Stranica 6 od 33 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1644

Tema: Radovi u vrtu

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

samo pazi da ne stavis predebeli sloj trave, nego onako, rahlo. pa kod svakog kosenja novi sloj.
    ako je predebelo, moze poceti gnjiliti..

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala vam. jutros smo stavili malo trave oko zelja, čisto eksperimentalno pa da vidimo. i na jednu zasad praznu gredicu

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

da, i ja sam čitala da treba biti prosušena barem jedan dan

kod nas je, hvala Bogu, pala kiša u nedjelju (na žalost svih izletnika) i fino je otkis'lo
    u subotu smo moja cura i ja posadile papriku, paradajz i korabicu pa se sve fino primilo
    navodno će i danas padati kiša pa još neću malčirati

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nama puževi navalili na sadnice bundeva, srećom pa sam ih samo trečinu presadila
    u biovtr piše da ih se namami pivom u čašice jogurta pa baci, probat ću tako i stavit ću slame okolo ili borovih iglica, samo ne znam gdje da ih nabavim

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

McGrubi je negdje pisala recept za tjeranje puževa, ako se dobro sjećam skuhaju se puževi i onda se sa tom vodom poliju kritična mjesta...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    McGrubi je negdje pisala recept za tjeranje puževa, ako se dobro sjećam skuhaju se puževi i onda se sa tom vodom poliju kritična mjesta...
    hvala na receptu, malo mi je žao puževa, ali još mi je više žao mojih sadnica koje već mjesec dana pazim i mazim...

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ovo je agrovit
    http://www.cedar-agro.hr/index.php?p...emart&Itemid=3

Kod nas u Rijeci ima, pa vjerujem da ima i u ostatku HR.
    Ima sve mikroelemente koji trebaju biljkama. Čak i bakar koji je neophodan za rast i zdravlje loze.
    Dućan iz mojeg daljeg susjedstva
    Evo i mene na ovoj temi...sutra će mi bager ogulit višak zemlje+ korov pa krećem s radovima, sijanje trave oko kuće i štihanje dijela koji će biti vrt
    Paradajz i paprika su u teglama i jedva čekaju da ih presadim van

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    jučer sam čitala malo onu knjigu Biovrt i odlučila pripremiti tekuće gnjojivo od koprive za slijedeći tjedan kad su najavili kišu, to radim prvi put i baš me zanima kako će ispasti

ne stignem čitati cijelu temu pa oprostite ako se ponavljam, a li znate li neko biosredstvo protiv buhača?
    Tekuće gnojivo od koprive je odlično ali smrdi užas jedan
    Isto se koristi protiv uši i buhača na biljkama

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam prošle godine stavlja pivo u čašice i u zemlju, ali nije baš pomoglo
    ma ne znam, meni se skidanje čini najučinkovitije
    žao mi je i ovako ih ubiti, ja ih skupim na hrpicu pa bacim malo dalje od bašče, znam da opet dođu, ali što je tu je... ne bih baš mogla kuhati puževe radi toga što mi jedu bašču... istina, mogla bi ih pojesti kao hranu

a kopriva protiv buhača, da, ali samo ako je stajala 24 do 48 sati, dulje ne, tada se šprica po biljci
    gnojivo koje je odstojalo 10 dana do par tjedana (ovisi kada je dozrelo) se razrjeđuje i polijeva se biljka, nikako ne po listu

u mojoj bašči još nema ni puževa ni zlatica na krumpiru
    bilo je buhača na rotkvici i toliko su je izjeli da sam ju prekopala
    imam osjećaj da im smeta miris oraha jer mi je dio bašče pod orahom
    no, sam orah za sada ne smeta biljkama

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam danas posadila dosta toga,
    al me sad brine što će mi vrt biti malo
    za sve što sam ja zamislila...
    a najgore što zemlje imam,
    samo sam malo ustrašena bila da neću moći.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da i sad i mene zanima mogu li trave pokošene
    postavljati po tome svemu?
    ajme pitanja, ako su malo debilna
    budite blagi, meni je ovo živa avantura!
    i

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jučer sam stavila koprive u kantu za tekuće gnojivo. Planiram da nekih 10 dana minimalno odstoji pa ću razrijeđivati. Koje povrće smijem zalijevati s tim gnojivom. Negdje sam čula da neko povrće ne smijem sa tom koprivom, ali se ne mogu sjetiti koje. Što vi zalijevate tim gnojivom?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

flopice, to je zaista avantura, i meni se moje čini malo (90 kvadrata), a onda opet, treba sve to raditi (budući da nemam od nikoga pomoći, MM bi kao nešto htio, ali nema pojma pa bi mi bila muka gledati ga u bašči)
    u svakom slučaju, uvijek možeš popunjavati rupe pa između kupusa posaditi salatu, uz paradajz korabicu i poriluk, pa celer, između krumpira špinat, pokoji luk uz gredicu mrkve, uz kukuruz visoke mahune ili grah... osim toga, mješovite kulture su super korisne, jedna drugu štite od nametnika, prave si hlad...
    stavi pokošenu travuz između pradajza, paprike... svega posađenog, samo nemoj predebeli sloj

Lirijana, koliko znam, s koprivnim gnojivom se ne bi smjele zalijevati biljke koje same proizvode dušik - grašak, mahune, mislim čak ni špinat
    provjeri u knjizi Bio Vrt, pogledaj ovdje, mislim da se može skinuti i u pdf-u
    ja sam danas zalila kupus, kelj, korabicu, paradajz, papriku, mrkvu, peršin

inače, preksinoć sam se tako zeznula da sam zapravo smiješna sama sebi
    naime, kolegica s RTL-a me nazvala i pitala može li me snimiti malo u bašči i nešto kratko pitati o mrazu i ja pristanem (znam kako je teško naći sugovornika)... da nije bilo toga, ne bih ni znala da će možda mraz
    i onda ja, pametna, to večer prekrijem paradajz tankim vrećicama i zeznem stvar... ispod se kondenzirala vlaga, ostala na biljci i lijepo ga mraz ofurio, da nije bilo toga, ne bi... povrću u susjednim baščama nije ništa...
    danas sam sve zalila koprivnim gnojivom, no mislim da bi mi pametnije bilo ofurene sadnice izvaditi i posaditi nove
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 08.05.2011. at 01:46

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ajme Sika Pika, baš šteta...
    vidiš, nekad je bolje manje znati, ma bit će sve dobro
    danas idem prekriti krumpir tankim slojem pokošene trave, još nisam sve posadila
    i posijala, pa i tu imam posla

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Lirijana prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer sam stavila koprive u kantu za tekuće gnojivo. Planiram da nekih 10 dana minimalno odstoji pa ću razrijeđivati. Koje povrće smijem zalijevati s tim gnojivom. Negdje sam čula da neko povrće ne smijem sa tom koprivom, ali se ne mogu sjetiti koje. Što vi zalijevate tim gnojivom?
    evo što piše u biovrtu za tekuće gnjojivo od koprive:
    staviti nasjeckane koprive i kišnice ili odstajale vode u bačvu, pokriti gore nekom mrežicom, pustiti da provrije nekih 3-4 tjedna, obavezno promiješati jednom dnevnom nekim štapom
    zalijevati u omejru 1:10 ili 1:20 s vodom

smiješ svo porvće osim luka, graha, češnjaka i još 2-3, provjerit ću ti u knjizi pa javiti, može

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    flopiceinače, preksinoć sam se tako zeznula da sam zapravo smiješna sama sebi
    naime, kolegica s RTL-a me nazvala i pitala može li me snimiti malo u bašči i nešto kratko pitati o mrazu i ja pristanem (znam kako je teško naći sugovornika)... da nije bilo toga, ne bih ni znala da će možda mraz
    i onda ja, pametna, to večer prekrijem paradajz tankim vrećicama i zeznem stvar... ispod se kondenzirala vlaga, ostala na biljci i lijepo ga mraz ofurio, da nije bilo toga, ne bi... povrću u susjednim baščama nije ništa...
    danas sam sve zalila koprivnim gnojivom, no mislim da bi mi pametnije bilo ofurene sadnice izvaditi i posaditi nove
    možda bi bilo isto, nama je recimo bundeve uništio mraz ovih dana, razmišljali smo i nismo ništa stavili na kraju u nadi da ga neće biti, samo par ih je preživjelo, srećom pa sam ostavila 2/3 sadnica još u kući u čašicama pa krećemo ponovno

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

jel smijem staviti link s youtube? stavila bi prilog o uzgoju paradajza s korisnim savjetima...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MOJI SU JUČERBEZ MENE OTIŠLI SADITI NA VIKENDICU!!! posadili su kapulu i raštiku...ali moja mama je kako mi je poslije rekla kupila u apoteci sjeme mrkve,blitve itd....mene je strah da to sjeme nije tretirano....(kaže MM da je na jednoj vrećici pisalo-sjeme nije tretirano_što im to točno znači? i može li im se vejerovati?

gdje da nabavim sigurno sjeme koje je organski ugojeno (možda od Severa)???

kad da posadim krumpir i koji?

uglavnom kopali su zemlju a ja nisam dala jer je bila rahla (nije 20g na njoj njišta rađeno, a "gnojena" je voćem koje je padalo s drveća i gnjilo)..oni kažu da kad su počeli kopati da je unutra bila sama glina??

ne mislim s ničim špricati ni gnojiti (takbo imam u dućanu, ako mi ovo ne uspije-jel tako)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cokolina ne vidim razlog zašto ne bi smjela staviti?
    svima će nam dobro doći
    ja sam jučer posadila salatu i peršin
    danas još mrkvu i ciklu
    baš me zanima što će od svega toga ispasti
    i hoće li išta ispasti

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=rckQV...eature=related
    poslusajte, jako korisni savjeti!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    MOJI SU JUČERBEZ MENE OTIŠLI SADITI NA VIKENDICU!!! posadili su kapulu i raštiku...ali moja mama je kako mi je poslije rekla kupila u apoteci sjeme mrkve,blitve itd....mene je strah da to sjeme nije tretirano....(kaže MM da je na jednoj vrećici pisalo-sjeme nije tretirano_što im to točno znači? i može li im se vejerovati?

gdje da nabavim sigurno sjeme koje je organski ugojeno (možda od Severa)???

kad da posadim krumpir i koji?

uglavnom kopali su zemlju a ja nisam dala jer je bila rahla (nije 20g na njoj njišta rađeno, a "gnojena" je voćem koje je padalo s drveća i gnjilo)..oni kažu da kad su počeli kopati da je unutra bila sama glina??

ne mislim s ničim špricati ni gnojiti (takbo imam u dućanu, ako mi ovo ne uspije-jel tako)
    Ivana, nemoj previše brijati oko sjemena. Mislim, i ja sam o tome brinula, ali većina tog sjemena - mrkva, peršin, luk... nije tretirano. E sad, vjerojatno je dobiveno od biljaka koje su u svom rastu tretirane tako da... najsigurnije je imati svoje sjeme.
    Na vrećicama mora pisati je li tretirano ili nije, a najčešće su tretirani (koliko sam ja primejtila), grašak, mahune, tikvice...

Krumpir možeš posaditi odmah. Na pijaci ili u apoteci traži sjemenski - bijeli ti je za kuhanje, pire..., a crveni za pečenje. E sad, ima i njega puno vrsta, ali ne znam baš da se puno toga nudi na tržištu.

E sad, kažeš, nisi mislila kopati zemlju, rahla je, nitko nije 20 godina ništa sadio. I ispod voćaka je, voće padalo...
    Ako se radi o zemlji u voćnjaku, vjerojatno baš nije toliko rahla s obzriom da se po njoj i hodalo. Mislim da je ipak potrebno malo ju protresti. Pazi i na kiselost zemlje, zemlja ispod voćaka je drugačija nego na, ne znam, otvorenom polju.
    Imaš na netu i primjere kakav korov raste na kakvoj zemlji. SAd nemam vremena potražiti, ali pogledat ću ejdan link pa ti stavim (na forumu Pijani tvor).

Sretno s vrtom!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    pomikaki ti i moja susjeda uberpoljoprivrednica ste mi uvalile šušak u glavu s toplim gredicama, morala sam malo mućnit glavom da nađem engl. izraz (raised bed), i sad sam se totalno zapalila za ideju, čim kiša prestane radimo prvu. doduše ne planiramo tu raditi kompost jer imamo veliku kompostaru sa kalifornijskim glistama, nego ćemo puniti gredice već urađenim kompostom.
    moram se pohvalit da mi je baš sve šta sam posijala ove godine -niklo,čak i šparoge koje sam već otpisala. dobro za početak.(ja sam isto totalni početnik)
    čak sam u kompostari pronašla kikiriki koji je pustio žilice, presadila sam ga, i čekam
    raised bed a ja guglam i ništa...
    samo mislim da ne moraš raditi tople gredice ako imaš kompostaru. Taj kompost samo stavi kao gnojivo površinski, malo možeš prekopati da se promješa s običnom zemljom, ili ga dodaj u jamice gdje stavljaš sadnice.
    Baš me zanima hoće li ti uspjeti kikiriki
    Tvoji buhači su u dobrim rukama i fino napreduju
    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    da i sad i mene zanima mogu li trave pokošene
    postavljati po tome svemu?
    Malo pričekaj ako ti još nije izniklo, onda travu slaži tako da štiti zemlju oko biljki, a da njih ne pokriva.
    Dok biljke ne niknu i ne ojačaju, zalijevaj redovito svaki dan 1 ili 2 puta, ali s raspršivačem, ne s jakim mlazom vode - a možeš pokriti onom tankom tkaninom koja štiti od isušivanja zemlje.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pomikaki se vratila. kopala si čitavo vrijeme?
    moram raditi baš gredice, jer mi miksanje daje loše rezultate, naime imam strašno tešku zemlju-sama glina,a te t.gredice su baš dobre u slučaju loše zemlje. već smo ih napravili par, i vidi se razlika kako biljčice u gredicama napreduju bolje nego one u zemlji, iako sam i u zemlju brdo komposta umiješala,još je to preteško. kikiriki se ne ćuti baš najbolje, ali još ne odustajem.
    Posljednje uređivanje od prima : 11.05.2011. at 15:29

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

he he, već sam se i ja pitala, gdje je!

pomikaki, ovo za malčiranje kad kažeš da treba pričekati da biljčice izrastu... ja posijala kukuruz, bundeve, tikvice, krastavce i pokrila... pala kiša, eno zemlja fino morka ispod tog pokrivača, ali ništa ne ide van... neki dan sam malo razgrnula i vidim, nabubrilo je sjeme... e sad, je li mu zemlja bila prehladna pa nije ranije niknulo (kod nas je baš bilo zahladnjelo nakon što je pala kiša)... da odgrnem ili ostavim? nije to debel sloj, trava je više kao sijeno

i rotkvicu sam tako prekrila, ciklu, luk, salatu, poriluk, mrkvu, peršin...oni eno niknu...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ovo za malčiranje kad kažeš da treba pričekati da biljčice izrastu... ja posijala kukuruz, bundeve, tikvice, krastavce i pokrila... pala kiša, eno zemlja fino morka ispod tog pokrivača, ali ništa ne ide van... neki dan sam malo razgrnula i vidim, nabubrilo je sjeme... e sad, je li mu zemlja bila prehladna pa nije ranije niknulo (kod nas je baš bilo zahladnjelo nakon što je pala kiša)... da odgrnem ili ostavim? nije to debel sloj, trava je više kao sijeno

i rotkvicu sam tako prekrila, ciklu, luk, salatu, poriluk, mrkvu, peršin...oni eno niknu...
    Ja sam pomalčirala tikvice, grah odmah. A peršin, mrkvicu, luk, tek nakon što su niknule. Neke biljčice su mi presitne i bojim se da ne bi našle put iznad malča. Grašak mi je prekrasan. Odgrnula sam malč i zemljica je bila puna glistica, vlažna, prekrasan prizor.
    Susjeda mi dala ogroman vrt za košnju. Sve fina livadna travurina. Bit će za malčiranje materijala.

Ima li tko cvjetaču? Čitala sam da joj treba jako puno gnojiva. Kako vi sa cvjetačom? Napravila sam svoje flance i preselila ih u čašice od jogurta i čekaju sadnju. Susjedi kažu da sumnjaju da će mi to uspjet jer to njima ne uspjeva.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pomikaki hvala! danas sam pokosila puno trave, čekam da se malo prosuši
    neke sam biljke kupila presadnice, baš karfiol/cvjetača, brokula, dio salate
    oko njih ću odmah staviti malč
    onda ne treba ništa zalijevati?
    zbunjenado kraja

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pomikaki hvala! danas sam pokosila puno trave, čekam da se malo prosuši
    neke sam biljke kupila presadnice, baš karfiol/cvjetača, brokula, dio salate
    oko njih ću odmah staviti malč
    onda ne treba ništa zalijevati?
    zbunjenado kraja
    naravno da treba, osim ako ne pada kiša ili imaš navodnjavanje. Malč čuva vlagu u tlu, ali je ne proizvodi .
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 12.05.2011. at 15:18

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo dio vremena i baš mi je bilo fino, moram priznati

he he, već sam se i ja pitala, gdje je!

pomikaki, ovo za malčiranje kad kažeš da treba pričekati da biljčice izrastu... ja posijala kukuruz, bundeve, tikvice, krastavce i pokrila... pala kiša, eno zemlja fino morka ispod tog pokrivača, ali ništa ne ide van... neki dan sam malo razgrnula i vidim, nabubrilo je sjeme... e sad, je li mu zemlja bila prehladna pa nije ranije niknulo (kod nas je baš bilo zahladnjelo nakon što je pala kiša)... da odgrnem ili ostavim? nije to debel sloj, trava je više kao sijeno

Znam da moji supervizori ne malčiraju zemlju gdje još nije izniklo toliko da te biljke mogu provirivati iznad malča. Malč ima i ulogu da guši korov, a ako iznikne bit će slabiji u korjenu i lakše ga je čupati. Tako će gušiti i biljke. Bolje ti to malo razgrni.
    Ako nije debeo sloj trave biljke se mogu probiti (ovisi i o vrsti biljke), ali bolje je pokrivati s onim tankim filc platnom koje se kupi u agrarijama dok ne proklija, ili ostaviti nepokriveno ali zalijevati dovoljno često da se zemlja ne posuši.

Nekim biljkama, pogotovo ovima s krupnijim sjemenom, treba više vremena da isklijaju, možda je i u tome štos.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moš mislit što imam navodnjavanje
    jedva da i vrt imam ikakav,
    pa da, ja valjda mislim da malč rješava sve probleme,
    doslovno...
    a ti me o navodnjavanju pitaš ccc

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

moš mislit što imam navodnjavanje
    jedva da i vrt imam ikakav,
    pa da, ja valjda mislim da malč rješava sve probleme,
    doslovno...
    a ti me o navodnjavanju pitaš ccc
    ha ha, tako i ja...
    ja imam jezero 100 metara od bašče, pa ti vuci vodu
    ili da priključim crijevo s 3. kata, razmišljala sam i o tome, ali nemamo ni jednu pipu na koju bih mogla naštimati klasično crijevo

a što se tiče zalijevanja, baš sam čitala u knjizi Marie Thun (mjesečev kalendar) da biljke ne treba zalijevati jer onda ne razviju dubok korijen, nego tek onoliko koliko vode dobiju, da biljke treba malčirati i jednostavno ih pustiti da se naviknu na sušno razdoblje (tako nekako, morala bih vidjeti što točno piše, knjiga mi u kuhinji, ne da mi se sad do tamo, ali ako nekoga zanima, mogu provjeriti)
    treba ih zaliti jednom nakon sadnje i dok sjeme ne proklija (ako je suša)

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

žene, je li kasno da ponovo posijem bundevu (turkinju, onu narančastu, veliku)?
    nije još niknula

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj SunčicaVŽ prvotno napisa Vidi poruku
    Tekuće gnojivo od koprive je odlično ali smrdi užas jedan
    Isto se koristi protiv uši i buhača na biljkama
    oprosti što upadam ovako s neba....hoću samo provjerit: zar protiv buhača nije pripravak od biljke buhač? (koji je inače turbo skup?...moj muž se muči s tim..čak je i posadio buhač - ne znam ima li tko kakva iskustva jel taj posađeni buhač isto pomaže?
    dakle - može i kopriva protiv buha-buhača? -
    Posljednje uređivanje od Canaj : 17.05.2011. at 02:14

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

žene, je li kasno da ponovo posijem bundevu (turkinju, onu narančastu, veliku)?
    nije još niknula
    mislim da nije. ona dosta brzo nice. mozes ju doma naklijati da malo ubrzas proces...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

zhang, hvala
    naklijati znači da ju ostavim da nabubri u vodi ili smočenoj vati ili čist' da ubacim u čašicu sa zemljom i često zalijevam?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja ti imam klijaliste pa sve to radim u njemu..ali mozes uzeti jednu staklenku (od krastavaca) u nju stavis sjemenke, gore umjesto cepa stagis gazu ucvrsenu gumicom. kroz tu gazu ispires sjemenke 2-3 puta dnevno. dobro bi bilo da su u jednom sloju pa mozes i poleci staklenku.
    nisam nikada naklijavala na vati, zapravo mislim da bi efekt bi isti kao i kod staklenke.
    tako brze proklija nego u zemlji.
    kada pusti klicu, presadis u zemlju...

a ako ti usfali bundva, posaljem ti ja koju na jesen. posadila sam ih na jedno 100m2. njiva je bila preorana, pa sam pobacala sjemenke. eno sam ovaj vikend vidjela da su ponicale...jedino se nadam da ih nece divlje svinje sve smazati, da ce nesto i nama ostati

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ajme zahng, moja cijela bašča 90 kvadrata!
    divlje svinje!? stvarno, iza sedam mora, iza sedam gora
    mogu samo reći, blago tebi!

i hvala za savjet

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tamo je grunt, ja sam blize civilizaciji
    nadam se da cemo i mi jednog dana tamo..

i meni je vrt manji. ova njiva s bundevama je rezultat niza slucajnosti pa sam odlucila iskoristiti da ne zaraste u korov..

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ha ha, a već sam te zamišljala kao onu ekipu iz Midsommera (ne mislim na Barnabyja, nego na one stare engleske obitelji s lijepim, ladanjskim kućama i hrpom zemlje), eto, baš sam blesava

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nisi puno fulala. ima kuca i hrpa zemlje, i stala, i kameni mlin, ali treba to sve jos urediti. nije jos za zivot, ali polako...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Trenutno mi je najveći posao koji radim u vrtu jedenje trešanja sa stabla. Ummmm, koji divan posao!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

upumoć, šta kad blitva od prošle godine ode u cvat? jel to jestivo ili nije?kako napraviti sjeme i kad ga se može sijati?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutno mi je najveći posao koji radim u vrtu jedenje trešanja sa stabla. Ummmm, koji divan posao!
    Beti, pošaljli nam koju virtualnu tenjtu, kako moja M. kaže

Zeko, mi smo prošle godine jeli i blitvu koja je otišla u cvat, mislim da to kod nje nije važno

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja danas sadim paradajz, brijem da nisam puno zakasnila...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nisi, moj supervizor isto nekidan posadio još nekoliko komada paradajzića.
    Ja još nisam ni svu papriku posadila, samo red babure
    jučer samo još malo rukole posijala, možda bude nešto.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a supervizor zna, baka koliko sam upućena? prema tome, ja se ne sekiram. uostalom kod nas je mraz bio sve do nekidan.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zeko1 prvotno napisa Vidi poruku
    upumoć, šta kad blitva od prošle godine ode u cvat? jel to jestivo ili nije?kako napraviti sjeme i kad ga se može sijati?
    ja nisam baš stručnjak za vrt, pratim vas polako.

za sjeme od blitve ne znam, ali znam da je jestiva i nakon cvata. imam na travnjaku nekoliko grmova blitve koji traju godinama, preživili su puno rezanja, čak i košenja i puuno puta završili u juhi.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a supervizor zna, baka koliko sam upućena? prema tome, ja se ne sekiram. uostalom kod nas je mraz bio sve do nekidan.
    tako je. I kod nas je bilo mraza, mi smo mjenjale ove što je mraz "ofurio".
    Al sam se danas nakosila i namalčirala i navukla vode...uf.
    No moram priznat da kad su klinci dobri i kad na miru radim u bašći da mi je to pravi odmor, baš s guštom obrađujem vrt(još mi je to nekako nejasno)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nego koliko često gnojite tekućim gnojivima?
    Ja sam za sada napravila gnojivo od koprive i sad malo tražim čime bi još mogla ojačati biljku, nabasala sam na špricanje paradajza mlijekom ali nije mi jasno kada se biljka šprica.
    Preslice, gavez, luk..od čega pravite gnojivo?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trebam jedan savijet od iskusnih vrtlarica.

Na paradajzima i tikvicama su smeđe mrljice, mislim da su to gljivice, tikvice koje su se zametnule već trule.
    Ponavljaju se već treću godinu. Prvu su bile jedva primjetne. Drugu su mi skoro uništile paradajze. A sad su se pojavile čim su posađeni.
    Prskala sam s plavom galicom ali nisam sigurna da će to biti dovoljno.

Hvala

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo i mene malo ovdje...
    ja danas ubrala prvu turu blitve i salate iz našeg vrta...baš sam bila happy

paradajzi i grašak cvjetaju..blitva i salata za pobrati,čak i matovilac je izašao ko lud,i bome je već veliki,a mislila sam da neće ništa od tog biti jer sam kasno skužila da se ne sije u ovo doba
    krastavci su mi li-la..a tako se drže i paprike i 2 patlidžana

ugl..lijepo je vidjet vrt bujan i u zelenilu....

sutra mi mm odlazi na 4 mjeseca ,pa ću onda u ponedjeljak malo pokopati i opljeviti vrt da se nečim pokušam opustiti i zabaviti...

apropo paradajza..oni cvjetaju,ali neki mi ne izgledaju skroz zdravi...malo su mi žutkasti i onako "krhki" ako me kužite sad dal da ih pustim ili kako da im pomognem...
    to mi je jedna vrsta samo takva..ona visoka,a da druga niža je super...

Stranica 6 od 33 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •