranje samo na uputnici mora pisati prvi pregled ili samo pregled i OBRADA.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma nemamo razloga ići na hitnu. mali kašlje sa šlajmom, nos malo curi i to je to. dakle nije neizdrživo. nema drugih simptoma- problem je što je tako izuzetno često, već mjesecima pa je valjda onda idući korak to testiranje ako uopće ono može pokazati da je na nešto alergičan.

išli smo jednom na hitnu na srebr. kad je bilo koma kašljanje, spast. bronhitis prije par mj. i to je to. nisu nas nikuda dalje naručili, smo je dr. rekao da ne bi bilo loše da kad mu prođe dođemo na testiranje.

znači i vi ste čekali 3 mj. ok. znači to je uobičajeno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    sad nam je pedica rekla da se naručimo na alergološko testiranje. ja sam danas na stranici bolnice srebrnjak našla njihov formular za naručivanje i poslala ga, tamo je bila mogućnost "prvi pregled" i mogućnost "kontrolni" pa sam ja stisnula prvi pregled - iako nisam sigurna jel se alerg. testiranje na to odnosi???

dobila sam odgovor na mail da smo naručeni 19.7. dakle za 3 mjeseca. jel to normalno? znate li možda negdje da se manje čeka?
    Normalno. Znam - privatno, valjda smijem napisati - Poliklinika Helena, Alergovita. Ali, to ti podrazumijeva cijeli set troškova jer će netko tu priču trebati voditi (pulmolog-alergolog), a mislim da je gore radit doktori-hopping, nego pričekat par mjeseci za testiranje, pogotovo ako se radi o nekom malom djetetu. Ako sam dobro skužila, kod malog djetta unatoč OK prick testu može se razvit alergija, on svejedno mora bit na terapiji itd., a tu priču drajva pulmolog-alergolog.

Možda ti se manje čeka u Klaićevoj, tamo je otišao dio osoblja od Srebrenjaka, ne znam zna li neko nešto o tome.

Ma koliko se meni isto ta čekanja činila koma, opet... u 3 mjeseca se ništa ključno u alergo-smislu ne dogodi, tj. ta alergopriča se razvija s vremenom, čini mi se, ja sam ipak nova u tome. Slušaj sve kako ti kaže lunahor i iskusnije...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma nemamo razloga ići na hitnu. mali kašlje sa šlajmom, nos malo curi i to je to. dakle nije neizdrživo. nema drugih simptoma- problem je što je tako izuzetno često, već mjesecima pa je valjda onda idući korak to testiranje ako uopće ono može pokazati da je na nešto alergičan.

išli smo jednom na hitnu na srebr. kad je bilo koma kašljanje, spast. bronhitis prije par mj. i to je to. nisu nas nikuda dalje naručili, smo je dr. rekao da ne bi bilo loše da kad mu prođe dođemo na testiranje.

znači i vi ste čekali 3 mj. ok. znači to je uobičajeno.
    Kod tih boleština teško je reći je li 3 mjeseca dugo, ovisi to o uzroku tegoba, godišnjim dobima, dobi djeteta i drugim stvarima. Osim toga, ne mogu se sva alergološka testiranja raditi u bilo koje doba godine. Meni su rekli da sa sumnjom na peludne alergije treba čekati barem do mjeseca studenog za testiranje, pa nisam obraćala pažnju na čekanje od 3 mjeseca.

Nije tako za svaki pregled - vjerojatno prvi pregled mogu napraviti bilo kada. A gužve su na Srebrnjaku enormne, to je istina.

S druge strane, ja sam stvarno sina 2 puta odvela na hitnu (Rebro) kad je bilo frke s disanjem i to je bilo ok. Dobio je ventolin za takve situacije + flixotide za dugotrajnu upotrebu. Poboljšanje je bilo nekakvo, ali tek nakon testiranja našli su mu odgovarajuću terapiju i od tada živimo u miru (ventolin stoji doma za nedajbože, ali nije zatrebao ni jedan jedini put).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.04.2011. at 14:40

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kod tih boleština teško je reći je li 3 mjeseca dugo, ovisi to o uzroku tegoba, godišnjim dobima, dobi djeteta i drugim stvarima. Osim toga, ne mogu se sva alergološka testiranja raditi u bilo koje doba godine. Meni su rekli da sa sumnjom na peludne alergije treba čekati barem do mjeseca studenog za testiranje, pa nisam obraćala pažnju na čekanje od 3 mjeseca.
    Nisam te ovo shvatila. Mi danas idemo na testiranje za inh. alergene, a na Srebrenjaku nas bilo naručilo u 7. mjesecu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam te ovo shvatila. Mi danas idemo na testiranje za inh. alergene, a na Srebrenjaku nas bilo naručilo u 7. mjesecu.
    Eh, sad, nisam ni ja sigurna da će ovo biti 100% točno, ali meni su rekli da prije testiranja dijete ne smije biti 10 dana prije testiranja na kortikosteroidnim lijekovima (a moj sin je bio na Flixotidu). Zimi se takvi lijekovi ne uzimaju (jer nema peludi u zraku) pa se to tada radi. Nije svaki slučaj isti - meni su tako rekli jer smo već ranije dobili lijek na hitnoj. Najbolje ti je pitati na Srebrnjaku (imaju broj za takve informacije).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, sad, nisam ni ja sigurna da će ovo biti 100% točno, ali meni su rekli da prije testiranja dijete ne smije biti 10 dana prije testiranja na kortikosteroidnim lijekovima (a moj sin je bio na Flixotidu). Zimi se takvi lijekovi ne uzimaju (jer nema peludi u zraku) pa se to tada radi. Nije svaki slučaj isti - meni su tako rekli jer smo već ranije dobili lijek na hitnoj. Najbolje ti je pitati na Srebrnjaku (imaju broj za takve informacije).
    Ma, onda je sve OK. Moja mala je i zimi bila na flixotideu, dg. recidivirajuće bronhoopstrukcije, astma in obs., dr. sumnja na alergijsku astmu jer je kašljucanje bilo stalno, ali je ove godine točno imala opstrukciju u dan kao prošle - krajem 3./početkom 4. mjeseca. Valjda će joj naći neku alergiju... ne znam, u biti, što je bolje - da nađu ili da ne nađu, pa se bojimo i bižimo od svega i svaki dan peremo glavu cijelo proljetno vrijeme..
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.04.2011. at 15:07

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

bok cure!

već sam vam se javljala ovdje s našim raznim bronhitisima i kašljem koji evo sad traje već 8mjeseci gotovo u kontinuitetu, svaki tjedan na drugačiji način s par dana pauze. grozno.

probaj u Vinogradskoj se narućiti ne ćeka se dugo bar nismo mi imamo sve pohvale
    a na Srebrnjak smo čekali od 2.12 do 31.3. i nakraju otišli u vinogradsku si smo dobili termin za 2,5-3 tjedna

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slučajno sam išla pogledati Štampar- po njima, breza više ne cvate. Nego hrast.

Baš bih voljela znati tko njih plaća i kome uopće služe njihova mjerenja koncentracije peludi u zraku

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

NanoiBeba
    slučajno sam išla pogledati Štampar- po njima, breza više ne cvate. Nego hrast.
    Baš bih voljela znati tko njih plaća i kome uopće služe njihova mjerenja koncentracije peludi u zraku
    oni ocito imaju neke uredaje koji reagiraju samo na ogromne konc peludi u zraku. ne znam kome to koristi jer je svim alergicarima bitan pocetak pojeve peludi a ne kad je semafor vec crven.
    ali bez obzira na mjerenja stampara ja vidim po mojima da je breza zavrsila cvatnju (ili je blizu zavrsetku) jer im vise nisu potrebne kapi niti aerius, nemaju vise rinitis.
    ovo je prvi put otkad smo astmaticari da smo prezivjeli brezu bez nocnog kaslja ili spazma. konacno se i to dogodilo!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

breza polako odlazi. Ja sam malo smanjila flixotide, no moja sam muku muči s dermatitisom.

Nemam baš vremana voditi ju u slanu sobu

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

3 mj je brzo. mi u jesen kontrolni dobili tek u 6 mj , skoro godina dana. uzas. super ti je klaiceva i za naruciti se kod dr. voskresenski. kasnije mozes do nje i privat ili mailom,ili kombinirat. ako nisi vezana za nekog dr. ja bi otisla u klaicevu ili drugdje. bolje da prije to obavis i dobijes stalnu terapiju. ja ne bi cekala.

ja sam koma, kasljem, kratak mi dah, gusi me, ventoliram se preko babyhalera pa mi bude bolje

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hy curke, mi idemo idući tjedan u Klaičevu ponovno na sve testove za alergije, uopzorila me sesrta da su dugo ćeka jer je gužva, pa da vas pitam - ima netko iskustva koliko se to ćeka, mislim je to period od 2h ili 5-6h?
    Ako smo tamo do navećer , da nam znam natrpati torbu sa vodom, sendvićima, malo luka i špeka od uskrsa...
    Da se pripremimo.

Ps- imam Pulmicort ampule za inlahaciju za laringitis i Bronhitis ako netko treba neka mi se javi na pp.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, nisam znala da je voskresensky u Klaićevoj.

Mi ponovili prick - neuspješno, nije odreagirala uopće (ni na histamin, prošle godine na histamin je, ali je ostalo bilo negativno). Vadili krv (RIST, RAST na peludi trava i brezu i još nešto što ne znam interpretirat) u nadi da ćemo preko toga nešto ulovit. Inače bolje, smanjili flixotide, aerius i ventolin pp.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.04.2011. at 12:58

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne zamaraj se ina nalazima, lijece se simptomi a ne nalazi veli nas doktor

romi javi kako je bilo .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj romi prvotno napisa Vidi poruku
    Hy curke, mi idemo idući tjedan u Klaičevu ponovno na sve testove za alergije, uopzorila me sesrta da su dugo ćeka jer je gužva, pa da vas pitam - ima netko iskustva koliko se to ćeka, mislim je to period od 2h ili 5-6h?
    Ako smo tamo do navećer , da nam znam natrpati torbu sa vodom, sendvićima, malo luka i špeka od uskrsa...
    Da se pripremimo.

Ps- imam Pulmicort ampule za inlahaciju za laringitis i Bronhitis ako netko treba neka mi se javi na pp.
    ak je to prikanje i posjet doktoru alegologu mi smo u ponedjeljak čekali samo 2 sata, došli u 10 ( naručeni u 12) i točno u 12 ušli nutra, bila velka gužva

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Rekli su mi da uzmem uputnicu za dnevnu bolnicu, nadam se da su svi mogući testovi i prick i krv, te posjet dr. koji je sa Srebrnjaka došao u Klaićevu.
    Mislim ovo od 2h mi je sasvim normanlo, nisam manje ni oćekivala, samo se ježim parkinga....uvijek imam paniku sa tim u Klaićevoj.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj meni je isto uzasan problem parking u klaicevoj ... uf

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi i dalje dobro kontroliramo kašalj i disanje (kuc, kuc) ali joj je koža svakim danom sve gore

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

btw, ko se to sa srebrnjaka spustio u nizine?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, dobra si, - Dr. Pavić.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a koliko dugo se čeka za pregled u klaićevoj? (razmišljam da se naručim u klaićevu a storniram narudžbu na srebr.)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naruči se lijepo u Klaićevu, pa kad vidiš koji si termin dobila, otkaži ono što ti manje odgovara. Sretno!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oko dva tjedna se ceka klaiceva

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj romi prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, dobra si, - Dr. Pavić.
    Je, to je naš ex doktor sa Srebrenjaka.

BTW, stigli i krvni nalazi (dio, mislim da fali dunger) - sve negativno, kao i ukupni ige, ali nema veze, liječimo simptome.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.04.2011. at 16:29

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pozdrav drage moje
    Evo mi ponovo u problemima ali ovaj put mi je čudno pa trebam mali savjet naime bilo je ovako bili kao što se zna n testiranjima je sve bilo ok i negativno ali prije dva-tri dana smo bili vani i svi su kosili oko nas i dečki su počeli tada kihati,kašljati,curiti im nosić,i imaju opet problema sa šlajmom koliko god da čistimo inspupavamo sa aspiratorom,teže disati,okice im crvenkaste i suze kad smo vani,dok Martinu i obrašćići nekakva smečkasto crvene boje neznam kak da objasnim i uveli im ventolin kad im je dosta teško kako nam je i rećeno uz singulair i fliksotide.
    Kontrola im je u 03.6.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana sad znas za ubuduce da se toga morate cuvati, ocito su ti alergicni na to

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja prvi put prekjucer cula astma muziku, onako bas zvucno zvucno , eeeeeeeeeee, ko na netu, kod sebe aaaa. sad bar znam kako to zvuci. uvijek sam se pitala brrrr.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel to onaj zvuk ko u zmaja? daj link!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj ili s neta zelis

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja prošli tj otišla u jaslice po malog i ostavila prozor otvoren.
    Dok sam došla, majstor mi kosio travu pod prozorom.
    Jako je alergičan na travu, gušio se cijelu noć.
    Imali smo rođendan za Uskrs, a on se jadničak gušio i šmrkao.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nitko ništa ne piše. Kako su vam djeca?

Ja polako radim sve veće razmake između flixotidea, ali si ipak nekako mislim da nisam prerano počela.
    Mislim da joj je dermatitis na pregibima isto dostigao vrhunac i da polako slabi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mene sve strah reći, ali - dobro je (kuc-kuc-kucccc u glavu). Uskoro će smanjivanje terapije, iako ja tu rađe idem konzervativno. Prestala sam prat kosu svaki dan, sad je samo na flixotideu. Krvni testovi, uključivo dunger (nisu nam radili lijesku, nemam pojma zašto, slučajno ili namjerno), sve došlo negativno, ali mi je pulm. objasnila da se alergije ne moraju pokazat na taj način (naša nada je bila da ćemo izolirat nešto, tipa the stvar, na koju je alergična, ali ništa od toga). Zasad samo znam da je jako alergična na nešto što je krajem 3. i početkom 4., jer su se obje opstrukcije dogodile skoro pa u dan u mjesecu - ove i prošle godine.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.05.2011. at 10:19

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, ja točno znam na što je alergična, ali fakat nemam neke prevelike koristi od toga. Nama je već doktorica opće prakse dala naslutiti o čemu se radi jer je bila sezona, a i testovi su pokazali

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    čuj, ja točno znam na što je alergična, ali fakat nemam neke prevelike koristi od toga. Nama je već doktorica opće prakse dala naslutiti o čemu se radi jer je bila sezona, a i testovi su pokazali
    Na što je alergična?

Meni se nekako činilo da ću manje strahovat od svega živog ako znam što je to (naravno, tu sam se nadala da nije alergična na sve živo). Ja sumnjam na brezu, mislim da sam pogodila po kalendaru jer je sve oko kuće u brezi...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi maloj ukinuli flixotide prošli tjedan, koža joj je ok
    mali se jako grebe

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Na što je alergična?

Meni se nekako činilo da ću manje strahovat od svega živog ako znam što je to (naravno, tu sam se nadala da nije alergična na sve živo). Ja sumnjam na brezu, mislim da sam pogodila po kalendaru jer je sve oko kuće u brezi...
    lijeska i breza od inhalatornih, i kikiriki. S time da ovo za kikiriki mi nismo primijetili, nego je pokazalo testiranje, a lijesku i brezu smo očekivali jer je vrijeme cvatnje odgovaralo napadima.

I kaj mogu napraviti kada je breza svugdje oko nas. A ima i puno lijeske

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kad lijeska cvate (kontinentalni dio)? Nama je naša nudila eventualnu senzibilizaciju ili da znamo za dogodine pa dignemo flixotide tj. budemo s aeriusom i ventolinom "na gotovs", to su, barem, neka moja očekivanja.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.05.2011. at 13:52

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lijeska počne dosta rano, čak možda u prosincu, a u siječnju sigurno. Ja sam locirala par stabala koji su mi na putu, pa sama odmah provjerim jel krenula cvast i krenemo s terapijom

Senzibilizaciju su nama nudili na Srebrnjaku, ja sma odbila, muž se složio, ali koliko kužim ona je eventualno djelotvorna ako se radi samo o jednom alergenu. Nudili su mi neku netipičnu senzibilizaciju, em skupa ko vrag, em sam to daješ djetetu pod jezik.

Dr R. namo nikada nije spominjao senzibilizaciju

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala, NanoiBeba. Ja sam taj konzerva tip ništa sl. sobe i alternative, dok god nešto od farme djeluje, plus daj što daš da mogu off-lokacija i asinhrono ja sama doma (znači, ne dovođenje nekome na dugotrajne seanse tretmana) s velikom željom da sa svim tim lijekovima živimo što normalnije, pa je možda meni zato to nudila jer su moje neke "želje" jasne i jasno sam joj rekla da je moja želja dobra pokrivenost terapijom i normalan život, naravno, ako to ne spada pod "muzičke želje" i nije izvan pameti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.05.2011. at 15:10

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za alternativu sam relativno zatvorena, osim ako ništa drugo ne upali kod nas... iskreno jer mi se teško nekako nabildati uvjerenje da to djeluje, ali to su neki moji stavovi, nisu mi uklesani u stijeni, i ako farma ne bude pomagala ići ću po slanim sobama i davati med i svašta, što god pomogne.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gledaj, niti ja ne bih astmu svog djeteta liječila alternativom, ali sam ove godine uz pomoć nekih stvari sa strane uspjela smanjiti količinu lijekova koji su joj propisani barem na 1/4.- to znači da uzima 1/4 lijekova od onoga što je uzimala prošle godine. No možda je uzrok tome i to što je starija, pa ujecaj polaska u školu. Ne znam, ali mi je drago da smo manje "špricali"

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, ja se nadam da ćemo tako i mi i to je i plan od dr, eventualno sl. sobe ako sam im sklona, zasad nisam, ali sve su teorije u glavi da se revidiraju u praksi (doduše, nadam se da neće i da će to ići onako... sve bolje i bolje, sve upravljivije i upravljivije, barem mi je onako... u glavi lakše) .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo nas, dugo nas nije bilo, od zime
    jucer popodne l. pocela kasljat , i nocas naravno. taman pred izlet uf. a mislila sam da smo gotovi smjesna ja. fascinira me kako to dodje uvijek bez ikakvih predznakova, bolesti, samo krene kroz dan kasljucanje i noc je stavila ju odmah na ventolin i flixotide.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima nešto u zraku... . Moj je jučer zvao iz škole da mu je loše, prekjučer mu je krv curila iz nosa... Čekam kraj svibnja da prekinemo inhalacije Tafena jer očito mu je sluznica nosa zrela za oporavak...

Ali da se pohvalim, ventolin nismo trebali skoro godinu dana.

Pitam se samo do kad će sve to trajati. Da li se takve smetnje prerastu???

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bila sigurna da smo gotovi jer ove godine nisu dosli problemi 10.4. a kad ono evo ih 10.5.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •